Thursday, May 25, 2006

Fly, fly butterfly

Έγινε το επεισόδιο στο Αιγαίο και μερικοί εδώ παρουσιάζονται ως απογοητευμένοι που δεν ενήργησε πιο δυναμικά η ελληνική κυβέρνηση. Με «δυναμικά» μάλλον εννοούσαν να κήρυττε τον πόλεμο στην Τουρκία, να διέταζε γενική επιστράτευση, να βομβάρδιζε τα τουρκικά παράλια και να παρατούσαμε όλοι εδώ τις διακοπές μας και να τρέχουμε εθελοντές-θύματα στην Ελλάδα για να αποδείξουμε άλλη μια φορά ότι ρε γαμώτο είμαστε Έλληνες, γιατί δεν μας πιστεύετε??? Γιατί???

Έτσι, φαντάζομαι το «αίσθημα δικαίου» επιτέλους θα ικανοποιείτο (εδώ, στην άκρη της γλώσσας το είχαμε), και να που θα τους δείχναμε επιτέλους τους παλιομπίπιπ που θέλουν και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όποιος είναι έξω από το χορό, ξέρει πολλά τραγούδια.

Ειδικά το τραγούδι-σουξέ «επειδή εμείς είμαστε μια μικρή χώρα που κανένα ποτέ δεν μπορούμε να απειλήσουμε, κρεμόμαστε από τα χείλη μιας άλλης χώρας που μας συμφέρει αλλά και που αυτή δεν μπορεί να συγκριθεί δυναμικά με την άλλη την κακιά και ελπίζουμε πάντα αυτή η άλλη χώρα να κάνει αυτά που μόνο στα όνειρα μας θέλουμε να κάνουμε εμείς».

Σαΐνι δεν είμαι, αλλά η προτεραιότητα της Ελλάδας δεν είναι να κάνει πόλεμο με την Τουρκία. Εδώ έχει αγοράσει τα μισά Βαλκάνια και συνεχίζει, δεν είναι ώρα για πόλεμο.

Επιπλέον:
- Όταν είσαι κάτοικος μιας μικρής χώρας, δεν είναι καλή ιδέα να έχεις κόμπλεξ ανωτερότητας. Όχι τίποτε άλλο, γίνεσαι και ρεζίλι.
- Είμαστε στο μέσο οργάνωσης διακοπών. Δεν θέλουμε να μιζεριάζουμε βρε αδερφέ (ούτε και να πάμε στην Κάρπαθο).
- Άμα θέλεις και καλά να πολεμήσεις, υπάρχουν ακόμα πολλές φυλές στην Αφρική που σφάζονται (προτείνω το Σουδάν). Αν δεν σε πειράζει η ζέστη, το περιβάλλον είναι ιδανικό.
- Και δεν είναι θέμα ηττοπάθειας. Και η γιαγιά Μαγκάιβερ έκρυψε αγωνιστές το 55-59 αλλά με το που ανακηρυχτήκαμε Δημοκρατία, κρέμασε το κράνος και έβαλε το μαγιό. Μα νομίζετε δεν θα κάνουμε άλλη δουλειά??
- Φέσια, φουστανέλες και άλλες παραδοσιακές στολές φοράμε μόνο τα καρναβάλια. Σε καμία άλλη περίπτωση. Αν ποτέ αποκτήσω παιδί, θα το ντύνω τσολιά μόνο στα καρναβάλια, όπως και εγώ ντύνομαι μικρή Ολλανδέζα (αν και λέω να κάνω spice up το outfit και να ονομάζομαι μικρή Ουκρανέζα). Οι παρελάσεις απ ‘ότι ξέρω ουδέποτε συμπίπτουν με τα καρναβάλια.
- Το ότι αερομαχίες στο Αιγαίο είναι καθημερινό φαινόμενο, δεν με ενδιαφέρει εμένα ως Κυπρία. Αυτοί που τους ενδιαφέρει λογικά έχουν και την στρατηγική τους επί του θέματος.
- Αν η στρατηγική τους δεν σου αρέσει εσένα προσωπικά άλλο θέμα.
- Λύσαμε το δικό μας πρόβλημα και τώρα θα αγχωθούμε και για τον εναέριο χώρο της Ελλάδας?

