Tuesday, October 19, 2010

Patriots -vs- Normals

Ο Σύνδεσμος Γονέων Αγγλικής Σχολής (ESPA) θα διεξάγει τις ετήσιες εκλογές του την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στο ΓΣΠ, διότι είναι το μεγαλύτερο στάδιο που διαθέτει η Κύπρος σήμερα και εκεί διεξάγουν τις συναυλίες τους όλοι οι σοβαροί τραγουδιστές που έρχονται να δώσουν συναυλία, όπως η Άννα Βίσση, ο Σάκης Ρουβάς και οι Scorpions. Είναι φυσικά και η έδρα του ΑΠΟΕΛ, του Λευκωσιάτικου σωματείου του οποίου τα μέλη του Συνδέσμου, ονειρεύονται κάποτε να εκλεγούν στο διοικητικό συμβούλιο. Η τοποθεσία είναι επομένως συμβολική. Σήμερα στο Σύνδεσμο Γονέων, αύριο στο σωματείο, ίσως και τη Βουλή. Το μέλλον διαγράφεται λαμπρό.

Οι εκλογές λοιπόν πρέπει να αναδείξουν το νέο Συμβούλιο Γονέων. Το οποίο πρέπει να συνεχίσει το έργο του προηγούμενου Συμβουλίου. Ανάμεσα στα έργα που πέτυχε το προηγούμενο Συμβούλιο (το οποίο αποτελείτο αποκλειστικά από patriot parents με το σωστό pedigree προέλευσης και 4 σφραγίδες γνησιότητας ης φυλής), ήταν το πάγωμα της κρατικής χορηγίας προς τη σχολή από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Αυτό είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα, διότι αν μέχρι το τέλος του χρόνου δεν διατεθεί επιτέλους το κονδύλι, πιθανότατα να κληθούν οι γονείς να συνεισφέρουν επιπλέον 700 Ευρώ ανά μαθητή, που είναι μεγάλη επιτυχία, διότι όλοι ξέρουμε ότι στην Αγγλική Σχολή φοιτούν όλοι οι νεόπλουτοι γόνοι δεινόσαυρων και καλά να πάθουν οι μαλάκες. Ας πληρώνουν αυτοί τα σπασμένα.

Το προηγούμενο Συμβούλιο επίσης, πέτυχε να ασχολείται όλος ο πολιτικός κόσμος και τα ΜΜΕ με τα εσωτερικά της σχολής, που είναι (άμα το σκεφτείς) ένας δαιμόνιος τρόπος marketing. Τι αργίες έχει η σχολή, γιατί τις έχει, πόσες έχει, τι διδακτέα ύλη έχει, γιατί την έχει, ποιος διδάσκει, ποιος φοράει τι, για όλα πληροφορήθηκε το ευρύ κοινό. Ο στόχος της επόμενης χρονιάς ίσως είναι οι εκδηλώσεις του σχολείου να καλύπτονται με πλήρες φωτογραφικό ρεπορτάζ στο ΟΚ!, Hello και άλλα lifestyle περιοδικά. Το παραδέχομαι, genius! Να σκάσουν από το κακό τους όλα τα άλλα αμαρκέ λύκεια που σχίζονται στις εκδηλώσεις και κανένας δεν τους δίνει σημασία.

Να κλά**** (σόρυ για τα γαλλικά μου) στην Αγγλική Σχολή, θα εγγραφεί θέμα προς συζήτηση στην Επιτροπή Παιδείας και Οικονομικών. Με θέμα, «τι μυρωδιά είχε η κλα***».

Το μυστήριο της Laura Palmer
Αγγλόφωνα σχολεία υπάρχουν πολλά άλλα, σε όλη την Κύπρο. Κανένας δεν βγήκε όμως ποτέ να κατηγορήσει π.χ. το Grammar School ότι είναι φυτώριο αφελληνισμού της Κύπρου. Ούτε ότι το American Academy (αν και λειτουργεί από το 1922 –στη Λευκωσία τουλάχιστον-) είναι αποικιακό κατάλοιπο. Όλα τα ιδιωτικά σχολεία έχουν δύο άσχετες αργίες μέσα στο χρόνο που ονομάζονται half term (βασικά mini διακοπές στη μέση του term), είναι ξενόφερτες αργίες και τηρούνται μόνο στο εξωτερικό. Κανένας δεν έχει πρόβλημα με τα άλλα σχολεία. Επιεικώς χέστηκαν αν τηρούν αργίες ή όχι. Με κάποιο μυστήριο τρόπο, μόνο το half term της Αγγλικής Σχολής είναι προβληματικό. Μόνο ότι κάνει η Αγγλική Σχολή έχει αντίκτυπο στη νεολαία.

