Tuesday, November 30, 2010

Monday night television

Γι ‘αυτό μου αρέσει η τηλεόραση τη Δευτέρα το βράδυ!
Μέσα σε διάστημα δυόμισι ωρών, μπορείς να νιώσεις την ελαφρότητα του Next Top Model, τη βαρύτητα του Νησιού και να κλάψεις με την ησυχία σου και ακολούθως να δεις και λίγο από Το Συζητάμε και να μείνεις έκθαμβη με το τι λέγεται σε εκείνη την εκπομπή (πάντα υπάρχει ο token πολιτικός που θα λαλεί ότι του κατέβει. Εψές είχε δύο ποτούτους). Ακολούθως, να πας για ύπνο ήσυχη ότι είδες trash, επίπεδο και πολιτική συζήτηση και έκλεισες ως άτομο και ως τηλεθεατής.

Το βράδυ ξεκίνησε χαλαρά με το Next Top Model. Τα δεκαοκτάχρονα έπαιξαν κάτι σαν trivial pursuit στο πανεύκολο του διότι είναι μοντέλα και δεν είναι για δύσκολα πράγματα, το κατανοούμε και δεν σχολιάζουμε περαιτέρω. ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΦΡΑΣΗ «Δεν σηκώνομαι από το κρεβάτι μου για λιγότερο από $10,000 την ημέρα» ΗΤΑΝ ΤΗΣ ΛΙΝΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΑΣ??? (by the way, έννεν έτσι ακριβώς η φράση. Ήταν «we don't wake up for less than $10,000 a day»).

Φυσικά, αυτό είναι ένα 90s piece of information και οι ροκώλες είναι όλες κάτω των 25 χρονών, αλλά δεν άνοιξαν ποτέ τους ένα περιοδικό? Κάτι τελοσπάντων? Ανάγνωση ξέρουν? Ακολούθησε το γνωστό ξεκατίνιασμα μεταξύ τους και κατά τις 10 άλλαξα κανάλι διότι είχε ξεκινήσει Το Νησί και έπρεπε να ανεβάσω λίγο το επίπεδο.

Στο Νησί έφτασαν οι Γερμανοί και το επεισόδιο ήταν σχεδόν μαυρόασπρο από την προσπάθεια του σκηνοθέτη να μας δείξει ότι τους σκιάζε η φοβέρα και τους πλάκωνε η σκλαβιά. Μαύρες σκιές παντού, οι ηθοποιοί φορούσαν σκούρα ρούχα, οι γυναίκες ξαφνικά θυμήθηκαν να βάλουν τσεμπέρια, οι Γερμανοί ήταν τόσο κακοί όσο οι ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του 70 και πάνω στο peak η Κατερίνα Λέχου κακαρώνει μετά από μόλις 7 επεισόδια και τρέχω να βρω χαρτομάντιλα, τελικά βολεύομαι με τα χαρτομάντιλα Hanna Montana της κουκλάρας που κοιμάται αμέριμνη.

Στο ΡΙΚ1 είχε ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για Εθνικιστές-Ρατσιστές (έτσι έγραφε από κάτω) και η Ειρήνη Χαραλαμπίδου προσπαθούσε να κρατήσει την τάξη μεταξύ των συνομιλητών της. Εκεί που ήμουν απασχολημένη να σκουπίζω τα μάτια μου και να φυσώ τη μύξα μου, ο Θεμιστοκλέους (ο γνωστός homophobic βουλευτής του ΔΗΣΥ) δήλωνε περίπου ότι οποιαδήποτε έκφραση μίσους, ρατσισμού, αυταρκισμού κτλ είναι μέρος της ελευθερίας της έκφρασης και δεν μπορεί (ως δημοκρατικός άνθρωπος βεβαίως βεβαίως) να απαγορεύσει στον οποιοδήποτε να εκφράζεται όπως εκφράζεται, διότι το δικαίωμα της έκφρασης, σε δημοκρατικά άτομα όπως τον κύριο Θεμιστοκλέους είναι πολύ σημαντικό πράγμα.