Ο παρουσιαστής των ειδήσεων του Mega (Κύπρου) προχθές το βράδυ, είπε και το κορυφαίο ότι η αποστολή των Τούρκων ήταν να φωτογραφήσουν την Κύπρο. Πως έγινε και έπεσαν νότια της Καρπάθου δεν μας είπε. Θα την σύγχυσαν φαίνεται για την Κύπρο. Δεν θέλω να τον απογοητεύσω, αλλά η Κύπρος έχει ήδη φωτογραφηθεί άλλες 583 φορές από πράκτορες, στρατό, τουρίστες, εμάς τους ίδιους, μέχρι και τον τύπο με το αερόστατο του «earth from above». Σιγά μην έκαναν αποστολή οι Τούρκοι για να φωτογραφήσουν το Anassa. Μπαίνουν στην ιστοσελίδα του και κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους.

Απόδειξη μεταμέλειας των Τούρκων: Την επομένη έκαψαν το αεροδρόμιο τους στην Κωνσταντινούπολη (αφού όλο λάθος πετάνε, το κάψανε το ρημάδι και ησυχάσανε).

Η μήπως λόγω Βυζαντίου είναι και αυτό ελληνικό?

12 Comments:

At 25 May, 2006 12:17, Anonymous Anonymous said...

Και η άποψη του εξοχότατου Νικόλα (Τάσσου)

http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=633272&-V=columns

 
At 25 May, 2006 12:24, Blogger drakouna said...

Αυτός ο άνθρωπος όμως ψηφίστηκε πολύ δημοκρατικά από τον κόσμο και τώρα είναι βουλευτής...

 
At 25 May, 2006 13:36, Anonymous Anonymous said...

Φέρμου ένα μωρό στα 6 του χρόνια τζαι στα 18 που εννα σου το δώκω πίσω θα ψηφίζει ΟΤΙ μου πεις. Πολύ δημοκρατικά.

 
At 25 May, 2006 13:40, Blogger drakouna said...

:)
Εν ειρωνικά που το είπα. Ι never underestimate the power of brainwash.

 
At 25 May, 2006 14:47, Anonymous Anonymous said...

Γενικά στην Κύπρο είμαστεν πανέξυπνοι σχετικά με το αν θα μας φωτογραφίζουν κλπ. Θυμούμαι στο στρατό, ενώ θεωρητικά στα φυλάκια έπρεπε να μεν διούμε στόχο, εβάλλαν μας τσαι εγράφαμε πας τες πλαγιές των υψωμάτων με ασβεστωμένες πέτρες: ''Ο τολμών νικά'', ''Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία'' και άλλα συναρπαστικά και σοβαρά πράματα. Σαν να τους ελέαμε, όπου δείτε γραμμένα , τσαμέ είμαστε.
όσο για τα υπόλοιπα που είπες δρακούνα εν έχω τίποτε να προσθέσω. Άλλην έννοια εν είσιε η Ελλάδα που το να κάμει πόλεμο.

 
At 25 May, 2006 15:40, Anonymous Anonymous said...

Η Ελλάδα αγόρασε τα μισά βαλκάνια και πάει για την Τουρκία. Ήδη ελληνική τράπεζα αγόρασε μεγάλο ποσοστό μετοχών σε τουρκική τράπεζα. Η αρχή μόνο των επενδύσεων.

Δεν πειράζει όμως, εμείς σας αγνοί και γνήσιοι απόγονοι του Περικλή και του Κωλοκοτρώνη θα φορέσουμε την φουστανέλλα και θα ξεχυθούμε στον δρόμο να απαιτήσουμε τα δίκαια μας... Αέρα!

 
At 25 May, 2006 15:51, Blogger zappa said...

oi probokatsies yparxoun mono gia ena logo. Gia na deiksei o stratos oti kati kanei kai gia ayton prepei na tou dwsoume lefta pou ypo kanonikes syn8hkes 8a phgainan allou (koinwnikes dapanes, paideia, ygeia).

Prin dyo bdomades, sto peri8wrio tou EKF, synanth8hkan omades aristerwn apo thn Kypro (en8en kai en8en), thn Ellada kai thn Tourkia. Symfwnh8hke na epidiwxtei amoibaia meiwsh twn stratiwtikwn dapanwn kai apo tis treis xwres, gia na diate8oun ta lefta gia eirhnikous skopous (kai ws metro ektonwshs)
Twra to blepw to skhniko na paei sto bronto, idiws me thn propaganda pou epese en8en kai kei8en..........

Otan lew oti kai o Kypriakos notos stratokrateitai, mallon exw dikio

 
At 25 May, 2006 17:32, Anonymous Anonymous said...

passenger,

σκέφτου πρώτα απ' όλα ότι δεν έγινε κατάρριψη αεροσκάφους από τούρκους, απλώς συγκρούστηκαν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια αναχαίτισης. Εσύ όπως παρουσιάζεις τα πράματα είναι σαν να επιτέθηκαν οι Τούρκοι τσαι απλά κρύφκει η Ελλάδα.

