Wednesday, May 31, 2006

Το κάλεσμα του καλεσμένου

Η Εκκλησία δεν παντρεύει λέει Παρασκευές. Εγώ λέω ότι δεν πρέπει να παντρεύει Πέμπτες, διότι Πέμπτες είναι κλειστά τα κομμωτήρια, άρα άμα έχεις γάμο την Πέμπτη πρέπει να χτενιστείς από την Τετάρτη και μετά να κάτσεις ακίνητη μέχρι την ώρα που θα πρέπει να εμφανιστείς στην εκκλησία.

Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να μείνει το μαλλί στη θέση του με 35 βαθμούς, ξηρό κλίμα και ζεστό αέρα να φυσά?? Όχι δεν ξέρεις, γι’αυτό παντρεύεις ανέμελα κόσμο τις Πέμπτες. Ξέρεις τι σημαίνει να ιδρώνεις και να νιώθεις το μαλλί (ξεκινώντας από κάτω) να σγουρώνει να σγουρώνει μέχρι που γίνεται αγνώριστο? Παρακαλώ, Εκκλησία και κομμωτήρια να συντονιστούν γιατί πολύ μας ταλαιπωρούν και δεν κάνει με τόση ζέστη.

Και καλά η νύφη και ο γαμπρός που ζουν μέσα στο συννεφάκι τους και «απαστράπτουν», οι καλεσμένοι που πρέπει να σταθούν προσοχή στην εκκλησία με το πεδιλάκι το 7ποντο, το φορεματάκι το αέρινο (ένεκα του ότι είναι καλοκαίρι και δεν λέει να εμφανιστείς με καπαρτίνα αλλά ταυτόχρονα τρέμεις μήπως σου ξεφύγει καμιά τελάντα και κάνεις ένα Janet Jackson μέσα στην αυλή της Φανερωμένης και σοκάρεις τους θαμώνες των Καλών Καθουμένων), το μαλλί να προσπαθείς να μείνει στη θέση του αλλά αυτό να θέλει να πάει διακοπές, το βάψιμο να μην φύγει (sit Booboo, sit. Good dog!) αν και ιδρώνεις από πάνω μέχρι κάτω, το γυαλί του ήλιου (να σώσουμε τουλάχιστον τη σκιά), το τσαντάκι στο χέρι (έφερες μαζί σου του φακελάκι?), το χαμόγελο στα χείλη (πάνε οι φαντάροι μας μπροστά), πόσα να προλάβεις!!!!

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει μια νύφη σε καλοκαιρινό γάμο είναι να αργήσει να πάει στην εκκλησία. Είναι σαν να είσαι εύζωνας στο Σύνταγμα και να αργεί να έρθει ο συνάδελφος σου να σε απαλλάξει. Η νύφη ουσιαστικά κάνει καψόνι στους καλεσμένους (και όχι, δεν είναι χαριτωμένο).

Μπαίνεις τέλοσπάντων στην εκκλησία. Οι τεράστιοι πολυέλαιοι στις εκκλησίες υπό κανονικές συνθήκες φέρνουν προς μπαρόκ κατάσταση, προς πύργος του δράκουλα, προς μεγαλοπρεπές Βυζάντιο και δεν συμμαζεύεται. Το καλοκαίρι είναι οι πύρινες γλώσσες της κόλασης, αυξάνουν τη θερμοκρασία κατά 10 βαθμούς και πρέπει να μένουν σβηστοί. Δια νόμου. Μάλιστα εισηγούμαι, ο άγιος Κύκκου να αφήσει τις αγαθοεργίες και να δώσει χορηγία να εγκατασταθούν κλιματιστικά παντού. Σε όλες τις εκκλησίες. Πιο πολύ θα το εκτιμήσει ο κόσμος. Και θα του μείνει ο γάμος αξέχαστος.

Αύριο έχω γάμο. Τώρα κάθομαι ακίνητη. Μέσα στο κλιματιστικό.

16 Comments:

At 31 May, 2006 18:51, Blogger zappa said...

jeez...ante re kai na ton xeresai ton etairo, kai na kanete polla kai zwntana drakounakia kai eterakia

 
At 31 May, 2006 19:04, Blogger zappa said...

btw an breis kanena ksan8o na xaskei ekei sta kala ka8oumena...........mallon 8a akouei sto onoma zappa

 
At 01 June, 2006 10:33, Blogger Ttallou said...

