Monday, October 02, 2006

Το πήδημα του Βατράχου

Η ΦΣ τελευταίως έχει χαθεί από το πρόσωπο της Γης. Όταν την εντοπίζω με πληροφορεί ότι δεν χάθηκε από το πρόσωπο της Γης αλλά μόνο από το πρόσωπο της Λευκωσίας διότι σχεδόν μετακόμισε στα…. βουνά. Συγκεκριμένα, έχει αποκτήσει ένα εξοχικό στο βουνό ψηλά εκεί και πλέον περνά όλο τον ελεύθερο της χρόνο στην εξοχή παρέα με το Φρύνο και τον Ασβό από το Wind in the Willows.

Επειδή το εξοχικό χτίζεται as we speak, η ΦΣ αντί να γραφτεί σε γυμναστήριο, αυτή την περίοδο αποφάσισε να γυμνάζεται στο ύπαιθρο, κάνοντας διάφορα εξωτικά όπως να τρίβει πλακάκια να καθαρίσουν από τους αρμούς, να μετρά παράθυρα για να κρεμάσει κουρτίνες, να αποφασίζει ποιος είναι ο καλύτερος προσανατολισμός για το κρεβάτι της σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, να βερνικώνει διάφορα παλιά έπιπλα που θα αποτελέσουν την επίπλωση του χώρου, να φυτεύει λαχανικά και να πίνει κρυστάλλινο νερό διάτρησης (που ευτυχώς πήγε και έλεγξε πρώτα σε χημείο ότι είναι κατάλληλο για πόση. Κρυστάλλινο το νερό μεν, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας, είμαστε άνθρωποι της πόλης, μια δόση χλωρίνης τη χρειαζόμαστε.)

Η ΦΣ είναι τόσο ενθουσιασμένη που αν και το εξοχικό είναι ατέλειωτο, με κουβαλά πάνω στο βουνό να της κάνω παρέα. Μου υπόσχεται ότι υπάρχει δρόμος που οδηγεί στο εξοχικό αλλά καλού κακού θα πάμε με το διπλοκάμπινο (!!) που δανείστηκε για αυτό το σκοπό (αν σκεφτεί να φέρει και ζώα να βόσκουν, ορκίζομαι θα την αποκηρύξω από Φιλενάδα Συνένοχο και θα της φέρω 10 Τούρκους να κάνουν το Survivor.) Τώρα και με διπλοκάμπινο.

Η ζωή στο βουνό πάντως είναι σκληρή και δύσκολη. Κάθομαι στη σεζλόνγκ και καπνίζω ρεμβάζοντας τη θέα και η ΦΣ βερνικώνει ένα τραπεζάκι. Και μετά άλλο ένα τραπεζάκι. Και μετά μια καρέκλα. Και μετά άλλη μια καρέκλα. Και μετά ένα κομμάτι ξύλο άγνωστης χρήσης. Και μετά με βλέπει κάπως περίεργα και επειδή κρατάει ακόμα το πινέλο που βερνικώνει και έχει πάρει φόρα, κάνω πίσω και φυλάγομαι μπας και θέλει να βερνικώσει και μένα. Μα πόσο βερνίκι ξύλου ανέπνευσε? Κάποιος να σώσει το δάσος.

Έχουμε φέρει μαζί μας μια πάστα φλώρα και την έχουμε τσακίσει (ο καθαρός αέρας, η εξοχή), ένα γκαζάκι για να ψήσουμε καφέ (ο καθαρός αέρας, η εξοχή) και ένα laptop με μπαταρίες διότι δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα (το laptop δεν το φέραμε λόγω καθαρού αέρα και εξοχής, αλλά διότι είμαστε μαζόχες). Ψήνω καφέ στο γκαζάκι και σκέφτομαι πόσο χρήσιμο ήταν το μάθημα της χημείας στο σχολείο. 15 χρόνια μετά, η γνώση μου περί Bunsen burner τίθεται σε εφαρμογή για να ψήσω καφέ.

Βασικά όλη η μέρα περνά ευχάριστα με μένα να τρώω, να πίνω, να καπνίζω (όλα σε τακτά διαστήματα, να μην κουράζομαι) ενώ η ΦΣ βερνικώνει, καρφώνει, γυαλίζει, ποτίζει, μετρά, και φαντασιώνεται τη ζωή στο βουνό. Κουράστηκα μόνο να τη βλέπω. Ακόμα λίγο και θα εμφανιστεί πίσω από τα πεύκα ο Καζαντζίδης να τραγουδήσει για μας την εργατιά. Άμα δει και το διπλοκάμπινο, θα μας ερωτευτεί, δεν το συζητώ.