Πριν πελλάνουμε δλδ, αντί να χαιρούμαστε που ενώ εγίνηκε έτσι δυστήχημα, κανένας σοβαρός πολιτικός εν είπε ότι θα έπρεπε να είναι αυστηρότερη η αντίδραση (κάτι που πριν 7-8 χρόνια εννά φαίνεταυν αδιανόητο), εννά κάτσουμε να κάμουμε θέμα που χωρίς να υπάρχει λόγος;

Εγώ ομολογώ ότι εκπλάγηκα πολλά θετικά που το πόσο μετρημένη ήταν η αντίδραση της Ελλάδας.

Παραβιάσεις τσαι αναχαιτίσεις γίνονται καθημερινά στο Αγαίο τσαι που τες 2 πλευρές.

 
At 25 May, 2006 17:36, Anonymous Anonymous said...

''...Πριν πελλάνουμε δλδ, αντί να χαιρούμαστε που ενώ εγίνηκε έτσι δυστήχημα,...''

με το ''ενώ'', εννοώ φυσικά ότι μπορούμε να χαρούμε παρά το ότι έγινε ατύχημα, κι όχι επειδή το ατύχημα. Εξηγώ το γιατί που εξαναθκιάβασα το comment εκατάλαβα ότι εν λλίο αμφίσημο.

 
At 26 May, 2006 08:42, Blogger drakouna said...

Σε πιστεύω Jaboco. Παρόμοια γίνονταν και στα φυλάκια στο Καιμακλί, ώσπου μια νύχτα σε φάση εφόδου, ένας Τούρκος λοχίας (σαφώς πιο φανατισμένος από τους υπόλοιπους) έπιασε τον στρατιώτη του σε φάση "ανταλλαγής αγαθών" και πυροβόλησε τον Ε/Κ.
Νομίζω συνολικά, over the years, είχαμε 6 θύματα με αυτό τον τρόπο.

Και η κουτσή Μαρία (είναι πολύ καλά το πόδι της Ντάλια μου) έμαθε ότι ο στρατός στην Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει ένταση με σκοπό να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές μπας και χάσει ο Ερτογάν. Η πρόσφατη δολοφονία του Τούρκου δικαστή είναι ένα παράδειγμα. Είναι γνωστό ότι αυτό είναι το μεγαλύτερο εσωτερικό πρόβλημα της Τουρκίας αυτή τη στιγμή. Και αν με ρωτάς, και οι δηλώσεις του Ερτογάν για δημοψήφισμα και Μαυροβούνιο είναι ακριβώς για να σώσει την κατάσταση στο εσωτερικό και να φανεί δυνατός στους ψηφοφόρους του.

Και δεν είπε κανένας ότι δεν τρέχει τίποτα. Τα γεγονότα τα βλέπουμε για ότι είναι όμως, και όχι για ότι παραδοσιακά θέλουμε να είναι. Κανένας δεν χάρηκε που σκοτώθηκε ένας άνθρωπος. Η αντίδραση της Ελλάδας ήταν σωστή.

Και ναι, χίλιες φορές να βλέπω Παρα Πέντε και Βέρα στο Δεξί παρά breaking news. Και για να καταλήξω, όποιος έχει χιούμορ, δεν φανατίζεται:)

 
At 26 May, 2006 14:20, Blogger zappa said...

h fash pantws diplwmatika einai mia fash pou oloi exoun dikio kai oloi exoun adiko taytoxrona.Otan ena polemiko aeroskafos peta sto FIR mias allhs xwras, DEN YPOXREOUTAI APO KAMIA DIE8NH NOMO8ESIA NA DWSEI SXEDIO PTHSHS, anti8etws apla en8arynetai (ws praktikh). Kai oi Amerikanoi petane xwris sxedio pthshs sto FIR A8hnwn, alla se aytous de leme tipota giati an tous poume thn exoume gamhmenh.

Ara kai h Tourkia ftaiei pou ta polemika tous den dinoun sxedio pthshs (estw gia na einai enhmera ta politika aeroskafh pou briskontai sthn perioxh), alla kai h Ellada pou stelnei aeroplana na ta anaxaithsoun, mias kai h ypobolh sxediou pthshs EINAI PROAIRETIKH. Alla ayta den legontasi pou8ena, giati h "proklhtikothta" , en8en kai en8en, krataei polous sth 8esh tous, kai epitrepei se diafora stomata na katapinoun paktwlous xrhmatwn apo mizes pou peftoun gia amyntikes dapanes

 
At 26 April, 2007 18:37, Anonymous Anonymous said...

Very cool design! Useful information. Go on! security home

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.