Tuesday, December 23, 2008

Δάλι (call me Dallas) (τελευταίο)

Τις μέρες των Χριστουγέννων, η Έρικα και ο Κωνσταντίνος (οκ, η Έρικα το σκέφτηκε και έπεισε τον Κωνσταντίνο ότι είναι τέλεια ιδέα) αποφασίζουν να οργανώσουν ένα Christmas party στο σπίτι τους. Είναι πλέον fully επιπλωμένο και φωτισμένο, επομένως πρέπει να διαφημιστεί καταλλήλως σε όλο τον κύκλο τους. Η Έρικα φυσικά αναλαμβάνει να το οργανώσει:

- Κλείνει DJ και διαδίδει ότι «ήρθε από την Ελλάδα» (in fact είναι καλαμαράς που ζει στην Κύπρο παντρεμένος με Κυπραία.)
- Κανονίζει catering, complete με open bar και σερβιτόρους.
- Καθησυχάζει την Ashima ότι δεν θα καθαρίσει το σπίτι μόνη της πριν και μετά το party. Θα της φέρει ως βοηθό τη Σρι Λανκέζα της μάμμας της.
- Στέλλει προσκλήσεις παντού με τον messenger του γραφείου του Κωνσταντίνου. RSVP please.
- Αποφασίζει τι θα βάλει: Ένα χρυσό φόρεμα με βαθύ ντεκολτέ και sequins. Πολλά sequins.

Εξάλλου πλησιάζουν Χριστούγεννα. Θέλουν το bling bling τους.

Το βράδυ του event, η Έρικα literally αστράφτει (είναι ασορτί με τον πολυέλαιο) και υποδέχεται ανέμελα τους καλεσμένους της με ένα ποτήρι σαμπάνια στο χέρι. Ο Κωνσταντίνος, κυκλοφορεί με το ουίσκι στο ένα χέρι (πλάσμα που μέσα στη Versus παράγγελλε Peach Snaps «για να μην ζαλιστεί», τωρά σούζει ποτζεί ποδά το Blue Label τζιαι παίζει τον μεγάλο παντογνώστη του ουισκιού.) Στο άλλο χέρι κρατά το πούρο Cohiba και συζητά με τους καλεσμένους του κατά πόσον το humidor πρέπει να προγραμματιστεί σε θερμοκρασία 70 βαθμών Φαρενάιτ ή 75. Οι απόψεις διίστανται. Το ότι ούλλοι τούτοι γνώρισαν τον καπνό μετά τις σπουδές τους, αλλά τώρα πυρκολούν τα πούρα any chance they get είναι άσχετο. Πούρο στο εστιατόριο, πούρο στο party, πούρο για show. Τα Craven A είναι για τους χτίστες.

Εκεί που έχει έρθει και ο φωτογράφος και αποθανατίζει το πάρτι που έχει απογειωθεί, καταφθάνει και η Βέρα, της οποίας ο Νίκος, ο πρώην άντρας πηδιόταν με τη Βίκυ, τη σύζυγο του Γιώργου που φέρνουν τα Laadro, ο οποίος τους έπιασε στα πράσα σε σουίτα στο Hilton και την έδιωξε κακήν κακώς. Ακολούθως αυτός πηδήχτηκε με τη Μαρία, την κόρη του Φοίβου που φέρνουν τα κοσμήματα αλλά παράλληλα και με την Ελίνα που είναι γνωστή πηδηχτούλα της Λευκωσίας της οποίας ο νύν boyfriend, ο Βίκτωρας, είναι παθολογικά ζηλιάρης. Το πιο πάνω μπάχαλο ήταν ένα καλά κρυμμένο κουτσομπολιό το οποίο έμαθε προσφάτως όλη η Λευκωσία. Η Βέρα είναι γνωστή ρεζίλισσα και τώρα ήρθε κουρτισμένη για καφκά.

Μπαίνει μέσα, πάει κατευθείαν στον πρώην άντρα της (ο οποίος συζητά με τον Κωνσταντίνο για κρασί), αρπάζει το ουίσκι από τα χέρια του Κωνσταντίνου και...

Ακολουθεί πανικός.

