Tuesday, December 23, 2008

Dallas intro

Και ένα τελευταίο. Το intro:





Και για τους μικρότερους που δεν θυμούνται τι εστί Dallas, ορίστε και το original:




Καλές γιορτές. Ξεσαλώστε όπως μπορείτε καλύτερα.

Δάλι (call me Dallas) (τελευταίο)

Τις μέρες των Χριστουγέννων, η Έρικα και ο Κωνσταντίνος (οκ, η Έρικα το σκέφτηκε και έπεισε τον Κωνσταντίνο ότι είναι τέλεια ιδέα) αποφασίζουν να οργανώσουν ένα Christmas party στο σπίτι τους. Είναι πλέον fully επιπλωμένο και φωτισμένο, επομένως πρέπει να διαφημιστεί καταλλήλως σε όλο τον κύκλο τους. Η Έρικα φυσικά αναλαμβάνει να το οργανώσει:

- Κλείνει DJ και διαδίδει ότι «ήρθε από την Ελλάδα» (in fact είναι καλαμαράς που ζει στην Κύπρο παντρεμένος με Κυπραία.)
- Κανονίζει catering, complete με open bar και σερβιτόρους.
- Καθησυχάζει την Ashima ότι δεν θα καθαρίσει το σπίτι μόνη της πριν και μετά το party. Θα της φέρει ως βοηθό τη Σρι Λανκέζα της μάμμας της.
- Στέλλει προσκλήσεις παντού με τον messenger του γραφείου του Κωνσταντίνου. RSVP please.
- Αποφασίζει τι θα βάλει: Ένα χρυσό φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ και sequins. Πολλά sequins.

Εξάλλου πλησιάζουν Χριστούγεννα. Θέλουν το bling bling τους.

Το βράδυ του event, η Έρικα literally αστράφτει (είναι ασορτί με τον πολυέλαιο) και υποδέχεται ανέμελα τους καλεσμένους της με ένα ποτήρι σαμπάνια στο χέρι. Ο Κωνσταντίνος, κυκλοφορεί με το ουίσκι στο ένα χέρι (πλάσμα που μέσα στη Versus παράγγελλε Peach Snaps «για να μην ζαλιστεί», τωρά σούζει ποτζεί ποδά το Blue Label τζιαι παίζει τον μεγάλο παντογνώστη του ουισκιού.) Στο άλλο χέρι κρατά το πούρο Cohiba και συζητά με τους καλεσμένους του κατά πόσον το humidor πρέπει να προγραμματιστεί σε θερμοκρασία 70 βαθμών Φαρενάιτ ή 75. Οι απόψεις διίστανται. Το ότι ούλλοι τούτοι γνώρισαν τον καπνό μετά τις σπουδές τους, αλλά τώρα πυρκολούν τα πούρα any chance they get είναι άσχετο. Πούρο στο εστιατόριο, πούρο στο party, πούρο για show. Τα Craven A είναι για τους χτίστες.

Εκεί που έχει έρθει και ο φωτογράφος και αποθανατίζει το πάρτι που έχει απογειωθεί, καταφθάνει και η Βέρα, της οποίας ο Νίκος, ο πρώην άντρας πηδιόταν με τη Βίκυ, τη σύζυγο του Γιώργου που φέρνουν τα Laadro, ο οποίος τους έπιασε στα πράσα σε σουίτα στο Hilton και την έδιωξε κακήν κακώς. Ακολούθως αυτός πηδήχτηκε με τη Μαρία, την κόρη του Φοίβου που φέρνουν τα κοσμήματα αλλά παράλληλα και με την Ελίνα που είναι γνωστή πηδηχτούλα της Λευκωσίας της οποίας ο νύν boyfriend, ο Βίκτωρας, είναι παθολογικά ζηλιάρης. Το πιο πάνω μπάχαλο ήταν ένα καλά κρυμμένο κουτσομπολιό το οποίο έμαθε προσφάτως όλη η Λευκωσία. Η Βέρα είναι γνωστή ρεζίλισσα και τώρα ήρθε κουρτισμένη για καφκά.

Μπαίνει μέσα, πάει κατευθείαν στον πρώην άντρα της (ο οποίος συζητά με τον Κωνσταντίνο για κρασί), αρπάζει το ουίσκι από τα χέρια του Κωνσταντίνου και...

Ακολουθεί πανικός.

Μουσική υπόκρουση: God save the Queen των Sex Pistols


Η Βέρα του σπάει το Blue Label στο κεφάλι φωνάζοντας «να μαλακισμένε που έχει 3 μήνες να πληρώσεις διατροφή! Πως θα γοράσω τη Louis Vuitton? Με πετρούδες?» Ο Νίκος πέφτει κάτω παρασέρνοντας μαζί του ένα σερβιτόρο που κρατάει δίσκο με ποτά. Ο Κωνσταντίνος προσπαθεί να συγκρατήσει τη Βέρα η οποία τον πατάει με τη γόβα στιλέτο και του γαμάει το πόδι, καθότι η Βέρα κάνει και pilates και έχει κάνει και γαμώ τους μυς. Τα ποτά που κρατούσε ο σερβιτόρος χύνονται στο πάτωμα και η Έρικα από την άλλη άκρη του δωματίου αναφωνεί «Όι γαμώτο το περσικό χαλί», βγάζει τα ψηλοτάκουνα και μουντάρει στον καφκά. Της βάζει τρικλοποδιά μια καλεσμένη ντυμένη που πάνω ως κάτω με Versace το οποίο έχει τατσωθεί ανεπανόρθωτα και τα έχει πάρει στο κρανίο. Η Βίκυ πάει να σηκώσει τον Νίκο, τη βλέπει ο Γιώργος (που μπορεί μεν να την έδιωξε αλλά δεν έπαψε να τη ζηλεύει), αρπάζει ένα κηροπήγιο και μουντάρει και αυτός στον καφκά. Ο Κωνσταντίνος καταφέρνει να σταθεί και φωνάζει να σταματήσουν αλλά κανένας δεν του δίνει σημασία. Ούτε όταν χτυπά το χέρι του με δύναμη στο τραπεζάκι με κίνδυνο να πάθει θλάση και να μην μπορεί να παίξει τένις. Ένα καναπεδάκι προσγειώνεται πάνω στο πούρο του και το αχρηστεύει, ένα άλλο πάνω στη γραβάτα του ενώ από το πουθενά τον αρπάζει από πίσω η Ελίνα και τον παρασύρει στο βεστιάριο των ξένων, κάτω από τη σκάλα.

