Thursday, July 06, 2006

Μα είναι απέραντο το γαλάζιο σου λέω

Στο θέμα γάμος (εννοώ την τελετή και το πάρτι) έχω πλέον PhD. Δεν το συζητώ, τα έχω δει όλα. Και έχω και το δωράκι to prove it.

Σκεφτείτε αυτό το ρεαλιστικό σενάριο. Είσαι μια Κυπραία που πρόκειται να παντρευτείς. Θα παντρευτείς καλοκαίρι. Είσαι μάλιστα πολύ χαρούμενη διότι κατάφερες να μαυρίσεις ομοιόμορφα χωρίς το σημάδι του μαγιού στο λαιμό και άρα το strapless νυφικό θα είναι ένα όνειρο πάνω σου. Σκέφτεσαι σε ποια εκκλησία άραγε να παντρευτείς (το γεγονός ότι πρέπει να κλείσεις την εκκλησία 1.5 χρόνο πριν ας μην το ξανα-εξετάσουμε). Υπάρχουν μερικές καλές εκκλησίες στις πόλεις αλλά εσύ και καλά θέλεις «κάτι διαφορετικό». Στη χώρα της μετριότητας αυτό είναι λίγο δύσκολο.

Σκέφτεσαι κάτι φανταστικά εκκλησάκια που είδες σε ελληνικά νησιά όταν πήγες διακοπές, σκαρφαλωμένα πάνω στα βουνά, τα ρουμάνια και τα βραχάκια. Μπλε με άσπρο, μίνι προαύλιο γύρω-γύρω, ηλιοβασίλεμα στο βάθος, τζει που τα τέλεια. Είναι όμως στην Ελλάδα.

Σκέφτεσαι τι τυχεροί που είναι οι Έλληνες που έχουν 25,438 και γαμώ τοποθεσίες με εκκλησάκια να διαλέξουν. Σκέφτεσαι, «γιατί στην Κύπρο δεν έχουμε εκκλησάκια χύμα στο κύμα, έστω πάνω που κανένα γκρεμό για το εφέ?» Νευριάζεις. Θέλεις να παντρευτείς δίπλα από τη θάλασσα. Θυμάσαι που στο σχολείο σου τόνισαν επανειλημμένα ότι καταγόμαστε από τους Έλληνες ναυτικούς που ήρθαν με τα καράβια τους και ίδρυσαν πόλεις-κράτη στα παράλια της Κύπρου. Μέσα στον σαντανωμένο εγκέφαλο σου κάνεις τη σύνδεση ότι αφού καταγόμαστε από Έλληνες ναυτικούς, άρα είμαστε ναυτικός λαός, άρα αξίζουμε να παντρευτούμε δίπλα από τη θάλασσα που έχουμε στενή σχέση (η μόνη σχέση με τη θάλασσα που έχεις είναι το σετ μαγιό-πετσέτα και τα accessories ομπρέλα-χαλάκι-παγωνιέρα- σετ ρακέτες αλλά τέλος πάντων εσύ δεν κολλάς σε τέτοιες λεπτομέρειες).

Έχεις ήδη δικαιολογήσει γιατί θα παντρευτείς δίπλα από τη θάλασσα και σε καμία περίπτωση δεν αντιγράφεις ελληνικές σειρές και φωτογραφίες που είδες διότι … deep down είσαι και εσύ μια Ελληνίδα. Είναι μέσα στην παράδοση σου. (Αγνοείς ότι το μπλε-άσπρο δεν είναι ούτε μέσα στην παράδοση των Ελλήνων αλλά βάφτηκαν έτσι οι Κυκλάδες μετά από απόφαση της Κυβέρνησης –δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, ανοίξετε και κανένα βιβλίο-).

Κάπου εδώ, θυμάσαι αμυδρά ένα εκκλησάκι στον Πρωταρά που όντως είναι πάνω στα βράχια του Κάβο Γκρέκο δίπλα από τη θάλασσα. Δεν θυμάσαι πως το λένε, αλλά πήγαινες εκεί στα νιάτα σου για κολύμπι και βουτιές… caves το λέγανε? Επιστρατεύεις γνωστούς και φίλους και ανακαλύπτεις ότι είναι αφιερωμένο στους Άγιους Ανάργυρους. Κάνεις άλλα 15 τηλέφωνα για να εντοπίσεις με ποιον πρέπει να συνεννοηθείς για να κλείσεις το γάμο σου εκεί. Τα κανονίζεις όλα.

