Thursday, September 02, 2010

Αυπνία και yoga

Δεν ξέρω τι έχω πάθει, ξυπνώ κάθε βράδυ στις 3 τα χαράματα και βρικολακιάζω καμιά ώρα μέχρι να με ξαναπάρει ο ύπνος. Στριφογυρίζω ψάχνοντας άνετη στάση, διορθώνω τα σεντόνια, προσπαθώ να μην ανοίξω τα μάτια μου για να μην ξυπνήσω εντελώς, κάνω τα πάντα για να επιστρέψω πίσω στο όνειρο που έβλεπα. Όλα μάταια.

Στη νυχτερινή μου αϋπνία συνήθως κάνω mental λίστες (όχι με σειρά προτεραιότητας):

- Να βρω τρόπο να αυξήσω τα εισοδήματα μου. Αυτό δεν είναι τόσο εφικτό επομένως προχωρώ γρήγορα στο επόμενο:
- Να κάνω οικονομία ούτως ώστε τα εισοδήματα μου να φτάσουν για όλα τα έξοδα που έχω, complete με λεπτομέρειες πώς να κόψω τα περιττά έξοδα (το Ariel είναι άραγε πιο ακριβό από το Percil?)
- Να θυμηθώ να βρω και να αερίσω τα χειμερινά ρούχα της κουκλάρας.
- Να πω στον Έτερο με διπλωματικό τρόπο ότι η βιβλιοθήκη που μισεί και νομίζει ότι κανόνισα να ξεφορτωθώ, θα μείνει μαζί μας για άλλους 6-8 μήνες, μέχρι να μετακομίσουμε.
- Να αποφύγω γενική σύρραξη λόγω βιβλιοθήκης.
- Φαντάστηκες να ανοίξω τώρα τα μάτια μου και να δω μια σκοτεινή φιγούρα στο δωμάτιο?
- Να πάω να διαλέξω πατώματα για το νέο σπίτι. Mental debate: Να πάρω και τον Έτερο μαζί για να μου πει τη γνώμη του ή να κρύψω, να τα διαλέξω όλα μόνη μου και να τον φέρω προ τετελεσμένων?
- Να περάσω από το ΙΚΕΑ να αφήσω τον παλιό μου κατάλογο για να μπω στην κλήρωση για Στοκχόλμη.
- Να αλλάξω δουλειά?

Όταν βαρεθώ να κάνω λίστες, προσπαθώ να κάνω χαλαρωτικές αναπνοές, να αδειάσω τον εγκέφαλο μου από αγχωτικές σκέψεις, και υποτίθεται να κοιμηθώ. Όπως στις αποτυχημένες προσπάθειες που έκανα κατά καιρούς να ξεκινήσω yoga, ανακάλυψα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να χαλαρώσω τον εαυτό μου επειδή το αποφάσισα πάνω σ’ άνεμο. Αντί να χαλαρώνω, σκέφτομαι τις αποτυχημένες προσπάθειες μου στο yoga.

Όταν γεννήθηκε η κουκλάρα και έγινε μερικών μηνών, η ΦΣ (που είναι yoga freak) μου εισηγήθηκε να την πάρω να κάνει baby yoga. «Μα δεν είναι νευρικό μωρό», διαμαρτυρήθηκα. «Αν χαλαρώσει κι’ άλλο θα μου κάνει ευκοιλιότητες». «Το baby yoga δεν σε χαλαρώνει» μου είπε. «Είναι bonding session για σένα με το μωρό και κάνεις παράλληλα του μωρού και basic γυμναστική». Τέλος πάντων, πείστηκα να πάω, δοκιμαστικά.

Το yoga center ήταν ένα τεράστιο δωμάτιο με μαξιλάρια και mats διάσπαρτα στο πάτωμα. Τα φώτα ήταν χαμηλωμένα και τα blinds κλειστά, έτσι που σου έδινε την αίσθηση ότι κυκλοφορούσες στο ημίφως. Υπήρχαν διάφορα αγαλματάκια, bamboo accessories, ρητά και άλλα περίεργα (που δεν θα διανοηθείς ποτέ να αγοράσεις αλλά apparently ο μίνι καταρράκτης με bamboo λεπτομέρειες κάνει καλό feng sui) κρεμασμένα από τους τοίχους και ακουμπημένα σε ράφια γύρω γύρω. Ήταν λες και μπήκα σε κινέζικο/ινδικό one pound shop.