«Κωνσταντίνο, θέλω σε. ΤΩΡΑ»
«Κόρη μα χάννεις?»
«Κωνσταντίνο, θα σε γαμήσω!»
«εεεεε…..»

Ανοίγει η πόρτα και μπαίνει ο Βίκτωρας, ο boyfriend της Ελίνας (όλοι πίσω του τον φωνάζουν Rudolf το ελαφάκι) αρπάζει τον Κωνσταντίνο και τον τραβά έξω. «Θα σε γαμήσω ρε. Με τη χαρτωμένη μου?» Πριν προλάβει ο Βίκτωρας να γαμήσει, ο Κωνσταντίνος του φέρνει ένα ασημένιο δίσκο στο κεφάλι και απελευθερώνεται. Meanwhile η Έρικα κρεμμαλίζεται από τον χρυσό πολυέλαιο καταβρέχοντας όλους με σαμπάνια και φωνάζοντας «θα σας σιήσω ούλλους που μου διαλύσατε το σπίτιιιιιιι». Κάποια την ιγκώνει με τη γόβα της και πέφτει όπως το μάππουρο. Ποια φορούσε γόβες Christian Louboutin?

Ο Γιώργος έχει αρπάξει τον Νίκο και του χτυπά το κεφάλι ρυθμικά πάνω στη γυάλινη τραπεζαρία η οποία τσακρά σε 2 σημεία. Οι πλαστικές καρέκλες Kartell πετούν μέσα στο δωμάτιο (είναι και ελαφριές οι άτιμες) και μια από αυτές σφηνώνεται πάνω σε ένα πίνακα του Σκοτεινού. Η τέχνη και ο πολιτισμός ζουν ένα δράμα.

Η Ashima ακούει τη φασαρία και πάει να δει τι συμβαίνει. Με το που μπαίνει μέσα στο σαλόνι τρώει ένα ποτήρι με Martini στα μούτρα (complete με ελιά) και πάει να πέσει κάτω αλλά την πιάνει έγκαιρα ένα από τα γκαρσόνια. Κοιτάζονται στα μάτια και…

«Raami?»
«Ashima?»
«Raami?»
«Ashima?»
«RAAMI!!!»
«ASHIMA!!!»

Συγκινητικό reunion. Ο Raami και η Ashima στέκονται αγκαλιασμένοι κάτω από τον πολυέλαιο ενώ γύρω τους πετούν καρέκλες, γόβες στιλέτο, extensions και φαγητά. Ο χρόνος κάνει freeze ενώ γύρω τους οι άλλοι μαλώνουν σε slow motion.

(η σκηνή στο «Βασικά Καλησπέρα σας» που ο Πάνος Μιχαλόπουλος χορεύει slow στη disco με τη Έφη Πίκουλα ενώ γύρω τους πλακώνονται οι Σταμάτης Γαρδέλης, Στάθης Ψάλτης και ο Γιάννης Μποσταντζόγλου είναι χαρακτηριστική.)

Ο Raami κλέβει μια μπουκάλα σαμπάνια Grand Siècle και η Ashima κλέβει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του Κωνσταντίνου. Στο γκαράζ τους περιμένει η Δάφνη- Μαρία.

«Θα έρθω μαζί σας να γίνω το μποέμ love child σας.»
«Δάφνη μου, τούτα εν για τους τουρίστες. Πρέπει να μείνεις με τους γονείς σου, να πάεις English School, να φάεις μια φάουσα Ευρώ του παπά σου, να σε στείλει στην Αγγλία να σπουδάσεις όπου θα φάεις άλλη μια φάουσα λίρες και ακολούθως να μείνεις στο Λονδίνο όπου ο παπάς σου θα συντηρεί το lifestyle σου ενώ θα λαλεί σε ούλλους ότι κάμνεις καριέρα στο εξωτερικό. Τζιαι μετά, για να τους φρικάρεις τέλεια, έρκεσαι στην Ινδία «για να βρεις τον εαυτό σου.»

Και αναχωρούν κάτω από το φως των αστεριών μέσα στο SUV…

Thursday, December 18, 2008

Δάλι (call me Dallas) (5)

Meanwhile, πάνω στο υπνοδωμάτιο, η Έρικα ετοιμάζεται βράσην για το event που έχει να πάει. Θα έρθει να την πιάσει που το σπίτι ο Κωνσταντίνος μετά τη δουλειά για να πάνε μαζί και βουρά να προλάβει.

Ευτυχώς τα μαλλιά της είναι χτενισμένα και τα νύχια (και τα είκοσι) είναι περιποιημένα στην εντέλεια, για να κόφκει δρόμο. Κανονικά θα ερχόταν η Τερέζα να τη μακιγιάρει αλλά κάποια άλλη την πρόλαβε με κατοίκον ραντεβού και η Έρικα έμεινε με δκυο σιείλη καμένα, γι’ αυτό θα αναγκαστεί να βαφτεί μόνη της.

Πρώτα μπαίνει μέσα στο δωμάτιο γκαρνταρόμπα, ανάβει τα spot lights και συγκεντρώνεται να αποφασίσει τι θα βάλει. Θέλει πολλή προσοχή μήπως και εμφανιστεί στο event φορώντας το ίδιο με κάποια άλλη. Τελικά αποφασίζει να βάλει ένα απλό LBD της Donna Karan με ψηλό ντεκολτέ και τέλειωμα σε pencil skirt και συμπληρώνει το look με γόβες Lanvin. Εφόσον πρόκειται για απογευματινή εμφάνιση, από πάνω θα βάλει την μπεζ Burberry καμπαρτίνα της, και που έβαλε την Chanel 2.55 τσάντα (με padded calfskin), την μπεζιούδα? Α οκ, τη βρήκε.