Πλησιάζει και η ώρα της συνάντησης με τους παλιούς συμμαθητές ή απατώμαι;
Θα πας τελικά;

 
At 01 June, 2006 10:41, Anonymous Anonymous said...

^ Poias synantisis? Tha mpei sto MUST?

 
At 01 June, 2006 10:42, Blogger drakouna said...

Θα πάω. Και με 3-4 ποτά, θα πω καί ένα τραγούδι.

 
At 01 June, 2006 10:56, Anonymous Anonymous said...

ουφφου...εγώ προσπαθώ να καταλάβω ένα πράγμα ακόμα: άμα σε καλέσει ένα ζευγάρι στον διήμερο του γάμο, περιμένει πως θα πάρεις δύο σετ ρούχα για το big event, ή ότι θα φορέσεις διαφορετικά ρούχα τις δύο μέρες? δηλαδή όχι μόνο θα πάρεις δώρο, πρέπει να ξοδέψεις και τα διπλάσια στα ρούχα? εξηγείστε μου το σας παρακαλώ γιατί τα έχω πάρει στο κρανίο και κανείς δεν μου δίνει straightforward απάντηση.
ευχαριστώ.

 
At 01 June, 2006 10:58, Anonymous Anonymous said...

ΥΓ: τέλειος ο τίτλος αυτού του ποστ σου Δρακούνα!

 
At 01 June, 2006 11:05, Blogger drakouna said...

Αυτό με τα ρούχα το έχω και εγώ απορία. Δεν υπάρχει πρωτόκολλο, αν είσαι premier koumere φαντάζομαι ετοιμάζεις 2 outfits. Αν είσαι απλώς καλεσμένη you pull it off και με ένα.
Ακόμα και οι νύφες απ'ότι ακούω διερωτούνται. Να βάλουν το νυφικό και την επομένη??

Σοβαρά διλήμματα, όχι αστεία.

 
At 01 June, 2006 13:09, Anonymous Anonymous said...

Εννοείται ότι θα πάρεις 2 outfits στο διήμερο γάμο... αν τα στάξεις πάνω σου την πρώτη νύχτα τί θα κάνεις?

Επίσης, πόσες συνεχόμενες φορές να βάλεις το ίδιο ρούχο άπλυτο? Και σκέψου τις φωτογραφίες.... σε πέντε χρόνια θα νομίζουν πως μόνο τη μια νύχτα πήγες... (κρίμα ο κόπος σου δηλαδή και το διήμερο γλέντι...)

Προτείνω, αν το outfit δεν είναι φόρεμα, πάρε ένα παντελόνι ή φούστα και 2 tops (και 2 ζευγάρια παπούτσια και διαφορετικά accessories)... Επίσης, σε περίπτωση που δεν ανησυχείς για την πιθανότητα τάτσας, βάλε κάτι μάυρο και άλλαξε εντελώς τα accessories, τα παπούτσια και το χτένισμα.... έτσι για να το καταλάβει κανείς θα πρέπει να σε έχει προσέξει πολύ συγκεκριμένα...

 
At 01 June, 2006 13:10, Anonymous Anonymous said...

Υ.Γ.: Αν είσαι άντρας, άλλαξε πουκάμισο, παπούτσια και γραβάτα

 
At 01 June, 2006 14:56, Anonymous Anonymous said...

Εγώ!

 
At 01 June, 2006 15:30, Blogger YO!Reeka's said...

H ora i kali, exo na po. Pote me to kalo?!

 
At 01 June, 2006 15:32, Anonymous Anonymous said...

σας ευχαριστώ πολύ δρακούνα και ανέκδοτη για τις συμβουλές :) όντως, είναι σοβαρό το θέμα, έχουμε και ένα ίματζ να διατηρήσουμε, μην παν χαμένοι οι κόποι μιας ζωής για ένα γάμο. ;)

 
At 02 June, 2006 09:18, Anonymous Anonymous said...

Αγαπητή Δρακούνα, ακόμη ένας φανατικός θαυμαστής σου.

Έχεις ωραίο στυλ γραψίματος, ανάλαφρο και ευχάριστο στην ανάγνωση.

 
At 10 June, 2006 14:40, Anonymous Anonymous said...

I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
»

 
At 22 July, 2006 00:25, Anonymous Anonymous said...

I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
»

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.