Στη μέση του δωματίου ήταν καθισμένες σε κύκλο καμιά δεκαριά μαμάδες με το απαραίτητο accessory τους, το μωρό τους. Η yoga instructor μας προέτρεψε να μιλήσουμε στα μωρά μας, να τα πασπατεύουμε και να δείχνουμε φιλικές (?). Ακολούθως ξεκίνησε μια σειρά από ασκήσεις (ανοίγουμε τα χέρια του μωρού, κλείνουμε τα χέρια του μωρού, ανοίγουμε τα πόδια του μωρού, κλείνουμε τα πόδια του μωρού, κουνάμε το μωρό πέρα δώθε, αναποδογυρίζουμε το μωρό). Όλα έπρεπε να τα κάνουμε ενώ παράλληλα χαμογελούσαμε η μια στην άλλη (??) και τραγουδούσαμε lame get together songs.

Οκ, έχω περάσει τη φάση του –κάθομαι σε κύκλο με άλλους άγνωστους και τραγουδώ lame get together songs-. Ήμουν πρόσκοπος για 10 χρόνια. Δεν υπάρχει βουνοκορφή και ραχούλα που να μην έχω πάει camping και να μην έχω τραγουδήσει σε κύκλο. The hills are alive with the sound of music ρε φίλε αλλά οκ, το ξεπέρασα. Been there, done that. Κάθε πράμα στον καιρό του. Δεν ξέρω αν οι άλλες μαμάδες ζούσαν μια πρωτόγνωρη bonding εμπειρία (τραγουδάμε όλες μαζί σε κύκλο με τα μωρά μας). Προσωπικά, βαρέθηκα.

Εκεί που άρχισα να ψάχνω ευκαιρία να φύγω χωρίς να φανώ αγενής, η μια μητέρα έκατσε στο πάτωμα, έβγαλε έξω το βυζί της και άρχισε να θηλάζει, ενώ γύρω της εμείς οι υπόλοιποι κουνούσαμε ακόμα τα μωρά μας και τραγουδούσαμε (οκ, αυτό ΔΕΝ συνέβηκε ποτέ στους προσκόπους). Είχε και ένα πατέρα το group. Το παράδειγμα της τύπισσας με τα βυζί μιμήθηκαν και άλλες και σύντομα το session τέλειωσε με «ελεύθερη ώρα» όπου θα κάναμε ότι θέλαμε με τα μωρά μας (???).

Έπιασα κουβέντα με τον πατέρα (δεν είχε βυζί να θηλάσει). Ξεκίνησε baby yoga, αν και ήταν Οκτώβριος είχε ήδη πάει στο κολυμβητήριο για να εξοικειώσει το μωρό του με το υγρό στοιχείο, και με ρώτησε που μπορούσε να βρει maya baby sling για να μπορεί να το κρεμάζει από πάνω του όταν πήγαινε για jogging (το μωρό του ήταν μόλις τριών μηνών).

(in case που διερωτάστε, ο τύπος ήταν 100% Κυπραίος. Είναι για αυτό που διερωτώμαι καμιά φορά πως είναι δυνατόν αυτοί και οι familia xorkatika να έχουν μεγαλώσει στον ίδιο tiny τόπο αλλά να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Amazing)

Δεν ήξερα που μπορείς να αγοράσεις maya baby sling. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν ήξερα τι είναι το maya baby sling. Μια διπλανή μαμά, μας έδωσε σαφείς πληροφορίες, complete με όνομα και τηλέφωνο.

