Monday, June 05, 2006

Πιθήκι φάει μπανάνα

O Δαρβίνος είπε ότι προερχόμαστε από του πιθήκους. Χθες το απόγευμα έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ στο National Geographic channel που εξηγούσε ότι όχι, δεν προερχόμαστε κατευθείαν από του πιθήκους αλλά υπήρξαν πολλά είδη ανθρωποειδών που αναπτύσσονταν σταδιακά σε μια περίοδο 3.000.000 χρόνων για να φτάσουμε πριν 130,000 χρόνια στον homo sapiens, τον μοντέρνο άνθρωπο.

Το ντοκιμαντέρ εξηγούσε ότι το παλαιότερο απολίθωμα ανθρωποειδούς που βρέθηκε ποτέ είναι ηλικίας 3.000.000 χρόνων και ανήκει σε μια γυναίκα, τη Lucy (είχε καύλες ο παλαιοντολόγος). Η Lucy είχε φάει μια ανάποδη και έμεινε τέζα αλλά οι παλαιοντολόγοι που την ανακάλυψαν στα 1970s τη θεωρούσαν κάτι σαν την πρωτόπλαστη την Εύα. Τώρα μην φανταστείτε ότι η Lucy ήταν και καμιά γκομενάρα, ήταν ένα τριχωτό πιθηκόμορφο πλάσμα που όμως στεκόταν στα δυο του πόδια (αφού έγινε από το πλευρό του τριχωτού Αδάμ πώς να μην ήταν και η ίδια τριχωτή).

Συνεχίζοντας, 1,000,000 χρόνια αργότερα, εμφανίζεται ο homo erectus. Ένα πλάσμα που στέκεται καθαρά στα δυο του πόδια, έχει μεγαλύτερο εγκέφαλο (άρα είναι πιο έξυπνος) χρησιμοποιεί τουλάχιστον ένα είδος εργαλείου, προσαρμόζεται στο περιβάλλον του και μπορεί να διανύει μεγάλες αποστάσεις. Οι πίθηκοι ουδέποτε έφυγαν από την Αφρική διότι δεν έχουν την ικανότητα να προσαρμοστούν σε διαφορετικό περιβάλλον από αυτό που ξέρουν. Ο homo erectus μπορούσε, και πρώτος έφτασε στην Ευρώπη. Μετά έστριψε δεξιά και πήγε κατά την Ασία. Πολύ αργότερα κατάλαβε το λάθος του. Το ντοκιμαντέρ μας τον έδειχνε να έμοιαζε στον Bob Marley. Ράσταμαν.

Δεν ήταν όμως ο μόνος. Ένα άλλο ανθρωποειδές, o Γολιάθ (ονομάστηκε έτσι από το μέγεθος του, άρα ιστορικά υπήρξαν γίγαντες) ζούσε την ίδια περίοδο και μετακόμισε επίσης στην Ευρώπη. Αυτό officially είναι και το πρώτο κύμα λαθρομεταναστών από την Αφρική. Το γεγονός μάλιστα ότι ήταν ενωμένες οι 2 ήπειροι έκανε τρομερά εύκολη τη μετάβαση. Σωστός πονοκέφαλος για τους immigration officers.

Μετά, λέει η ιστορία, έγινε ένα μεγάλο φυσικό γεγονός που ονομάζεται «η μεγάλη συμπίεση», που δεν έχω ιδέα τι είναι διότι εκείνη την ώρα πήγα μέχρι τη κουζίνα να πάρω κάτι από το ψυγείο και μέχρι να επιστρέψω όλα τα ανθρωποειδή είχαν εξαφανιστεί και έμεινε μόνο ο homo sapiens (κανα τσουνάμι θα χτύπησε πάλι). Ο homo sapiens και πάλι τράβηξε για την Ευρώπη όπου και βρήκε στη Γαλλία τον Cro-Manion τον οποίο πολύ πιθανόν να έβαλε τη Μαφία να τον «καθαρίσει» διότι αυτό είναι και το τελευταίο πράγμα που ακούσαμε για τον Cro-Manion.