Ακολούθως:
- Ανανεώνει κρέμα ματιού, ενυδατική κρέμα ημέρας, κρέμα λαιμού και κρέμα γύρω από τα χείλη.
- Ακολουθεί το primer της Shiseido για να μείνει το makeup άθικτο
- Βάζει Chanel Lift Lumiere Firming and Smoothing Fluid makeup (3 χέρια, να πιάσει καλά ο σοβάς).
- Laura Mercier secret concealer που χώνει τα πά-ντα αγάπη μου(ακόμα και τα σημάδια της άγριας εφηβικής ακμής της)
- Shiseido σκιά σε δύο αποχρώσεις για να δημιουργήσει το εφέ του «βάθους».
- Chanel eyeliner για να τονίσει το περίγραμμα των ματιών
- Μαύρη μάσκαρα Yves Saint Laurent Volume Effet Faux Cils για όγκο
- Βάζει μια τελευταία στρώση ασημένια σκιά pure diamonds για να λάμπουν τα βλέφαρα της
- Θα έβαζε και μολύβι για να σχηματίσει τα φρύδια της αλλά δεν χρειάζεται, χάρης στην Μαρία Παπασάββα, έχει το ΤΕΛΕΙΑ σχηματισμένο φρύδι
- Συνεχίζει με το LipGlass της Mac σε χρώμα Pink Lemonade που είναι super sexy και το ξέρουν όλοι
- Και τελειώνει με πούδρα Meteorites της Guerlain στα μάγουλα και τα ζυγωματικά.

(ουφ, κουράστηκα)

Μέχρι να κάνει όλα τα πιο πάνω, έχει επιστρέψει ο Κωνσταντίνος, ο οποίος μπαίνει, πλένει τα χέρια του, αλλάζει πουκάμισο, και ανακοινώνει ότι είναι έτοιμος.

Η Έρικα τσιακκάρει ότι:

-δεν φορεί άσπρες κάλτσες με το κουστούμι
- η ζώνη και τα παπούτσια του είναι το ίδιο χρώμα (και τα δύο Armani από το Timinis)
- μασά παστίλια mentos mint για να ξεβρομίσει η αναπνοή του που τις μαλακίες που έτρωγε στο γραφείο

Αποχαιρετούν στοργικά τη Δάφνη–Μαρία που παρακολουθεί στο DVD τη Barbie Ραπουνζέλ (μόνο ένα DVD την ημέρα δικαιούται να βλέπει, είναι αυστηροί γονείς) χαιρετούν την Ashima που κάθεται πάλε στο παράθυρο και αγναντεύει και αναχωρούν για το event.

Οι λεπτομέρειες του event δεν έχουν σημασία (εν τα εγκαίνια του καταστήματος Dolce & Cabbana αλλά ΔΕΝ κάνουμε name dropping). Πήγαν, τους είδαν, τους φωτογράφησε ο Αντώνης του ΟΜΙΚΡΟΝ και ο Φειδίας του ΟΚ με τον Κωνσταντίνο να έχει περασμένο το χέρι του στη μέση της Έρικας, μια χαρά. Όλα τέλεια.

Επιστρέφοντας στο σπίτι ο Κωνσταντίνος της δίνει ένα μικρό κουτάκι Chanel. Η Έρικα το ανοίγει και βρίσκει μέσα το Chanel Camélia bracelet (σε χρυσό 18Κ) το οποίο ήθελε διακαώς και το είχε δηλώσει. Η Έρικα παράλληλα ξέρει ότι αυτός είναι ο τρόπος του Κωνσταντίνου να της πει ότι πέρασε ήδη 1 μήνας και πρέπει να κάνουν sex. Ας είναι. Θα κάνει τη θυσία. Αξίζει τον κόπο.

Βγάζει το φόρεμα της αργά και προσεκτικά και το κρεμάζει στο κρεμαστάρι για να μεν τσαλακωθεί. Εννοείται ότι φορεί ασορτί εσώρουχα και όλα αυτά γίνονται μπροστά στον Κωνσταντίνο που έχει πάρει θέση πάνω στο κρεβάτι και περιμένει.

Ακολούθως:
- Βγάζει το make-up με λοσιόν και το eye make up με eye lotion διότι σουβατίζεται και θέλει ειδική μεταχείριση ο σουβάς για να φύγει.
- Στη συνέχει νύφκεται με σαπούνι με κόκκους εξωτικής καρύδας και για να είναι τέλεια σίγουρη τραβά και ένα παμπακούδιν με τόνικ τριαντάφυλλου να μην μείνει τίποτε πίσω και τατσώσει τα σεντόνια με 400 thread count.
- Μετά βάζει την αντιρυτιδική ματιού,
- την αντιρυτιδική προσώπου που ταυτόχρονα καταπολεμεί και τις ελεύθερες ρίζες,
- την αντιρυτιδική λαιμού
- και ξανά εκείνη του στόματος,
- επίσης βάζει τη Sisley Botanical Bust Cream που κάνει θαύματα στην ανύψωση του στήθους.

Τελειώνοντας όλο το πιο πάνω, γυρίζει με βλέμμα λάγνο και είναι έτοιμη να κάτσει του Κωνσταντίνου, μόνο που ο Κωνσταντίνος είναι πλέον στο τρίτο όνειρο και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει κούκου.

Η Έρικα ξαπλώνει, ανάβει το reading lamp της και ανοίγει τη γαλλική Vogue. «Επιτέλους μαζί αγάπη μου», ψιθυρίζει με στοργή.

(συνεχίζεται)

Wednesday, December 17, 2008

Δάλι (call me Dallas) (4)

Η ιστορία με το Raami

Μια φορά και ένα καιρό, στη χώρα του μουσώνων την Ινδία, ζούσε μια νεαρή, όμορφη κοπέλα που την έλεγαν Ashima. Έμενε στο χωριό Ayemenem με τους γονείς της και τον μεγαλύτερο της αδερφό. Ο πατέρας της ήταν γυαλλοπούλης (κάτι σαν Super Home Center στο πιο μικρό του) με κατάστημα στο κέντρο του χωριού, και η μάμμα της βοηθούσε τον παπά της στο κατάστημα. Η Ashima, τα βράδια της τα εργένικα, τραγούδια έλεγε Αρμένικα και έπλενε τα μακριά, εβένινα μαλλιά της στον ποτάμι περιμένοντας τον Raami.

