Monday, October 11, 2010

Ένα psycho ξεσκονόπανο

Μετακόμισαν πρόσφατα δίπλα μας νέοι γείτονες. Οι οποίοι είναι ήσυχοι, ευγενικοί, σχεδόν δεν τους βλέπουμε.

Ο σκύλος τους όμως είναι ένας psycho. Σοβαρά, πρέπει να πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα. Δεν ξέρω που έμεναν πριν μετακομίσουν δίπλα μας, πάντως του σκύλου δεν του κάθεται με τίποτα η νέα γειτονιά και ζει ένα δράμα. Καταρχήν μένουν σε διαμέρισμα, άρα αναγκαστικά ο σκύλος (όταν βρίσκονται στο σπίτι, όταν λείπουν ευτυχώς τον παίρνουν μαζί τους) κάθεται στις βεράντες και κόβει κίνηση. Και γαυγίζει. Γαυγίζει πολύ. Ότι περάσει (μπετονιέρα, γάτα, κουνούπι, άνθρωπος) δέχεται την «φραστική επίθεση» του σκύλου. Και είναι και κακάσχημος ο μαλάκας.

Δεν είναι ράτσας (δεν πιστεύω ότι θα έκανε καμιά διαφορά), αλλά εκείνη την μπαστάρδικη σγουρομάλλα κυπριακή ράτσα σκύλων, ύψους 30 εκατοστών με τα τέσσερα πόδια ανάταση και την ουρά συνεχώς σε acid trip. Τώρα που το σκέφτομαι, ολόκληρος ο σκύλος πρέπει να είναι συνεχώς σε acid trip. Άμα τον δεις από ψηλά, μοιάζει με τη σκούπα που γυαλίζει το παρκέ. Άμα τον χαϊδέψεις, υποθέτω θα έχει σίγουρα την αίσθηση βρωμισμένου ξεσκονόπανου που θέλεις να πετάξεις.

Αυτοί οι σκύλοι, λόγω μεγέθους, έχω πάντα την εντύπωση ότι κουβαλούν τεράστια κομπλεξικά προβλήματα. Είναι μικροκαμωμένοι (άρα στην τελική ποιος τους χέζει), δεν είναι χαριτωμένοι, έχουν το χειρότερο γαύγισμα ever (δεν τους προσδίδει κανένα κύρος ή σοβαρότητα. Ούτε τον τρόμο σπέρνουν, ούτε τον πανικό, μόνο τον εκνευρισμό). Γι ‘αυτό γαυγίζουν μετά μανίας σε οτιδήποτε κινείται, με τη ψευδαίσθηση ότι επιβάλλονται και είναι χρήσιμοι. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να θέλει να έχει ως pet ένα τέτοιο σκύλο. Πάρε ένα ξεσκονόπανο καλύτερα. Πιο χρήσιμο θα είναι.

Με δεδομένη μια άλφα κίνηση που έχει πάντα η γειτονιά (αυτοκίνητα, έφηβοι με μοτιφαρισμένες μοτόρες, παιδάκια, περαστικοί κτλ) ο σκύλος καραδοκεί στις βεράντες και γαυγίζει ασταμάτητα.

Αυτοί οι σκύλοι, το έχω παρατηρημένο, δεν φτάνει πόσο άσχημοι και psychos είναι, έχουν πάντα τα πιο γελοία ονόματα. Γαυγίζει ας πούμε το ξεσκονόπανο στη βεράντα, μιλάμε σκίζεται από την προσπάθεια, βγαίνει έξω ο ιδιοκτήτης και φωνάζει κάτι του στυλ «Σίντη! Σιωπή» (άμα με φώναζες και μένα Σίντη, θα ήμουν στις βεράντες να γαυγίζω). Έτσι αυτοί οι σκύλοι σχεδόν πάντα ονομάζονται Σίντη, Τζούντη, Σκούπι, Τσιούπι, Κάντυ ή κάτι άλλο που παραπέμπει σε γιαπωνέζικο καρτούν της συμφοράς.

