Monday, May 20, 2013

Domestic Science spirit of DIY

Σε μια στιγμή όπου κυριάρχησε το domestic science spirit, αποφασίζω να δοκιμάσω μια συνταγή για σουφλέ. Στη συνταγή λέει, πρέπει να βάλω κάτι υλικά και 250 γραμμάρια ricotta cheese. «Πολύ ωραία» σκέφτομαι, μισό λεπτό να πεταχτώ στο supermarket να πάρω λίγο.  

Στο πρώτο supermarket που πάω (το μικρό και συνοικιακό της γειτονιάς) δεν βρίσκω το συγκεκριμένο τυρί. «Καλά», λέω από μέσα μου, «στο κάτω-κάτω είσαι σε συνοικιακό supermarket στη Λευκωσία, όχι στη Sienna, λογικό είναι να μην βρίσκεις αυτό το τυρί εδώ». Δοκιμάζω ένα πιο μεγάλο supermarket. Και ένα τρίτο supermarket. Και δεν βρίσκω το συγκεκριμένο τυρί.

Σε αυτό το σημείο άρχισα να υποψιάζομαι ότι ζω από πρώτο χέρι τις πρώτες ελλείψεις της κυπριακής αγοράς. Η άλλη έλλειψη που παρατήρησα είναι οι σβούρες BayBlades (έχουν literally χαθεί από την αγορά. Έχω δοκιμάσει όλα τα παιγνιδάδικα. Μυστήριο…) Anyway, εν τη απουσία του ricotta cheese, πως θα έκανα το σουφλέ μου?

Ευτυχώς που ζούμε στην εποχή του ίντερνετ. Διότι στην εποχή του ίντερνετ, Δρακούνα που ψάχνει κάτι και δεν βρίσκει, Δρακούνα το κάνει google και το βρίσκει. Η τουλάχιστον, βρίσκει πως γίνεται. Βρήκα που λες συνταγή για ricotta cheese, complete με φωτογραφίες και illustrations. Παίρνουμε το γάλα, βράζουμε το γάλα, βράζουμε και κρέμα, προσθέτουμε ξύδι, αφήνουμε να κάνει τα μαγικά του, κουλιάζουμε σε cheese cloth (τι είναι αυτό? Ακόμα ένα Google, αααα οκ! η κουρούκλα –ξέρω τι είναι αυτό- λεπτό ύφασμα που λειτουργεί ως κουλιαστήρι, έχω, έχω!) αφήνουμε να στεγνώσει και voila! Ricotta cheese.

Το ίντερνετ είναι ένα φανταστικό μέρος όπου μπορείς να βρεις οτιδήποτε ψάχνεις, αλλά για πλάσματα που έχουν λίγο μέσα τους το spirit of Μαγκάιβερ, είναι  λίγο επικίνδυνο. Προσπερνώντας το γεγονός ότι όλο αυτό το σκηνικό μου θύμισε απλή και απέριττη φρέσκια αναρή, ακολούθησα τις οδηγίες πιστά:

-          2 λίτρα γάλα ολόπαχο (περίπου 4-4,50 Ευρώ)
-          1 μικρή κρέμα γάλακτος (περίπου 1 Ευρώ)
-          3 κουταλιές ξύδι

Μετά από 3 ώρες διαδικασίας (και αφού λέρωσα όλη την κουζίνα με γάλατα) κατάφερα να παράξω 250 γραμμάρια άσπρης ουσίας που φατσικά ήταν όπως τις φωτογραφίες. Γευστικά ήταν… φρέσκια αναρή.

Οκ. Mental note. Ricotta cheese = φρέσκια αναρή.

Πάμε παρακάτω.

Την επόμενη φορά που πήγα στο supermarket, έτσι από περιέργεια, πήγα να δω πόσα στοιχίζει η φρέσκια αναρή.

250 γραμμάρια = περίπου 2 Ευρώ (χωρίς να λερώσεις όλη την κουζίνα)

Την επόμενη φορά που θα επιστρέψει το domestic science spirit of DIY, θα κάτσω ακίνητη και θα περιμένω να μου περάσει.

 

18 Comments:

At 20 May, 2013 16:27, Blogger Πρασινάδα said...

Φρεσκα αναρή αλλα ανάλατη εν το πιο κοντινο στο ricotta cheese.

Η μπλογκοσφαιρα παντως ειχε την λύση...

http://istomageiremata.blogspot.com/2011/04/blog-post_25.html

 
At 20 May, 2013 16:42, Blogger Moonlight said...

Ωωω, άλλη φορά να μας ρωτάς ΠΡΩΤΑ, πριν να ξεκινάς τα πειράματα. Πειράματα ΜΟΝΟ άμα οι μπλόγκερς δεν έχουν λύση!

 
At 20 May, 2013 19:45, Anonymous Ακκανούρης said...

Πεινώ

 
At 20 May, 2013 19:47, OpenID roam365 said...

κάποιος να μου εξηγήσει τζαι μένα τί εν το σουφλέ?