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα
Θα μου πεις, φταίει το κρατικό κονδύλι που λαμβάνει η σχολή κάθε χρόνο. Δίνει το δικαίωμα στη Βουλή (πολιτικούς) να ανακατώνονται με την πρόφαση ότι ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο. Που πας κύριε με τα λεφτά του κόσμου? Πρέπει να ελέγξω για τυχόν κακοδιαχείριση. Είναι γεγονός, ότι πέρσι ειδικά, μόνο στην Αγγλική Σχολή «εντοπίστηκε» κακοδιαχείριση των οικονομικών γι’ αυτό και έπρεπε να παγώσει το συγκεκριμένο κονδύλι. Η Αρχή Λιμένων, οι Κυπριακές Αερογραμμές/ Eurocypria, τα σωματεία, όλα τα ανεξέλεγκτα κονδύλια προς οργανισμούς και οργανώσεις ήταν μια χαρά διαχειρισμένα. Το καταλαβαίνω. Λογικό.

Έτσι λοιπόν και τώρα, το ενδιαφέρον μας στρέφεται στο ΓΣΠ, να δούμε τι Σύνδεσμος Γονέων θα εκλεγεί. Και πόσο νούμερα θα είναι αυτοί πάλι.

26 Comments:

At 19 October, 2010 13:33, Anonymous Anonymous said...

Είναι φυσικά και η έδρα του ΑΠΟΕΛ, του Λευκωσιάτικου σωματείου του οποίου τα μέλη του Συνδέσμου, ονειρεύονται κάποτε να εκλεγούν στο διοικητικό συμβούλιο. Η τοποθεσία είναι επομένως συμβολική.

Είναι επίσης και η έδρα της Ομόνοιας, του Λευκωσιάτικου σωματείου του Λαού. Της ομάδας "της εργατιάς"

 
At 19 October, 2010 14:50, Blogger MARINOS said...

Αγαπητη Δρακουνα, το γεγονος πως ολοι οι φορολογουμενοι σπονσαρουν ένα ιδιωτικο σχολειο στο οποιο για να φοιτησει καποιος ΕΚ θα πρεπει να πληρωσει αρκετες χιλιαδες ευρω το χρονο (αν δεν λανθανομαι για τους ΤΚ είναι δωρεαν) δινει το δικαιωμα (και για μενα αυτό είναι και υποχρεωση) της Βουλης να ελεγξει τον τροπο λειτουργιας του σχολειου.
Το γεγονος ότι συμβαινουν και αλλου κακοδιαχειρισεις αλλα δεν ασχολειται κανεις (όπως λες) δεν σημαινει πως είναι λαθος που ασχολουνται με το English School

 
At 19 October, 2010 15:07, Anonymous Γονιος said...

Αγαπητέ Μαρίνο ΛΑΝΘΑΝΕΣΑΙ - για τους τουρκοκύπριους έννεν δωρεάν εκτός που καμμιάν δεκαρκά (απόφαση της Κυβέρνησης του Τάσσου) που εξεκινήσαν το 2003 / 4. Το να λαλείς εσύ τζε μεγάλη μερίδα των media ότι "οι ελληνοκύπριοι πλερώνουν τα δίδακτρα των τουρκοκυπρίων μαθητών στο ΕS" την στιγμή που τούτον εν ΨΕΜΑ αποτελεί "incitement of racial hatred" τζε κουρτίζει τον κάθε αρρωστημένο νεοφασίστα εναντίων ενός ΣΧΟΛΕΙΟΥ με 1200 μωρά

 
At 19 October, 2010 15:20, Anonymous Anonymous said...

CYPRUS MAIL: "Battle looms for ‘hearts and minds’ at the English School"

By Elias Hazou
Published on October 19, 2010

http://www.cyprus-mail.com/cyprus/battle-looms-hearts-and-minds-english-school/20101019

 
At 19 October, 2010 16:55, Blogger Ζέτα said...

"Ο στόχος της επόμενης χρονιάς ίσως είναι οι εκδηλώσεις του σχολείου να καλύπτονται με πλήρες φωτογραφικό ρεπορτάζ στο ΟΚ!, Hello και άλλα lifestyle περιοδικά."

Ακόμα καλύτερα να κυκλοφορήσει επιτέλους η εφημερίδα του ΕS στα περίπτερα και να ξεπεράσει σε πωλήσεις OK!, Hello, People και Time Out μαζί!

 
At 19 October, 2010 17:56, Anonymous Anonymous said...

