Thursday, May 09, 2013

Επικαιρότητα

Πρόσεξες ότι μόλις βγει κάποιος και προτείνει κάτι του στυλ «τώρα είναι καλή στιγμή να λύσουμε το Κυπριακό», αμέσως πιάνει πανικός και σύγκρυο τους πάντες μήπως και σοβαρολογεί αυτός που το είπε. Άμα το πουν Ευρωπαίοι, το είπαν διότι έχουν μοχθηρό σχέδιο δράσης (ορίστε, το είδαμε με το Eurogroup, έχουν hidden agenda) και να δεις που θέλουν να λυθεί το κυπριακό για να μας φαν τα αέρια (πως ακριβώς θα γίνει αυτό δεν λένε αλλά δεν πειράζει, σπέρνεται ο πανικός και έτσι). Άμα το πει κανένας Κύπριος γίνεται αμέσως έλεγχος στοιχείων:

-          Ποιος είναι?
-          Από πού τα παίρνει?
-          Τι ψήφισε στο Δημοψήφισμα?
-          ΑΑΑΑΑ, έτσι εξηγούνται όλα, είναι Νεναίκος βρε, τι άλλο θα έλεγε? Γνωστές οι απόψεις τους περί ξεπουλήματος.      

Meanwhile, στην Επιτροπή του συμπέθερου:

-          Όσοι προέρχονται από το Υπουργείο Οικονομικών (υπουργοί και υπάλληλοι) φταίνε τις τράπεζες και τους επόπτες τους (Κεντρική).
-          Όσοι προέρχονται από την Κεντρική Τράπεζα φταίνε τις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών.
-          Οι Τράπεζες φταίνε το ελληνικό PSI και το Eurogroup.
-          H Μαρία φταίει τα κίτρινα και ποιον αγαπά καλύτερα.
-          Η αίγια γέννησε ένα αυγό και ο πετεινός ριφούδι και
-          ΟΟΟΛΟΙ είδαν την καταστροφή πολύ πριν συμβεί  (διότι είναι διορατικοί τύποι)

Βάι τσιπιτσέλλο βάι τσιπιτσό

Το show συνεχίζεται με νέους καλλιτέχνες και πλούσιο πρόγραμμα.

Θα κάνω και εγώ μια «διορατική» πρόβλεψη. Τα Ηνωμένα Έθνη προφανώς προετοιμάζονται για αναθέρμανση της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού και υπολογίζουν να ξεκινήσουν περί το Σεπτέμβριο (που θα ομαλοποιηθεί ελπίζουμε η κατάσταση με τις τράπεζες, τους περιορισμούς και διάφορα άλλα πρακτικά ζητήματα). Αυτό φαίνεται από το πήγαινε έλα που άρχισε να γίνεται περισσότερο από εμφανές, συνοδευόμενο από δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, την ίδια την κυβέρνηση που το είπε χαλαρά 2-3 φορές (αλλά πέρασε στο ντούκου) και γενικά όσο περνά ο καιρός, το realization ότι μόνο με κάτι θεαματικό θα βγούμε από τα σκατά που μπήκαμε.

Άρα λογικά οι γνωστοί patriots θα πρέπει ήδη να ετοιμάζουν τις ομιλίες δαιμονοποίησης και την εκστρατεία «Παναγία μου! Δώστε τους γη και ύδωρ, μόνο να ΜΗΝ λύσουν το Κυπριακό» (για συντομία «Παναγία μου!»).

The million dollar question είναι: Με δεδομένο ότι όλοι είναι παττισμένοι, ποιος θα χρηματοδοτήσει τη νέα εκστρατεία «Παναγία μου!»

The billion dollar question είναι: Μπορεί χωρίς χρηματοδότηση (δηλαδή μάσα) να οργανωθεί μια τέτοια εκστρατεία? Μόνο με τα «αγνα» αισθήματα των patriots?

(enter μουσική του Twilight Zone)……

12 Comments:

At 09 May, 2013 14:30, Blogger the Idiot Mouflon said...

Πιστεύεις δηλαδή ότι η Εκκλησία ανήκει στους παττισμένους;

 
At 09 May, 2013 14:39, Blogger drakouna said...

sort of.

 
At 09 May, 2013 14:55, Blogger the Idiot Mouflon said...

Με το συμπάθκειον αλλά... του Ππίγκου!

Τζιαι ο παπάς τζιαι ο Νέο Κίνημα ξέρουν μια χαρά να τα χώννουν τζιαι να τα προστατεύκουν τα λεφτουδάκια τους... τζιαι ξέρουν επίσης πως να κουρτίζουν άλλους να πιερώνουν για δουλειές δικές τους.

 
At 09 May, 2013 19:50, Blogger Anti-Christos said...

Ο κρύος ιδρώτας δεν μας λούζει επειδή θα λυθεί το κυπριακό. Μας λούζει επειδή ξέρουμε ότι δεν θα λυθεί όπως θέλουμε. Και εφόσον δεν θα λυθεί όπως θέλουμε καλά είμαστε και έτσι. Λυπηρό αλλά αληθινό.