Ο Raami ήταν βεβαίως το αίσθημα της, γιος οδηγού rickshaw, μέλος της κατώτερης κάστας Ινδών, των Dalits (γνωστοί και ως untouchables) και δεν είχε στον ήλιο μοίρα. Ο Raami, εφευρετικός εκ φύσεως, ήταν καλός με τα χέρια του και τις μηχανές. Εργαζόταν στο local εργοστάσιο βαφής υφασμάτων ως επισκευαστής των μηχανημάτων. Ήξερε την Ashima από μικρός και όνειρο του ήταν να την παντρευτεί, κάτι πολύ δύσκολο διότι η Ashima ανήκει στη κάστα των εμπόρων, τους Vaishyas και όπως μας διδάσκουν όλα τα έργα Bollywood, αυτό δεν γίνεται αν πρώτα δεν περάσουν 3 ώρες με συντονισμένο χορό και ξεχειλωτικό τραγούδι.

Ο Raami και η Ashima έπρεπε να αρκεστούν στις μεταμεσονύχτιες συναντήσεις τους στο ποτάμι, κάτω από το φως των αστεριών, πίσω από τους καλαμιώνες, δίπλα από τα δέντρα, τρίτη πόρτα αριστερά, ευθεία μέχρι να βρεις παράθυρο. Η νύχτα μύριζε spices και ιδρώτα (αν ζήσεις την υγρασία της Ινδίας, η Κύπρος μετά θα σου φανεί παράδεισος. Κάτι κουνούπια να! Με χημικά τσιμπήματα.) Ο Raami της απάγγελε ποιήματα του Tagore και του Naidu, ενώ η Ashima ξετύλιγε το turban του για να χτενίσει τα μαλλιά του. Η Ashima του τραγουδούσε παραδοσιακά τραγούδια ενώ της ξετύλιγε αργά αργά το sari της (μιλούμε για πολύ ύφασμα, να ποσκολιέσαι με τις ώρες).

Πριν χωρίσουν κάθε βράδυ έδιναν υπόσχεση να βρεθούν την επομένη. «Αύριο?» έλεγε ο Raami. «Αύριο», απαντούσε η Ashima.

(αυτό να διαβάζεται με ύφος, για maximum effect)

Όπως συμβαίνει πάντοτε, κάποιος τους βλέπει, τους καρφώνει και ακολουθεί πανικός.

Ο Raami ξυλοκοπήθηκε άγρια του από τους συγχωριανούς του και αναγκάστηκε να φύγει προσωρινά από το χωριό. Η Ashima κλειδώθηκε στο σπίτι και κινήθηκε αμέσως διαδικασία να βρεθεί κατάλληλος γαμπρός. Στην αποκάλυψη ότι η Ashima δεν είναι παρθένα (ξέρεις πόσο ερωτική είναι η ποίηση του Naidu?) και οι γονείς της δεν έχουν αρκετά χρήματα να εξαγοράσουν τον οποιοδήποτε prospective γαμπρό διότι ο αδερφός της τα έφαγε όλα σε στοιχήματα και μαλακίες, ο πατέρας της έπαθε μια περιποιημένη καρδιακή προσβολή και έμεινε στον τόπο. Ορφανή από πατέρα και με το γυαλλοπούλικο του παπά της κλειστό, η μάνα της αποφάσισε πολύ δημοκρατικά ότι για όλα φταίει η Ashima και πρέπει αυτή να κανονίσει να βρει τρόπο να συντηρήσει την οικογένεια.

Έτσι η Ashima έφυγε πακέτο να γίνει οικιακή βοηθός πρώτα στη Σαουδική Αραβία και μετά στην Κύπρο. Πριν φύγει, κατάφερε να βρεθεί μια τελευταία φορά με το Raami ο οποίος της υποσχέθηκε ότι όπου και να είναι θα ψάξει να τη βρει.

Και έτσι η Ashima κάθεται και αγναντεύει τις άγονες εκτάσεις χωματσιάς του Δαλιού από το παράθυρο της σπιταρώνας και ονειρεύεται το Raami, το χωριό της και το ποτάμι που φιλοξένησε τις νυχτερινές τους συνευρέσεις.

Η Δάφνη – Μαρία της δηλώνει ότι όταν μεγαλώσει θα μετακομίσει μαζί της στην Ινδία και θα γίνει πρώτη κουμέρα της. Η Ashima δεν ξέρει τι είναι η «πρώτη κουμέρα» αλλά δεν πειράζει.

(συνεχίζεται)



ΥΓ: Αν σας θύμισε λίγο από το "The God of small Things", έχετε απόλυτο δίκιο :)

παρένθεση

Έλεγα να γράψω για την απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου στην υπόθεση του Αυγουστίνου και άλλα επαναστατικά, αλλά σήμερα καθώς ερχόμουν στη δουλειά είδα την εξής σκηνή:

Πηγμένο μέσα στην κίνηση μπροστά μου ένα Morris Minor προπολεμικό (γαλαζιούδι). Να το οδηγεί ένα απολίθωμα γένους θηλυκού. Ανοικτό το παράθυρο μέχρι κάτω και το συμπαθητικό απολίθωμα να καπνίζει (με το χέρι ελαφρώς έξω από το παράθυρο για να μην ντουμανιάσει μέσα την καμπίνα επιβατών). Σιγά σιγά σημειωτόν φτάνουμε σε κάτι φώτα τροχαίας στα οποία είμαστε στη λωρίδα που πρέπει να στρίψουμε αριστερά.

Έρχεται η σειρά του Morris Minor να στρίψει, αργά αργά και σταθερά το απολίθωμα προσπαθεί να μπαλανσάρει το τσιγάρο και ταυτόχρονα να στρίψει το τιμόνι και να αλλάξει ταχύτητα (και όπως γνωρίζουμε τα Morris Minor λόγω ηλικίας δεν έχουν υδραυλικό τιμόνι, το δε gearbox τους είναι σαν να οδηγείς land rover του στρατού).