ASHETON, ALLA OI AMPIZES EN TZAMAI AKOMA?

 
At 19 October, 2010 19:41, Anonymous student said...

kalo kalo...

 
At 19 October, 2010 20:52, Anonymous Anonymous said...

Δρακούνα την κουκλάρα θα την στείλεις english school?

 
At 19 October, 2010 21:21, Blogger Anti-Christos said...

Σιγά το σχολείο!

 
At 19 October, 2010 22:00, Anonymous Anonymous said...

Αφιερωμένο στον Anti-Christo:
"Οι εθνικοφρονες σερ τζαι η εξουσιαστικη εμμονη σαν τραμπουκισμος:
οι επιθεσεις εναντια στην αγγλικη σχολη σαν πλουραλιστικο χωρο"

http://sirmastocomputer.blogspot.com/2010/10/blog-post_17.html

 
At 19 October, 2010 23:02, Anonymous Σταύρος Μαραγκός said...

Το 1970 τέλειωσα το Δημοτικό Αγίου Αντρέα με τον Αχιλλέα
Κυπριανού. Δεν πήγαμε "English School": ελλείψει χρημάτων (μου είπαν), και ο Αχιλλέας διότι ήταν γιος υπουργού (του είπαν). Από τότε ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ο Ελληνοκεντρικός καθως-πρεπεισμός που διέπει την πολιτική εξουσία στην Κύπρο. Ας το κάνουν "English Language School" και να το αφήσουν ήσυχο, σαν σχολείο των ΕΛΙΤ. Με τα κυβερνητικά σχολεία τι γίνεται; Τα κόκκαλα του Νικόλαου Καταλάνου θα τρίζουν άμα ακούσει που φτάσαμε!

 
At 20 October, 2010 00:08, Anonymous Anonymous said...

Ο Σταύρος θίγει ένα ενδιαφέρων θέμα - ότι τα προβλήματα που βλέπουμε σήμερα στο σχολείο ήρταν μαζί με την Πολιτική Ελιτ. Η οποία με την μεταρρύθμιση του Σοφιανού που αφαίρεσε την προνομιακή διαχείριση που είχαν μέσα στα δημόσια (θυμάστε τες ξεχωριστές τάξεις της Κοκκίνου) τζε την σταδιακή υποβάθμιση των δημοσίων επήαν σιγά σιγά στο English School.
Μαθημένοι να γίνετε το δικό τους (being nationalist as well as upper class intensifies την απαίτηση να μιλάς τζε να τσέκουνται ούλλοι σούζα) ενευριάσαν που μια εγγλέζα εν τους λαμβάνει υπόψη. Τζε εξεκινήσαν να κάμνουν το σχολείο λίμπα. Μαζί με το άλλο το γαλαζοαίματο το φιλούι τους

 
At 20 October, 2010 08:36, Blogger drakouna said...

Εγώ πάντως, εσυγκινήθηκα που στα 80 χρόνια που η σχολή αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του κράτους, μόνο τα τελευταία 2-3 χρόνια εθυμηθήκαν ούλλοι να ελέγξουν τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου. Από δημοσιονομικής πάντοτε άποψης.

Imish.

 
At 20 October, 2010 11:02, Anonymous Anonymous said...

Agapiti Drakouna to poso ka8odigoumeni ise fenete apo ton prologo su ston opion eskemena den anaferis oti to GSP ine kai i edra tis OMONIAS (PARARTIMATOS TU AKEL) ke tu OLIMBIAKOU. Perisotera sxolia sta grafomena su den aksizi ton kopo na ginun dioti kata 99% ine anali8i

 
At 20 October, 2010 11:27, Anonymous Γονέας said...

Εγίναν επώνυμες καταγγελίες ότι πέρσι οργανωθήκαν με σκοπό να μεν εκλεγεί η Munnever Ozgiour (κόρη του αήμνηστου Οzgier Ozgiour) μοναδική υποψήφια με τουρκοκυπριακή εθνική καταγωγή. Τζε εκαταφέραν το.

Φέτος οι Πατριοτσ εκατεβάσαν λίστα υποψηφίων (που ΔΕΝ συμπεριλαμβάνει κανένα τουρκοκύπριο) συνοδευόμενο με μικρό statement. Αντιγράφω:

"Ψηφίζουμε απαραίτητα και τα οκτώ πιο κάτω ονόματα. Ψήφο έχουν και οι δύο γονείς. Είναι πολύ σημαντικό να παρευρεθούμε και να ψηφίσουμε τα πιο κάτω άτομα που στόχο έχουν να κρατήσουν την πολιτική μακριά από τις τάξεις και να επαναφέρουν το σχολείο στο παλιό εξαίρετο ακαφημαϊκό του επίπεδο." το ορθογραφικό δικό τους.

