Wednesday, June 14, 2006

Καλπάζοντας στο Πάθος (2)

Η Μπάρμπαρα κουράστηκε να καλπάζει:

«…Είχε αρχίσει να βρέχει και χοντρές υγρές στάλες έπεφταν πάνω στο πρόσωπο της Μπάρμπαρα, αλλά δεν την ένοιαζε. Το μόνο που ήθελε ήταν να βρει τον Πάτρικ. Δεν ήξερε αν έκανε καλά που πήγε έτσι ακάλεστη στο ράντζο του. Ο Τζο και η μαγείρισσα η Λούση την περιποιήθηκαν βέβαια και την τακτοποίησαν στον ξενώνα, αλλά δεν αντάλλαξαν καμία κουβέντα μαζί της. Είχε άραγε δώσει σχετικές οδηγίες ο Πάτρικ?

Η Μπάρμπαρα άρχισε να διακρίνει μια σιλουέτα από μακριά. Στην αρχή δεν ξεχώριζε ποιος ήταν, μετά αναγνώρισε τον Πάτρικ, που καβάλα στο άλογο του προσπαθούσε να μαζέψει ένα κοπάδι πρόβατα. Δεν την είχε δει και συνέχιζε τη δουλειά του. Σφύριζε στον πιστό του σκύλο, ενώ την ίδια στιγμή έλεγχε με μαεστρία το άλογο του. Τα δυνατά του μπράτσα διαγράφονταν κάτω από το πουκάμισο του που ήταν ανοιχτό μπροστά, έτσι που η Μπάρμπαρα μπορούσε να διακρίνει το καλοσχηματισμένο και μυώδες στήθος του. «Αυτά τα μπράτσα κάποτε κρατούσαν εμένα σφικτά» σκέφτηκε με απογοήτευση η Μπάρμπαρα.

Είχε πλησιάσει αρκετά και πρώτος την είδε ο σκύλος που άρχισε να γαυγίζει. Ο Πάτρικ γύρισε προς το μέρος της αλλά την ίδια στιγμή δύο πρόβατα κινήθηκαν προς την αντίθετη κατεύθυνση και χτύπησαν το άλογο της. Απορροφημένη όπως ήταν η Μπάρμπαρα στις σκέψεις της δεν πρόλαβε να αντιδράσει και έπεσε από το άλογο βγάζοντας μια αχνή κραυγή.

«Μπάρμπαρα!» άκουσε τον Πάτρικ να φωνάζει. Ήταν αγωνία αυτό που διέκρινε στη φωνή του? Αποκλείεται, είναι έξαλλος μαζί μου, σκέφτηκε η Μπάρμπαρα, αλλά τις σκέψεις της διέκοψε έντονος πόνος που προερχόταν από τον αστράγαλο της. Πρέπει να χτύπησε πέφτοντας από το άλογο. Ο Πάτρικ βρέθηκε αμέσως κοντά της. Τη σήκωσε σαν πούπουλο στα δυνατά του μπράτσα. «Τι κάνεις εδώ μόνη σου?» «Ήρθα να σε βρω Πάτρικ. Έπρεπε να σου εξηγήσω. Έφυγες πριν προλάβω να…» «Μη μιλάς» την έκοψε ο Πάτρικ. Τα γαλάζια μάτια του που άλλοτε την κοίταζαν με λατρεία είχαν σκοτεινιάσει. «Δεν έπρεπε να έρθεις εδώ».

Η Μπάρμπαρα αναστέναξε από πόνο. Ξαφνικά όλα άρχισαν να σκοτεινιάζουν ενώ αυτή έμεινε γαντζωμένη στο γνώριμο μπράτσο του Πάτρικ.