Ως εκ τούτου κάνει μια ώρα να στρίψει και μας έχει σπάσει τα νεύρα.

Και εκεί που έχω εκνευριστεί και ετοιμάζομαι να κάνω μανούβρα να την προσπεράσω, η θεά κόβει και άλλο ταχύτητα, στρέφει το βλέμμα αριστερά όπου έχει μια εκκλησία, αλλάζει χέρι το τσιγάρο για να ελευθερωθεί το δεξί της, και κάνει ευλαβικά το σταυρό της. (περνάμε έξω από εκκλησία, ακατάχνωτα)

Και συνεχίζει ακάθεκτη.

Και εμένα όλη αυτή η σκηνή μου έχει φτιάξει τη μέρα, ξεκίνησε με χαμόγελο και χαρά, γι’ αυτό νομίζω είναι ώρα να βάλω τη συνέχεια του Δαλιού…

Friday, December 12, 2008

R.I.P.


Η Δρακούνα συγκινήθηκε στο άκουσμα ότι το ultimate pin-up girl των 50s, Bettie Page, πέθανε σε ηλικία 85 ετών.


Είπαν για αυτήν:
"She captured the imagination of a generation of men and women with her free spirit and unabashed sensuality. She is the embodiment of beauty."

Είπε η ίδια:
"God approves of nudity. Adam and Eve in the Garden of Eden, they were naked as jaybirds."


Το άλλο με τον κύριο "παρέλαβα Κράτος διεθνώς αναγνωρισμένο. Δεν θα παραδώσω «Κοινότητα» χωρίς δικαίωμα λόγου διεθνώς και σε αναζήτηση κηδεμόνα" το ακούσατε?



Thursday, December 11, 2008

Δάλι (call me Dallas) (3)

Φεύγοντας από το κομμωτήριο η Έρικα περνά που το νηπιαγωγείο Rainbow για να πιάσει τη Δάφνη-Μαρία. Η Έρικα κάθε μέρα πρέπει να διασχίζει τη μισή Λευκωσία για να πάρει τη Δάφνη-Μαρία στο νηπιαγωγείο (που το Δάλι στο Terra Santa αλλά δε το λέμε Δάλι, το λέμε «κοντά στην περιοχή Carolina Park») αλλά χαλάλι. Η Έρικα μπήκε στο waiting list του Rainbow που τον καιρό που η Δάφνη-Μαρία ήταν 11 μηνών. Προχτές είχαν και το καθιερωμένο kids fashion show στο show room των αυτοκινήτων Lexus. Πήγαν όλες οι καλές μαμάδες ντυμένες παστέλ για να καμαρώσουν τα τεκνά τους και να φωτογραφηθούν. Όλα για φιλανθρωπικό σκοπό βέβαια.

Η Έρικα φτάνει στο νηπιαγωγείο ελαφρώς αργοπορημένη και επειδή είναι η ώρα που σχολάνουν, έχει κίνηση και δεν βρίσκει να παρκάρει. Μια πασαρέλα από αυτοκίνητα SAAB Aero convertibles, Range Rovers και X5 έχει καταλάβει τα γύρω πεζοδρόμια, αγνοώντας εισόδους σε πολυκατοικίες και parking. Η Έρικα αφήνει το Range Rover της πάνω σε ένα πεζοδρόμιο, δίπλα από ένα μοναχικό Hummer. «Εν ποτούτο που έπρεπε να αγοράσω», σκέφτεται καθώς κατεβαίνει.

Η Έρικα μόλις βλέπει την κόρη της κάμνει τόση χαρά, που είναι σαν να τζιαι έσιει 15 μέρες να τη δει και όχι μόνο 5 ώρες. Είναι σε public place και επιβάλλεται. Η Δάφνη-Μαρία έχει βγει έξω και την περιμένει στον περίβολο. Είναι ντυμένη με κόκκινα μποτάκια, χοντρό καλτσόν με ρίγες (καφέ, ροζ και τιρκουάζ) και ασορτί βελούδινο φόρεμα χρώματος καφέ . Όλα Kenzo. Η Έρικα ήθελε να της βάλει το άλλο σετ με την ασπρόμαυρη λεοπαρδαλέ γουνίτσα αλλά η Δάφνη-Μαρία έστησε πόδι και το περιέγραψε ως «καρναβαλίστικο». Γενικά το γούστο τους είναι διαμετρικά αντίθετο. Η Έρικα θέλει να της φορεί φορεματάκια και ασορτί μπολερό, η Δάφνη-Μαρία θέλει να φορεί φόρμες και κοτλέ. «Μα πόθεν επήρε?» μονολογεί ώρες ώρες η Έρικα.

«Θέλεις να σε πάρω στη γιαγιά σου να περάσεις το απόγευμα?» ρωτά η Έρικα ενώ προσπαθεί να ξεπαρκάρει. Κάποιος την έκλεισε.
«Όι»
«Άτε αγάπη μου. Η μάμμα έχει κάπου να πάει.»
«Πάλε?»
«Τι εννοείς πάλε? Εχτές εν ήμασταν μαζί?» (για 2 ώρες, η Δάφνη-Μαρία παρακολουθούσε την Έρικα ενώ εσάζετουν να πάει κάπου).
«Θέλω να μείνω σπίτι με την Ashima.»
«Καλά.»

Η Έρικα παίζει πουρού για να μετακινηθεί το αυτοκίνητο που την έκλεισε. Είναι το ίδιο με το δικό της, και αυτό Range Rover αλλά είναι μεταχειρισμένο της Αγγλίας, το καταλαβαίνεις από τις πινακίδες του που δεν είναι Charalambos Pilakoutas. Η Έρικα το ξέρει, όπως ξέρει να ξεχωρίζει τα original από τις μαϊμούδες. Το δικό της Range Rover είναι της Κύπρου. Λαμβάνει και Christmas cards από την εταιρεία. Όχι παίζουμε. Χα! «Εγέμωσεν ο τόπος μεταχειρισμένα», αναφωνεί με αγανάκτηση και φεύγει.

