Monday, September 25, 2006

Ready, steady, GO

Καταπληκτικά νέα!! Πλησιάζουν οι μέρες που θα ξεκινήσουν οι νέες σειρές, μέχρι και ο καιρός άλλαξε (έπεσε η θερμοκρασία 3 ολόκληρους βαθμούς. Από τη χαρά μου βρήκα τις χειμερινές παντόφλες, αυτές με την επένδυση από ψεύτικη γουνίτσα). Αντί για συμπαράσταση στον Στράτο μέσα στην έρημο, θα είμαι στα καταπράσινα Τρίκαλα, κάτω απ’ το ρολόι (κρατώντας ένα τόπι, αλλά αυτό είναι από άλλο έργο).

Πάντως από τα διαφημιστικά σποτ των καναλιών, έχω να παρατηρήσω ότι οι κυπριακές σειρές, σε μια στιγμή αμφισβήτησης και ανεξαρτησίας από τους Έλληνες συναδέλφους τους, αποφάσισαν αντί να διενεργήσουν αποκέντρωση και να πάρουν τα βουνά και τα λαγκάδια, να παραμείνουν μέσα στις πόλεις. Πράγμα πολύ περίεργο διότι ως γνωστόν, οι κυπριακές σειρές προσπαθούν να αντιγράψουν τις ελληνικές. Η έμφαση είναι πάνω στο «προσπαθούν».

Οι Βέρες πήγαν στα Τρίκαλα, οι 50-50 στα μπουντρούμια της Τουρκίας σε remake του Εξπρές του Μεσονυχτίου (ο Έτερος ισχυρίζεται ότι ο γνωστός Έλληνας ηθοποιός με το μουστάκι αεροδρόμιο, που έπαιζε τον Τούρκο δεσμοφύλακα στο Εξπρές έπαιζε επίσης στο προποτζίδικο της γειτονιάς του όταν σπούδαζε, αλλά η πηγή δεν είναι εξακριβωμένη, να ρωτήσουμε τον κ. Ιγνατίου που είναι αυθεντία στις ανώνυμες πηγές), οι 2 μέρες μόνο μπορεί να ταξιδέψουν ως τον άλλο κόσμο (που ξέρεις), όλοι κάπου θα πάνε.

Από τις κυπριακές σειρές που θα δούμε επιφυλάσσομαι, διότι από τα διαφημιστικά σποτ δεν κατάλαβα τίποτα. Θα έχει μια σειρά με νοσοκομείο πάντως, αυτό το είδα, και μια προβληματισμένη οικογένεια για κάτι που δεν κατάλαβα (ελπίζω όχι με ναρκωτικά, δεν είναι πια της μόδας, παρακαλώ οι σεναριογράφοι να το ξεπεράσουν, με το που πας σχολείο δεν σου κάνουν επίθεση οι «κακές παρέες» αλλά η ακμή… και καμιά φορά και η πιτυρίδα). Επίσης παρακαλώ να σταματήσει αυτή η μανία όλοι οι νέοι στις κυπριακές σειρές (τις «σοβαρές») να είναι αποξενωμένοι. Έλεος.

Λες να δούμε τίποτε σε άλλη γλώσσα? Λες να δούμε π.χ. τη Χριστίνα Παυλίδου σε ρόλο που να μιλά ας πούμε Πακιστανικά (Urdu) που έχουμε και πολλούς ξένους εργάτες στα μέρη μας? Η μήπως Πολωνικά (ένεκα της Ευρωπαϊκής Ένωσης)?

Ή ακόμα καλύτερα….