Είναι που είναι psycho ο σκύλος σου, βγάλε τον τουλάχιστον «Μαλάκα» να συνεννοούμεθα.

Πάντως οι ιδιοκτήτες του δεν τον κακομεταχειρίζονται. Και περίπατο τον πάνε, και καλοταϊσμένος είναι, φαίνεται να είναι κανονικά μέρος της οικογένειας. Όποτε γαυγίζει, βγαίνει έξω η νέα γειτόνισσα, του κάνει παρατήρηση και τον βάζει μέσα. Προφανώς αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι ότι ο σκύλος τους είναι psycho.

Θα μου πεις, «καλά, δεν βρέθηκε ακόμα κάποιος να τον φαρμακώσει να ησυχάσετε?» Προχτές η άλλη γειτόνισσα από απέναντι βγήκε στη βεράντα να απλώσει και ο σκύλος άρχισε πάλι να γαυγίζει. Προφανώς η γειτόνισσα δεν ήταν σε καθόλου καλό (ή φιλόζωο) mood, διότι άρχισε να του φωνάζει πίσω, να κατεβάζει Χριστοπαναγίες, και όταν βγήκε η ιδιοκτήτρια του για να τον βάλει μέσα και επιτέλους να σκάσει, ακούστηκε και η απειλή «αν δεν τον σκάσεις, θα τον σκάσω εγώ, για πάντα».

Υπέθεσα ότι θα είχαμε φραστικό επεισόδιο αλλά τίποτα δεν έγινε. Η νέα γειτόνισσα απλώς σιώπησε και έβαλε το σκύλο μέσα. Μήπως θέλουν και αυτοί να ξεφορτωθούν το ξεσκονόπανο?

Oh dear, πρέπει να προσέχω τις κινήσεις τις γάτας αυτές τις μέρες. Ενδεχομένως να επίκειται βιολογικός πόλεμος στη γειτονιά.


Update 12.10.2010: Είμαι εντυπωσιασμένη που όλοι έχετε σοκαριστεί και συγχιστεί από την αποτρόπαια τακτική να φαρμακώνεις οτιδήποτε σε ενοχλεί μέσα σε μια γειτονιά (γάτους, σκύλους, κότες κτλ). Προφανώς ζείτε σε πολύ πολιτισμένες γειτονιές που τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν ποτέ και δεν τα έχετε ξανακούσει. Μπράβο σας! Πείτε μου που μένετε να έρθω και εγώ στο πολιτισμένο αυτό κομμάτι της Κύπρου.

Όλοι εσείς που βιαστήκατε να καταλάβετε ότι θέλω να φαρμακώσω εγώ το ξεσκονόπανο (και φυσικά να βρίσετε), παρατηρώ ότι στο reading comprehension απλού κειμένου δεν έχετε υπόθεση και μην προσπαθείτε άλλο, είναι μάταιο. Καλύτερα να διαβάζετε κόμικς που έχουν φωτογραφίες, όχι ΒΑΒΕΛ που μπορεί να έχει και μια δυσκολία στην αντίληψη του κειμένου, αλλά κάτι πιο απλό, ας πούμε, Ντόρα τη Μικρή Εξερευνήτρια. Τέλειο για ηλικίες 2-5 χρονών.

Σαφώς το πρόβλημα του ξεσκονόπανου είναι η έλλειψη εκπαίδευσης και ο ακατάλληλος χώρος που τον έβαλαν να ζει. Τι ωραία που είσαστε όλοι τόσο ευαισθητοποιημένοι και αγαπάτε τα σκυλάκια. Με τόση αγάπη, η Κύπρος θα έπρεπε να είναι ο παράδεισος του ζωόφιλου. Μπορεί και να είναι.

30 Comments:

At 11 October, 2010 14:27, Anonymous fovos said...

Πάντως ένας γνωστός μου που είχε ένα τέτοιο σκύλο τον έλεγε "Αλήτη".

 
At 11 October, 2010 14:47, Anonymous Anonymous said...

"Nα τον φαρμακώσει.."??! Εισαι τουλάχιστον ηλίθια..