25 λεπτά αργότερα έχουν φτάσει στο σπίτι. Η Ashima έχει ήδη στρώσει τραπέζι. Η Έρικα κάθεται στις διάφανες πλαστικές καρέκλες Louis Ghost της Kartell (design του Philippe Starck) τρώει 3 φύλλα baby spinach, 4 cherry tomatoes και λίγο ψάρι στον ατμό (no carbs baby) και πάει πάνω να ετοιμαστεί για την απογευματινή της έξοδο. Η Δάφνη-Μαρία κουντά το μπωλ με τη σαλάτα πιο τζει (γιαξ!) και νέφκει της Ashima η οποία φέρνει ένα πιάτο γεμάτο φρεσκοτηγανισμένες samosas και 2 πιρούνια για να φάνε παρέα… Και 2 μαξιλαράκια για να μην πονούν τον κώλο τους πάνω στις πλαστικές καρέκλες.

"Ashima, please πε μου πάλε την ιστορία του Raami," την παρακαλεί η Δάφνη-Μαρία.

(συνεχίζεται)

Δάλι (call me Dallas) (έκτακτο)

Η συνέχεια του Δαλιού (Dallas είπαμε) θα μπορούσε πολύ ρεαλιστικά να είναι ότι η Έρικα και ο Κωνσταντίνος είχαν κανονισμένο τριήμερο στην Αθήνα για ψώνια, κουνουσμάν και πίστα (Τερζής τζιαι Παπαρίζου μάνα μου τζιαι ξερό ψωμί!). Τα επεισόδια και η απεργία θα τους έσπαζαν τα νεύρα (και το πρόγραμμα) και θα έπρεπε να σκεφτούν άλλο τρόπο να περάσουν το σαββατοκύριακο τους.

Είναι τραγικό, αλλά αυτό ακριβώς θα σκέφτονταν. «Εν μας την έκατσεν με απεργία η Cyprus Airways, εκάτσαν μας την οι καλαμαράδες με τα επεισόδια. Ούφφου

Διότι πολύ απλά, για την Έρικα και τον Κωνσταντίνο η Αθήνα είναι κάτι σαν Las Vegas, υπάρχει για να πηγαίνουν οι Κυπραίοι να περνούν καλά, το Άγιο Όρος θεωρούν ότι είναι trendy spa για άντρες (εν πολλά της μόδας να πάεις με τους φίλους σου να ευλογηθείς και να νιώσεις κατάνυξη, το δε Βατοπέδι είναι το καλύτερο μοναστήρι, εν που εν γεμάτο Κυπραίους φυσικά) και η οικονομική κρίση δεν πρόκειται να τους αγγίξει. Δεν υπάρχει περίπτωση να διερωτηθούν γιατί η ελληνική Αστυνομία σκοτώνει αδιάκριτα (ούτε και τους αφορά) διότι δεν τους έχει συμβεί ποτέ. Η μόνη επαφή που είχαν με Αστυνομία ήταν κάτι speeding tickets που τους έσβησε ο παπάς και αν κάτι δεν τους έχει συμβεί, είναι σαν να μην συνέβηκε. Το attitude τους για τα κοινωνικά προβλήματα είναι όπως αυτό της Marie Antoinette για τους πεινασμένους Γάλλους το 1789:

«Είναι ακριβό το ψωμί? Μα γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι?»


(συνεχίζεται)

Monday, December 08, 2008

Δάλι (as in Dallas) (2)

Ο Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος κάθεται στο γραφείο του και παίζει με την πατεριμή που του έκαναν δώρο κάτι πελάτες από το μουσείο κομπολογιού στο Ναύπλιο. Την έχει μέσα στο συρτάρι του γραφείου του διότι δεν διανοείται να την πάρει σπίτι και να τη δει η Έρικα. Θα φρικάρει. Στα δεξιά του έχει framed (σε size A4) μια οικογενειακή φωτογραφία με αυτόν, τη Έρικα και τη Δάφνη-Μαρία (την κόρη τους) σε διακοπές στο Λονδίνο. Είναι όλοι χαμογελαστοί και στη σωστή θέση. Η τέλεια οικογένεια. Ας τολμούσε να μην έχει οικογενειακή φωτογραφία στο γραφείο. Πως αλλιώς θα συμπληρωνόταν η οικογενειακή ευτυχία?

Ανοίγει το πάνω κουμπί του άσπρου πουκάμισου του (η Έρικα έκαμε καφκά μέσα στο Timinis για να αγοράσει ροζ πουκάμισο αλλά ντρέπεται, της είπε ότι είναι «κλασσικός» τύπος). Δεν γλίτωσε τη ροζ γραβάτα. Ο Κωνσταντίνος όμως αναγνωρίζει ότι η Έρικα τον έχει σουλουπώσει κάπως. Όταν τη γνώρισε, ήταν ντυμένος που πάνω ως κάτω με ρούχα Timberland και Marlborο Classics. Τα jeans του ήταν σιδερωμένα με τσάκιση μπροστά και με εφαρμογή που σακκούλωνε στον κώλο, τα δε casual πουκάμισα του ήταν όλα καρό (Timberland και Marlboro Classics, αυτά ήξερε, αυτά αγόραζε). Για να μην αναφέρω παντελόνια κουστουμιού με πιέτες και blazers με χρυσά κουμπιά. Η Έρικα ανέλαβε το complete makeover του. Χάρης σε αυτήν ανακάλυψε τα κουστούμια Armani και Boss. Ανακάλυψε τα πουκάμισα Polo και τα τρικούδια Paul Shark. Μέχρι και Prada loafers απέκτησε.

Έγινε άνθρωπος.

