Tuesday, August 27, 2013

Useless information of the day

Τυχαία σήμερα διάβασα αυτή την είδηση. Μετά από 4 χρόνια Μνημόνιο, η Ελλάδα φαίνεται ότι θα απολύσει τους πρώτους δημόσιους υπαλλήλους. Διαβάζω αφηρημένη τον κατάλογο με τα υπουργεία και πόσοι και ποιοι θα φύγουν. Μου κάνει εντύπωση ότι π.χ. θα φύγουν 300 άτομα από το νοσοκομείο «Φλέμινγκ» (μα πόσο μεγάλο είναι αυτό?). Κάνω σχετικό google και μαθαίνω ότι

«Το Γενικό Νοσοκομείο Μελισσίων "Αμαλία Φλέμιγκ" ιδρύθηκε ως Ν.Π.Δ.Δ. το 1986 και προήλθε από την ενοποίηση τριών πρώην ιδιωτικών κλινικών (Τσαγκάρη, Μπόμπολα, Ζωοδόχος Πηγή), από τις οποίες η τελευταία έπαψε να λειτουργεί το 1999.

Το Νοσοκομείο λειτουργεί σε κτιριακές εγκαταστάσεις που δεν είναι ιδιόκτητες. Για την Πτέρυγα Τσαγκάρη καταβάλλεται ενοίκιο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ η Πτέρυγα Μπόμπολα ανήκει στο Ι.Κ.Α. Οι δύο πτέρυγες απέχουν μεταξύ τους περίπου 1,5 χλμ. και φιλοξενούν διαφορετικά κλινικά και εργαστηριακά τμήματα. Και στις δύο πτέρυγες λειτουργούν Συγκροτήματα Χειρουργείων και Τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων.»

Άγνωστη λέξη: Ν.Π.Δ.Δ.

Ξανά google.

ΝΠΔΔ: Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Είδος αποκεντρωτικής διοίκησης. Αυτά είναι μια σειρά από νομικά πρόσωπα που ιδρύονται κατ' εφαρμογή της καθ' ύλην αυτοδιοίκησης και επιτελούν κάποιο συγκεκριμένο και εξειδικευμένο σκοπό. Μεταξύ αυτών μπορούμε να αναφέρουμε τα Νοσοκομεία, τις ανώτερες και ανώτατες σχολές που έχουν Δημόσιο χαρακτήρα, τις Δημόσιες Βιβλιοθήκες και μια σειρά από άλλα που υπάγονται σε όλο το εύρος της Δημόσιας Διοίκησης. Τα ΝΠΔΔ ιδρύονται και καταργούνται μόνον με πράξη του εξουσιοδοτημένου Νομοθετικού Οργάνου. Απολαμβάνουν διοικητική και ενίοτε οικονομική αυτοτέλεια και διοικούνται συνήθως από πολυμελή διοικητικά συμβούλια. Σε άλλες περιπτώσεις προβλέπεται να υπάρχει και ένα δεύτερο συλλογικό όργανο με εκτελεστικό χαρακτήρα (π.χ. εκτελεστική ή διοικούσα επιτροπή).

Οκ. Good to know. Ήταν βασικά ιδιωτικοί υπάλληλοι και έγιναν δημόσιοι (και μερικοί τώρα θα γίνουν άνεργοι.)

Συνεχίζω να διαβάζω από τη λίστα και λίγο πιο κάτω…
«Υπουργείο Οικονομικών - 485 άτομα -  καταργείται ο κλάδος της καθαριότητας και έτσι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα 485 καθαρίστριες με σχέση αορίστου χρόνου 4ωρης απασχόλησης.»

Το Υπουργείο Οικονομικών τους είχε 485 καθαρίστριες!!!! Blimey… πρέπει να είναι πεντακάθαρο…

8 Comments:

At 29 August, 2013 18:12, Blogger Meropi said...

Δρακούνα μου,
ας κάνουμε μερικές διευκρινίσεις και θα δεις ότι δεν είναι υπερβολικοί οι αριθμοί που αναφέρεις. Κατ' αρχάς δεν είναι πολλά τα 300 άτομα που εργάζονται στο Νοσοκομείο "Αμαλία Φλέμινγκ". Περιλαμβάνει γιατρούς, νοσηλευτές, τραπεζοκόμους, διοικητικό προσωπικό κλπ σε βάρδιες όλο το 24ωρο.
Όσον αφορά τις 485 καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, ο αριθμός δεν αφορά μόνο το κεντρικό κτίριο του Υπουργείου που βρίσκεται στην Αθήνα, αλλά όλες τις υπηρεσίες αυτού, δηλαδή τις κατά τόπους Οικονομικές Εφορίες, Τελωνεία κλπ. Δεν είναι, λοιπόν, μεγάλος ούτε αυτός ο αριθμός.

