Friday, December 05, 2008

Δάλι (as in, Dallas)

Η Έρικα

Το φως έμπαινε μέσα από μια χαραμάδα που άφηνε η κουρτίνα Ochi Eyelet Gold, αγορασμένη από το Heal’s στο Tottenham Court Road (£137,02 το τετραγωνικό μέτρο). Η Έρικα άνοιξε το δεξί της μάτι διστακτικά και γύρισε πλευρό μέσα στα Peter Reed Burgundy Band Collection σεντόνια της. Ευτυχώς ο Κωνσταντίνος (ο σύζυγος της) είχε ήδη αναχωρήσει για τη δουλειά και δεν θα την έβλεπε άβαφτη και άνιφτη (οκ, ήταν 6 χρόνια παντρεμένοι αλλά η Έρικα δεν άφησε ποτέ να πέσουν τα standards της).

«Μα έν έπιασε τηλέφωνο η Suzy να με ξυπνήσει?» διερωτήθηκε η Έρικα. (Suzy είναι η κομμώτρια της, η οποία έχει ρητές οδηγίες να τη ξυπνά με τηλεφώνημα 2 ώρες on the dot πριν το ραντεβού τους για να προλάβει να ετοιμαστεί και να προσέλθει στην ώρα της).

Η Έρικα σηκώθηκε, έβαλε τις παντόφλες της και την ασορτί ρόμπα και κατέβηκε κάτω στην κουζίνα για να πιει καφέ. Μόνη. Η Ashima (η Ινδή οικιακή βοηθός) είχε ήδη ετοιμάσει καφέ φίλτρου (δεν τον λέμε ΠΟΤΕ γαλλικό αγάπη μου) και είχε βγάλει έξω στον πάγκο της κουζίνας το mug του καφέ (για να μην ψάχνει άσκοπα η Έρικα). Η Έρικα έβαλε καφέ, ήπιε 2 γουλιές ατενίζοντας τον κήπο με το γρασίδι, τη πισίνα και το κιόσκι-καλοκαιρινό μπαρ και αναρωτήθηκε:

«Τι να βάλω σήμερα

Κανονικά θα έκανε και τσιγάρο αλλά το έκοψε προ τετραετίας διότι κάνει ρυτίδες και δεν θα μπορούσε να φορτωθεί ΚΑΙ αυτό το άγχος.

Τελειώνοντας τον καφέ ανεβαίνει και πάλι πάνω. Μπαίνει στο μπάνιο και κάνει αφρόλουτρο Molton Brown με άρωμα εσπεριδοειδή (τουλάχιστον 45 λεπτά). Βγαίνει και στεγνώνεται απαλά με τη πετσέτα (padding movements –απαλά- για να μην ταλαιπωρήσει το δέρμα της). Μετά βάζει ενυδατική κρέμα σώματος η οποία ταυτόχρονα χτυπά και την κυτταρίτιδα, της La Prairie. Συνεχίζει με ένα peeling, μια μάσκα που φωτίζει το πρόσωπο και αφού καθαρίσει καλά το πρόσωπο με tonic βάζει κρέμα ματιού, ενυδατική κρέμα ημέρας, κρέμα λαιμού και κρέμα γύρω από τα χείλη για τις μικρές ρυτίδες που της έκανε το κάπνισμα και πρέπει να εξαφανίσει.

Αλείφει την πατούσα της με 8 hours cream της Elizabeth Arden, βάζει το D&G τζην και ζεπρέ εφαρμοστό μπλουζάκι με Viccini μπότες πάνω που το γόνατο με ΛΙΓΑ στρας διότι είναι πρωί ακόμα και πάει κατευθείαν κομμωτήριο όπου θα της κάνουν και το εβδομαδιαίο μανικιούρ το οποίο θα κάνει match το outfit που θα βάλει στα εγκαίνια πόψε. Το πεντικιούρ είναι εννοείται Chanel black satin limited edition που αγόρασε στο Παρίσι και δείχνει τέλειο όταν πατά τα δαχτυλούθκια της στην άσπρη φλοκάτη του υπνοδωματίου.