Δρακούνα αφού τη κατέχεις την αναρή, next time θέλω homemade αναρόπιττα με μελούι τζαι καρύδκια τζαι ξερω γω ίντα που άλλο έσιει μέσα.
Τη κουζίνα καθαρίζω την εγώ, yes maτam.

 
At 21 May, 2013 00:13, Blogger Aceras Anthropophorum said...

χο χο!!

η Δρακούνα ανακάλυψεν την αναρήν την ανάλατη στο ίντερνετ!!

Άτε τζιαι εις ανώτερα με την τασιηνόπιττα΄:))) τζιαι πέ μου τζιαι μένα τη συνταγή :)

 
At 21 May, 2013 08:25, Anonymous Μανα said...

δεν πας καλά που έκατσες να φτιάξεις τυρί... ρεσπέκτ πάντως για την προσπάθεια, στη θέση σου θα έβαλα ένα τυρί όποιο να 'ναι τζαι κανεί.

 
At 21 May, 2013 08:32, Blogger drakouna said...

Μα είναι δυνατόν να μην την ξέρεις?
Καλά εγώ η Λευκωσιάτισσα να μην ξέρω, εσύ τρισμέγιστε? :)

(πάντως, το comment της μαμμάς Δρακούνας σε όλο αυτό το project ήταν: "home made αναρή μάνα μου, κάμνει ο κόσμος που παράγει γάλα. Οι υπόλοιποι πάμε supermarket")

 
At 21 May, 2013 08:51, Anonymous Αχάπαρη said...

Τούτο είναι με διαφορά το πιο σοκαριστικό ποστ που εθκιέβασα. Πρέπει να σε ανακηρύξουν Αγια.

 
At 21 May, 2013 09:35, Blogger Invictus said...

Εναλλακτικά, θα μπορούσες να πεταχτείς μέχρι την Αλφαμέγα :)

 
At 21 May, 2013 11:12, Blogger άσπρο και παχύ said...

Το comment της μαμμάς Δρακούνας "home made αναρή μάνα μου, κάμνει ο κόσμος που παράγει γάλα. Οι υπόλοιποι πάμε supermarket"!!!! Κορυφή. Συμφωνώ απολύτως!

 
At 21 May, 2013 13:22, Blogger Brenda said...

Wow εν η δεύτερη φορά σήμερα που μαθαίνω ότι μπορούμε να μαγειρεύουμε τυριά σπίτι μας. Μια συνάδελφος μου έκαμε χαλλούμι. Ας πούμε δεν θα μου περνούσε ποτέ που το μυαλό...

 
At 21 May, 2013 18:41, Anonymous Anonymous said...

Wоnderful blοg! I found it while searching on Yahoo News.
Do you have anу tips on hоw tо get listed in Yahοo Νews?
I've been trying for a while but I never seem to get there! Many thanks

Here is my website :: devis fenetres

 
At 21 May, 2013 21:27, Anonymous Anonymous said...

Woω, amаzing blοg formаt!
Hοw long have you ever been blogging for?
yοu maԁе blogging glаnсе eаsу.
Thе ωhole glаnce οf youг webѕite is ехсellent, let alοne the contеnt!



Feel free to surf tο mу website:
disque ssd

 
At 22 May, 2013 04:30, Anonymous Anonymous said...

Hello there! Do you know if they make any plugins to protect against hackers?
I'm kinda paranoid about losing everything I've worked hard on.
Any suggestions?

My web blog maquillage pas cher

 
At 23 May, 2013 14:17, Blogger CRITIC said...

Επιαν με τζαι εμένα νάκκον τούτο τελευταίως. Αποφάσισα να σταματήσω να αγοράζω Gatorade Isostar PowerAde για το 2ωρο μπάσκετ μου τζαι να κάμω φυσικό σπιθκιάσιμο energy drink.... Πολλές συνταγες....Το πιο απλό λίον τέλια Αλας, ζάχαρη τζαι νερό...

Τυρί όμως; ρισπέκτ!

 
At 24 May, 2013 18:46, Anonymous Anonymous said...

Do you have a spam problem on this website; I also am a blogger,
and I was wondering your situation; many of us have developed some nice
methods and we are looking to trade techniques with others, be sure
to shoot me an email if interested.

Visit my weblog

 
At 25 May, 2013 17:40, Anonymous Anonymous said...

Hi, i believe that i saw you visited my website thus i got here to return the
choose?.I am trying to to find issues to enhance my website!

I suppose its good enough to use a few of your concepts!
!

my homepage :: Louis Vuitton Bags

 
At 11 June, 2013 09:14, Anonymous gnapp said...

Μαμμά Δρακούνα = Τέλεια!! Εγω πειραματίστηκα με πουρεκκια της αναρης στην Αγγλια (μην ρωτησεις γιατι!?!) και ανακαλυψα τo ricotta!

Εισηγούμαι την επομενη φορά που θα επιστρεψει το domestic science spirit of DIY,...google it!!

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.