Friday, January 14, 2011

Κασαρόλα.com

To ίντερνετ είναι ένα θαυμαστό μέρος όπου μπορείς να βρεις τα πάντα. Μα τα πάντα, όχι αστεία. Παράδειγμα:

Προχτές που είχα περίπου τρεισήμισι λεπτά ελεύθερου χρόνου, σκέφτηκα τι θα ήθελα άραγε να κάνω εκείνη ακριβώς τη στιγμή. Δεν μου ήρθαν στο νου εικόνες από χώρες μακρινές και ονειρεμένες, ούτε καν καφές/ ποτά/ έξοδος με ενήλικες. Μου ήρθε η όρεξη να φάω σάμαλι.

Για τους μη Κύπριους, να διευκρινίσω ότι το σάμαλι είναι ένα είδος παραδοσιακού γλυκού που γίνεται με σιμιγδάλι. Νομίζω ονομάζεται και «καλόν πράμαν» και μοιάζει πολύ με ραβανί, μπορεί να είναι και το ίδιο, δεν είμαι σίγουρη. Βασικά, ο οργανισμός μου ήθελε κάτι σιροπιαστό. Και γρήγορα.

Μισή ώρα αργότερα, και ενώ έτρωγα σάμαλι κατευθείαν από το ταψάκι που ήρθε από το ζαχαροπλαστείο (I love you σιρόπι), σκέφτηκα να βρω τη συνταγή διότι που ξέρεις? Κάποτε θα έχω περισσότερα από τρεισήμισι λεπτά στη διάθεση μου και γιατί να μην επιχειρήσω να ψήσω το δικό μου παραδοσιακό σάμαλι?

Ψάχνοντας λοιπόν στο ίντερνετ βρήκα αυτή την ιστοσελίδα. Και κόλλησα. Τι τέλεια ιδέα! Ποια καλή ψυχή την εμπνεύστηκε?

Αρχικά βρήκα κάπως αρνητικό το γεγονός ότι για τις περισσότερες συνταγές δεν έχει γραπτή περιγραφή και πρέπει υποχρεωτικά να δεις το σχετικό βίντεο. Μετά έκατσα να δω το βίντεο για το σάμαλι. Και κόλλησα στις λεπτομέρειες. Αντιλήφθηκα ότι το video-παρουσίαση, είναι όλα τα λεφτά. Βάλτε ένα να δείτε.

Τι καταπληκτικό κλαδωτό τραπεζομάντηλο! Με μεγάλα σταμπωτά... τριαντάφυλλα είναι αυτά? Όχι... είναι εκείνα τα μώβ, πως τα λένε, αγοράζεις βολβούς από το φυτώριο. Θυμίζει κατευθείαν σπίτι της μαμάς ή της γιαγιάς. Οι δε κατσαρόλες που χρησιμοποιεί είναι απολαυστικά ρετρό (ποιος χρησιμοποιεί ακόμα άσπρες γαλβανισμένες κατσαρόλες?), κάτι τέτοιες είχε και η γιαγιά Μαγκάιβερ πριν αφυπηρετήσει από designated μαγείρισσα της οικογένειας. Τα πιάτα που χρησιμοποιεί (με το λουλουδωτό γαρνίρισμα γύρω γύρω) παραπέμπουν κατευθείαν σε προσφορές supermarket (αγοράστε 2 jumbo συσκευασίες απορρυπαντικού και σας κάνουμε δώρο σετ με έξι πιάτα που θυμίζουν 80s). Ποια είναι αυτή η ψυχή που μπήκε σε τόσο κόπο να στήσει μια τόσο ωραία ιστοσελίδα, να κάνει τουλάχιστον 30 videos με συνταγές, αλλά δεν βρήκε χρόνο να αλλάξει τις κατσαρόλες που του έδωσε η μαμά του όταν ήταν φοιτητής / έφυγε από το σπίτι?

Εκτός αν τα δύο χέρια που βλέπουμε να παρασκευάζουν τα φαγητά, είναι στην πραγματικότητα η μαμά/ γιαγιά/ θεία του εμπνευστή μας και επομένως παίζει στην έδρα της με τις αγαπημένες της κατσαρόλες (η απόδειξη ότι  οποιοδήποτε κατσαρολικό είναι κατάλληλο για να μαγειρέψεις και δεν χρειάζεσαι τεφάλ και πράσινα άλογα).

Εννοείται ότι έχει και συνταγή για κουπέπια (complete με ethnic ινδική background μουσικούλα) και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα τη δοκιμάσω.