Τελειώνοντας από το κομμωτήριο, η Έρικα βλέπει ότι έχει αρκετή ώρα μέχρι το event, και τηλεφωνεί της αισθητικού της για να δει αν μπορεί να περάσει και από εκεί για να κάνει το περιβόητο body scrub της Guinot το οποίο αποτελείται από ζάχαρη και κόκκους ακτινιδίου, ανανεώνει το δέρμα και το κάνει να γυαλοκοπά. Επίσης, είναι αυτό που κάνει και η Ραμόνα και άμα το κάνει αγάπη μου η Ραμόνα η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά…Το εν λόγω scrub κάνει επίσης το δέρμα να τρίζει αν πάει κάποιος να το χαϊδέψει… η επάλειψη γίνεται με έντονο μασάζ που αναζωογονεί την κυκλοφορία του αίματος και κάνει τα μαλλιά να λάμπουν…. (η λάμψη επιτυγχάνεται διότι προκαλεί την καλή κυκλοφορία του αίματος και όλα πάνω σου λάμπουν. Υποτίθεται).

Μέχρι να συνεννοηθεί με την αισθητικό, η Suzy η κομμώτρια της έχει πακετάρει τη τσάντα, της την έχει κουβαλήσει μέχρι το αυτοκίνητο και της έχει ανοίξει την πόρτα (για να μην χαλάσει το μανικιούρ βρε).

«Πόσα να προλάβω η φτωσιή», διερωτάται μεγαλόφωνα η Έρικα ενώ βάζει μπρος το αυτοκίνητο.


(συνεχίζεται)

22 Comments:

At 05 December, 2008 13:48, Anonymous Anonymous said...

Mana m drakouna mou esigkinithika. Mou thimizei poli ton eafto m i oli istoria. Kai ime poli eftixismeni pou mporo na ta kano ola afta. Me kanoun apistefta eftixismeni. Gelasa poli me tin La Prairie pou ine kai gia kittaritida ka tis viccini. Etsi spastiki ime kai go. Any way. An imoun stin thesi tis kai ixa ora sigoura tha pigaina gia shopping sto agapimeno m katastima.

xxx

 
At 05 December, 2008 13:53, Anonymous Anonymous said...

En isiei lathos na patas pano stin flokati tin aspri kai na kamaroneis ta freskovammena sou nixakia. Ine ola ta lefta.

 
At 05 December, 2008 13:59, Blogger mouzoura said...

provlimata telika pou exei i protagonistria

 
At 05 December, 2008 14:10, Anonymous Anonymous said...

8elo na kamo emeto!

kato oi Erikes.

Allo na peripioise ton eauto sou je allo na ginese manic.

I predict that Erica will eventually be locked in a psych ward.
Eidika an den edoule4e potte stin zoi tis.

 
At 05 December, 2008 14:29, Blogger Eólica said...

Εννα μας αφήκεις με την αγωνίαν κόρη;;

 
At 05 December, 2008 14:54, Anonymous Anonymous said...

Papse vre pou tha kameis emeto. Ola afta oloi theloun na ta exoun. Entaxei ine ipervoli den leo alla is so fun!!!
I love Erika!

 
At 05 December, 2008 17:51, Blogger Έλατο Χελιδόνι said...

Σύμφωνα με το στερεότυπο, κάμνει τζιαι γιόγκα. Έσιει σιήλλο πεκινουά που το όνομα του εν εγγλέζικο δισύλλαβο τζιαι τελιώνει σε "η" (οπως μπέτσυ, λούση, σκάφι)
Ο άντρας της απατά την με την γραμματέα του. Τουτη απατά τον με τον κηπουρό/pool boy που πιθανόν να τον λαλούν Ραμόν.

 
At 05 December, 2008 18:13, Blogger anipotheti said...

το λοιπον περσι ανεβασε ενας φιλος μου ενα θεατρικο, "και οι πλουσιοι κλαινει" που ηταν μια παρωδια της κοινωνιας μεσα σε ενα επισοδειο σαπουνοπερας.. και η πρωταγωνιστρια (παρενθεση το ονομα της ηθοποιου ειναι Ερικα, λολ) ειχε την φοβερη ατακα ... "τι σκατα θα φορεσω στο λαντσ" ... και γαμωτο νομιζω εσεις οι θκιο να σμιξετε να του γραψεις το σικουελ!!!! εν παιζεσε!!!
μουζι να εχουν οι συγγραφεις του ποδηλατου και τους καραολους ..εισαι ουλα τα λεφτα! ζητω η Ερικα!