Ήθελα να του εκφράσω το θαυμασμό μου για το πόσο hands on dad ήταν (ήρθε με τη τσαντούλα του, super οργανωμένος. Ο Έτερος εκείνη την περίοδο ακόμα δεν ήξερε τι τρώει η κουκλάρα). Ήθελα να του πω ότι η γυναίκα του είναι πολύ τυχερή που έχει αυτό το σπάνιο παράδειγμα metrosexual άντρα, αλλά συγκρατήθηκα. Baby yoga, κολυμβητήριο, jogging…. μήπως ήταν υπερβολικός? Πάω στοίχημα ότι θα πίεζε τη γυναίκα του να θηλάσει όσο περισσότερο μπορούσε για να αυξήσει το IQ του μωρού του. Πάω στοίχημα ότι ήξεραν σε πιο νηπιαγωγείο θα έστελναν το μωρό τους μετά από 2 χρόνια. Too much.

Εκ των υστέρων ανακάλυψα ότι η ΦΣ (όταν eventually απέκτησε μωρό) δεν πάτησε ούτε μια φορά σε μάθημα baby yoga.

17 Comments:

At 02 September, 2010 14:21, Anonymous milaz said...

Διας τον παλιό καταλογο του ΙΚΕΑ και μπαίνεις σε κλήρωση για Στοκχόλμη!! Που τον εβαλάμε τώρα....

 
At 02 September, 2010 14:35, Blogger Moonlight said...

Άλλη φορά να σηκώννεσαι να κάθεσαι στο ΡΙΚ να θωρείς λίο euronews στο mute τζαι να τσιλλάς έναν ουισκούδιν τζαι να παέννεις να ππέφτεις πάλε.
(Εγώ που ούλλον τον παροξυσμό που επεριέγραψες, η απορία μου εν η ίδια που ήταν τζαι πριν: γιατί τούτοι οι τόποι έχουν μαξιλαρούκια, μίνι καταρράχτες, χαμηλό φως, τζαι μερικές φορές σερβίρουν σου τζαι τσάι στο τέλος που έχει τζαι γεύση πισhιά;-φαντάζουμαι)

 
At 02 September, 2010 14:43, Anonymous maria said...

γιατι η γυναικα του metrosexual άντρα στελλει τον μονον του στα baby activities;

α) Αντρεπετε να την θωρει ο κοσμος μαζι του
β)τραβα τα βυζια της με την ησυχια της

 
At 02 September, 2010 15:47, Anonymous konstantinos said...

"Είναι για αυτό που διερωτώμαι καμιά φορά πως είναι δυνατόν αυτοί και οι familia xorkatika να έχουν μεγαλώσει στον ίδιο tiny τόπο αλλά να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Amazing"
Katholou para3eno agapiti Drakuna..apla o typos pou perigrapses,megalose se idiotiko nipiagogeio,meta idiotiko dimotiko,meta idiotiko gimnasio-lykeio kai telos se idiotiko kollegio! etsi oles tou oi synanastrofes itan paidakia-apogonoi tis faras ton neoplouton(ή wanna-be) appomenon gonion pou tin eidan kapos,san souidoi as poume kai eipan na kamoun ta paidia tous na 3exorizoun apo tous allous tous xorkatous(!!).

apo maria:
γιατι η γυναικα του metrosexual άντρα στελλει τον μονον του στα baby activities;
Ypotheto gia na vriskei ton xorkato trixoto erasti tis :P

 
At 02 September, 2010 16:04, Blogger Mana said...

παγωτό, αγκαλιά και αυλή να παίζουν. αυτό χρειάζονται τα παιδιά.

 
At 02 September, 2010 18:23, Blogger DaisyCrazy said...

Βρε Δρακούνα γιατί να πάει εκείνη αφού σε έστειλε εσένα και είδε περί τίνος πρόκειται; :))))

Αυτός ο άντρας με το μωρό του μπας και ήταν υπερβολικός; Είπαμε να είναι hands on αλλά πόσο πια; Ούτε η μάνα προφανώς δεν ήταν έτσι..! Τώρα θα'θελα να δω πως είναι. Άραγε έχει βαρεθεί το πολύ το κυριελέησον; Τον έχεις ξαναδει;

 
At 02 September, 2010 19:41, Blogger Meropi said...

Χα χα χα!!!! Έχεις ένα μοναδικό τρόπο να διηγείσαι τις εμπειρίες σου!
Τελικά δεν μας είπες. Ξαναπάτησες στο baby yoga??

 
At 02 September, 2010 23:15, Blogger Defiance said...