 
At 29 August, 2013 20:36, Anonymous Anonymous said...

meropi akoma llio enna mas peis oti eixan tzai ellipsi prosopikou...

 
At 30 August, 2013 11:42, Blogger Meropi said...

-@ ανώνυμε,
ξέρω ότι, τρόπον τινα με ειρωνεύεσαι, αλλά αν λάβεις υπόψη σου ότι ως υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών θεωρούνται και οι περίπου 250 Οικονομικές Εφορίες (Δ.Ο.Υ.) που λειτουργούν σε όλη τη χώρα, καθώς και τα τελωνεία (που δεν ξέρω τον ακριβή αριθμό τους), τότε θα καταλάβεις ότι όσα γράφω δεν είναι και τόσο άξια ειρωνίας.

 
At 30 August, 2013 18:05, Anonymous Anonymous said...

κόρη Δρακούνα,
γράφεις κατά καιρούς πετυχημένα, αλλά τούτο το θέμα προφανώς δεν το κατέχεις, οπότε ασ'το καλύτερα.
Το μόνο που είναι λογικό να ρωτήσει κάποιος/α όταν απολύεται προσωπικό νοσοκομείου (κι ακόμα χειρότερα όταν κλείνουν/συγχωνεύονται νοσοκομεία) είναι τι σημαίνει αυτό για την περίθαλψη των πολιτών, τη στιγμή μάλιστα που όλο και λιγότεροι έχουν χρήματα για να απευθυνθούν στον ιδιωτικό τομέα. Α, και το θέμα της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων είναι μεγάλο (π.χ. έχει πια αποδειχτεί ότι η Ελλάδα δεν έχει περισσότερους δημοσίους υπαλλήλους -σε σχέση με τον πληθυσμό της- από τον μέσο όρο της ΕΕ), αλλά σίγουρα ΔΕΝ είναι λογικό να απολύονται γιατροί, νοσηλευτές, και καθηγητές (δηλ. άνθρωποι που αποδεδειγμένα προσφέρουν με τη δουλειά τους).

 
At 03 September, 2013 17:22, Anonymous Anonymous said...

"αλλά σίγουρα ΔΕΝ είναι λογικό να απολύονται γιατροί, νοσηλευτές, και καθηγητές (δηλ. άνθρωποι που αποδεδειγμένα προσφέρουν με τη δουλειά τους)."

LOL LOL LOL!!!! Ti allo enna akousoume!!! Sinexiste na pieronnete 4,000 euros ton mina ton kathe asxeto gimnasti pou vallei ta kopellouthkia sto sxoleio na paizoun 45 lepta mappa epidi "apodedeigmena prosferei me tin douleia tou".

 
At 04 September, 2013 14:44, Blogger Sike said...

poupanine, ok so ksereis enan mesilika gymnasti pou egine voithos dieuthintis...

 
At 06 September, 2013 21:54, Anonymous Anonymous said...

http://xronika05.blogspot.gr/2013/09/700.html

"Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννης Μεσήνης αλλάζει τα δεδομένα, εφαρμόζει στην πράξη αυτό που δεν τολμούν να κάνουν κυβέρνηση και κόμματα. Πετάει έξω από το πανεπιστήμιο τους εργολάβους καθαριότητας, αναθέτει την εργασία στις καθαρίστριες που ως τώρα δούλευαν στον εργολάβο και κερδίζει το ταμείο του πανεπιστημίου πάνω ...
από 700 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.
Αυτό το πάρτι γινότανε και γίνεται σε πολλά πανεπιστήμια και δημόσια κτήρια και υπουργεία γιατί το κράτος του Σαμαρά και του ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια είχαν θεοποιήσει την ελεύθερη αγορά, την ιδιωτική πρωτοβουλία"

 
At 07 September, 2013 17:42, Anonymous Anonymous said...

Pantos mou kanei entiposi pou iparxoun atoma opos tin meropi pio pano pou ipostirizoun akoma to elliniko dimosio kai den exoun katalavei akomi gia to party pou ginotane kai ginetai distixos akomi...

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.