Η επόμενη πράξη θα παιχτεί όταν οι καλεσμένοι πάρουν το προσκλητήριο και αντιληφθούν που ακριβώς πρέπει να πάνε. Εδώ παθαίνουν εγκεφαλικό διότι:

- Πρέπει να κόψουν να πάνε στα κατσάβραχα in the middle of nowhere για χάρη σου. Ρώτησες τον κόσμο αν θέλει να χαλάσει το αυτοκίνητο του για πάρτη σου?
- Οτιδήποτε δίπλα από τη θάλασσα σημαίνει ΥΓΡΑΣΙΑ και όλοι ξέρουμε το τέλειο κράτημα των μαλλιών σε τέτοιες περιπτώσεις.
- Τα χαριτωμένα εκκλησάκια είναι συνήθως μεγέθους 2Χ2, άρα δεν υπάρχει περίπτωση να χωρέσουν όλοι μέσα και θα παρατηρηθεί το αδιαχώρητο.
- Για 2 δευτερόλεπτα ο ήλιος θα χρωματίσει τη θάλασσα και το τοπίο θα θυμίζει ποίημα του Ελύτη. Τις υπόλοιπες 2 ώρες και 25 λεπτά που θα είσαι εκεί, θα φυσά, θα έχει λάλλαρο, και θα σηκώνονται σκόνες.
- Γιατί πρέπει αυτοί να πληρώσουν τις φαεινές σου ιδέες περί απέραντου γαλάζιου?


ΣΗΜ: Τρέμω την ώρα και τη στιγμή που θα γίνουν μόδα στη Κύπρο τα extreme weddings (υποβρύχιοι γάμοι, γάμοι με αλεξίπτωτα, πάνω σε σκάφη, πάνω σε ανεμόπτερα, κρεμασμένοι ανάποδα και άλλα θεαματικά.) Δεν θα ξέρουμε και τι να φορέσουμε.

20 Comments:

At 06 July, 2006 10:59, Anonymous Anonymous said...

Όλοι στο δρόμο που χάραξαν οι high απόφοιτοι της Αγγλικής Σχολής!

Και εννοείται ότι μετά θα τσαλαπατηθείτε με χάρη (και από στιλέτο) στο -2, αφού πιθανότατα εκεί ΛΕΕΙ το ζευγάρι ότι γνωρίστηκε... το επιβάλλει άλλωστε ο νόμος της υψηλής κοινωνίας: τα αγαπημένα ζευγάρια που θα καταλήξουν σε γάμο πρέπει να γνωριστούν στο -2....

Τώρα πως καφέρνει κάποιος να γνωριστεί (έστω να αναγνωριστεί) μέσα σ'εκείνο το κοτέτσι... it's beyond me!

 
At 06 July, 2006 11:35, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

Πάντως πριν λίγο καιρό στα νέα έγινε είδηση ένας παραδοσιακός κυπριακός γάμος ένος νεαρού ζευγαριού που γνωρίστηκε με τον παραδοσιακό τρόπο του phone chatting (μετάφραση για τους πρεσβύτερους: Είσαι ένας αθκιασερός στρατιώτης. Κλέφκεις το τηλέφωνο του σειρά σου που επήε τουαλέτα και γράφεις πάνω στο δικό σου όλα τα θηλυκά ονόματα/τηλέφωνα που διαθέτει. Ακολούθως αρχίζεις να τα πρίεις στις καημένες νεαρές, ώσπου κάποια να σου κάτσει). «Από την πρώτη στιγμή που άκουσα την φωνή του ήξερα ότι ήταν η γυναίκα που θα παντρευτώ» δήλωσε συγκινημένος ο γαμπρός. Και επειδή όπως προείπα γνωρίστηκαν με τον παραδοσιακό τρόπο, ντύθηκαν αντί με νυφικό και κουστούμι με βράκα και από εκείνες τις κόκκινες στολές (μαντίλα απαραίτητη), ετζυλήσαν μωρά πάνω στα κρεβάτια, εφέραν βιολιά και λαούτα και λοιπά συναφή. Αυτό θα πει extreme wedding in Cyprus, μην ψάχνεις αλλού Δρακούνα.

 
At 06 July, 2006 11:38, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

p.s. ανέκδοτη, εγώ αν και απόφοιτος της high class αγγλικής σχολής, την μοναδική φορά στην ζωή μου που πήγα -2 δεν βρήκα τον άντρα των ονείρων μου. Θυμόμουν όμως τον (πρώην) άντρα των (πρώην) ονείρων μου και μετά από καμιά 10αριά σφινάκια βρέθηκα σε ανυψωμένο σημείο να χορεύω το ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙΣ ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΓΑΛΙΑ ΜΟΥ της Πέγκυ Ζήνα (???) και να το αφιερώνω σε όλα τα αρσενικά του club. Λες να ξαναδοκιμάσω τώρα?

 
At 06 July, 2006 12:17, Anonymous Anonymous said...

1ον και σημαντικότερον Michaella μου, δεν είναι ΟΛΟΙ οι απόφοιτοι της Α.Σ. high!Υπάρχουν ακόμα και μερικοί απλοί απόφοιτοι από τα παλιά χρόνια....

2ον, πιστεύω να ξαναπάς στο -2 και να κοιτάξεις καλύτερα, διότι πως θα πείσεις μετά ότι είσαι ΚΑΙ high ΚΑΙ απόφοιτος? Ε? Θα σε έχουν φτυσμένη, και, μεταξύ μας, μπορεί να έχουν και δίκαιο τέτοια ντροπή που θα ζήσουν λόγω της ανικανότητάς σου για highness....

3ον, το Πεγκουλίνι θα το αφήσω ασχολίαστο... μα χάθηκε μια Απόλυτη-ελληνίδα-σταρ / θεά-Βίσση ρε κοπέλα μου? Ντροπή σου!