Ευχαριστώ τον κ. Θεμιστοκλέους, διότι μέχρι εκείνη τη στιγμή ήμουν ακόμα μέσα στο trip «Είσαι εσύ ο άνθρωπος μου» και κλαψ και λυγμ, αλλά με αυτό που είπε δεν μπορούσα παρά να ξενερώσω και να δω την ειρωνεία της υπόθεσης. Ο κ. Θεμιστοκλέους που σκίζεται για το δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης, προφανώς σκίζεται όταν το δικαίωμα αυτό αφορά μόνο straight patriotic άτομα, διότι για τους gay, θεωρεί ότι πρέπει να αποκλείονται από βασικούς τρόπους κοινωνικής έκφρασης της ζωής μας (όπως ο γάμος ή η συμβίωση). Άρα για το Θεμιστοκλέους, να αντιγράφεις φασιστοειδή πρότυπα είναι acceptable τρόπος έκφρασης, αλλά να συζείς με τον gay partner σου, δεν είναι.

Όπως είπα και πιο πάνω, μέσα σε διάστημα δυόμισι ωρών, τα είδα όλα.

20 Comments:

At 30 November, 2010 09:06, Anonymous milaz said...

Καλά οποιαδήποτε άλλη Δευτέρα δεν θα έλεγα κάτι... αλλά εψες θέλεις να πεις ότι άφηκεν σε ο Έτερος να κάμνεις ζαπινγκ ποτζί ποδά στες πελλάρες, ενώ έπαιζε Ρεαλ-Μπαρτσελόνα!; Ως τζαι εγώ που εν θωρώ μάππα, εθώρουν το!

 
At 30 November, 2010 09:11, Anonymous milaz said...

Άσε που η Έτερη εβλέπε το τούτο και τελικά επαραγγειλαμεν το βιβλίο και το dvd που το αμαζον για να το δούμε "άλλη φορά" ... :-/

 
At 30 November, 2010 09:54, Anonymous lemoni said...

xaxaxaxaxa αμαν ρε δρακούνα χαράς την όρεξη σου να θορείς τον θεμιστοκλέους! πρέπει να'σουν πολλά αδκιασερή :)
εννοείται για τον θεμιστοκλέους το δίκαιο εν για τους 'αδρώπους' όι για τους άλλους. οι άλλοι ούλοι να παν να χαθούν!

 
At 30 November, 2010 10:20, Anonymous ματιλτα said...

'Ακρως διαφωτιστική η τοποθέτηση του Βαρνάβα, άλλως «η κριτική σκέψη αναπτύσσετε μετά τα δεκαπέντε», άλλως «τσιρακκούι του Παπαφιλίππου».

Εμάθαν τζε οι ανυποψίαστοι πολίτες που τις εφάν πας στην κκελέ με τις σημαίες ρόπαλα, ή σκέτα ρόπαλα ή μασιέρκα, ότι για τες πράξεις τούτες φταίν οι τούρτζιοι (που εκάμαν εισβολή κατοχή κλπ κασσεττοπόδαρα). Ακατάχνωτα……

 
At 30 November, 2010 11:07, Blogger drakouna said...

Σίγουρα. Επειδή έχει κατοχή η χώρα σου, πρέπει να βλέπεις μαυροφορεμένους να παρελαύνουν και να ττοπουζιάζουν μετανάστες.

Τζει που την αιτιώδη συνάφεια.

 
At 30 November, 2010 11:51, Anonymous Anonymous said...

"Ο κ. Θεμιστοκλέους που σκίζεται για το δημοκρατικό δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης".

Είδαμε τον σεβασμό στην ελευθερία έκφρασης που έδειξε το τρίο πατριοτάλλε στην εψεσινή φαρσοτραγοκωμωδία.

 
At 30 November, 2010 11:52, Anonymous Anonymous said...

“Αμα μαθει η ακροδεξια να συμπεριφερεται σε ενα πλαισιο δημοσιου λογου που σεβεται τον αλλο, τοτε η κοινωνια θα εσιει καμει ενα βημα μπροστα...”

από το “Ανιχνευση υπογειων ρευματων: ο ρατσισμος, η αντισταση τζαι τα αορατα κατεστημενα”
http://sirmastocomputer.blogspot.com/2010/11/blog-post_21.html

 
At 30 November, 2010 11:59, Blogger iveks said...

Aresen mou to "dio potoutous kai ta mantilakia Hanna Montana", xa xa xa. Kalo!

 
At 30 November, 2010 17:55, Blogger Joy Tears said...

Εγώ έμεινα στο Next Top Model γιατί η Δευτέρα νύχτα δεν σηκώνει τίποτε βαρύ!!

 
At 30 November, 2010 18:35, Anonymous Άχριστος said...

Στάχτη στα μάτια... Ο Ανδρέας τζιαί ο Ζαχαρίας εν εραστές στην πραγματικότητα.