Ευτυχώς ήμασταν μέσα στη μέση της ερημιάς.

Λέω ευτυχώς, διότι φεύγοντας (και πάλι με το διπλοκάμπινο) είχαμε τη φαεινή ιδέα να βάλουμε στο ράδιο CD του Ξυλούρη (εννοείται ότι διαθέτει CD το όχημα) και ειδικότερα το «Αυτό τον κόσμο τον καλό» στη διαπασών, με ανοιχτά τα παράθυρα και με το χέρι να κρέμεται ανέμελα έξω για να ελέγχει τη θερμοκρασία του εδάφους (η ότι άλλο κάνει ένα χέρι όταν κρέμεται από το παράθυρο του αυτοκινήτου, που αγνοώ αυτή τη στιγμή.)

Πριν φτάσουμε σε κατοικημένη περιοχή ο Ξυλούρης έφαγε πόρτα, όχι τίποτε άλλο αλλά στην πολλή ώρα που τον ακούγαμε άρχισα να νομίζω ότι λάμβανα μέρος σε ντοκιμαντέρ για την εισβολή και κάθε λίγο τσέκαρα πίσω την «κάσια» του διπλοκάμπινου να δω αν τα υπάρχοντα μας ήταν ακόμα πίσω δεμένα και αν μας ακολουθούσε ο στρατός. Ο Ξυλούρης έχει αυτό το εφέ πάνω μου. Να τα βλέπω όλα μαυρόασπρα και να τρέχω να φύγω. Και να φοράω μίνι (extra λεπτομέρεια). Η δε ΦΣ νόμιζε ότι ήταν σε συλλαλητήριο της ΕΔΟΝ και ήθελε να βάλει το «Ζαβαρακατρανέμια».

7 Comments:

At 02 October, 2006 17:18, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

Πες της ΦΣ ότι αν ενδιαφέρεται για κουτσοδούλια, apparently, βάσει της πιο πρόσφατης διάγνωσης, ο λόγος που πιάνει υγρασία ο τοίχος του μπάνιου είναι ότι έσπασαν τα κεραμίδια από πάνω και χρειάζομαι κάποιον να βγει στην οροφή να τα αλλάξει. Επίσης ο λόγος που γεμίζει το σπίτι νερά (εκτός του ότι τα παράθυρα δεν κλείνουν) είναι γιατί σάπισε το ξύλο εξωτερικά και πρέπει να βγει κάποιος να βάλει σιλικόνη! Επίσης πες στην ΦΣ ότι το πιο πρόσφατο μου όνειρο, για να γλιτώσω από την κόκκινη τραπεζαρία, είναι να κάνω το γκαράζ (που χρειάζεται καινούρια οροφή, καινούριες πόρτες και insulation) convert into a real study (αφού θα φάμε που θα φάμε τόσες λίρες). Αν προσφέρεται, προσφέρω εγώ δωρεάν διαμονή και σίτιση.

 
At 02 October, 2006 18:45, Blogger YO!Reeka's said...

πλάκα πλάκα, είδε κανείς το survivor με τους τούρκους;!

 
At 03 October, 2006 13:53, Blogger firfiris said...

an xanatheleis exohi sto vouno, se kanena dio evdomades xekina o trygos sta Chateau Firfiris wineries. cheerful ergatiko dinamiko efprosdekto. prosferonte afka me ta kolokouthkia (giorkin) kai paragemosta tis thias irinis.

 
At 22 December, 2016 15:53, Blogger chenmeinv0 said...

canada goose coats
fitflop sandals
hollister kids
louboutin outlet
michael kors outlet clearance
coach factory outlet
true religion
gucci handbags
cheap ugg boots
nike trainers uk
2016.12.22xukaimin

 
At 05 November, 2018 04:33, Blogger Unknown said...

replica rolex
tory burch outlet
air max 2019
air force 1
hermes belt
lacoste polo
westbrook shoes
michael kors factory outlet
goyard bags
yeezy boost 350

 
At 22 August, 2019 16:48, Blogger yanmaneee said...

michael kors handbags
cheap jordans
hermes online
nike air max 95
kobe 11
balenciaga sneakers
jordan shoes
adidas superstars
lebron 16
nfl store

 
At 27 April, 2020 20:42, Blogger yanmaneee said...

air max 270
supreme
air max 2019
michael kors handbags outlet
westbrook shoes
ferragamo belts
coach handbags
goyard
off white
adidas gazelle

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.