Tuesday, November 05, 2013

Πάμε Πακέτο (με τον καναπέ)

Ώρες ώρες νευριάζω που τα ξέρω όλα, τα προβλέπω όλα και έχω δει και τα DVD extras.

Δεν είπα ότι στις τρεις μέρες sick leave ο Έτερος θα αυτομολήσει?

Αυτό έγινε. Ατελείωτες ώρες μουρμούρας ακολούθησαν, όπου ο Έτερος ήθελε live entertainment και babysitting μαζί, να μην μπορούμε να ταράξουμε από το πλευρό του διότι πέθαινε από πλήξη, μας έκανε μούτρα όταν αποφασίζαμε να κάνουμε κάτι εκτός σπιτιού (όπως π.χ. να πάμε δουλειά, σχολείο, δραστηριότητες, κανα γενέθλιο, you know, normal stuff που κάμνουν οι κατάπτυστοι bourgeois στις ελεύθερες τους ώρες).

Μετά του πέρασε και μπήκε σε μια άλλη, πιο twilight zone φάση.

Άρχισε να βλέπει τηλεόραση. Πολλή τηλεόραση. «Έχεις Μέσο» και «Από Μέρα σε Μέρα» και ένα άλλο κουτσομπολίστικο του MEGA με μια ξανθιά και «Πάμε Πακέτο». Επέστρεφα σπίτι και τον έβρισκα κλαμένο στον καναπέ διότι είδε Πάμε Πακέτο και το 50χρονο εξώγαμο από τη Ρουμανία βρήκε το χαμένο πατέρα του που ήταν Έλληνας αριστερός που γκάστρωσε κάποτε μια γκόμενα στη Ρουμανία όταν ήταν εκεί εξορία ή κατασκήνωση ή σπούδαζε με εντολές του κόμματος και έκτοτε εξαφανίστηκε.

Με τις κυπριακές παραγωγές έπαθε σοκ από το (ανύπαρκτο) επίπεδο της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου στην Κύπρο. Ο Διαμαντής κάποτε ζωγράφισε τον κόσμο της Κύπρου για να διατηρήσει αιώνια τους χαρακτήρες που γνώρισε στα διάφορα χωρία που πήγαινε και του έκαναν (καλή υποθέτω) εντύπωση. Ο κόσμος της Κύπρου σήμερα (αν πάρεις ως βάση το Έχεις Μέσο) είναι επιεικώς για τα μπάζα. Ούτε ξέρει από πού ήρθε, που πάει, τι του γίνεται, γιατί του γίνονται διάφορα και τι πρέπει να κάνει. Τα αρνιά έχουν και έλεος. Το θέμα της συζήτησης να είναι π.χ. για την υγεία και τα νοσοκομεία, και να τηλεφωνούν διάφοροι για να παραπονεθούν ότι η σύνταξη τους δεν φτάνει διότι κόπηκε το δώρο του Πάσχα και φταίνε οι ξένοι γι’ αυτό.

Άδικα του είπα να κόψει την πολλή κυπριακή τηλεόραση διότι κινδύνευε να μαννέψει.

Συνέχισα να επιστρέφω σπίτι και να τον βλέπω προσηλωμένο σε εκπομπές που στο παρελθόν δεν θα γύριζε να κοιτάξει, πόσο μάλλον να περιμένει να ακούσει συμβουλές από τον Γιάγκο Μικελλίδη στην εκπομπή της ξανθιάς στο MEGA. «Οι Κυπραίοι είναι ούλλοι ευνουχισμένοι που την κατάσταση», να λαλεί ο Μικελλίδης (μετά τους 2 γάμους, τα ποτά και τα ξενύχτια και το εγκεφαλικό), και η ξανθιά να σούζει τη κκελέ της «Ναι κύριε Γιάγκο μου». Jesus!

Μόνο όποτε εμφανιζόταν στην τηλεόραση ο Γιαννάκης Ομήρου με δηλώσεις για την επικείμενη έναρξη των διαπραγματεύσεων (μα είδες που τον έφαγε το άγχος μήπως και συμφωνηθεί κάτι?) ο Έτερος μούγκριζε και άλλαζε κανάλι. Είναι ένα είδος εγκεφαλικής δραστηριότητας αυτό, δεν μπορείς να πεις. Μια αχτίδα ελπίδας.

Μετά άρχισαν οι φιλοσοφικές αναζητήσεις.

«Νομίζουμε ότι είμαστε άτρωτοι» (όχι, δεν το νομίζουμε), «αλλά παθαίνεις μια αρρώστια και ξαφνικά αναθεωρείς τα πάντα» (σοβαρά ρε φίλε?) «Γιατί να σκοτωνόμαστε στη δουλειά και να θυσιάζουμε το quality of life μας?» (δεν σκοτωνόμαστε. Δουλεύουμε γιατί μας αρέσει η δουλειά μας και παράλληλα επιχορηγεί το quality of life μας).

Μαλθάκωσε εντελώς. Μπήκε στο χειρουργείο ως Έτερος και βγήκε ως Πάολος Κουέλλος.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ εγώ παίζω το ρόλο του single parent (τα κάνω όλα και συμφέρω): Ντύνω, ταίζω, παίρνω φέρνω από τα σχολεία, supermarket, βγάζω σκουπίδια, καθαρίζω, μαγειρεύω, γάτα, πότισμα, νανούρισμα, νυχτερινές βάρδιες, ότι άλλη δουλειά σκεφτείς. Μόνη όαση στο χάος μου είναι που ο Έτερος μου έδωσε την πιστωτική του κάρτα και I am having a party with it. Περιέγραψα το δράμα μου σε μια συνάδερφο στη δουλειά. Παρατήρησε ότι «μα και εγώ κάνω όλα αυτά που λες αλλά ο άντρας μου δεν είναι άρρωστος…»

….. (προφανώς κάτι άλλο kinky παίζει εδώ, δεν εξηγείται διαφορετικά)….

Το sick leave του Έτερου αισίως τελειώνει σε 1 εβδομάδα. Αναμένω εξελίξεις.

4 Comments:

At 05 November, 2013 12:08, Blogger Moonlight said...

Αναμένεις εξελίξεις, τζαι αναμένουμε τζι εμείς μαζί!

 
At 06 November, 2013 12:55, Blogger άσπρο και παχύ said...

Υπομονή τζαι ούλλα εννα περάσουν. Παρ'όλο που φαίνεται ότι άμαν πιέζεσαι γράφεις απολαυστικότατα.

 
At 08 November, 2013 02:47, Blogger Dreamer said...

κατεβαστου κορη μου μια σειρα του χαιρκου! οπως τον θωρω εννα τελιωνει ενα κυκλο καθε μερα!

 
At 08 November, 2013 12:51, Blogger the Idiot Mouflon said...

Κάμε τον να νοιώσει χρήσιμος, εν τεράστιας σημασίας τούτο.

Φορολογικές δηλώσεις, άλλους λογαριασμούς, κλπ.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.