Wednesday, May 10, 2006

Μαύρος χρυσός, Μαύρο φίδι θα μας φάει

Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά το ενδεχόμενο να βρεθεί πετρέλαιο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, therefore να γίνουμε όλοι πασάδες και σεΐχηδες. (φτύστε το γέλιο)

Πιθανά πράγματα που μπορεί να συμβούν αν βρεθεί πετρέλαιο:

1. Το πετρέλαιο θα γίνει πιο φτηνό. Αν μάλιστα βρεθεί πολύ πετρέλαιο και αρχίσουμε εξαγωγή, θα έχει παγκόσμιο αντίκτυπο στις αγορές πετρελαίου. Όλος ο κόσμος δεν θα αγοράζει πλέον από τους Άραβες, δεν θα έχουν ανάγκη κάθε τρεις και λίγο να τους βομβαρδίζουν για το πετρέλαιο και η Μέση Ανατολή θα βρει επιτέλους την ησυχία της. In the absence of a reason to bomb, μπορεί να αναβιώσουν οι Σταυροφορίες.

2. Ενδεχομένως να βομβαρδίζουν εμάς που θα έχουμε πλέον το πετρέλαιο. Κουτσοί, στραβοί κτλ θα θέλουν να αποκτήσουν τον έλεγχο της περιοχής. Να δεις που θα θυμηθεί η Ελλάδα ότι η Κύπρος είναι Ελληνική από το 1000 π.Χ. Να δεις που θα θυμηθούν οι Λιβανέζοι ότι η Κύπρος ήταν Φοινικική από το 2000 π.Χ. Να δεις που μέχρι και Μογγόλοι θα εμφανιστούν out of the woodworks και ιστορικά θα λένε ότι τους ανήκουμε. Ως αποτέλεσμα θα απαλλαγούμε από την τουρκική απειλή. Επιτέλους. Θα κάτσουν όμως πάνω στα ζινίσια μας οι Αμερικάνοι. Θα νοσταλγούμε τις εποχές αντιπαράθεσης με την Τουρκία (the good old days).

3. Θα δώσουμε 3 τάγκια πετρέλαιο στους Τούρκους και θα πάνε σπίτι τους (money buys everything).

4. Η βενζινοκίνητη φουκού θα γίνει μόδα.

5. Η κυβέρνηση, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον λαό που την ανέχεται τόσα χρόνια και δεν επαναστατεί, θα αγοράσει ένα ελληνικό νησί και θα το διαθέσει να πηγαίνουν δωρεάν διακοπές οι Κύπριοι. Η Ρόδος είναι ήδη Αγγλική, την Κρήτη την θέλουν μόνο οι Κρητικοί, η Μύκονος είναι καλή επιλογή και είναι for sale, ή η Ζάκυνθος αν θέλουμε κάτι σε πιο πράσινο. Να κάνουμε και Δημοψήφισμα, no problem.

6. Θα γίνει μόδα η κελεμπία για τους άνδρες (θα κρύβει τέλεια τη σκεμπέ και τις περιττές τρίχες). Άσε που είναι και δροσερή. Οι Κυπραίες, είναι που είναι μια τουρκο-μπαρόκ κατάσταση, δεν θα χρειαστεί να αλλάξουν ριζικά.

7. Η Αγία Νάπα θα μετονομαστεί σε Al-Napa.

8. Κανένας δεν θα ασχολείται πλέον με τους ξενοδόχους και πόσες κλίνες έχουν γεμίσει, διότι δεν θα εξαρτόμαστε πλέον από τον τουρισμό. Θα είμαστε οι ίδιοι τουρίστες (sorry, εισοδηματίες). Το επάγγελμα «λαμόγιο» θα είναι το επάγγελμα του μέλλοντος.

9. Όποιος μαλάκας εισηγηθεί με τα extra λεφτά που θα προκύψουν να δημιουργηθεί ένα fund για να εξασφαλίσει τις επόμενες γενεές (κάτι παρόμοιο με αυτό που έκαναν οι Νορβηγοί που έχουν και αυτοί πετρέλαια και natural gas αλλά φυλάγουν τα ρούχα τους για να έχουν τα μισά) θα τον κράξουμε και θα τον αφορίσουμε (τα παίρνει άλλωστε χοντρά από τις ξένες δυνάμεις). Τώρα που το σκέφτομαι, οι Σκανδιναβοί είναι οι μόνοι που ΔΕΝ σκέφτηκαν ποτέ να εισβάλουν στην Κύπρο. Απαράδεκτοι. Κρυόκωλοι. Τώρα εξηγούνται όλα. Δώστε τους μια σαλάτα χωριάτικη να χορτάσουν ήλιο και θάλασσα. Εμείς βέβαια ξέρουμε καλύτερα.

Το πιο πιθανό πράγμα που μπορεί να συμβεί:

Να μην βρεθεί πετρέλαιο. Αφού η κυβέρνηση δεν είναι Αμερική να βομβαρδίζει κάθε φορά που θέλει να στρέψει την κοινή γνώμη μακριά από τα πραγματικά της προβλήματα, έπρεπε να επινοήσει κάτι άλλο.

Και η Χαμένη Ατλαντίδα δεν μας είπαν ότι είμαστε?


Αλ Δρακούνα

5 Comments:

At 10 May, 2006 10:19, Blogger Ttallou said...

Kαι κάπως έτσι θα επαληθευτούν οι ελπίδες μου το ταπεινό μου χωριό, Πραιτώρι, στα ορεινά της Πάφου, να μετονομαστεί, καθώς του αξίζει, σε Praetoringham...

 
At 10 May, 2006 12:12, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

nomiza oti to onoma sou itan aishe!

 
At 10 May, 2006 12:28, Blogger drakouna said...

Αισέ είναι το καλιτεχνικό μου για επαναπροσέγγιση.

Αλ Δρακούνα είναι το αράπικο μου όταν θα βρούμε πετρέλαιο.

 
At 10 May, 2006 19:46, Blogger YO!Reeka's said...

«Θα γίνει μόδα η κελεμπία για τους άνδρες (θα κρύβει τέλεια τη σκεμπέ και τις περιττές τρίχες). Άσε που είναι και δροσερή. Οι Κυπραίες, είναι που είναι μια τουρκο-μπαρόκ κατάσταση, δεν θα χρειαστεί να αλλάξουν ριζικά»

Είσαι μεγάλη αποκάλυψη τελικά.... ;)

ΥΓ. Προς αγορά σας προτείνω την Αστυπάλαια, μπας και αποκτήσει ποτέ κατοίκους και συγκοινωνία της προκοπής. και δεν πέφτει και πολύ μακριά από την Κύπρο

 
At 11 May, 2006 08:21, Blogger drakouna said...

@gelial: Στην Αστυπάλαια πάει για διακοπές κάθε χρόνο γνωστός Κύπριος δημοσιογράφος που ακόμα ελπίζει ότι θα ενωθούμε με την Ελλάδα. Είναι ο τελευταίος pash Έλληνας στην Κύπρο. Εμείς οι υπόλοιποι τα παίρνουμε χοντρά από τους ξένους.
Άρα η Αστυπάλαια είναι out of the question. Δεν είμαστε κουλτουριάρηδες με τα ταγάρια και αν είμασταν θα αγοράζαμε την Ανάφη και όχι την Αστυπάλαια.
Μύκονο ή Ζάκυνθο, επιμένω.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.