Thursday, December 11, 2008

Δάλι (call me Dallas) (3)

Φεύγοντας από το κομμωτήριο η Έρικα περνά που το νηπιαγωγείο Rainbow για να πιάσει τη Δάφνη-Μαρία. Η Έρικα κάθε μέρα πρέπει να διασχίζει τη μισή Λευκωσία για να πάρει τη Δάφνη-Μαρία στο νηπιαγωγείο (που το Δάλι στο Terra Santa αλλά δε το λέμε Δάλι, το λέμε «κοντά στην περιοχή Carolina Park») αλλά χαλάλι. Η Έρικα μπήκε στο waiting list του Rainbow που τον καιρό που η Δάφνη-Μαρία ήταν 11 μηνών. Προχτές είχαν και το καθιερωμένο kids fashion show στο show room των αυτοκινήτων Lexus. Πήγαν όλες οι καλές μαμάδες ντυμένες παστέλ για να καμαρώσουν τα τεκνά τους και να φωτογραφηθούν. Όλα για φιλανθρωπικό σκοπό βέβαια.

Η Έρικα φτάνει στο νηπιαγωγείο ελαφρώς αργοπορημένη και επειδή είναι η ώρα που σχολάνουν, έχει κίνηση και δεν βρίσκει να παρκάρει. Μια πασαρέλα από αυτοκίνητα SAAB Aero convertibles, Range Rovers και X5 έχει καταλάβει τα γύρω πεζοδρόμια, αγνοώντας εισόδους σε πολυκατοικίες και parking. Η Έρικα αφήνει το Range Rover της πάνω σε ένα πεζοδρόμιο, δίπλα από ένα μοναχικό Hummer. «Εν ποτούτο που έπρεπε να αγοράσω», σκέφτεται καθώς κατεβαίνει.

Η Έρικα μόλις βλέπει την κόρη της κάμνει τόση χαρά, που είναι σαν να τζιαι έσιει 15 μέρες να τη δει και όχι μόνο 5 ώρες. Είναι σε public place και επιβάλλεται. Η Δάφνη-Μαρία έχει βγει έξω και την περιμένει στον περίβολο. Είναι ντυμένη με κόκκινα μποτάκια, χοντρό καλτσόν με ρίγες (καφέ, ροζ και τιρκουάζ) και ασορτί βελούδινο φόρεμα χρώματος καφέ . Όλα Kenzo. Η Έρικα ήθελε να της βάλει το άλλο σετ με την ασπρόμαυρη λεοπαρδαλέ γουνίτσα αλλά η Δάφνη-Μαρία έστησε πόδι και το περιέγραψε ως «καρναβαλίστικο». Γενικά το γούστο τους είναι διαμετρικά αντίθετο. Η Έρικα θέλει να της φορεί φορεματάκια και ασορτί μπολερό, η Δάφνη-Μαρία θέλει να φορεί φόρμες και κοτλέ. «Μα πόθεν επήρε?» μονολογεί ώρες ώρες η Έρικα.

«Θέλεις να σε πάρω στη γιαγιά σου να περάσεις το απόγευμα?» ρωτά η Έρικα ενώ προσπαθεί να ξεπαρκάρει. Κάποιος την έκλεισε.
«Όι»
«Άτε αγάπη μου. Η μάμμα έχει κάπου να πάει.»
«Πάλε?»
«Τι εννοείς πάλε? Εχτές εν ήμασταν μαζί?» (για 2 ώρες, η Δάφνη-Μαρία παρακολουθούσε την Έρικα ενώ εσάζετουν να πάει κάπου).
«Θέλω να μείνω σπίτι με την Ashima.»
«Καλά.»

Η Έρικα παίζει πουρού για να μετακινηθεί το αυτοκίνητο που την έκλεισε. Είναι το ίδιο με το δικό της, και αυτό Range Rover αλλά είναι μεταχειρισμένο της Αγγλίας, το καταλαβαίνεις από τις πινακίδες του που δεν είναι Charalambos Pilakoutas. Η Έρικα το ξέρει, όπως ξέρει να ξεχωρίζει τα original από τις μαϊμούδες. Το δικό της Range Rover είναι της Κύπρου. Λαμβάνει και Christmas cards από την εταιρεία. Όχι παίζουμε. Χα! «Εγέμωσεν ο τόπος μεταχειρισμένα», αναφωνεί με αγανάκτηση και φεύγει.

25 λεπτά αργότερα έχουν φτάσει στο σπίτι. Η Ashima έχει ήδη στρώσει τραπέζι. Η Έρικα κάθεται στις διάφανες πλαστικές καρέκλες Louis Ghost της Kartell (design του Philippe Starck) τρώει 3 φύλλα baby spinach, 4 cherry tomatoes και λίγο ψάρι στον ατμό (no carbs baby) και πάει πάνω να ετοιμαστεί για την απογευματινή της έξοδο. Η Δάφνη-Μαρία κουντά το μπωλ με τη σαλάτα πιο τζει (γιαξ!) και νέφκει της Ashima η οποία φέρνει ένα πιάτο γεμάτο φρεσκοτηγανισμένες samosas και 2 πιρούνια για να φάνε παρέα… Και 2 μαξιλαράκια για να μην πονούν τον κώλο τους πάνω στις πλαστικές καρέκλες.

