Tuesday, December 21, 2010

Driving Home for Christmas

Η είδηση των ημερών είναι το κλείσιμο των αεροδρομίων της Ευρώπης λόγω κακοκαιρίας. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω, είναι γιατί να γίνει πρώτη είδηση. Οκ, χιόνισε (έχουμε Δεκέμβριο άρα άμα το σκεφτείς είναι φυσιολογικό. Πιο μεγάλη εντύπωση θα έκανε αν έκλεινε το Heathrow τον Ιούλιο λόγω κακοκαιρίας). Χιόνισε λοιπόν πολύ. Έκλεισαν τα αεροδρόμια, όχι λόγω τρομοκρατικής επίθεσης, ή απεργίας ή άλλου απρόβλεπτου ανθρώπινου παράγοντα αλλά διότι έκανε normal χειμερινό καιρό.

Δώστου ζωντανή τηλεφωνική σύνδεση με Βρυξέλλες, για να μας πουν οι πονεμένοι Κύπριοι κυβερνητικοί ταξιδιώτες που ξέμειναν εκεί (ποιοι άλλοι πάνε με μανία στις Βρυξέλλες?) πόσο ταλαιπωρούνται, και πόσες ώρες είναι στο αεροδρόμιο και περιμένουν και αχ βαχ και πανικός και ναι πείτε μας από πότε είστε εκεί και τι θα κάνετε με τη ζωή σας και μια και σας έχουμε στον αέρα αν θέλετε να αφιερώσετε ένα τραγούδι στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Προφανώς αυτές τις μέρες δεν υπήρχαν άλλες πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

Καθόμουν στον καναπέ και διερωτόμουν γιατί τόσος πανικός και στην τελική, τι μας ενδιαφέρει αν αποκλείστηκαν σε 3-4 αεροδρόμια Κύπριοι ταξιδιώτες. Λίγες μέρες υπομονή και τα χιόνια θα λιώσουν. Σιγά το πρόβλημα. Μετά αντιλήφθηκα γιατί τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από τα ΜΜΕ.

Αυτές τις μέρες θα επιστρέψουν οι φοιτητές για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους. Οι φοιτητές μας, οι νέοι μας (σαν να λέμε «τα στρατευμένα νιάτα μας»). Άγχος, στρες και αγωνία στις χιλιάδες γονείς που περιμένουν να δουν τον τριχωτό κανακάρη τους, τη ξενυχτισμένη κορούλα τους (έβαλε extra κιλά ή είναι η ιδέα μου? Μπουμπούκα, κόψε τις Twix και τις Mars Bars από το off license διότι πολύ σύντομα θα γίνεις η διπλάσια. Ξέρω τι σου λέω, I have seen it happen).

Φαντάσου όλο αυτό το φοιτητόκοσμο που έφτασε στο Heathrow από όλες τις γωνιές της Αγγλίας, με το πολύ 50 στερλίνες στη τσέπη του (είναι τέλος του term, φεύγουν να πάνε σπίτι τους για «ανεφοδιασμό», και πολλά είπα, εγώ έφτανα στο Heathrow με 20 στερλίνες το πολύ) να ανακαλύπτουν έντρομοι ότι δεν έχει πτήση και πρέπει αυτές οι 20, 50 στερλίνες να κρατήσουν μέχρι να λιώσουν οι πάγοι και τα χιόνια και το ice age να γίνει cartoon της Disney.

Φρίκη για τον ελαφρώς μαστουρωμένο και άφραγκο φοιτητή!!

Φρίκη για τους γονείς που τους περιμένουν για να βάλουν πλυντήριο και να μαγειρέψουν το αγαπημένο τους φαγητό. Τζάμπα η γιαγιά τύλιγε κουπέπια και ανακάτωνε ππαλουζέ?

Αμέσως τηλέφωνο στην Cyprus Airways να κάνει το θαύμα της και να πετάξει αεροπλάνα μέσα στα χιόνια να τους φέρει. Τόσο επιτακτικό έγινε το ζήτημα που βγήκε live on TV εκπρόσωπος της αερογραμμής για να ανακοινώσει ότι οκ, don’t panic people, βάλαμε 2 extra πτήσεις (θα ξεκολώσουμε τα Α330 που χωράνε περισσότερο κόσμο) από το Luton και το Stanstead και θα φέρουμε τα παιδιά μας πίσω να κάνουν Χριστούγεννα με τη γιαγιά και τα μελομακάρονα και ρεβεγιόν στο Zoo!!!


10 Comments:

At 21 December, 2010 20:24, Anonymous Anonymous said...

top!ahahaha!!! elpizo na peta3o na fao melomakarona je koupepia pu tili3e i giagia!!!k nop dn ine normal o ximonas pu ekane...o xiroteros pu t 1910:P

 
At 21 December, 2010 21:31, Anonymous Anonymous said...

Ναι έπρεπε να ήταν η δική σου η κόρη και ήταν να σου πώ εγώ αν έκαμνες τα αδύνατα δυνατά να την φέρεις πίσω μετά που ήταν κολλημένη 2-3 μέρες σε ένα αεροδρόμιο!!!

 
At 22 December, 2010 01:27, Blogger Dr. Prixtis said...

gia na akrivologoume egw eixa £80, kai den ekanisan :-(
alla en kala pou lalei h nekaotomeni. afou eixen xionanthrwpous kai xionopolemo mes tin mesh tou M1!

 
At 22 December, 2010 08:27, Blogger drakouna said...

χεχεχε, σε 20 χρόνια αν υπάρχουν ακόμα κυπριακές αερογραμμές πολύ πιθανό να τηλεφωνώ τζιαι εγώ για τις κόρες μου :)

 
At 22 December, 2010 08:40, Blogger DaisyCrazy said...

xaxaxa δρακούνα τι ωραία που τα λες!
ας οδηγήσουν να'ρθουν στο κάτω-κάτω. εννα φτάσουν ως την αθήνα τσε μετά μια χαρά έρκουνται... αν δεν εσhει απεργίες :)))

πάντως πέρα που την πλάκα μπορούν να το δουν σαν μια ευκαιρία να κάμουν κάτι διαφορετικό τις γιορτές αντί τα ίδια και τα ίδια με τη μάμμα, τον παπά τσε τους παππούδες τους. λέω γω..

 
At 22 December, 2010 08:42, Blogger Aurora said...

Νιώθω ότι το μωρό έδωσε boost στο χιούμορ σου!!

 
At 22 December, 2010 12:24, Anonymous Anonymous said...

in London flying back tomorrow
deep inside I was hoping na men emporousa na petasw, people would pay hundreds to spend white xmas in London, I would get a refund

alla liwnoun ta maurogerima opotan epistrefw. kai drakouna, ta melomakarona, ta post-zoo submarines kai o nekatwmenos ppalouzes en pio epikindyna pou ta off-license likshia

 
At 22 December, 2010 17:21, Blogger Moonlight said...

ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΣΤΟ ΖΟΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ. LOL!!!!!

 
At 26 December, 2010 16:26, Blogger Aceras Anthropophorum said...

Χρόνια πολλά κόρη!! Και απο χρόνου στο κονάτζι.

 
At 27 December, 2010 15:35, Blogger iveks said...

Mana mou re ta mammothrefta mas kai emeinan apoklismena....klama i manades...kathe proi vlepo sto fb "aisxos stis kypriakes aerogrammes". Kala na pathoun na skliragogithoun na doun ti simenei zoi.....ta vrikan ola etoima ta mixiarika mas....(nai nai xero exo kori kai se liga xronia mporei na to patho kai go....) xa xa xa.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.