OYA! Λαλώ σου κόρη μου! Δηλαδή, «πιάσε με». Μην κάμνεις ότι δεν καταλάβεις και please μην μου ανάψεις πάλε εκείνο το πουσλίκκι που κούρτισες πάνω που το κρεβάτι μου, imish ζωάκια του Αμαζονίου που γυρίζουν γύρω γύρω και παίζει lame μουσική για να με κάνει να κοιμηθώ και να ηρεμήσω. Δεν ξέρω τι manual πήγες και διάβασες πάλε αλλά is not working woman! Δεν ξέρω τι ούφο ηρεμούν με λίγο σατέν ύφασμα που κουνιέται, εγώ χρειάζομαι κάτι πιο substantial. Πιάσε με και τάισε με επιτέλους, σε πόσες γλώσσες πρέπει να σου το πω?
Και μην διανοηθείς να με κρεμάσεις πάλε που τζείνο το sling που σου εκάμαν δώρο και να παρελαύνεις μέσα στο σπίτι (look, no hands!) διότι θα μου ταράξεις τα νεύρα μου. Φαίνουμαι σου για σαρδέλα να με πιττώσεις ή σαλάμι να με κρεμάσεις να στεγνώσω? Φακκά μου! Το ξέρω ότι διάβασες στο internet κάτι μαλακίες ότι το sling χρησιμοποιείται από όλες τις ιθαγενείς γυναίκες του κόσμου και ότι είναι θαυμαστό και βολικό και έχει 10 στάσεις και οι ιθαγενείς έχουν κρεμασμένα συνέχεια τα μωρά τους που πάνω τους και πάνε στα χωράφια και κάνουν τις δουλειές τους και κουβαλούν νερό από τη βρύση κτλ, αλλά σοβαρά πε μου. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΕΣΥ? Θα πάεις στα χωράφια? Όξα θα περιμένεις να έρθει το νερό από την υδατοπρομήθεια? Εξάλλου, εγώ είμαι ένα average πασιούρτικο κυπριακό μωρό. Τι σχέση έχω με τα μωρά των ιθαγενών?
Άσε που έχω μια υποψία ότι τα slings πλασάρονται στις ανεπτυγμένες χώρες ως το ultimate means of transport για μωρά, αλλά στην πραγματικότητα κανένας στον τρίτο κόσμο δεν διανοείται να τα χρησιμοποιήσει.
πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, αααααααΑΑΑΑΑΑΑΑ!
Μιας και με έπιασες... δεν μου αλλάζεις και τη πάνα, διότι νιώθω μια υγρασία προς τα κάτω και με εκνευρίζει? Thank you!
(Παρένθεση: Όταν έδειξα το sling στην Βιετναμέζα καθαρίστρια μου δεν ήξερε τι είναι. Όταν της εξήγησα (Mei Tai? Traditional πουσλίκ για να κουβαλάς βρέφη? No?) και τη ρώτησα αν έχουν στο Βιετνάμ, με είδε με το ύφος της αγελάδας και με ρώτησε (πάντοτε σε νοηματική) γιατί να θέλω να κουβαλώ το μωρό μου σε ένα κομμάτι ρούχο, όταν έχω τέλειο αμαξάκι με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Όταν τη ρώτησα πως πας με το μωρό στα χωράφια να μαζέψεις ρύζι (το previous occupation της Βιετναμέζας μου), μου απάντησε πολύ φυσικά ότι όταν έχεις μωρό ΔΕΝ το παίρνεις στα χωράφια αλλά μένεις σπίτι να το προσέχεις και στέλλεις κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας σου να μαζέψει ρύζι για σένα. Εξάλλου τα μωρά δεν βγαίνουν από το σπίτι τους μέχρι να γίνουν 5 μηνών.
Τα ίδια έπαθα όταν της είπα ότι βάζω στο μωρό πάνες μάρκας Pampers διότι κάθε κουτί που αγοράζεις, γράφει πάνω ότι η εταιρεία Pampers imish αγοράζει ένα εμβόλιο για παιδάκια στον τρίτο κόσμο. Η Βιετναμέζα μου είπε ότι δεν ξέρει για τα Pampers αλλά τα εμβόλια των δικών της παιδιών τα χρηματοδότησε η Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ, σε κρατικό νοσοκομείο. Οκ, προφανώς το Βιετνάμ δεν χρειάζεται ανθρωπιστική βοήθεια.)