 
At 11 October, 2010 15:03, Blogger Кроткая said...

"Θα μου πεις, «καλά, δεν βρέθηκε ακόμα κάποιος να τον φαρμακώσει να ησυχάσετε?» "

Υποθέτω πως άμα είχαν ένα μωρό που έκλαιγε όλη μέρα, δεν θα λεγόταν η ίδια ατάκα έτσι; Κι όμως, και τα μωρά που κλαίνε και ουρλιάζουν ενοχλητικά είναι. Ειδικά στις 3 το μεσημέρι ή στις 12 το βράδυ.

 
At 11 October, 2010 15:04, Anonymous Anonymous said...

Drakouna αθυμάσε πέρυσι που σου πα για ενα κυπραιο που εχασε το νομπελ οικονομικων στο παρα 5?

Ιδου.
Επιαντο φέτος!!!!

Andreas

 
At 11 October, 2010 15:04, Anonymous Anonymous said...

http://sigmalive.com/inbusiness/news/financials/314413

 
At 11 October, 2010 16:00, Blogger Rania said...

It's a dog...that's what they do!

Δηλαδή η κατάσταση θα ήταν πιο καλή αν ο σκύλος ήταν χαριτωμένος?!

 
At 11 October, 2010 16:47, Anonymous Anonymous said...

parepiptontwso kipraios nompelistas einai o tatas (godfather) tou Mo (apo to andreas-christie). Small world.

 
At 11 October, 2010 17:23, Anonymous Anonymous said...

apisteftes symptwseis in cy!

 
At 11 October, 2010 17:24, Blogger Anef_Oriwn said...

Τι να πω ΕΓΩ που κάθε 5-6 μήνες ο γείτος ΜΟΥ που εν κυνηγός παιρνει ακι νέο μικρό σκυλάκι ["ζάρον" για το κυνήγι] για να το εκπαιδεύσει και μεχρι να μεγαλώσει λίγο δεν κοιμόμαστε τα βράδυα από τα παραπονιάρικα του κλάματα!

 
At 11 October, 2010 17:33, Anonymous Anonymous said...

το κείμενο σου με έκανε να ανατριχιάσω από αηδία.έλεος!
ζήτω τα άσχημα ζωάκια!
και αν σκέφτεσαι ότι η λύση είναι να φαρμακωθεί για να ησυχάσετε αξίζει σου ένα αφιέρωμα trash nation!

 
At 11 October, 2010 17:52, Blogger Blackbeard said...

Λαλείς σε κάποιον άλλο μπαλκόνι πιο χλιδάτο να υπάρχει ένας πιο όμορφος σσιύλλος που τον λαλούν Μπάρπη;

 
At 11 October, 2010 18:06, Blogger DaisyCrazy said...

οι μικροί σκύλοι είναι κομπλεξικοί πάει και τελείωσε. άσε που κάποιοι από αυτούς νομίζουν ότι είναι τεράστιοι και μπορούν να δέρουν και γίγαντα :))))))

 
At 11 October, 2010 18:09, Blogger DaisyCrazy said...

το να τον φαρμακώσει κάποιος το πέρνω για αστείο και το προσπερνώ, δεν φαντάζομαι να το εννοείς.
τι φταίει το σκυλάκι αν δεν το εκπαίδευσαν;

όταν παίρνουμε βόλτα τον δικό μας έχει κάτι σκυλάκια που τους αφαίρεσαν τις φωνητικές χορδές και τα λυπάμαι πάρα πολύ έτσι που "γαβγίζουν".

τα ζώα δε φταίνε αν οι άνθρωποι είναι άσχετοι και δεν τους συμπεριφέρονται καλά αλλά στο τέλος αυτά την πληρώνουν γιατί είναι αδύναμα ν'αντιδράσουν.

 
At 11 October, 2010 18:44, Anonymous Anonymous said...

na farmakosoun esena tin skula!!!!!

 
At 11 October, 2010 21:00, Anonymous Anonymous said...