Τώρα εσείς που λυσσάξατε να λυθεί, απλά για να λυθεί, δεν εκατάλαβα γιατί θεωρείστε πολύ καλύτεροι. Το ίδιοι επιπόλαιοι είστε, με το δικό σας συμφέρον να υποβόσκει.

Γιατί αν όλη αυτή η ανάρτηση γινόταν από καθαρή φιλοπατρία και άγχος για το μέλλον του τόπου, θα είχες αρματωθεί τη βόμβα σαν τη Παλαιστίνια εδώ και καιρό, δεν θα μου έγραφες μπλογκς...

 
At 09 May, 2013 20:45, Anonymous Anonymous said...

kai pes ma Hristaki, esy pou den eisai epipolaios, ti ennoeis 'na lythei opws theloume'. epidi egw den mporw na skeftw kamia lysi gia kanena provlima pou na einai opws tin theloun oloi.
ektos kai an akoma pistevoume oti an sfaxoume olous tous tourkous kai tourkokyprious, i kati paremferes, tote einai lysi. alla ehoume dimokratia vlepeis, kai ehoun oloi isodynami psifo anexartitos IQ (kai auto den paei gia sena alla gia osous evgalan ton teleutaio akatonomasto kai diaforous tetoious) alla kai anexartitos ratsistikis symperiforas (kai auto paei gia kapoious san kai sena). epidi kai o ratsismos, epipolaiotita einai.

 
At 09 May, 2013 21:09, Blogger Woofis said...

Η όλη πολιτικο/οικονομικο/κοινωνικο/νομική συγκυρία πάντως συν μια αδιόρατη συνωμοσία του σύμπαντος (οι κοτσάνες του Κοέλιο) φαίνεται να ευνοούν "ολοκλήρωση"/ "κλείσιμο" του κυπριακού ως προβλήματος (διότι όσοι έννεν επιπόλαιοι καταλάβουν στοιχειωδώς ότι αφενός ο χρόνος λειτουργεί μόνον εναντίον μας τζιαι αφετέρου ότι η πραγματική λύση θα έρτει συν τω χρόνω μετά την υπογραφήν της στα χαρτιά).
Οικονομικά: μεν το κουράζουμεν γιατί μας συμφέρει ούλλους το "κλείσιμον" του κυπριακού. Αναφέρω μόνον την αποστρατικοποίηση.
Πολιτικά: με την εκλογήν Νίκου συν το σιοκ του κουρέματος είμαστεν (καλώς ή κακώς) δημμένοι στο "δυτικόν άρμαν", με τους Ρώσσους θεατές πλέον...
Κοινωνικά: το κυπριακόν ως πρόβλημαν έσιει υποβιβαστεί κάτω που την οικονομίαν, τα ναρκωτικά τζιαι τα τροχαία
Νομικά: έχουν καταρριφθεί πλήρως οι αυταπάτες ότι εννά δέρουμεν ποττέ τους τούρκους στα δικαστήρια.

 
At 09 May, 2013 22:33, Blogger the Idiot Mouflon said...

Χρίστο... σόρρυ ρε κουμπάρε αλλά την πόμπαν έννεν εσύ που πρέπει να τη ζωστείς;

Με μουσικήν υπόκρουση τόυτο μάλιστα: http://www.youtube.com/watch?v=Oay5O6yn2Rk

 
At 11 May, 2013 12:02, Anonymous Anonymous said...

Hi to all, how is all, I think every one
is getting more from this site, and your views are pleasant in
support of new viewers.

Feel free to surf to my homepage; Cheap NFL Jerseys

 
At 13 May, 2013 08:52, Anonymous Anonymous said...

Oi titloi tou Phileleptherou, ola ta lefta (KAI kyriolektika kai as klaigetai o isxyros "Antras" tou sygkrotimatos)... "Arxise pali tis triklopodies o Downer - Vlepei kinitikotia" Panaia mou tziannen kakon tzai xoristo... Akous ekei kinitikotita!!!!

 
At 13 May, 2013 10:12, Anonymous Anonymous said...

Αιωνίως να αντιστέκονται στα σχέδια και τα εμπλεκόμενα συμφέροντα, αιωνίως παγιδευμένοι σε ηρωισμούς και θυσίες (των υπολοίπων φυσικά) και μια ζωή να καμαρώνουν για την ελληνική τους καταγωγή χωρίς να μπορούν να αντιληφθούν πόσο έχει χρεοκοπήσει το ιδεολόγημά τους και πόσο ανεδαφική είναι η κοσμοθεωρία τους.

 
At 15 May, 2013 10:27, Anonymous Anonymous said...

Great info. Lucky me I discovered your blog by accident (stumbleupon).
I've book marked it for later!

Have a look at my web-site Sac Guess Pas Cher

 
At 17 May, 2013 10:07, Anonymous Anonymous said...

Do you have а spam problem on this site; I also am
a blogger, аnԁ I waѕ wonderіng уοur situation; we hаνe
dеveloped some nіce practices and we are looκing
tо tгаԁe solutіοns with
οther folks, why not shoot me an e-mаil if
intеrested.

mу blog pоst Devis Travaux

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.