Ξύπνησε πολύ αργότερα μέσα στο δωμάτιο της. Έκανε να σηκωθεί αλλά πονούσε ακόμα πολύ. Κάποιος την είχε περιποιηθεί, διότι το πόδι της ήταν τυλιγμένο προσεχτικά με ένα επίδεσμο. Ο Πάτρικ ήξερε να περιποιείται πληγές και σπασίματα από μικροατυχήματα που συνέβαιναν στο ράντζο, η Μπάρμπαρα τον είχε δει πολλές φορές να βοηθά εργάτες. Σίγουρα όμως δεν θα ασχολείτο με τον μικροτραυματισμό της Μπάρμπαρα, όταν μάλιστα συνέβηκε από απροσεξία της και σε τόσο άσχημη στιγμή. Η Μπάρμπαρα σκέφτηκε ότι δεν έχει καμιά ελπίδα να τη συγχωρέσει ο Πάτρικ αλλά πείσμωσε ότι θα καταφέρει να του πει την αλήθεια και μετά θα φύγει για πάντα από τη ζωή του. Σηκώθηκε αργά-αργά και κουτσαίνοντας άνοιξε την πόρτα του δωματίου και προχώρησε προς το σαλόνι.

Έξω έβρεχε ακόμα. Μια τεράστια φωτιά έκαιγε στο τζάκι του σαλονιού. Μύριζε δέρμα και καμένο ξύλο. Ο Πάτρικ στεκόταν με την πλάτη γυρισμένη προς την πόρτα και κοίταζε τη φωτιά. Η Μπάρμπαρα προχωρούσε προς το μέρος του όταν εκείνος γύρισε απότομα. «Γεια σου Μπάρμπαρα. Βλέπω συνήλθες γρήγορα. Να σου γνωρίσω την Λίντια. Λίντια, η Μπάρμπαρα.» Η Μπάρμπαρα γύρισε με έκπληξη και πρόσεξε την κοπέλα που καθόταν τόση ώρα στον δερμάτινο καναπέ Τσέστερφιλντ απολαμβάνοντας ένα ουίσκι. Ήταν μια εντυπωσιακή γυναίκα με πλούσια μαύρα μαλλιά που έπεφταν χαλαρά στους ώμους της και πράσινα μάτια που σε διαπερνούσαν. Φορούσε ένα πρασινογάλαζο φόρεμα που τόνιζε τις καμπύλες της και άφηνε ακάλυπτα τα μακριά, λεπτά της πόδια. Η Μπάρμπαρα αντιλήφθηκε αγχωμένη ότι ακόμα φορούσε τα ρούχα με τα οποία πήγε ιππασία και τα μαλλιά της ήταν βρεγμένα και ακόμα πιασμένα κότσο. Καμία σύγκριση με την πανέμορφη γυναίκα μπροστά της. «Χαίρω πολύ» είπε ντροπαλά. «Δεν ήξερα ότι έχεις παρέα Πάτρικ. Πάω να αλλάξω. Με συγχωρείτε.» Είπε βιαστικά και βγήκε από το δωμάτιο. Η καρδιά της χτυπούσε πολύ γρήγορα. Ήταν αναστατωμένη.

Η Λίντια! Η Μπάρμπαρα μπορεί να μην την είχε γνωρίσει ως τώρα από κοντά αλλά είχε ακούσει ότι είναι συνεργάτιδα του πατέρα του Πάτρικ στα γραφεία τους στη Νέα Υόρκη. Ήταν ικανότατη στη δουλειά της και επιπλέον είχε τη φήμη της γυναίκας που ελκύει θανατηφόρα τους άνδρες. Δεν αποκλείεται ο Πάτρικ να ενέδωσε ήδη στη γοητεία της και να την κάλεσε στο ράντζο για να περάσουν ένα ρομαντικό σαββατοκύριακο. Ένας γοητευτικός άντρας όπως τον Πάτρικ είναι πάντα το κέντρο του ενδιαφέροντος. Και στο παρελθόν η Λίντια είχε δείξει ενδιαφέρον. Όλα αυτά η Μπάρμπαρα τα είχε ακούσει από τη φίλη της τη Σούζαν στη λέσχη των Ροταριανών που συνηθίζουν να γευματίζουν κάθε Πέμπτη μεσημέρι. Η Μπάρμπαρα τότε δεν είχε δώσει σημασία αλλά θυμάται που η Σούζαν την προειδοποίησε γι’αυτή τη γυναίκα ότι είχε βάλει στο μάτι τον Πάτρικ. «Ίσως έφτασα πολύ αργά», σκέφτηκε η Μπάρμπαρα απελπισμένη καθώς άνοιγε την τσάντα της για να βρει τι να φορέσει….»