Μουσική υπόκρουση: God save the Queen των Sex Pistols


Η Βέρα του σπάει το Blue Label στο κεφάλι φωνάζοντας «να μαλακισμένε που έχει 3 μήνες να πληρώσεις διατροφή! Πως θα γοράσω τη Louis Vuitton? Με πετρούδες?» Ο Νίκος πέφτει κάτω παρασέρνοντας μαζί του ένα σερβιτόρο που κρατάει δίσκο με ποτά. Ο Κωνσταντίνος προσπαθεί να συγκρατήσει τη Βέρα η οποία τον πατάει με τη γόβα στιλέτο και του γαμάει το πόδι, καθότι η Βέρα κάνει και pilates και έχει κάνει και γαμώ τους μυς. Τα ποτά που κρατούσε ο σερβιτόρος χύνονται στο πάτωμα και η Έρικα από την άλλη άκρη του δωματίου αναφωνεί «Όι γαμώτο το περσικό χαλί», βγάζει τα ψηλοτάκουνα και μουντάρει στον καφκά. Της βάζει τρικλοποδιά μια καλεσμένη ντυμένη που πάνω ως κάτω με Versace το οποίο έχει τατσωθεί ανεπανόρθωτα και τα έχει πάρει στο κρανίο. Η Βίκυ πάει να σηκώσει τον Νίκο, τη βλέπει ο Γιώργος (που μπορεί μεν να την έδιωξε αλλά δεν έπαψε να τη ζηλεύει), αρπάζει ένα κηροπήγιο και μουντάρει και αυτός στον καφκά. Ο Κωνσταντίνος καταφέρνει να σταθεί και φωνάζει να σταματήσουν αλλά κανένας δεν του δίνει σημασία. Ούτε όταν χτυπά το χέρι του με δύναμη στο τραπεζάκι με κίνδυνο να πάθει θλάση και να μην μπορεί να παίξει τένις. Ένα καναπεδάκι προσγειώνεται πάνω στο πούρο του και το αχρηστεύει, ένα άλλο πάνω στη γραβάτα του ενώ από το πουθενά τον αρπάζει από πίσω η Ελίνα και τον παρασύρει στο βεστιάριο των ξένων, κάτω από τη σκάλα.

«Κωνσταντίνο, θέλω σε. ΤΩΡΑ»
«Κόρη μα χάννεις?»
«Κωνσταντίνο, θα σε γαμήσω!»
«εεεεε…..»

Ανοίγει η πόρτα και μπαίνει ο Βίκτωρας, ο boyfriend της Ελίνας (όλοι πίσω του τον φωνάζουν Rudolf το ελαφάκι) αρπάζει τον Κωνσταντίνο και τον τραβά έξω. «Θα σε γαμήσω ρε. Με τη χαρτωμένη μου?» Πριν προλάβει ο Βίκτωρας να γαμήσει, ο Κωνσταντίνος του φέρνει ένα ασημένιο δίσκο στο κεφάλι και απελευθερώνεται. Meanwhile η Έρικα κρεμμαλίζεται από τον χρυσό πολυέλαιο καταβρέχοντας όλους με σαμπάνια και φωνάζοντας «θα σας σιήσω ούλλους που μου διαλύσατε το σπίτιιιιιιι». Κάποια την ιγκώνει με τη γόβα της και πέφτει όπως το μάππουρο. Ποια φορούσε γόβες Christian Louboutin?

Ο Γιώργος έχει αρπάξει τον Νίκο και του χτυπά το κεφάλι ρυθμικά πάνω στη γυάλινη τραπεζαρία η οποία τσακρά σε 2 σημεία. Οι πλαστικές καρέκλες Kartell πετούν μέσα στο δωμάτιο (είναι και ελαφριές οι άτιμες) και μια από αυτές σφηνώνεται πάνω σε ένα πίνακα του Σκοτεινού. Η τέχνη και ο πολιτισμός ζουν ένα δράμα.

Η Ashima ακούει τη φασαρία και πάει να δει τι συμβαίνει. Με το που μπαίνει μέσα στο σαλόνι τρώει ένα ποτήρι με Martini στα μούτρα (complete με ελιά) και πάει να πέσει κάτω αλλά την πιάνει έγκαιρα ένα από τα γκαρσόνια. Κοιτάζονται στα μάτια και…

«Raami?»
«Ashima?»
«Raami?»
«Ashima?»
«RAAMI!!!»
«ASHIMA!!!»

Συγκινητικό reunion. Ο Raami και η Ashima στέκονται αγκαλιασμένοι κάτω από τον πολυέλαιο ενώ γύρω τους πετούν καρέκλες, γόβες στιλέτο, extensions και φαγητά. Ο χρόνος κάνει freeze ενώ γύρω τους οι άλλοι μαλώνουν σε slow motion.

(η σκηνή στο «Βασικά Καλησπέρα σας» που ο Πάνος Μιχαλόπουλος χορεύει slow στη disco με τη Έφη Πίκουλα ενώ γύρω τους πλακώνονται οι Σταμάτης Γαρδέλης, Στάθης Ψάλτης και ο Γιάννης Μποσταντζόγλου είναι χαρακτηριστική.)

Ο Raami κλέβει μια μπουκάλα σαμπάνια Grand Siècle και η Ashima κλέβει τα κλειδιά του αυτοκινήτου του Κωνσταντίνου. Στο γκαράζ τους περιμένει η Δάφνη- Μαρία.

«Θα έρθω μαζί σας να γίνω το μποέμ love child σας.»
«Δάφνη μου, τούτα εν για τους τουρίστες. Πρέπει να μείνεις με τους γονείς σου, να πάεις English School, να φάεις μια φάουσα Ευρώ του παπά σου, να σε στείλει στην Αγγλία να σπουδάσεις όπου θα φάεις άλλη μια φάουσα λίρες και ακολούθως να μείνεις στο Λονδίνο όπου ο παπάς σου θα συντηρεί το lifestyle σου ενώ θα λαλεί σε ούλλους ότι κάμνεις καριέρα στο εξωτερικό. Τζιαι μετά, για να τους φρικάρεις τέλεια, έρκεσαι στην Ινδία «για να βρεις τον εαυτό σου.»