Το σημαντικό της υπόθεσης είναι ότι μέχρι σήμερα οι επιστήμονες πίστευαν ότι η Lucy ήταν η αρχή, και ότι μετά ακολούθησαν διάφοροι άλλοι στο ίδιο είδος μέχρι να γίνει ο μοντέρνος άνθρωπος. Τώρα όμως έχουν ανακαλύψει ότι στην πραγματικότητα υπήρχαν πολλά species ανθρωποειδών που ζούσαν την ίδια περίοδο. Όλα μάλλον εξαφανίστηκαν και έμεινε μόνο ο homo sapiens. Οι επιστήμονες λένε ότι είναι πολύ πιθανό το ένα είδος να εξόντωσε το άλλο. Ο homo erectus και ο Γολιάθ ήταν σαρκοφάγοι. Ίσως και να τους έφαγαν.

Άρα, όταν λέμε «αυτός είναι UFO», literally μπορούμε να εννοούμε ότι προήλθε από άλλο είδος από το δικό μας (λέμε τώρα). Βέβαια, πως αποδεικνύεις ότι αυτός είναι το UFO και όχι εσύ είναι φαντάζομαι άλλο ντοκιμαντέρ που πρέπει να παρακολουθήσω.

7 Comments:

At 05 June, 2006 16:42, Anonymous Anonymous said...

Και μετά μου λένε παντρέψου.... αυτές είναι οι χαρές του συζυγικού βίου??? Τα ντοκυμαντέρ του National Geographic και της ΕΤ??? ή μήπως εξυπηρετούν τον απότερο εκείνο σκοπό της ανακάλυψης του τι έγινε και βγήκε τόσο ζώο ο σύζυγος... (διευκρινίζω ότι αναφέρομαι στο είδος "Σύζυγος" γενικότερα και ΟΧΙ στον Έταιρο...)

 
At 05 June, 2006 16:55, Blogger drakouna said...

Καλά, άμα είναι 40 βαθμοί έξω και δεν μπορεί να πάει θάλασσα, τι πρέπει να κάμνει το πλάσμα?

Κέντημα??

 
At 05 June, 2006 22:38, Blogger Demetris said...

MIN TOLMISEIS NA PAEIS DIAKOPES FETOS!!!! Xehase Pouket, Mykonous, exi, efta kai dwdela milia!!! Theloume Syneheies. Ektos ki an grafeis wi-fi i apo internet cafes.

PS. Parakaleite to fan-club tis Barbara-Drakounas opws eneteinei tin piesi pros in above mentioned. Aman! Kypriaki Eirwneia. No need to loose it (her) now we've found it (her).

PPS. Etoimazw faneles, komkardes, aftokolita, plastika shaker frappe kathw kai luxury items opws selles, mpotes ippasias, prasina plekat, skakia, etc. Go Drakouna! Go!Kai Etere na tin hairesao oso to thelimatiko sou pigouni. Pio polla mallon.

 
At 05 June, 2006 22:42, Blogger Demetris said...

Olo ta spelling / typing mistakes tou pio panw einai symptomata arhikou stadiou steritikou syndromou. It still -still!- makes sense though.

 
At 06 June, 2006 08:25, Anonymous Anonymous said...

Δεν χρειάζεται να ξεπέσεις στο κέντημα... το βρήκες και μόνη σου άλλωστε... ένα Άρλεκιν, έστω Viper - Nora ΠΑΝΤΑ βοηθά!

 
At 06 June, 2006 14:15, Anonymous Anonymous said...

"...εν προερχόμαστε κατευθείαν από του πιθήκους αλλά υπήρξαν πολλά είδη ανθρωποειδών που αναπτύσσονταν σταδιακά..."

Ναι... οι πιο πολλοί θωρούν τους πιθήκους στον ζωολογικό κήπο και νομίζουν ότι κάποτε θα γίνονυν άνθρωποι!

 
At 22 July, 2006 00:25, Anonymous Anonymous said...

I'm impressed with your site, very nice graphics!
»

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.