Thursday, August 22, 2013

Διακοπές στην Ελλάδα


Σε περαιτέρω εξετάσεις θα υποβληθεί την Πέμπτη ο πρώην Υπουργός Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος εισήχθη το απόγευμα της Τετάρτης στην εντατική μονάδα της καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπως δήλωσε ο Διευθυντής της Καρδιολογικής, Ευαγόρας Νικολαϊδης.

Παρόλο που ο πρώην υπουργός υπεβλήθη σε στεφανιαία αγγειογραφία που έδειξε ότι είναι καλά, οι γιατροί τον κράτησαν και υποσχέθηκαν να συνεχίσουν να ψάχνουν μέχρι να του βρουν κάτι για να παραμείνει στο νοσοκομείο και να μην χρειαστεί να μεταβεί στις Κεντρικές Φυλακές, πράγμα που θα ήταν εξαιρετικά δυσάρεστο για τον πρώην υπουργό και επιφανή πολίτη του κράτους μας.

Εξάλλου, στο καρδιοχειρουργικό τμήμα του γενικού νοσοκομείου Λευκωσίας εξακολουθεί να νοσηλεύεται και ο πρώην Υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας ο οποίος είναι και αυτός υπόδικος αλλά προτιμά τη θαλπωρή του γενικού νοσοκομείου, που σιγά σιγά μετατρέπεται σε χώρο κράτησης πρώην υπουργών και νυν καρδιοπαθών.

Οι δύο άντρες φρουρούνται από δεσμοφύλακες για να τους αλλάζουν τα DVD στο DVD player του ιδιωτικού δωματίου, να τους απαντούν τα τηλέφωνα, να τους φέρνουν νερό/χυμό και να ψήνουν καφέδες στους καλεσμένους τους. Οι δύο άντρες είναι σε προχωρημένη ηλικία και μάλλον δεν θα χρειαστούν άλλου είδους entertainment.  

«Μάχη δόθηκε» από την υπεράσπιση για να μην προφυλακιστεί ο κ. Ντίνος Μιχαηλίδης. Οι συνήγοροί του αιτήθηκαν αντί να τον στείλουν διακοπές στην Ελλάδα να του επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός στη σπιταρώνα του στη Λεμεσό (εκείνη από το άλλο σκάνδαλο, τι εννοείς «άλλο σκάνδαλο»? είναι πολλά τα γέρημα) και άλλες διάφορες ευφάνταστες λύσεις που είναι βεβαίως available σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες της Δημοκρατίας που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο φυλάκισης.

Οι συνήγοροι επικαλέστηκαν την κλονισμένη υγεία του κ. Μιχαηλίδη και υπέδειξαν πως είναι στην ηλικία των 76 χρόνων, άρα έχει ακόμα χρόνο να υποβάλει υποψηφιότητα για Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ως υποψήφιος κοινής αποδοχής, δεν ξέρεις καμιά φορά) και είναι ένα δημόσιο πρόσωπο που ουδέποτε στο παρελθόν απασχόλησε την Δικαιοσύνη διότι οποιεσδήποτε κατηγορίες διατυπώθηκαν εις βάρος του για διάφορα σκάνδαλα στο παρελθόν κουκουλώθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Επίσης, χρημάτισε 13 χρόνια υπουργός, μια φάουσα χρόνια ως διπλωμάτης και βουλευτής (είναι πρώην αγωνιστής που ξέρει πως να εξαργυρώνει την αγωνιστικότητα του), και πρέπει να αντιμετωπιστεί με ανθρωπιστικά κριτήρια και με τον επιβεβλημένο σεβασμό. Εξάλλου, μετά από 50 χρόνια χρηματι… sorry, προσφοράς στο δημόσιο, είναι δύσκολο να κοπεί η κρατική σύνταξη.

Οι συνήγοροι του τέλος, ανέφεραν ότι αν παραδοθεί στις ελληνικές αρχές θα παραβιαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα του διότι οι φυλακές στην Ελλάδα είναι παλιές (από τον καιρό της Τουρκοκρατίας) και συνωστισμένες με κόσμο, σε αντίθεση με αυτές της Κύπρου που είναι μόνο από την εποχή της Αγγλοκρατίας και παρέχουν δωρεάν express μεταφορά στο γενικό νοσοκομείο σε κάθε κατάδικο που νιώθει αδιαθεσία. Το Δικαστήριο απέρριψε το επιχείρημα αυτό και ανέφερε ότι εφόσον ο Λάκης Γαβαλάς κατάφερε να εκτίσει την ποινή του στις ελληνικές φυλακές, ο κ. Μιχαηλίδης που είναι αγωνιστής και σκληρό καρύδι, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

Σε μια άλλη εξέλιξη, σήμερα καταθέτει στην επιτροπή του συμπέθερου ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά δεν αποκλείεται να νιώσει και αυτός μια αδιαθεσία, ένα καρδιοχτύπι, ένα κατιτίς και να βρεθεί και αυτός στο γενικό νοσοκομείο.

3 Comments:

At 22 August, 2013 18:55, Anonymous Anonymous said...

Αχ Κατσιαρίστρα μου τζαι ποιος σου το επαραλάλισεν....Κοπρόσκυλλο

 
At 22 August, 2013 20:12, Blogger Meropi said...

Είναι αξιοπερίεργο το πώς οι αρρώστιες εμφανίζονται μόλις κάποιος φυλακιστεί. Επίσης αξιοπερίεργο είναι το πώς οι αρρώστιες εξαφανίζονται μόλις ο "άρρωστος" αποφυλακιστεί.

 
At 25 August, 2013 18:24, Blogger stalamatia said...

Το σχόλιο της Μερόπης με κάλυψε!!

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.