 
At 05 December, 2008 19:37, Anonymous Anonymous said...

Στο επόμενο επεισόδιο εν να 'ρτει τζιαι το people στο προσκήνιο;;;

 
At 05 December, 2008 20:18, Anonymous Anonymous said...

Opws panta ta les telia!!!
Na ypothesw oti tin empneysi, anti krasi, stin edwse interview se lifestyle periodiko? Giati emena mou efere sto myalo sygkekrimeni socialite

 
At 06 December, 2008 04:11, Blogger lakis said...

Μα, εν ζωή τούτη σιόρ; Με τις βλεφαρίδες της τι έκανε; :)

 
At 06 December, 2008 09:41, Blogger ΔΙΟΝΥΣΟΣ said...

Γιατί τα έκανε όλα αυτά;;
Δεν πετυχαίνει εύκολα ο δικός της να την φέρει σε ...εκστασιακή κατάσταση μετά την κατάλληλη μείξη αγαπητικών ...στοιχείων;;

 
At 06 December, 2008 19:37, Anonymous Anonymous said...

Δρακούνα μου, τα έχεις μελετήσει πολύ καλά όλα αυτά που... σατιρίζεις! :) Απορία: πόσα κοσμικά περιοδικά διαβάζεις; 'Η μήπως όλες αυτές οι κρέμες δεν υπάρχουν αλλά είναι επινοήσεις δικές σου, για να ταιριάζουν με την ιστορία; :P
Κι αγνάντευε...

 
At 06 December, 2008 20:47, Blogger stalamatia said...

Θέλω τζιαι γιω τέθκια προβλήματα σαν της Ερικας ,βοηθείστε με να τα έβρω.!!!!

 
At 06 December, 2008 22:43, Blogger the bastard; unshaved. said...

Εν τω μεταξύ όντως, ξέρεις αρκέτα περι τα δήθεν κοσμικά.

Μήπως είσαι καμια κρυφή έρικα; :)

 
At 07 December, 2008 12:46, Anonymous Anonymous said...

Να 'σαι, καλά, Δρακούνα μου! Με κανες και γέλασα πολύ μια πολύ δύσκολη μέρα.
Πρέπει να εξομολογηθώ ότι παρά την απολαυστικότατη και ενδελεχή περιγραφή της περιποίησης μιας Έρικας, ξεκαρδίστηκα κυρίως με το όνομα του συζύγου της, καθώς τυχαίνει να γνωρίζω μια "Έρικα", που μετά γάμον αποφάσισε να μετονομάσει τον συμβίο της από Κώστα σε Κωνσταντίνο (ίσως για να ταιριάζει με τη φλοκάτη- ποιος ξέρει...).

 
At 08 December, 2008 02:30, Anonymous Anonymous said...

Εγώ πάντως ζηλεύκω την! Εν λιο πράμα η μόνη σου έννοια να ένι αν πάει το πεντικιούρ με τη φλοκκάτη???? όι πε μου!

 
At 08 December, 2008 07:53, Anonymous Anonymous said...

to anisixitiko einai oti ksereis oles aftes tis kremes kai tis markes me leptomereies!! :P

 
At 08 December, 2008 08:29, Anonymous Anonymous said...

Ti marka en to autokinito tis erikas? Touta ta pramata prepei na mas ta laleis. En coupe? Cabrio? Range Ronver. Please do tell!

 
At 08 December, 2008 09:45, Blogger Tanila said...

Dρακούνα, εμένα το μάρμαρο στο πάτωμα είναι σομόν και δε βάζω χαλί.
Τι σκατά βερνίκι να βάζω στο πεντικιούρ;

 
At 08 December, 2008 11:32, Anonymous Anonymous said...

καλά, εσύ που ξέρεις τούτες ούλλες τις μάρκες καλλυντικών κτλ???? έκαμες έρευνα για το άρθρο ή διάβαζες κουτσομπολίστικα περιοδικά πάλε?

 
At 09 December, 2008 13:52, Blogger frou-frou said...

en polla petiximeno...ate perimenw gia tin sinexeia :)

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.