Monday, September 18, 2006

Συμβουλές για Κυπραίες που «κόφκει ο νους τους»

Πώς να νικήσετε τη μάχη του remote control:

Διαγωνιζόμενοι:
Ένας άντρας
Μια γυναίκα
Ένας καναπές (optional)

Σκηνικό
Είναι early evening. Το rush hour της τηλεόρασης. Ο καναπές είναι πλήρης (από κορμιά αραγμένα πάνω του) και το remote control βρίσκεται πάνω στο τραπεζάκι με βλέμμα απλανές. Οι «διαγωνιζόμενοι» το βλέπουν με την άκρη του ματιού τους σκεφτόμενοι πώς να το αρπάξουν πρώτοι χωρίς να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο και υστερίες. Παράλληλα χαμογελούν μεταξύ τους και χρησιμοποιούν τακτικές αποφυγής, μιλώντας για άσχετα θέματα. Σε κάποια στιγμή ο άντρας διαγωνιζόμενος σκύβει να πάρει τα τσιγάρα του αλλά κάνει έντεχνα αποφυγή και πάει για το remote control. Το παίρνει και βάζει το πρόγραμμα που θέλει να παρακολουθήσει, και αναμένοντας να γίνει πανικός σπεύδει να δικαιολογηθεί γιατί πρέπει για 2 μόνο λεπτά να δει επεισόδιο της μίας ώρας για αυτοκίνητα. Θα ανασύρει από το οπλοστάσιο του όλες τις δικαιολογίες που μπορεί να θυμηθεί, και θα καταλήξει να θυμίζει στη γυναίκα ότι ουδέποτε διαμαρτύρεται όταν αυτή βλέπει “Friends”.

Τι πρέπει να κάνει η γυναίκα:
Καταρχήν πρέπει να μείνει ψύχραιμη και ατάραχη. Καμία ένδειξη ότι θέλει το remote control για τον εαυτό της. Θα διορθώσει casually ότι τα “Friends” έχουν τελειώσει εδώ και χρόνια, όπως και το «Sex and the City» αν είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει ΚΑΙ αυτό (ότι βλέπει τώρα είναι επαναλήψεις). Μετά θα αναφέρει ότι την ενδιαφέρει να παρακολουθήσει το πρόγραμμα αυτοκινήτων anyway, διότι άρχισε να της αρέσει.

Όταν αρχίσει το πρόγραμμα, η γυναίκα θα αρχίσει να ρωτά ερωτήσεις για να «λύσει τις απορίες της». Τι είναι αυτό, τι είναι εκείνο, τι είναι το άλλο. Διακριτικά στην αρχή (από ενδιαφέρον), μετά θα αρχίσει τα επιφωνήματα έκπληξης και θαυμασμού. Προσοχή να μην καρφωθείτε. Πρέπει να δίνετε την εντύπωση ότι πραγματικά σας ενδιαφέρει το πρόγραμμα και έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα σας. Σκέφτεστε σοβαρά να ασχοληθείτε με το θέμα ζάντα αυτοκινήτου και αγωνιστικά καθίσματα. Πάει άραγε με το δικό σας αυτοκίνητο? (ρητορική ερώτηση που θα πείτε φυσικά μεγαλοφώνως). Ρωτάτε αν μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα και σε DVD (σειρές 1, 2 και 3).

Ο άντρας στην αρχή θα εκπλαγεί ευχάριστα. Θα σας ελέγξει αν έχετε πυρετό. Μετά το πούρου-πούρου θα τον κουράσει και θα εκνευριστεί. Η μισή χαρά της εκπομπής του είναι να την παρακολουθεί μέσα σε απόλυτη ησυχία και ένταση (για να μπορεί να σκέφτεται). Του το χαλάτε αλλά δεν μπορεί να σας θυμώσει διότι strictly speaking δεν διαμαρτύρεστε για το πρόγραμμα. Επίσης, δεν νιώθει ιδιαίτερα νικητής αφού θέλατε να δείτε την εκπομπή. Σε σημείο που μπορεί να εγκαταλείψει την προσπάθεια και να φύγει, αφήνοντας το remote control στον καναπέ. Αν δεν το κάνει, μην ανησυχείτε. Την επόμενη φορά που θα δείχνει στην τηλεόραση το πρόγραμμα δεν θα ασχοληθεί καν να το δει. Διότι θα τον έχετε κάνει να χάσει το ενδιαφέρον του.

4 Comments:

At 18 September, 2006 17:28, Anonymous Anonymous said...

Συγγνώμη, απορία...

Ποιός σκέφτεται όταν βλέπει εκπομπές με αυτοκίνητα; Νόμιζα ότι μαζί με τα reality είναι τα less-demanding brain activity πράγματα που μπορείς να κάνεις.

 
At 18 September, 2006 17:31, Blogger drakouna said...

Apparently χρειάζεται σκέψη, για να μπορείς να συγκρίνεις ταχύτητα, βάρος, ροπή κ.α. διαστημικά των αυτοκινήτων.
Επίσης (και πάλι apparently) μπορείς να περάσεις πολλές διασκεδαστικές ώρες διαβάζοντας πίνακες με συγκριτικά τέστ απόδοσης των αυτοκινήτων κάτω από διάφορες συνθήκες.

Hours & hours of fun!

 
At 19 September, 2006 02:32, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

to thema ton aftokiniton to sizitousame xtes me ena filo mou. eipe mou "to problima sas einai oti den prospathite na katalavete" san apantisi sto oti "poroneste me ena meso metaforas pou se pernei pou ton strovolo stin lakatamia"

den tha prospathiso pote na to katalavo

 
At 19 September, 2006 12:48, Blogger YO!Reeka's said...

«...Μετά το πούρου-πούρου θα τον κουράσει και θα εκνευριστεί. Η μισή χαρά της εκπομπής του είναι να την παρακολουθεί μέσα σε απόλυτη ησυχία και ένταση...»

είστε σατανικά πλάσματα οι γυναίκες. μόνο αυτό έχω να πω.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.