Einai thema lanthasmenis ekpaideusis to gaugisma tou shyllou! Den ftanei mono to fai jiai to 'mana m xarw to'. Kai fysika i antidrasi tis geitonissas einai all time classic antidrasi anthrwpou pou en sympatha ta zwa:P Pantws an imoun sti thesi tis geitonissas katoxou tou skylloudiou eimai sigouri oti tha efkaine o fortigajis pou kryfkw mesa m wspou na kripsei jiai na mpei mestin spilia tis!

Elena

 
At 11 October, 2010 23:09, Anonymous Anonymous said...

http://www.stopthatbarkingdog.com/

Αndreas

 
At 12 October, 2010 00:05, Blogger lambros40 said...

to provlima ksekina stous mastorous... synithws o kosmos en syniditopoia oti o shillos den einai athrwpos k oti thelei ekpaidefsi!

epeidi en mitsis o flokkos, oi idioktites tou symberiferountai tou sanna k en mwro... o shillos en shillos asheta me to size, k thelei ekpaidefsi...

to parakatw thelei POLLH YPOMONH, alla mono etsi enna paretisei o shillos na lassei.

Prwt'ap'ola, i shillos en zwo pou symperiferetai pou enstikto sanna k en se kopadi. Mian oikogeneia thwrei tin san kopadi k thewrei ton eafto tou melos tou kopadiou. En antilamvanetai oti oi athrwpoi en athrwpoi k o idios en shillos. Oulloi en meli tou idiou kopadiou (elpizw na egina safis!!!) An ton afineis sti veranta mono tou, o shillos pou enstikto, enna laksei aman antiliftei kati, giati ta panta thewrei ta apeiles, gia na deiksei oti en tzinos o mastros (oti taxa mou elegxei tin katastasi) i' gia na eidopoiisei ta ypoloipa meli tou kopadiou gia tin "apeili". Katalavei oti en mitsis, alla afou oi alloi tou kopadiou (oi mastroi tou) en asxolountai me tin apeili pou thwrei/akouei/myrizetai, enna asxolithei o shillos...
An KATHE fora pou perna athrwpos, motora, kounoupi, fkainei o mastros tou (i kkelle tou kopadiou, kati san alfa-male) k tsiakkarei (taxa mou) ti perna, meta pou enna perasoun 8564564 athrwpoi/kounoupia/motores, enna katalavei sto telos oti en yparxei logos na agxwnetai, afou o pio "megalos shillos" elegxei tzinos tin katastasi i' en enimeros gia tin "apeili".

H' estw na kathesai dipla tou k opote perna kati k lassei o shillos, na thwreis giati lassei (k na kamneis siouro oti o shillos thwrei se oti thwreis tin "apeili") k apla na miniskeis iremos/iremi

an fwnazeis tou shilou na siwpisei, kamneis tin katastasi aplws shirotteri... o shillos nomizei oti agxwnesai k agxwnetai k tzinos akoma parapanw... en shillos gmt, ennen athrwpos!!! en katalavei ti simasia twn leksewn! en mporei na ksexwrisei para ELAXISTES lekseis... ksexwrizei omws antidraseis/kiniseis/noimata


afta se polla genikes grammes, alla efkike megalo re gmt!!! to kentriko noima enei, an den eshete oreksi k wra na ekpaidefsete to shillo sas, men piasete shillo k en krima! oute eseis enna pernate kala, oute o shillos!
egw en gi'afto pou den exw shilo!


/Lambros
P.S. o kypraios pou epiase to nobel, en eksaderfos tou papa mou mishimou! (k eimai siouros oti twra enna vrethoun ekatommyria syggeneis opws emena!!!!!!)

 
At 12 October, 2010 01:58, Anonymous Anonymous said...

As ta kaimena ta skilia kai grapse tipote gia to "blog" tou "Hollier than Thou" Tsouroullatou... En ton antexw ton Mr. Know it All pou tha tous valei oullous tterpien

 
At 12 October, 2010 10:05, Blogger Aurora said...