- Τι θα φορέσει τελικά η Μπάρμπαρα?
- Θα καταφέρει να εξηγήσει στον Πάτρικ?
- Τι θέλει η Λίντια από τη ζωή του Πάτρικ?
- Τι δουλειά έχει ο Τσέστερφιλντ καναπές μέσα στο σαλόνι?
- Ποιος σκότωσε τον Τζόν Αβλακιώτη?

και άλλα πολλά ερωτήματα ίσως απαντηθούν στο επόμενο μέρος…

9 Comments:

At 14 June, 2006 12:20, Anonymous Anonymous said...

Pleeeeeease... πες μας τι φόρεσε.....!

 
At 14 June, 2006 15:40, Blogger Demetris said...

YES! YES! YES!!!!! EPITELOUS!!! Jai peoligon n' arhisw na thwrw tin prwti fasi tou mundial!

PS. O chesterfield kanapes en en o kanapes pou ekane dwro o Avlakwtis ston Patrick xafnika, persi to kalokairi? Telika i kili pou stin arhi nomizan oti epathe kouvalwntas ton kanape apo to Hummer tou sto saloni tou rantzou DEN ITAN KILI? Mipws itna kati poio sovaro? I TI?

 
At 14 June, 2006 20:26, Blogger YO!Reeka's said...

όπου Πάτρικ, Πάμπος και όπου Μπάρμπαρα, Μαρία;!
:) :) :)
βλέπω ταλέντο, μήπως τελικά κρύβεις μια συγγραφέα;!

 
At 14 June, 2006 20:58, Blogger Ttallou said...

Σήμερα βαρέθηκες νωρίτερα στη δουλειά! :)

 
At 15 June, 2006 00:45, Blogger UrbanTulip said...

Η Δυναστεία συναντά τα Βίπερ. Με μια δόση από Dallas και λίγο από Brokeback.
Ερώτηση: Τι θα μπορέσει να φορέσει η Μπάρμπαρα ώστε να ξεπεράσει την εκθαμβωτική Λίντια; Και τα ρούχα μέσα στη τσάντα δεν θα είναι τσαλακωμένα;
Ερώτηση 2: Μήπως η Λίντια να έμαθε ότι η Μπάρμπαρα θα είναι εκεί και πήγε ειδικά γι αυτή;
Ερώτηση 3: Αυτός ο Πάτρικ, είναι full-time χαικλασάτος βασκός;

 
At 15 June, 2006 05:27, Blogger firfiris said...

εγω λαλώ πως η Μπάρπαρα θα φορέσει δερμάτινα ντομινέϊτριξ ρούχα τζιαι θα πιάσει ένα μαστίγιο να κάτσει τον πάττρικ χαμαί τχιαι να του πει " έλα δα ρε καβαλλάρικο τχιαι είμαι καλή για λλόου σου."
"πάρπαρα, τή κάμνεις? είμαι τχιαι άλουτος"
"άλουτος ξιάλουτος θα σε μάθω εγώ να μου γυρίζεις με τες ροκόλες"
"πάρπαρα μη" (τρώει βιτσιά) "ααααχ"
"μούλλωνε. μόνο Μαντάμ μΠάρμαρα δικαιούσε να με λαλείς..."

δρακούνα, δεν πάεις καλά. . . αδκιασερέψαμεν?

 
At 15 June, 2006 10:22, Anonymous Anonymous said...

Jacobo, όποιος απαντήσει κερδίζει δωρεάν αποτρίχωση για ένα χρόνο μήπως μπορέσει επιτέλους να κοντράρει το στέρνο του Πάτρικ που διακρίνεται μέσα από το πουκάμισο καλοσχηματισμένο και μυώδες... (στην Κύπρο είμαστε άλλωστε)

 
At 20 June, 2006 18:40, Blogger nekatomenos said...

Hellooo κανένας δεν σκότωσε τον Τζων Αυλακιώτη. Μα ντιπ άσχετη;
Περιμένω το ξεμάλλιασμα.

 
At 05 March, 2007 17:37, Anonymous Anonymous said...

best regards, nice info » »

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.