Friday, September 24, 2010

Σπυράκια

Όπως είπα και δαμέ, είναι δύσκολο και κουραστικό όλη μέρα να διαβάζεις ή να ακούς ειδήσεις και να προσπαθείς να μυριστείς τα νύχια σου για να ανακαλύψεις ποιος γράφει έγκυρα και ποιος μαλακίες.

Χθες ο Άδωνης Παλληκαρίδης της Σημερινής, έγραψε με «πόνο ψυχής», και ύφος «έτα, είπαμεν σας τα, έρχεται το τέλος του κόσμου, μετανοήστε!» και κάτι έπιασε το μάτι μου και σε εκείνο το ανέκδοτο που έρχεται κάθε πρωί στο inbox σας και νομίζει ότι ονομάζεται online εφημερίδα, ότι δόθηκε από κάπου (άγνωστο από πού, όλοι ψάχνονται, μην είναι οι εξωγήινοι?) εντολή για περιορισμένο αριθμό ελληνικών σημαιών στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου.

Η πρώτη μου σκέψη όταν το διάβασα ήταν να διερωτηθώ ποιος στα σοβαρά ασχολείται με το πόσες ελληνικές και κυπριακές σημαίες έχουμε σε μια παρέλαση. Seriously, υπάρχει κάπου ένα γραφείο με ένα λειτουργό που δουλειά του είναι να αποφασίσει π.χ. φέτος θα έχουμε 379 ελληνικές σημαίες και 541 κυπριακές σε μια παρέλαση? Όλα αυτά δεν είναι υλικό καταχωνιασμένο στις αποθήκες του Δήμου και κάθε φορά που έχουμε επέτειο τα ξεσκονίζουν και τα στολίζουν στους δρόμους? Σοβαρά, εκπονείται πολιτική σημαιών κάθε φορά που έχουμε παρέλαση? What a waste of resources.

Anyway.

Ακολουθούσε τσουπ! δήλωση από το Ζαχαρία Κουλία επί του θέματος (που χάθηκε ο φωτεινός υπερασπιστής και τον πεθυμήσαμε?) «Κάποιοι στην Κυβέρνηση και στο ΑΚΕΛ «βγάζουν σπυράκια» από την παρουσία πολλών ελληνικών σημαιών και ζητούν να τις λιγοστέψουμε, για να μην ενοχλούνται οι Αττίλες και να χαλά το κλίμα των συνομιλιών». There you go, σκέφτομαι από μέσα μου. Τι να πούμε, τι να πούμε για τις συνομιλίες να τις κατηγορήσουμε, α-χα! Έχουμε επέτειο, ευκαιρία να ξεσκονίσουμε διάφορα συμβολικά που κολλούν στο πνεύμα μιας παρέλασης.

Και δεν ασχολήθηκα άλλο με το θέμα.

Σήμερα, που η μέρα άρχισε στραβά και κόλλησα στην κίνηση, φανταστείτε την έκπληξη μου όταν στο ραδιόφωνο άκουσα την εκπρόσωπο τύπου της Εθνικής Φρουράς να διαψεύδει αυτή την είδηση, να λέει περίπου για όνομα του Θεού, η παρέλαση θα γίνει κανονικά όπως κάθε χρόνο, καμία νέα οδηγία δεν δόθηκε, τα οχήματα/άρματα whatever ετοιμάστηκαν κανονικά όπως κάθε χρόνο με τις σημαίες τους, ο Δήμος θα κάνει το σχετικό σημαιοστολισμό όπως κάθε χρόνο (μια ελληνική, μια κυπριακή σημαία) και όλα αυτά λέγονται εκ του πονηρού από κάποιους (άλλους) που «βγάζουν σπυράκια» με το γεγονός ότι μπορούμε να γιορτάσουμε τα 50χρονα την ίδια ώρα που διεξάγουμε συνομιλίες.