Το αν γαυγίζει ή όχι ο σκύλος δεν έχει καμια σχέση με τη φάτσα του! Δλδ ρατσισμός και στα σκυλιά;
Και για την ακρίβεια αυτή η ράτσα, η γνωστή ως Cyprus Poodle, είναι από τις πιο "εύκολες", από τις πιο πολυσυστημένες για οικογένειες και παιδιά και πολύ φιλική. Και κάνουν θραύση στη Γερμανία αυτά τα σκυλιά.
Δεν ξέρω αν είχες ποτέ σκυλί, μοιάζει να μην είχες. Οκ, δεν είναι και υποχρεωτικό θα μου πεις. Εξάλλου η φιλοζωία δεν αποδεικνύεται από την κατοχή κατοικίδιου.
Τούτη με τες χριστοπαναγίες εν επικίνδυνη, πάντως. Εύχομαι να κάμουν κάτι, γιατί μπορεί να του ρίξει και καμιά φόλα, έτσι την κόβω.
Κι εγώ έχω ένα γείτονα πρήχτη που μπορεί να γαυγίσει ο σκύλος μου μισή φορά και να έρθει για παράπονο και καλά. Του βάζω κολάρο antibarking το βράδυ και τέλος. Δεν το προτιμώ, αλλά... υπάρχουν λύσεις.
Και όπως λέει και η Κροτ, εμένα ποιος με ρωτά αν ανέχουμαι τις τσιριλλιές των τεσσάρων κοπελλουθκιών του ίδιου γείτονα που το χάραμα του φου και τη χορτοκοπτική του μηχανή ό,τι ώρα αθθυμηθεί;

 
At 12 October, 2010 11:58, Blogger kangerlussuaq said...

Εμείς τον πιο άσχημο από τους 7 σκύλους μας τον ονομάσαμε Λέλλο, προς τιμήν του πρώην δημάρχου σας...

 
At 12 October, 2010 12:04, Blogger Αχάπαρη said...

Αν ήσουν λεμεσιανή θα έλεα είσαι γειτόνισσα της θείας μου.

 
At 12 October, 2010 12:47, Anonymous gnapp said...

να συστήσεις στην νεα γειτόνισσα τον Ceasar Millan aka the dog Whisperer. Κάνει θαύματα!! Την περασμένη βδομάδα στη δική μου γειτονία δηλητηρίασαν μικρά γατάκια...ελεος, τι τους έφταιξαν;

 
At 12 October, 2010 13:43, Anonymous Anonymous said...

Αγαπητή Δρακούνα, δεν ξέρω αν παρακολούθησες το νέο κύκλο Next Top Model. Τελικά η Κύπρος δεν έμεινε έξω φέτος, συμμετέχει και μάλιστα με δύο "καλλονές".

 
At 12 October, 2010 14:42, Blogger Sike said...

την ουρά συνεχώς σε acid trip LOL

areskei mou pou o xwros gia ta sxolia emetatrapike se xwro perisyllogis off-the-topic pliroforiwn

diladi kathountai oi plirofories jai syllogizountai

 
At 12 October, 2010 14:53, Anonymous Anonymous said...

Eleos pleon..afou orismenoi en katalavoun ton tropo grafis tis drakounas kai parexigounte ..inta tin diavazoun sior???

Chloe

 
At 12 October, 2010 16:59, Blogger the Idiot Mouflon said...

Χέσους Κρίστους!

Ακόμη και αν η Δρακούνα είναι μια κακούργα που αδιαφορεί για τα ζά... αυτό που αναφέρει είναι μια κυπριακή πραγματικότητα.
Κρίνουμε τη Δρακούνα αλλά όχι την πραγματικότητα που συμβαίνει δίπλα μας.... συνήθως με δράστες το τζύρην μας, το θκειό μας, τη γιαγιά (!!!), το γείτονα !

Δλδ., είναι και μεσ' τις συνήθειες μας το ψάτζιεμαν των τετράποδων... αλλά και η "φιλόζωη" τακτική του να κρατάμε σκυλιά σε διαμερίσματα.

