Tuesday, April 23, 2013

Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της Κύπρου

Η ιδέα:

Θα δοθεί, λέει, κρατική γη σε άνεργους και θα τους εκπαιδεύσει το Υπουργείο Γεωργίας από π.χ. λογιστές και δικηγόροι να μετατραπούν σε Charles Ingles στο Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι για να αρχίσουν να την καλλιεργούν για να παράξουμε επιτέλους κάτι σε αυτό το νησί-παράδεισο τον εισαγωγών.

Η σατανική ιδέα:

Με μαρούλια και αγγουράκια δεν θα πάμε ποτέ μπροστά (δηλαδή, δεν θα βγάλουμε ποτέ λεφτά). Ποια είναι η καλλιέργεια του μέλλοντος? Μαριχουάνα για ιατρική χρήση! Εφόσον το trend σε διάφορες χώρες είναι η αποποινικοποίηση της χρήσης του συγκεκριμένου φυτού, και εφόσον το συγκεκριμένο φυτό θέλει ζεστό και ξηρό κλίμα για να αναπτυχθεί, άρα η Κύπρος αποτελεί ένα πολύ καλό μέρος παραγωγής του, να αποποινικοποιηθεί επιτέλους αυτό το φυτό του Θεού και να αρχίσουμε μαζικά την παραγωγή του με σκοπό την εξαγωγή και πώληση του σε εταιρείες που παρασκευάζουν μαριχουάνα για ιατρική χρήση. Το market είναι έτοιμο, υπάρχουν εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο φυτό για διάφορες παθήσεις, με συνταγή του γιατρού.

Το κάνουμε και γινόμαστε εξαγωγική χώρα, εκτός από φυσικό αέριο έχουμε και φυσικό χόρτο. Γινόμαστε πάμπλουτοι.

Back to the future:

Μετά από 20 χρόνια, ένας Γερμανός βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος σε ομιλία του κατηγορεί τις χώρες του νότου ότι έχουν μετατραπεί σε ντουμάνι και ότι δεν κάνουν τίποτα όλη μέρα, μόνο ποτίζουν φυτείες και εξάγουν ναρκωτικά στην Ευρώπη. Αμέσως ξεσπά σάλος στη Γερμανία, Φινλανδία, Ολλανδία και άλλες χώρες που μόνο σε θερμοκήπιο μπορούν να παράξουν τα συγκεκριμένα φυτά, οι εφημερίδες γράφουν όλες για τα όργια ναρκωτικών που λαμβάνουν χώρα στην Κύπρο, undercover δημοσιογράφοι έρχονται για να ερευνήσουν και να επιβεβαιώσουν ότι όντως έτσι γίνεται, είδαν τρεις μαστουρωμένους τουρίστες στην Αγία Νάπα, it must be true, το Συμβούλιο της Ευρώπης στέλλει στην Κύπρο κλιμάκιο του Drugval για να ερευνήσει αν όντως έχουμε φυτείες οπίου στην Κύπρο, μάταια η κυπριακή Βουλή κάνει εκστρατεία σε όλη την Ευρώπη να πείσει ότι όχι, δεν παράγουμε όπιο στην Κύπρο, πρόκειται περί σκευωρίας, παράγουμε μαριχουάνα για ιατρική χρήση και έχουμε περάσει όλα τα σχετικά τεστ και ελέγχους από τα όργανα της ΕΕ. Ο Υπουργός Γεωργίας της Γερμανίας δηλώνει δεξιά και αριστερά ότι το «γεωργικό μοντέλο της Κύπρου έχει πεθάνει» και είναι απαράδεκτο διάφορες χώρες να λειτουργούν στις παρυφές του νόμου και να το εκμεταλλεύονται. Οι εξαγωγείς της μαριχουάνας στην Κύπρο καταγγέλλουν ότι πίσω από όλη αυτή την ιστορία κρύβεται η Bedrocan, η ολλανδική εταιρεία παραγωγής μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς (η οποία μεγαλώνει τα φυτά σε κλειστούς, ελεγχόμενους χώρους και της έχει φάει όλη τη δουλειά η Κύπρος).