Και αναχωρούν κάτω από το φως των αστεριών μέσα στο SUV…

15 Comments:

At 23 December, 2008 09:29, Anonymous Anonymous said...

Api8ano! To pio apisteuto finale! Zito i Ashima kai o Raami!
Zito i aplotita kai o erotas pou ekpmidenizoun ton ilismo kai ti vitrina!
Etsi gia na kseroun ti xannoun oles oi Erikes kai Konstantinoi out there!
Drakounoua, eisai teleia story teller! eskeftikes potte na grapseis kanena biblio me xronografimata kai mikres istories? 8a eixe megali epitixia.
Keep storytelling!

 
At 23 December, 2008 09:43, Blogger firfiris said...

Drakouna egrapses. Aresen mou to touch me to Sex Pistols jie i skini me ton mihalopoulo.

I Pythonesque pellara jie paralogismos episis itan highlight. Ezilepsa, thelw na grapsw kati paromoio.

Mashallah sou.

 
At 23 December, 2008 10:02, Blogger bestman said...

Η σκηνή στο "Βασικά Καλησπέρα σας"...
Υπάρχει παρόμοια σκηνή στο "Όταν οι ρόδες χορεύουν" με τον Σταμάτη Γαρδέλη και τη Βάσια Παναγοπούλου να κοιτάζονται στα μάτια και να φιλιούνται, όταν γύρω τους γίνεται Ο ΧΑΜΟΣ!

 
At 23 December, 2008 10:14, Blogger bestman said...

Επίσης, η περιγραφή των διαπλεκόμενων... ζευγαριών (ξέρω, φέρνω σε Λυσσαρίδη) μου θύμισε το παλιο κλασικό άσμα του Λ. Κηλαηδόνη "Που βαδίζουμε Κύριοι"
(http://www.kithara.vu/ss.php?id=MTc0NDIzNDI2).
Και, δεν διευκρίνισες τη μάρκα του SUV. Range Rover, Porsche Cayenne Turbo ή BMW X5?

 
At 23 December, 2008 12:00, Anonymous Anonymous said...

Egw pale pistefkw oti i Erika en i Valentina Tsingi. Terkazei tis polla i perigrafi

 
At 23 December, 2008 12:45, Anonymous Anonymous said...

ο φωτογράφος απαθανατίζει δεν "αποθανατίζει"

Καλά Χριστούγεννα!

 
At 23 December, 2008 12:45, Anonymous Anonymous said...

ο φωτογράφος απαθανατίζει δεν "αποθανατίζει"

Καλά Χριστούγεννα!

 
At 23 December, 2008 16:28, Blogger YO!Reeka's said...

επιτέλους! ένα χάπι έντινγκ!

 
At 23 December, 2008 23:09, Blogger frou-frou said...

telio, anatreptiko kai ouaou telos mpravo re drakouna isun e3airetiki gia akoma mia fora

 
At 24 December, 2008 00:30, Anonymous Anonymous said...

το τελευταιο part, 'Πρέπει να μείνεις με τους γονείς σου, να πάεις English School...' εν σαν να βλέπω όλες τις φίλες μου τις λευκωσιατισες! χαχαχαχα

τέλειο!

 
At 24 December, 2008 02:58, Anonymous Anonymous said...

Ανώνυμε μου (12:45) να σε πάρουμεν να κάμεις καριέρα στο πλευρό του Μπαμπινιώτη μήπως;

Δρακούνα, περιγράφεις τα πολλά πολλά αναλυτικά τζιαι ζωντανά.
Εισηγούμαι να το τυπώσουμεν τζιαι να το διανέμουμεν στη Λευκωσία να το θκιαβάσουν οι Έρικες τζιαι οι Κωνσταντίνοι γιατί ώσπου παν πολλυνίσκουν τζι'εν ανησυχητικόν.

 
At 25 December, 2008 18:56, Blogger bestman said...

Απλά βάλτο μέσα σε ένα που τα "Λευκωσιάτικα" lifestyle περιοδικά. Θα ξεπουλήσεις!

 
At 25 December, 2008 23:12, Blogger zappa said...

enaLLAKTIKA 8A MPOROUSE NA EXEI MOUSIKI ypokroush to "too drunk to fuck" twn dead kennedies

 
At 26 December, 2008 09:49, Blogger stalamatia said...

Χα χα χα ωραίο τέλος!!!

 
At 05 January, 2009 11:17, Anonymous Anonymous said...

Kala miloume en esiei lathos!!! To oraio tha itan na efevgan me to moro i Ashima kai o Raami kai na tous afinan olous sixilous piso tous.

ivesk.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.