13 Comments:

At 14 January, 2011 10:15, Blogger DaisyCrazy said...

xaxa τέλειες οι μαηρισσες της!
στο καλαμάρι καθιστό (γιατί καθιστό?)
είχε άλλου είδους μαήρισσα αλλά πάλε όι τεφαλ. μια χαρά μαηρεύκει τσε τσιμέσα.
καλή ιδέα η σελίδα αλλά άμα θέλεις να κάμεις τις συνταγές τι εννα καμνεις; εννα σταματας το βιντεο για να καμεις κατι τσε μετα να το προχωράς παρακάτω για το επομενο;

 
At 14 January, 2011 11:33, Blogger drakouna said...

Και εγώ αυτό σκέφτηκα. Υποθέτω πως ναι, πάεις με το laptop στην κουζίνα και το γεμίζεις δαχτυλιές :)

 
At 14 January, 2011 11:43, Blogger Moonlight said...

Εν που τζιαμέ που ήβρα τη συνταγή για τα σhάμισhι, αλλά εν πολλά χάλια η συνταγή, γι'αυτό εγύρεψα στα ιστομαγειρέματα αν ξέρει κανένας καμιάν άλλη!

 
At 14 January, 2011 17:32, Anonymous Anonymous said...

drakouna μου τωρά που είσαι σπίτι κάνε και εσύ κανένα video με συνταγή και στείλε τους το ... αλλά πρέπει να βάλεις και εσύ vintage μαίρισσες :)

 
At 14 January, 2011 22:04, Anonymous Anonymous said...

Δρακούνα σιέφ, κάθθε πόσον τζιαιρον πρέπεινα αλλάσουμεν τες μαείρισσες τζιαι τα πιάτα για να είμαστεν στην μόδαν; Κάθε χρόνον,κάθε πέντε χρόνια, κάθε εξάμηνον;

Εκτός τζιαι άμα έχουμεν πάρτυ σπάζουμεν τα στο τσακίρ κέφι για να γοράσουμεν τζινούρκα μοδάτα. αλήθκεια ποια εν τα μοδάτα τωρά; τα τετράγωνα, οξά τζιαι τζείνα επαλιηναν; Τζιαι χάτε τα πιάτα εσπάσαμεντα στο γλέντιν. Τες μαείρισες εννα τες κάμνουμεν γλάστρες;

 
At 15 January, 2011 23:48, Anonymous Anonymous said...

Δρακούνα, άσχετο, αλλά γιατί δεν κάνεις τουιτερ? Εγώ το λάτρεψα. Ο παραδεισος του ατακαδόρου.

 
At 21 January, 2011 14:46, Blogger iveks said...

Apla etsi gia na xereis...epi efkairias pou evales tin sigkekrimeni istoselida...mpika na do, vrika kai pira kai go tin sintagi proxthes ton kyriakon "makaronion tou fournou" kai pses magirepsa gia proti fora afto to kypriako fagito pou epefevga toso kairo. Exo na sou po oti ta katafera itan poli oraia...akoma kai simera o antras mou efae ta teleftea kommatia. Thanks pantos.
xxx

 
At 24 August, 2011 02:09, Blogger Tsekouladoura said...

ΟΥΑΟΥ!
ΤΟ KASAROLA.COM ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ
ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ-οu!!!
(post modern, surreal x-files back to the future comment, αλλα κολλαει!)

 
At 26 June, 2018 11:19, Blogger Unknown said...

qzz0626
air force 1
prada shoes
christian louboutin shoes
gucci outlet
givenchy handbags
chicago blackhawks jerseys
air jordan 3
brequet wathes
michael kors outlet
coach factory outlet

 
At 05 November, 2018 03:53, Blogger Unknown said...

zx flux
nike air force 1
timberland boots
calvin klein outlet online
kd 11 shoes
adidas stan smith
yeezy boost 350
yeezy boost
longchamp handbags
mbt shoes online

 
At 22 August, 2019 16:41, Blogger yanmaneee said...

hogan outlet
hermes handbags bag
yeezy boost
nfl jerseys
louboutin shoes
yeezy
adidas nmd
westbrook shoes
jordan 4
off white nike

 
At 27 April, 2020 20:29, Blogger yanmaneee said...

coach factory outlet
yeezy boost 350
moncler outlet
kyrie 5 spongebob
supreme outlet
nmd
supreme hoodie
lebron 17 shoes
curry 5 shoes
michael kors purses

 
At 03 July, 2021 18:04, Blogger yanmaneee said...

supreme
stephen curry shoes
bape hoodie
birkin bag
supreme new york
chrome hearts online store
yeezy boost 700
retro jordans
yeezys
yeezy

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.