Η ΕΕ απειλεί την Κυπριακή Δημοκρατία ότι αν δεν καταστραφούν άμεσα όλες οι φυτείες και να μετατραπούν σε αγγουράκια και μαρούλια θα κόψει την παροχή νερού (!!) για τις φυτείες.  

11 Comments:

At 23 April, 2013 09:34, Blogger Moonlight said...

Μήπως να μείνουμε σε αγγουράκια και μαρούλια που μιας αρκής να έχουμε την τζεφαλή μας ήσυχη; Εν είμαστεν για πλούτη εμείς σιόρ!

 
At 23 April, 2013 10:17, Blogger Mana said...

Είχαμε παρόμοια έμπνευση σήμερα. Και σημείωσε ότι υπάρχει κόσμος που υποστηρίζει ότι εγώ και εσύ είμαστε το ίδιο άτομο και έχει δύο μπλογκ...

 
At 23 April, 2013 11:57, Blogger Ktino said...

έσιει τζιαιρόν που ρίξαμεν την ιδέα

http://biker-cy.blogspot.com/2011/06/blog-post_24.html

 
At 23 April, 2013 12:08, Blogger Εγώ said...

χαχα μπορώ να πω εν πολλά ρεαλιστικό το σενάριο.
Άτε σιόρ, να γίνουμε ούλλοι φθαρτέμποροι τζαι κανεί αφού εν μας παίρνει τίποτε άλλο!

 
At 23 April, 2013 12:25, Anonymous Ακκανούρης said...

Χμμμ, δεν μπορώ παρά να μην διαφωνήσω.

Άκουσα και τις πιο κάτω εισηγήσεις από άλλους:

Να δημιουργηθεί βιομηχανία για hemp clothes.

Να διοργανώνεται το annual convention of growers, smokers and enthusiasts στο Λατσί.

Να γίνει ένα global hemp research centre

Και... Να δημιουργηθεί pot fund για τις επόμενες γενιές.

Αναφορικά με άλλες (διφορούμενες) επενδυτικές δραστηριότητες:

Porn tourism

Same sex marriage destination.

ΥΓ. Για την αποποινικοποίηση του φυτού δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος;


 
At 23 April, 2013 13:17, Blogger Ina said...

Based on a true story

 
At 23 April, 2013 14:32, Anonymous Anonymous said...

Ρε η Δρακούνα εν νεν Μανα εν Μανα-raver!
Nα μεν τα συγχίζουμε τούτα, σημαντικές διαφορές!

Είμαι μέσα για την ανάπτυξη της γεωργίας.

Έχω τζαι κάτι γνωστούς ξένους (7 χρόνια πανεπιστήμιο ...κάτι έμαθα τζαι γω) που κατέχουν το θέμα. Εν να φέρω εbeerογνώμονες για μια ενδελεχέστατη μελέτη πριν φυτέψουμε.

 
At 23 April, 2013 16:07, Anonymous mrg said...

Axaxaxaxa!! A geia sou re drakouna! Ksekina na bloggareis kai sta agglika pls gia na mporw na stelnw ta arthra sou stous sunadelfous mou. Ena eustoxo tutorial/paravoli tou pothen esxes tis kurpiakis krisis san ki'afto, tous xreiazetai! believe me!

 
At 23 April, 2013 17:15, Blogger Sike said...

teleio.

 
At 23 April, 2013 23:45, Anonymous Anonymous said...

Exw ena xwrafoui pros ekmetaleusi. Ate, perki kanonisoun tpt kai 8a paragw to kalitero farmako :)

 
At 24 April, 2013 03:07, Blogger stephanos999 said...

Ευφανταστο γραψιμο! Υπεροχο αρθρο!

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.