Κυπριακή σειρά δια χειρός Δρακούνας:

Που να ονομάζεται κάτι σε στυλ «Το πικρό κλαδί της ελιάς» όπου θα διαδραματίζεται σε αγροτική περιοχή (η ελιά) με τους πρωταγωνιστές να περνούν διάφορες κρίσεις, ανασφάλειες, ερωτικά τρίγωνα και δοκιμασίες (το πικρό κλαδί) ώσπου στο τέλος να τελειώνει με ένα αισιόδοξο μήνυμα (οι Τουρκοκύπριοι είναι αδέρφια μας), ή «Η Ελπίδα και το Δίλημμα» όπου η Ελπίδα, η κεντρική ηρωίδα της σειράς έχει ένα… δίλημμα (να διαλέξει τον άντρα της τον καταπιεσμένο και μικροπαντρεμένο καπαρετζόβιο, ή τον κατάξανθο και ευαίσθητο Πέτρο, τον Πολωνό εργάτη στη φάρμα – εδώ extra bonus θα μιλάνε και Πολωνικά) και στο τέλος να έχει ένα αισιόδοξο μήνυμα (οι Τουρκοκύπριοι είναι αδέρφια μας), ή «Ξένη Γη» όπου θα διαδραματίζεται στο κέντρο της Λευκωσίας με ήρωες διάφορους παράνομους ή μη μετανάστες, ξέμπαρκους καφετζήδες, ένα ερωτοχτυπημένο ταξιτζή, μια σοφή πουτάνα που το κάνει επειδή θέλει, και όχι επειδή «έμπλεξε στα δίκτυα του κυκλώματος όταν ήταν νέα και άπειρη» (η πουτάνα προσφέρεται να χορεύει και μερακλίδικα ζεϊμπέκικα σε φάσεις κορύφωσης, καλός χαρακτήρας) διανοούμενους φοιτητές που φιλοσοφούν την κατάσταση και ερωτεύονται μεταξύ τους (διότι δε λέει να βλέπουμε τον ταξιτζή και την πουτάνα να το κάνουν, θέλουμε νέους και ωραίους). Και φυσικά να τελειώνει με ένα αισιόδοξο μήνυμα (οι Τουρκοκύπριοι είναι αδέρφια μας). Θα κάνω θραύση, δεν το συζητώ. Λέω να βάλω τους χαρακτήρες να μιλούν κυπριακά με υποτίτλους, για να έχω απήχηση και στην Ελλάδα.

Η Δρακούνα ΤΩΡΑ αρχίζει….

3 Comments:

At 25 September, 2006 14:11, Anonymous Anonymous said...

Γιατί δεν κάνεις κι ένα δικό σου κανάλι να κλείσεις ως σεναριογράφος, σκηνοθέτης, παραγωγός, εμπνευστής αλλά ΚΑΙ ιδρυτής? Να τον φάμε τον Παπακαλιάτη επιτέλους επειδή σαν πολύ αέρα πήρε....

Και σκέψου το: ο Παπακαλιάτης γονυπετής να σε παρακαλεί να τον προσλάβεις στο κανάλι σου κι εσύ να του λες "Άσε μας το CV σου χρυσό μου και αν υπάρξει κανένα κενό θα σε ειδοποιήσουμε!"...

Έτσι. Μήπως πάρουμε εκδίκηση κι εμείς οι ταλαιπωρημένοι τηλεθεατές για τις μαλακίες που τρώμε στη μάπα season in - season out από τον εν λόγω κύριο και τον κάθε Παπακαλιάτη που αποφασίζει να βγάλει όλα τα αποθημένα του επι οθόνης(εκτός από το ότι καταβάθος είναι gay και λόγω κόμπλεξ δεν το παραδέχεται.... γι αυτό και στις σειρές του αισθάνεται την ανάγκη να έχει για ερωμένες μάνες, κόρες σε τρίγωνα, τετράγωνα και λοιπά σχήματα που τον ποθούν κολασμένα και όλες μαζί και ταυτόχρονα.)

 
At 25 September, 2006 14:11, Anonymous Anonymous said...

^ Ουάου! ξεσάλωσα!

 
At 26 September, 2006 17:45, Blogger zappa said...

h idea ths ksenhs polhs mou fainetai polly kalh.Mono frontise na mhn einai foithtes tou ucy, giati aytoi den erwteyontai (toulaxiston in public)(toulaxiston oi kypraioi...anamesa se kalamarades kai erasmus kati paizei)

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.