Πρέπει να ήταν τόσο πρήχτης που η γεναίκα του έστελλεν τον baby yoga, κολυμβητήριο και jogging με το μωρό για να ησυχάσει λλίο. Ελπίζω μόνο η γεναίκα του να μεν καταντήσει αλκοολική και το μωρό που θα μεγαλώσει να έσιει λλίον χρόνο να παίξει και να χαρεί, ανάμεσα στο κολύμβι, τη yoga, το πιάνο, τα γαλλικά και ξέρω 'γω τι άλλο θα έσιει την επιφοίτηση ο metrosexual dad του να το στέλλει.

 
At 03 September, 2010 08:26, Blogger drakouna said...

@Meropi: Όχι, δεν ξαναπήγα. Αποφάσισα να χτίσω σπίτι για να αποκτήσω αυλη να παίζει η κουκλάρα :)

 
At 03 September, 2010 08:26, Blogger drakouna said...

This comment has been removed by the author.

 
At 03 September, 2010 11:17, Blogger Αχάπαρη said...

Εν πολλά down to earth οι λίστες σου. Συνήθως σε έτσι φάσεις σκέφτουμαι πως θα ξοδέψω τα λεφτά που δεν έχω..

 
At 03 September, 2010 16:15, Blogger Ουφ! said...

συγνώμη, θα έκανε jogging με το μωρό δεμένο πάνω του;! δηλαδή πόσο θα του ετάρασσε τα άντερα του;!!!

..του μωρού τα άντερα, όχι τα δικά του!

 
At 04 September, 2010 10:32, Anonymous Τσιριπιλλούα said...

Maya baby slings έσιει τζαι το Μothercare. Επίσης δοκίμασε το Εύρηκα. Εν πολλά καλό τζαι φτηνό

 
At 05 September, 2010 09:16, Anonymous makis dradanis said...

Καλα, και πολυ φαση το baby yoga αναρωτιουμαι γιατι πηγες in the first place, η δικη μου κουκλαρα μεγαλωνει μια χαρα και δεν την πηρα baby f(*&( yoga, ουτε baby gym... το καλοκαιρι ομως την εβγαλα στον πρωταρα να κανω καστρα στην αμμο, πιττουλες και να βρισκω πετρουλες και να τις ριχνω, το οποιο το βρηκα healthier και της καταλληλοτερης στιγμης (τωρα που ειναι 2 χρονων)... πηρα και ενα μαυρισμα κουκλα btw...

 
At 05 September, 2010 20:58, Anonymous Anonymous said...

Tι εν το Εύρηκα??

 
At 06 September, 2010 00:26, Anonymous ιων said...

Εύρηκα εύρηκα είπεν ο Αρχιμήδης, μάνα μου, έχασεν το σαπούνιν του σαν ελούννετουν, τζιαι ήβρεν το. Τζια εφώναξεν χαρούμενος εύρηκα - εύρηκα!!!. - ))))

Α, τζιαι το άλλον, αθθυμούμαι η μάμμα μου έπαιρνεν με, που ήμουν σαν την κουκλάραν, στο αλώνιν την νύκταν που εσιερομπάζαν. Ηταν σκοτεινά, μόνον με το φως του φεγγαρκού, τζιαι κανέναν φανάριν. Το περιβάλλον ήταν ιδανικόν για baby yoga. Οι μεγάλοι ήταν γύρω γύρω που τον σωρόν του ασιέρου τζιαι εβάλλον το μέσα στες σακκούλλες, εμιλούσαν ελαλούσαν αστεία, ιστορίες τζιαι εγελούσαν.

Εν που τότε που όσοι κάμνουν τούτες τες συνάξεις γιόγκα τζιαι κύκλους κλπ. κάθουνται γύρω - γύρω.!! .- ))

 
At 06 September, 2010 00:31, Anonymous ιων said...

@ anonymous.

Αριελ, Περσίλ, Εύρηκα, εν είδη απορρυπαντικών. ΄Ομως καλλυτερα να προτιμάτε τα βιολογικά, εν λλίον πιο ακριβά, αλλά πολλά συχνά είναι σε προσφορές ή ΄εχουν χαμηλότερες τιμές. Χρησιμοποιώντας τα συμβάλλετε στην διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.