Του Κωνσταντίνου, του αρέσει να λέει ότι από τα φοιτητικά του χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική. Αρχικά πουλούσε εισιτήρια για το annual party της Πρωτοπορίας στο Λονδίνο, μετά έβαλε υποψηφιότητα και εξελέγη ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου, πόστο που διατήρησε μέχρι το τέλος των σπουδών του. Μέσω αυτού του πόστου ήξερε πόσο κέρδος έβγαλε η Πρωτοπορία από τις εκδηλώσεις της, ποιος τα έπιασε με ποιαν, τι οργάνωνε η rival οργάνωση, η Αναγέννηση, ποιο πιπίνι αφίχθηκε φρέσκο στο Λονδίνο για σπουδές (όι πως θα έκαμνε και τίποτε ο βουτυρομπεμπές, απλώς για το show «θα έρθεις στο πάρτι ΜΑΣ??»). Η φοιτητική ζωή του ήταν πανεπιστήμιο-σπίτι-καφές στο Bayswater με άλλους Κυπραίους-πανεπιστήμιο. Στο τσακίρ κέφι (όταν ερχόταν κανένας φίλος επίσκεψη από άλλη πόλη και ήθελε να τον εντυπωσιάσει), κανόνιζαν να πάνε στα μπουζούκια στο Elysee ή στον Άγγελο. Ή καζίνο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών γάμησε μετρημένα 5 φορές. Οι 3 ήταν με μια γκόμενα που έβγαιναν 1 χρόνο, οι άλλες 2 με μια άλλη γκόμενα που γνωρίστηκαν στην Κύπρο, αυτή σπούδαζε στο Bristol, ήρθε να τον δει στο Λονδίνο 2 φορές μετρημένες διότι ήθελε να πάει shopping (το έκαναν και τις δύο) και μετά τον παραίτησε.

Ήταν επομένως φυσικό, με την επιστροφή του στην Κύπρο να θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική.

Λίγο οι γνωριμίες του παπά του, λίγο η Πρωτοπορία που τον προώθησε, κατάφερε να εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου του. Σε κάτι εγκαίνια που παραβρέθηκε ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου γνώρισε τη Έρικα.

Η Έρικα είδε:
-άντρα (όχι Κουασιμόδο)
- με προοπτική
- παπά με πλάτες
- του χεριού της

Ο Κωνσταντίνος είδε:
-perfect size 32C cup
- perfect trophy wife που θα του κάτσει (επιτέλους)

Και o έρωτας ήταν κεραυνοβόλος.


(συνεχίζεται)

Friday, December 05, 2008

Δάλι (as in, Dallas)

Η Έρικα

Το φως έμπαινε μέσα από μια χαραμάδα που άφηνε η κουρτίνα Ochi Eyelet Gold, αγορασμένη από το Heal’s στο Tottenham Court Road (£137,02 το τετραγωνικό μέτρο). Η Έρικα άνοιξε το δεξί της μάτι διστακτικά και γύρισε πλευρό μέσα στα Peter Reed Burgundy Band Collection σεντόνια της. Ευτυχώς ο Κωνσταντίνος (ο σύζυγος της) είχε ήδη αναχωρήσει για τη δουλειά και δεν θα την έβλεπε άβαφτη και άνιφτη (οκ, ήταν 6 χρόνια παντρεμένοι αλλά η Έρικα δεν άφησε ποτέ να πέσουν τα standards της).

«Μα έν έπιασε τηλέφωνο η Suzy να με ξυπνήσει?» διερωτήθηκε η Έρικα. (Suzy είναι η κομμώτρια της, η οποία έχει ρητές οδηγίες να τη ξυπνά με τηλεφώνημα 2 ώρες on the dot πριν το ραντεβού τους για να προλάβει να ετοιμαστεί και να προσέλθει στην ώρα της).

Η Έρικα σηκώθηκε, έβαλε τις παντόφλες της και την ασορτί ρόμπα και κατέβηκε κάτω στην κουζίνα για να πιει καφέ. Μόνη. Η Ashima (η Ινδή οικιακή βοηθός) είχε ήδη ετοιμάσει καφέ φίλτρου (δεν τον λέμε ΠΟΤΕ γαλλικό αγάπη μου) και είχε βγάλει έξω στον πάγκο της κουζίνας το mug του καφέ (για να μην ψάχνει άσκοπα η Έρικα). Η Έρικα έβαλε καφέ, ήπιε 2 γουλιές ατενίζοντας τον κήπο με το γρασίδι, τη πισίνα και το κιόσκι-καλοκαιρινό μπαρ και αναρωτήθηκε:

«Τι να βάλω σήμερα

Κανονικά θα έκανε και τσιγάρο αλλά το έκοψε προ τετραετίας διότι κάνει ρυτίδες και δεν θα μπορούσε να φορτωθεί ΚΑΙ αυτό το άγχος.

Τελειώνοντας τον καφέ ανεβαίνει και πάλι πάνω. Μπαίνει στο μπάνιο και κάνει αφρόλουτρο Molton Brown με άρωμα εσπεριδοειδή (τουλάχιστον 45 λεπτά). Βγαίνει και στεγνώνεται απαλά με τη πετσέτα (padding movements –απαλά- για να μην ταλαιπωρήσει το δέρμα της). Μετά βάζει ενυδατική κρέμα σώματος η οποία ταυτόχρονα χτυπά και την κυτταρίτιδα, της La Prairie. Συνεχίζει με ένα peeling, μια μάσκα που φωτίζει το πρόσωπο και αφού καθαρίσει καλά το πρόσωπο με tonic βάζει κρέμα ματιού, ενυδατική κρέμα ημέρας, κρέμα λαιμού και κρέμα γύρω από τα χείλη για τις μικρές ρυτίδες που της έκανε το κάπνισμα και πρέπει να εξαφανίσει.

Αλείφει την πατούσα της με 8 hours cream της Elizabeth Arden, βάζει το D&G τζην και ζεπρέ εφαρμοστό μπλουζάκι με Viccini μπότες πάνω που το γόνατο με ΛΙΓΑ στρας διότι είναι πρωί ακόμα και πάει κατευθείαν κομμωτήριο όπου θα της κάνουν και το εβδομαδιαίο μανικιούρ το οποίο θα κάνει match το outfit που θα βάλει στα εγκαίνια πόψε. Το πεντικιούρ είναι εννοείται Chanel black satin limited edition που αγόρασε στο Παρίσι και δείχνει τέλειο όταν πατά τα δαχτυλούθκια της στην άσπρη φλοκάτη του υπνοδωματίου.