(Με τη Σύντροφο τσακώθηκα άπειρες φορές για αυτό το πράγμα ακριβώς, υποστηρίζω πως αν δεν έχεις αυλή ή/και διάθεση να πάρεις το κτηνό να βουρήσει ελεύθερο τότε απλά δεν θα έπρεπε έχεις σκυλί).

Πρέπει όμως και μερικοί να καταλάβουν πως για τα ευαίσθητα νεύρα... υπάρχουν και τα ηρεμιστικά. Εν η φύση του σhύλλου να λάσσει... ναι, καλόν είναι να κουμαντάρι λλίον ο μάστρος του αλλά όχι και να θέλουμε τα σκυλιά ...βουβά!

***

Meta-communication comment

Άμα ελέγχεις τα νούμερα και σου λεν "Χ% έχουν την Α ή Β άποψη για τα ζώα και αν προβάλεις την Γ/Δ εικόνα / άποψη θα έχεις τη Ε/Στ αντίδραση" ... εμ τότε μπορείς να ελέγχεις τζιαι με το τι (αλλά και το πως) θα ασχολείται ο κόσμος.

Φανταστείτε οι επαγγελματίες του είδους τι μας κάμνουν επί καθημερινής βάσης...

 
At 13 October, 2010 02:10, Blogger Evie said...

Τυχαίως βρέθηκα στο μπλογκ σου.

Διάβασα προσεκτικά την ανάρτηση σου και μπορώ να πω ότι σοκαρίστηκα, με τον τρόπο του γραψίματος σου.

Παρατήρησα ότι δεν υπάρχει ευαισθησία, αλλά ούτε καμία εκτίμηση για τα ζώα, όπως δεν υπάρχει και γνώση περί αυτών.

Όπως ο άνθρωπος έτσι και τα ζώα (μάλιστα περισσότερο) έχουν δυσκολία να προσαρμοστούν σε οποιαδήποτε αλλαγές.

Σε παρακαλώ πριν πάρεις δραστικές αποφάσεις, μίλησε πρώτα στα αφεντικά του, τα οποία φαίνεται να ενδιαφέρονται για το ζώο.

Τα ζώα, όπως κι οι άνθρωποι, δεν είμαστε όλοι φτιαγμένοι καλλονές, ειδάλλως θα είμαστε όλοι στο Χόλυγουντ.

Σε ευχαριστώ για τον χώρο σου.

 
At 13 October, 2010 14:01, Anonymous evan5 said...

Είναι πολύ εύκολο να μπει κάποιος/α σε ένα μπλογκ, να διαβάσει ένα ποστ, να μεταφράσει εξ ιδίων τα αλλότρια, και μετά να πετάξει το σχόλιό του.

Επειδή το αν ενδιαφέρεται κάποιος για κάτι–είτε τα ζώα ή κάτι άλλο–είναι μεγάλη υπόθεση, όποιος θέλει να γράψει σχόλια ας δει το κάθε μπλογκ γενικότερα, ας διαβάσει παλιά ποστς, και μετά μιλά.

 
At 13 October, 2010 22:18, Anonymous Anonymous said...

συνήθως οι μη-ρατσας σκύλλοι αλιώς αγνώστου dna έχουν διαταραγμένη προσωπικότητα κάτι σαν διχασμένες προσωπικότητες..εγνώρισα κ γω έναν τέτοιο σκύλο που ακόμα και στουσ ιδιοκτήτες του ήταν πολυ επιθετικός

 
At 15 October, 2010 20:03, Anonymous demileni said...

Χαλόου!!!! Με ένα ποστ εκρίνετε τη Δρακούνα ότι ψατζεφκει τα κτηνά του πλάστη μου; Έλεος!

Σαφώς, όλοι οι σκύλοι που είναι κάτω από 10 κιλά - μαζί με το τρίχωμα, το περιλαίμιο και το λουρί - είναι ενοχλητικοί! Λάσσουν σε ό,τι κινείται! Τους περισσότερους εν τους χωνεύκω ούτε εγώ, αν και είμαι η περήφανη μάνα ενός φανταστικού ροτβάιλερ! Μήπως θα κατηγορηθώ και εγώ ότι είμαι υποψήφια φολίστρια;

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.