Monday, May 15, 2006

Louis Vuitton, Louis Βηρυτόν

Είχα ακούσει πολύ καλά σχόλια για τη Βηρυτό και το Λίβανο και ήθελα με την πρώτη ευκαιρία να πάω. Ο Μπαρμπαπάπα και η μαμά Δρακούνα είναι φανατικοί οπαδοί, μέχρι και προπολεμικά (δικά μας και δικά τους) είχαν πάει για honeymoon. Βρήκα την ευκαιρία και πήγα.

Δεν υπάρχει λόγος να περιγράφω αξιοθέατα. Πάρτε ένα ένθετο και διαβάστε. Είναι παντού. Οι μισοί Κύπριοι πάντως είναι εκεί. Είχα μάλιστα χρόνια να πάω σε αραβική χώρα και το καταχάρηκα. Βέβαια ο Λίβανος δεν είναι Εμιράτα, και πολύ λίγες γυναίκες βλέπεις με μαντίλες και λοιπά αξεσουάρ. Αυτό πάντως που λένε ότι η Βηρυτός ήταν ένα ερείπιο μετά τον πόλεμο και την έχτισαν από την αρχή είναι αλήθεια. Τα κτίρια που βλέπεις είναι είτε πολύ καινούργια (ολοκάθαρα και λαμπερά) είτε βομβαρδισμένα (τρυπημένα και μαυρισμένα, ετοιμόρροπα μπάζα). Ίσως όλο αυτό το στολίδι να χτίστηκε με χρήματα από money laundering. Δεν ξέρω. Και σαν τουρίστα, δεν με ενδιαφέρει.

Τότε που είχαν πόλεμο, θυμάμαι λέγαμε, «τι ατυχία που είμαστε τόσο κοντά στις εχθροπραξίες». Τώρα να λέμε, «τι ωραία που είναι τόσο κοντά μας».

3 Comments:

At 15 May, 2006 14:18, Blogger YO!Reeka's said...

ναι, αλλά μια φωτογραφία δεν ανεβάζετε (να δούμε κι εμείς που ζηλεύουμε!)

 
At 15 May, 2006 15:05, Blogger drakouna said...

Της Βηρυτού?

Πηγαίνετε στο http://www.downtownbeirut.com/beirutBeforeandAfter.html

 
At 15 May, 2006 21:40, Blogger YO!Reeka's said...

καλά, τι απίστευτο site ήταν αυτό;!
σοκ...!

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.