 
At 06 July, 2006 12:56, Anonymous Anonymous said...

Αμαν δεν εβιώσετε την εμπειρεία του γάμου ενος φορτηγατζή τότε να μεν μιλάτε για extrem weddings!

Κύκκος

 
At 06 July, 2006 13:11, Blogger drakouna said...

Προσεχώς θα γράψω για τους γάμους στο Trikkis Palace και παρόμοια.

Το PhD μου δεν το πήρα με αλληλογραφία, ούτε το αγόρασα!!

 
At 06 July, 2006 14:16, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

hahaa anekdoti xero ti ftaiei. ton kairo pou epia sto -2 (prin 2-3 kalokairia) den imoun APOFOITOS, imoun sketo high (pou to poli to poto)

drakouna stin idia katigoria me to trikkis peftei kai to makedonitissa palace nomizo alla exo mia aporia: ta sporting clubs en katigoria pou mona tous?

 
At 06 July, 2006 14:16, Anonymous Anonymous said...

σόρυ δρακούνα νομίζω το αγόρασες! πολλοί γάμοι = πολλά φακελλάκια = πολλά, πολλά λεφτά..

εκτός κι αν όλοι ήρθαν στον γάμο σου και αφήσαν το ίδιο ποσό οπότε είσαστε πάτσι.

 
At 06 July, 2006 14:32, Blogger drakouna said...

Το πρωτόκολλο των γάμων λέει ότι όσα σου βάζουν, βάζεις και εσύ (το ξημέρωμα, είναι basically λεφτά δανεικά).
Φυσικά, ότι θέλει κάνει ο καθένας.

 
At 06 July, 2006 15:06, Blogger Demetris said...

Ws high (anoikton se ermineies - en eimasten monodiastatoi anthrwpoi) apofoitos tou english school, pou TIN egnwrisan ena kafto, gemato alkooli kai idrwta iouli stin new division (leme twra) pou epivaletai na kamw to party tou gamou mou? I en en pou tin douleia mou - jai toutes en xekathatra gynaikies apofaseis?

 
At 06 July, 2006 15:23, Anonymous Anonymous said...

Ποιου γάμου σου ρε; Παντρεύκεσαι;;;

 
At 06 July, 2006 16:11, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

e kame ton sti new division re, enna einai protoporiako. tha reei afthoni pagomeni mpira, oi san jintes vrastes mes ta plastika potirouthkia

 
At 06 July, 2006 16:48, Blogger Demetris said...

@giwrgos -Telescoping the microscopic giwrgo mou. Telescoping the microscopic. That's all.


@michaella - Nai to provlima me to poto stous gamous - jai eidika stou dikou sou gamous (egw pou pinw black bush as poume ehw megalo, polla megalo provlima - se prosfato gamo epira hipflask)- einai nomizw ena thema pou den ehei aggixei se vathos Dr Drakouna. Jai yposeinidita - stin periptwsi pou to ean kai efoson horo-hronotethei-egw en to(n) bar(man) pou en ypostirixw. Gia ne men sou pw jai tin banda (ihou). Oso gia division - ta thetika ektos apo ta pio panw einai to parking, to gnwsto tou hwrou, to extended orario, to oti polloi mou filoi en hreiazetai kan na pan spiti na allaxoun (ws to periptero na piasoun tsigara jai pisw), o pashalis en na gela ouli nyhta, to surreal skiniko me mwra na vouroun pou pisw methysmenous goneis - alla i malakia eni oti dame ta gennethlia thamwnwn (me tourtes jai happy birthdays panw pou ton nick cave)stin division en mou kathounte, na panteftw egw jiame?!

 
At 07 July, 2006 08:12, Blogger drakouna said...

Για να καλύψω όλα τα θέματα του γάμου, πρέπει να γράψω κάτι σαν "Την κατάθεση μου" Volume I, II, και ΙΙΙ.

 
At 07 July, 2006 09:27, Anonymous Anonymous said...

Mental note: H New Division φαίνεται ότι απέκτησε cult stutus... Χμ... μήπως πρέπει να υπάρξει αναβίωση της Babylon?

 
At 07 July, 2006 09:41, Blogger Demetris said...

Pote twn potwn!!

 
At 10 July, 2006 18:30, Anonymous Anonymous said...

Ρε παιδιά να κάνω μια ερώτηση: Τί σημαίνει "λάλλαρο"; Πείτε στη φτωχή.

 
At 11 July, 2006 08:22, Blogger drakouna said...

"Λάλλαρος" είναι μια λέξη που λες όταν θέλεις να πεις ότι έχει πάρα πολύ ήλιο. Σε στυλ ήλιος της ερήμου (έντονος και ζεστός).

Τώρα πλούτισες.

 
At 05 February, 2007 19:01, Anonymous Anonymous said...

That's a great story. Waiting for more. » »

 
At 07 March, 2007 17:24, Anonymous Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! Chef kitchen supply fearne cotton bikini wireless barcode scanner vw golf seat cover ativan cocaine credit card Instapure+water+filters

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.