Τελειώνοντας από το κομμωτήριο, η Έρικα βλέπει ότι έχει αρκετή ώρα μέχρι το event, και τηλεφωνεί της αισθητικού της για να δει αν μπορεί να περάσει και από εκεί για να κάνει το περιβόητο body scrub της Guinot το οποίο αποτελείται από ζάχαρη και κόκκους ακτινιδίου, ανανεώνει το δέρμα και το κάνει να γυαλοκοπά. Επίσης, είναι αυτό που κάνει και η Ραμόνα και άμα το κάνει αγάπη μου η Ραμόνα η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά…Το εν λόγω scrub κάνει επίσης το δέρμα να τρίζει αν πάει κάποιος να το χαϊδέψει… η επάλειψη γίνεται με έντονο μασάζ που αναζωογονεί την κυκλοφορία του αίματος και κάνει τα μαλλιά να λάμπουν…. (η λάμψη επιτυγχάνεται διότι προκαλεί την καλή κυκλοφορία του αίματος και όλα πάνω σου λάμπουν. Υποτίθεται).

Μέχρι να συνεννοηθεί με την αισθητικό, η Suzy η κομμώτρια της έχει πακετάρει τη τσάντα, της την έχει κουβαλήσει μέχρι το αυτοκίνητο και της έχει ανοίξει την πόρτα (για να μην χαλάσει το μανικιούρ βρε).

«Πόσα να προλάβω η φτωσιή», διερωτάται μεγαλόφωνα η Έρικα ενώ βάζει μπρος το αυτοκίνητο.


(συνεχίζεται)

Wednesday, December 03, 2008

Αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν θα ήτανε πατίνι

Douze points απονέμονται σήμερα στη στήλη «Κατά Βαρβάρων» του Πολίτη που είπε το αυτονόητο (I paraphrase):

Δεν χρειάζεται, λέει, να δοθεί άδεια για να χτιστεί μνημείο του Γεώργιου Γρίβα στη Λεμεσό, διότι ήδη υπάρχει ένα μνημείο που υμνεί τα έργα και τη δράση του, είναι το μεγαλύτερο μνημείο που υπάρχει στην Κύπρο και ονομάζεται Πράσινη Γραμμή. Ξεκινά από τον μαγευτικό Πύργο Τυλληρίας και τελειώνει στις αμμουδερές παραλίες του Πρωταρά. You can’t miss the bloody thing.

Το blog δεν γνωρίζει αν είναι ορατό και από το διάστημα όπως το Σινικό Τείχος στην Κίνα, από το Google Earth πάντως που έλεγξα δεν ήταν. «Zut», που λένε και οι Γάλλοι.

Κατά τα άλλα (άσχετο με το πιο πάνω), προχθές το βράδυ που βλέπαμε ειδήσεις μας ήρθε η ακόλουθη επιφοίτηση:

Θυμάστε στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές που υποψήφιος ήταν και ο επίσκοπος Λεμεσού, ο Αθανάσιος. Αυτός δεν ήταν originally μοναχός στο Άγιο Όρος? (απάντηση: ναι, ήταν). Κάνουμε λοιπόν τον εξής συνειρμό:

Αν κέρδιζε τις εκλογές ο Αθανάσιος (που όπως αποδείχτηκε είναι κολλητός του Εφραίμ και των «συνεργατών» του), υπάρχει το ενδεχόμενο να έβαζε χέρι στην τεράστια περιουσία της Εκκλησίας της Κύπρου η μονή Βατοπεδίου. Μπορούμε να φανταστούμε deals με ακίνητη περιουσία, αγοραπωλησίες εκατομμυρίων κτλ. και ξαφνικά όλη η επαρχία Πάφου (ας πούμε) να ανήκει στο Βατοπέδι. Ρεαλιστικό σενάριο.

Σε μια τέτοια περίπτωση (λέμε) αυτό θα ήταν ισχυρό πλήγμα στο ανεξάρτητο και αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Κύπρου (που μας το θυμίζουν βέβαια οι δικοί μας ιεράρχες any chance they get, εννοώντας ότι δεν θέλουμε βοηθούς, σκατά τα κάνουμε και μόνοι μας). Αυτό μπορεί και να οδηγούσε σε κρίση, θα ήταν ισχυρό το πλήγμα στην αξιοπιστία της Εκκλησίας, που δεν θα ήταν πλέον pash κυπριακή διότι ξεπούλησε την περιουσία της αλλού (αντί να την ξεπουλήσει σε Κύπριους με μέσο όπως κάνει συνήθως).

ΆΡΑ (συμπέρασμα)

Το πλήγμα στην αξιοπιστία της Εκκλησίας θα ήταν τόσο μεγάλο (λέμε πάλι) που δεν θα είχε δικαίωμα πια να ανακατώνεται στην παιδεία, στο Κυπριακό και σε άλλα κοινωνικά θέματα. Ο πολιτικός γάμος θα θεωρείτο ο πλέον έγκυρος, το ίδιο και το πολιτικό διαζύγιο. Το μάθημα των θρησκευτικών στο σχολείο θα έπαυε να είναι μάθημα για Ταλιμπάν αλλά μάθημα με ευρύ κοινωνικό περιεχόμενο.

Mε άλλα λόγια, αν έβγαινε Αρχιεπίσκοπος ο Αθανάσιος, θα γινόταν o ultimate διαχωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας.

Wicked?

(εδώ να αναφέρω ότι ο πιο πάνω συνειρμός έγινε καταναλώνοντας μια μπουκάλα ερυθρό κρασί Μυστικός Δείπνος 2006 του κτήματος Λυραράκη.)

Monday, December 01, 2008

Καμήλα

Αυτό είναι ένα παιδικό τραγουδάκι από το DVD “Mazoo and the Zoo”.



Εν η ιδέα μου, ή το ξανθό πιπίνι στο video έχει ιδιαίτερα «τσαχπίνικο» ύφος για παιδικό DVD???? (ποιου μιτσοκαμμάς αγάπη μου? Του δίχρονου?)

Συμπέρασμα:
Η διαπαιδαγώγηση των τεκνών για να γίνουν σωστές μπουζουξούδες αρχίζει από τη βρεφική ηλικία. Αργότερα, στα 25 τους θα κανονίζουν τριήμερα στην Αθήνα για να πάνε πίστα…


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.