"Ashima, please πε μου πάλε την ιστορία του Raami," την παρακαλεί η Δάφνη-Μαρία.

(συνεχίζεται)

11 Comments:

At 11 December, 2008 15:51, Blogger iveks said...

Drakouna mou epiesame se polla kai egrapses tin sinexia toso sintoma? Xereis ti mou aresei stin oli istoria? H kouventes pou petassei i Erika mesa mesa p.x Egemose o topos metaxirismena. Klassikes skepseis kipraion. Ontos kai go koitazo tis pinakides ton allon aftokiniton an ine kypriako i metaxirismeno. Kai ennoeitai oti kano tin idia skepsi.

Perimenoume pio poli action stin istoria.

 
At 11 December, 2008 17:21, Anonymous Anonymous said...

ok prepei na stamatiso na xaskogelo mes to library.

pale kala pou en je i ashima.

respect.

 
At 12 December, 2008 01:28, Blogger frou-frou said...

Drakouna you are the best... einai san na eisai sto nou tis kathimerinis plousias kipreas pantos sigxaritiria gia afto to diskolo ergo :)
ate perimenoume sinexeia filakia

 
At 12 December, 2008 05:29, Anonymous Anonymous said...

i alithkia molis ida to prwto lalw.. paei.. exalase j touti.. alla twra thelw sinexeia... men arkeis!!!

 
At 12 December, 2008 08:38, Blogger bestman said...

Πάντως αρέσκει μου η ιδέα της κόρης που θέλει να είναι κανονικό μωρό και όχι το κακέκτυπο μιας φαντασμένης πλούσιας Κυπραίας μάνας...

 
At 12 December, 2008 09:55, Anonymous Anonymous said...

interesting, ego en iksero na ksexorizo ta metaxeirismena kai oute mou perase potte pou to mialo etsi skepsi.

pothen eimai? :/

 
At 12 December, 2008 10:36, Blogger kangerlussuaq said...

Έχει 7 χρόνια από τότε που μετακόμισα από το διαμέρισμα στη Λυκούργου (απέναντι από το Τέρρα Σάντα)και ακόμα θυμάμαι το μποτιλιάρισμα έξω από το σπίτι κάθε μεσημερί, που τελείωνε το μάθημα. Μόνο που τότε είχε περισσότερα διπλοκάμπινα... Υποψιάζομαι ότι το διπλοκάμπινο αυτής της δεκαετίας ακούει στο όνομα Χ5.

Κρίμα που στις κυπριακές πινκίδες δε φαίνεται και σε ποια επαρχία είναι καταγεγραμμένο το αυτοκίνητο, γιατί τότε η Έρικα (υποθέτω που το Γιωρκούλλα) θα μπορούσε να ξέρει και ποιοι είναι "χώρκατοι" και να προστατέψει το παιδί τις που τούττους.

Δρακούνα, συνέχισε.......

 
At 12 December, 2008 12:16, Blogger Marco said...

Δρακούνα συγχαρητήρια,
Ακου τώρα περιστατικό που είδα σήμερα: Σταματά μπροστά μου SLK μερσεντές κομπρεσορ, κατεβαίνει ο κύριος με μια γυναικεία τσάντα ΛΟΥΙ ΒΙΤΟΝ και μπαίνει σε ένα κατάστημα, και σκέφτομαι εγώ, αν η τσαντα ηταν original,και το αυτοκίνητο απο την αντιπροσωπεία, θα επαιρνε την τσάντα στην ράφταινα της γειτονίας για να διορθώσει το φερμουάρ που εχάλασε πόση μεγαλομανία, αππωμα κ.λ.π κ.λ.π σ'αυτό τον τόπο, ΕΛΕΟΣ.

 
At 12 December, 2008 12:43, Blogger drakouna said...

Αν η τσάντα είναι original και χαλά το φερμουάρ, δεν την παίρνεις στη ράφταινα αλλά στο κατάστημα Louis Vuitton και σου την αντικαθιστούν no questions asked διότι έχουν lifetime guarantee (οι τσάντες).

 
At 12 December, 2008 13:09, Anonymous Anonymous said...

πάλε καλά διότι κοστίζουν όσο και όλες οι δόσεις μιας ασφάλειας ζωής μαζί, μεν σου πω ενός στεγαστικού δανείου...

 
At 14 December, 2008 08:57, Blogger stalamatia said...

Την συνέχεια παρακαλώ και όχι δεν παρακολουθώ σαπουνόπερες,εν προλαβαίνω.
Υ.Γ.Μεν μου επικαλεστείς γιορτές και μας αφήσεις στο περίμενε.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.