 
At 30 November, 2010 18:56, Blogger Τοιούτος said...

O mi god, Άχριστε, εννά στρέψω!

(σόρυ για το plug, αλλά περάστε λλίο τζιαι ποδά, merci: http://toioutos.blogspot.com)

 
At 01 December, 2010 08:19, Blogger κι αγνάντευε... said...

Πάντως η κωμωδία της Ρεάλ πρέπει να ήταν πράγματι καλύτερη από αυτήν του Θεμιστοκλέους, αν κρίνω από όσα έγραψες. Κανένα διαμαντάκι από τον Κουλία δεν ψάρεψες;

 
At 01 December, 2010 09:17, Anonymous Άχριστος said...

Ρε παιθκιά, άκουσε κανένας σας τον Κουλία να λαλεί πιο παλιά "τζίνος ο μαύρος" για τον Ανάν; Διότι είπεν στην εκπομπή ότι ήταν ψέματα και έθελεν απολογία από τον Τριμικλινιώτη που το έγραψε στην έκθεση του.

Άκουσεν τον κανένας; Εγώ εν τον άκουσα προσωπικά, αλλά πολλοί φίλοι μου λεν ότι τον άκουσαν τηλεοπτικά να το λαλεί. Ξέρουμε σε πια εκπομπή ήταν, ή πότε; (αν είναι αλήθεια, φυσικά)

 
At 01 December, 2010 14:37, Anonymous Theorema said...

Κι ούτε καν λίγο Μάστερ Σεφ!

 
At 02 December, 2010 09:41, Blogger the Idiot Mouflon said...

Χα! Εγώ βγήκα έξω τη νύχτα.

Νιαχ νιαχ νιαχ νιαχ νιαχ νιαχ...

 
At 03 December, 2010 13:41, Blogger CRITIC said...

Και Ρεάλ-Μπαρτσελόνα και Ράδιο Αρβύλα την Δευτέρα και βλέπατε Θεμιστοκλέους; Μήπως επέμενε η κουκλάρα να τον δει αντί για Μίκυ Μάους;

 
At 04 December, 2010 18:03, Anonymous amerikana said...

Ahriste egw ton akousa na to leei me ta aftia mou se sinedriasi tis koinovouleftikis epitropis emporiou opou sizitousame ton arithmo ergazomenwn tritwn hwrwn pou tha mborousan na erthoun kipro na doulepsoun se hotels, itan ligo prin to dimopsifisma. twra pou ekolla o "mavros" kai to shedio anan men to psahneis, o koulias ekeini tin epohi ola ta sinedee me to anan. Stin idia sinedria malista itan parontas kai o anepanaliptos matsakis, o opoios dilwse epi tou thematos oti prepei na dinete priority stous kipreous gia ergasia kai otan kapoios vouleftis simplirwse "kai stous eurwpaious" o mellontikos evrwvouleftis mas eipen "Oi sior, stous kipreous prwta!!".

 
At 04 December, 2010 23:23, Anonymous Άχριστος said...

Αχά! Ενδιαφέρον... Ξέρεις τι θέλω να κάμω εγώ; Να βρω κανένα βίτεο του που το λαλεί, να το κάμω μοντάζ να τον δείχνει δίπλα-δίπλα στο "Το Συζητάμε" που έλεγε του Τριμικλινιώτη ότι λέει ψέματα, τζιαί να το βάλω στο YouTube τζιαί να το διαφημίσω όσο γίνεται για να φανεί ότι λαλεί ασύστολα ψέματα. Ξέρεις κάποιον άλλον που ηταν τζιαμέ, εκτός που τον Ματσάκη; Η αν είχε κανένα κανάλι τζιαμέ, η καμιά κάμερα;

 
At 05 December, 2010 03:50, Anonymous amerikana said...

Nomizw kameres den eihe giati eihe piasei ton tote proedro tis voulis kai nyn proedro mas i krisi me tous dimosiografous kai tous evale embargo, embainan mono prin arhisoun oi sinedries gia kanena plano kai meta i sinedria itan kekleismenwn thirwn. sigoura itan ekei o PASYXE (xenodohoi) kai alloi vouleftes alla poioi akrivws tha se gelasw, it was 6 years ago. to mono sigouro einai oti tis epitropis afti tote proedreve vouleftis toy DHSY.

 
At 05 December, 2010 11:12, Anonymous Άχριστος said...

Μμμ, οκ, ευχαριστώ πολύ.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.