Αν τα καταφέρουν σημαίνει κανένας γονιός των 150 τουρκοκυπρίων μαθητών δεν θα εκπροσωπείτε στον Σύνδεσμο Γονέων. Τόσο καλά...για το κύρος και την αξιοπιστία του Συνδέσμου και κατ’επέκταση του Σχολείου

 
At 20 October, 2010 11:48, Anonymous και αγραμματη και μουστακαλλου said...

@ anonymous patriot
επειδη ειμαι αγραμματη και εχω μια δυσκολια στην κατανοηση κειμενου, ποια σημεια ακριβως ειναι αναληθες (99%!!); δεν θα εχει εκλογες την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου στο ΓΣΠ; εχει πιο μεγαλο σταδιο η Κύπρος (μας); κανουν και αλλου συναυλιες η Άννα Βίσση, ο Σάκης Ρουβάς και οι Scorpions; ....τσ τσ τσ
Οσο για τις κλανιες, οταν ειναι πατριωτικες χρειζουν θέμα προς συζήτηση στην Επιτροπή Παιδείας και Οικονομικών. Νομιζω πρεπει να ειναι πιο μυρωδατες.

 
At 20 October, 2010 16:42, Anonymous Anonymous said...

Epipedo Taxinopittas Vlepw!

 
At 20 October, 2010 17:28, Anonymous Anonymous said...

@ Μαρινος - Η Αγγλική Σχολή δεν είναι ιδιωτικό σχολείο.

-----------------------------------
Σαν απόφοιτος της ΑΣ, θα ήθελα να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκειά μου για την πολιτικοποίηση των όσων αφορούν στην ΑΣ.

Στους γονείς που πιστεύουν ότι η ΑΣ θα πρέπει να γαλουχήσει τα παιδιά τους με τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη, θα ήθελα να πω πως αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται ουτε στις υποχρεώσεις αλλά ούτε και στις δυνατότητες της. Η ΑΣ δεν είναι της ΕΚ κοινότητας, ούτε της ΤΚ.

Αρκετοί γονείς, σαν τους δικούς μου τότε, έστειλαν τα παιδιά τους στην ΑΣ λόγω του ακαδημαικού της επιπέδου και λόγω της ευκολότερης εισδοχής σε ξένα πανεπιστήμια (και αποφυγής ιδιαιτέρων μαθημάτων). Αυτό οι περισσότεροι γονείς το κάνουν με το υστέρημα τους (εκτός αν πιστεύετε πως όλοι οι μαθητές της ΑΣ έχουν καταπίστευμα!).

Σημασία έχει όπως η ΑΣ αφεθεί να κάνει τη δουλεία της. Η οποία είναι να εκπαιδεύει και να διαμορφώνει υπεύθυνους μελλοντικούς πολίτες. Πολίτες, ούτε Ελληνολάτρεις, ούτε Ελληνοκλάστες. Πολίτες.

Η Βουλή θα πρέπει επίσης τελικά να αποφασίσει το πως θα αντιμετωπίζει την ΑΣ. Εάν θα την αντιμετωπίζει ως Βουλή των Αντιπροσώπων, τότε θα πρέπει να τερματίσει τις παρεμβάσεις της στη δουλειά της ΑΣ. Εάν όμως αποφασίσει να την αντιμετωπίζει ωσάν ΕΚ Συνέλευση, τότε να μην κρύβεται πίσω από τα περί "κακοδιαχείρισης".

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

 
At 20 October, 2010 19:51, Blogger Apostolos said...

τελικά εν ιδιωτικό ή οχι οπως λεει ο ανωνυμος αποφοιτος?

Επειδη αν δεν είναι τότε εν εκατάλαβα πως εξηγείται μισό εκατομμυριο χορηγια το χρονο

 
At 20 October, 2010 20:13, Anonymous Horaitisa said...

@ Apostolos: i Drakouna kalipse to 8ema se proigumeno post ton Ioulio:
http://drakouna.blogspot.com/2010/07/blog-post_09.html

Periliptika: i Aggliki Sxoli anoikei sto Kipriako kratos (ine kratiki) ala den ine dimosio sxoleio.

 
At 20 October, 2010 23:17, Anonymous Anonymous said...

Αγαπητή Δρακούνα,

επειδή σβήνουν το σχόλιο μου από τον δημοκρατικό διάλογο που διεξάγει ο εκπρόσωπος των πατριοτσ στο Offsite, θα καταχραστώ τον χώρο σου για να απαντήσω το ερώτημά τους: "Πότε είπε ψέματα στα μέσα μέλος του συνδέσμου γονέων? Αόριστες λασπολογίες με την ελπίδα ότι κάτι θα πιάσει".