Συμπέρασμα: Για τα σπυράκια, να πω ότι υπάρχει Clearasil, Dactarin και άλλες πολύ καλές κρέμες. Δεν υπάρχει λόγος να στέκεστε μπροστά από τον καθρέφτη και να τα σπάτε, ούτε να βγάζετε τα σπυράκια σας στη φόρα.

ΥΓ: Το πιο hilarious κομμάτι του χθεσινού άρθρου, ήταν ο complete κατάλογος επιτρεπόμενων συνθημάτων που «αποκάλυπτε», ως απόδειξη ότι μερικά άλλα απαγορεύτηκαν και ορίστε, έπεσε το ηθικό μας, υπάρχει αυξημένη φυγοστρατία διότι ο νεοσύλλεκτος δεν μπορεί να φωνάξει ότι θα σκοτώσει και θα μαχαιρώσει κομμούνια και Τούρκους. Δεν τα βρήκα ηλεκτρονικά για να τα βάλω να μου πείτε τα αγαπημένα σας, τα δικά μου πάντως είναι τα ακόλουθα:

«Χρώμα, λάμψη, σκιά, διμοιρία κομάντος περνά» (και χρώμα και λάμψη και κομάντος. Ένα σύνθημα υπερπαραγωγή)
«Πιάνει φωτιά, πιάνει φωτιά, όπου Λόχος περνά, τρέμει η γη, τρέμει η γη όπου πατούν οι αετοί» (αυτό θα μπορούσε άνετα να λάβει μέρος στο διαγωνισμό τσιαττιστών στη γιορτή του Κατακλυσμού στη Λάρνακα)
«Τα πρα, τα πρα, τα πράσινα μπερέ δεν τα, δεν τα δεν τα νικούν ποτέ» (στα πρά, στα πρά, στα πράσα θα σε πιάσω, και διά και διά, και διατροφή θα πάρω)

8 Comments:

At 24 September, 2010 10:51, Anonymous milaz said...

Στης Παλώδιας τα στενά, κάνουν φτερά τα εκρηκτικά....

 
At 24 September, 2010 11:15, Blogger drakouna said...

Μην μου δώσεις clue... σύνθημα του πυροβολικού?

 
At 24 September, 2010 11:20, Anonymous Anonymous said...

στα πρα στα πρα...
πολλά καλόν

 
At 24 September, 2010 14:39, Blogger axairefti said...

Τρέμει η γη όπου πατούν οι αετοί;
Ανατρίχιασα από συγκίνηση.

Η γη τρέμει γιατί τα βορτούθκια μας εφάαν εψές 3 πίτες μιξ ο καθένας και 2 πίτσες σπέσιαλ που παρήγγειλαν όταν ήταν "μέσα". Μεν αρκέψω για τα κουπέπκια και τα μακαρόνια του φούρνου στα τάπερ... Άτε...

 
At 24 September, 2010 15:41, Anonymous Στάλω said...

Milaz και axairefti εν παίζεστε!

Κουλίας= Ο κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν.

 
At 24 September, 2010 17:10, Anonymous Anonymous said...

"Νόμος, ισχύς, τάξις, πειθαρχεία...
να τι θα πει Στρατονομία"
(ή μαλακ*α, όπως ανακάλυψα πολύ αργά)

 
At 30 September, 2010 15:33, Anonymous Anonymous said...

ΔΡΑΚΟΥΝΑ, ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΩΣΗΦ Χ"ΙΩΣΗΦ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΣ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΡΕΜΜΑΣΕΙ. ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙΣ ΠΙΣΩ, ΠΕΣ ΜΑΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ.

 
At 02 October, 2010 15:27, Anonymous Τσιριπιλλούα said...

Καλά σοβαρομιλούμεν; Κάμνουμεν γιορτή ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ τζαι βάλλουμεν τζαι σημαίες άλλου κράτους; Πάμεν καλά; Χαλόου! Περιπαίζουμμας... Ποιού ξένου (που τον παρακαλούμεν να βοηθήσει) να το πούμεν τζαι να μεν φυρτεί χαμαί; Είναι τρελοί αυτοί οι Κυπραίοι!

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.