Παράδειγμα 1.
Ο κ. Baret Kouyoumdjian υποψήφιος με τον συνδυασμό Σπανού / Παγδατή / Ζαμπέλλα, είναι διευθυντής μιας διαδικτυακής εφημερίδας - www.typos.com.cy
Σήμερα είχε την ακόλουθη ανάρτηση:
«Όλοι έχουμε ακούσει γι' αυτές τις ακραίες θέσεις: Να απαγορεύονται οι σταυροί, να απαγορεύεται ο Εθνικός Ύμνος και αυτό κάτω από το πέπλο μιας παρεξηγημένης έννοιας πολυ-πολιτισμικότητας.»
http://www.typos.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=143827

Και όμως κ. Παγδατή & κ. Νικο ολοι ξέρετε ότι.
1. ΔΕΝ απαγορεύετε να φορούν οι μαθητές σταυρό σχόλειο
2. Ανακρούετε ο Εθνικός Ύμνος στην Αγγλική Σχολή σε όλες τις Εθνικές γιορτές, Δεν ανακρούετε την 1ην του Οκτώβρη η οποία γιορτάζετε από όλους τους μαθητές (γιορτάζουν δηλαδή το Κυπριακό Κράτος οι τουρκοκύπριοι αγνοώντας του δικούς τους "εθνικιστές" που τους αποκαλούν προδότες)

 
At 21 October, 2010 13:01, Anonymous christina said...

Αν θέλω το σχολείο να αναλάβει να γαλουχίσει το παιδί μου στα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη δεν το στέλνω ES. Τέλος. Και αν αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις "ελιτιστικές", κοινωνικές μου προσδοκίες τότε tough luck.

Γνώμονας για την επιλογή ενός ξενόγλωσσου, μετά διδάκτρων, σχολείου θα έπρεπε να είναι απλά η καλή εκπαίδευση και η απόκτηση μιας διευρυμένης πολιτισμικής συνείδησης με σεβασμό σε άλλες κουλτούρες και θρησκείες.

Επιβεβαιώνω πως κάποιοι από εμάς στέλνουμε τα παιδιά μας με πολλές στερήσεις και όχι για να κάνουν "καλές" γνωριμίες.

 
At 21 October, 2010 13:20, Blogger CRITIC said...

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι το νυν συμβούλιο της σχολής έχει ρεζιλέψει το σχολείο και πρέπει να φύγει.

 
At 21 October, 2010 14:30, Anonymous Anonymous said...

To Koulla Zambella Loizou, Constantinos Hilides, Paris Christodoulides, Rania Poullikka, Baret Kouyoumdjian, Constantinos Constantinou, Constantinos Trikoupis, Rena Kapatai Hatzikosta and Stelios A Giorgakis

We have received emails and read in the newspapers a statement apparently released and / or circulated by you which makes slanderous accusations against a group of other parents who deeply concerned about recent events in English School, have decided to join forces and give the English School their support in order to overcome the current turmoil.

It is unfortunate that such unfounded and untrue statements are being used simply as a means of collecting votes for a Parents Association Election, indifferent to the damage it might be inflicting on the English School. Our group of parents HAS NOT BEEN FORMED nor its members belong to any single political party. On the contrary - we are parents of independent political stance and diverse ethnic origin including Turkish Cypriot and Maronite and what brings us together is our worry about the future of the school and the welfare of our children.

We ask you to revoke publicly the unfounded accusations and plead to you to proceed to the ESPA Annual General Meeting with respect and understanding for the benefit of the school and our children.



Maria Emmanuel

Member of ESPA

 
At 21 October, 2010 15:05, Anonymous Anonymous said...

The list of the canditates of the "concerned parents" group:

Basri Hasan
Karayiannis Andros
Kasapis Joseph
Koureas Nicos
Kyriacou Lia
Loizidou Maria
Őzdağ Cenk
Proestos Christos

 
At 23 October, 2010 16:58, Anonymous A student of the English School said...

To English School ekatalikse o topos opou ekfrazontai dyo antithetes ideologies stin kypriaki koinwnia. Eimai mathitis teloiofitos twra kai kserete poso pointless kai axreiasta vrisko ola auta? den exoume xtisei ktirio meta pou eriksan to newham building kai eimaste sta lyomena kai to mono pou tous koftei einai an kleinoume to bayrami. Ligi parapano simasia sta ousiodi parakalo

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.