Friday, February 01, 2013

Η μέρα εκείνη δεν θ' αργήσει (πάλε)


Με αυτά και με άλλα, έχουν πάλι περάσει 5 χρόνια και πρέπει να ψηφίσουμε Πρόεδρο. Είναι εντυπωσιακό, αλλά στις τελευταίες 3 τουλάχιστον Προεδρικές εκλογές που θυμάμαι έντονα, είχα το ίδιο αίσθημα «άτε να τελειώνουμε να αλλάξει ο Πρόεδρος διότι ο current μας έσπασε». Αυτό το αίσθημα είχα το 2003, το 2008 και πάλι τώρα.

Ίσως διότι αποδείχτηκαν και οι τρεις previous Πρόεδροι μεγάλη απογοήτευση για μένα.

Anyway.

Έχοντας δοκιμάσει Πρόεδρο παπά, Πρόεδρο σχιζοφρενή, Πρόεδρο εκατομμυριούχο, Πρόεδρο παλιό πολιτικό τζάκι, Πρόεδρο βαθύ κράτος και Πρόεδρο μουχτάρη, δεν ξέρω τι έμεινε άλλο να δοκιμάσουμε ως εκλογικό σώμα, μέχρι να πειστούμε εντελώς για την απέραντη μετριότητα των πολιτικών μας.

Προσωπικά είμαι offended που τους τρεις κύριους υποψήφιους, διότι είμαι μέσα σε τζείνο το 24% του πληθυσμού που ο ένας υποψήφιος θέλει το να απολογηθεί ιμιsh, ο άλλος υποψήφιος λαλεί ότι είμαστε «απλοί πολίτες» και δεν καταλαβαίνουμε, ο δε τρίτος υποψήφιος προσπαθεί να αποφύγει την ερώτηση και να εξαφανίσει το γεγονός as if να μην υπήρξε ποτέ.  

(είναι σαν να προσπαθούν να σε πείσουν ότι είσαι λλίο μαννός, όι όμως πολλά διότι εξακολουθείς να έχεις δικαίωμα ψήφου –μα ίνταλως τους εγέλασες?- και θέλουν τη ψήφο σου.) Καλά, τζείνος που θέλει να απολογηθούμε μάλλον εν τη θέλει. Έχει πολλές.

Που τον Αναστασιάδη επερίμενα παραπάνω. Ξέρω ότι οι πιο παλιοί τον έχουν σεσημασμένο τραμπούκκο Εοκαβητατζή whatever, εγώ τον παρακολουθώ τα τελευταία 10 χρόνια της ενήλικης ζωής μου και δεν μπορώ να συμμεριστώ αυτή την άποψη (όπως δεν συμμερίστηκα την άποψη του βαθύ κράτος για τον Παπαδόπουλο, ώσπου τζιαι είδα τον να το κάμνει με τις διχαστικές αναφορές του). Αν δεν έχεις το θάρρος να φκεις να πεις ότι το 2004 δεν έκαμες λάθος, έτσι ήθελες να ψηφίσεις και έτσι έκαμες, πώς να σε πιστέψω ότι άμα φκεις Πρόεδρος θα αντισταθείς στους διάφορους που θα αρχίσουν να τραβούν τα βυζιά τους μόλις πεις ότι θα προωθήσεις λύση ομοσπονδίας (διότι τούτο εννα κάμεις έννεν?) Πως θα αντέξεις την πίεση του κατεστημένου «μη-λύση =καλή-λύση»?   

Θα μου πεις, έχει και Πραξούλα. Όντως έχει.

Αλλά τούτη η τάση της να περιαυτολογεί τζιαι να τονίζει ότι διορίστηκε υπουργός των διακοπών ρεύματος και κατάφερε να τις σταματήσει κτλ, ξενίζει με. Θέλω Πρόεδρο, όι κάποιον να μου λαλεί συνέχεια «I told you so». Επίσης, οκ ένα αστείο στις Πατάτες. Οκ, ένα τραγούδι για την πλάκα. Όποτε βάλω κυπριακή τηλεόραση, βρίσκω την να τραγουδά, να χορεύει, να κάνει ντουέτο με το Δάκη. Άντεξε λλίο να τελειώσει η κρίση τζιαι πάεις υποψήφια στο επόμενο Youve got talent. Α sorry, έκαμες το ήδη.

Γενικά, είμαι τόσο καχύποπτη πλέον, που νιώθω σάννα τζιαι είμαι Εβραίος τζιαι κάτι SSέδες λαλούν μου «έλα στο concentration camp ρε, εν τέλεια. Σου υποσχόμαστε ότι δεν θα είναι όπως την άλλη φορά που σε κάναμε σαπούνι. Έλα, θα περάσουμε τέλεια!!»

Πάεις? Εμπιστεύεσαι κανένα από αυτούς με τη ζωή σου? Την ευημερία σου?

(πάω να πακετάρω)

 

17 Comments:

At 01 February, 2013 11:52, Blogger Kolona said...

Σαν να τζιαι δικιαβασες το νου μου τζιαι μετά κάθισες να γράψεις....

 
At 01 February, 2013 11:57, Anonymous Anonymous said...

Σαννα τζαι εδκιάβασες το νου ούλλων όσων δεν ακολουθούν πιστά τα κόμματα ή τες ιδεολογίες που τους εμάθαν ο παππούδες τους.
Ίσως όταν τα άκυρα, τα λευκά και η αποχή ξεπεράσουν το 50% να καταφέρουμε να διαλύσουμε το σύστημα.
Προς το παρόν το σύστημα είτε αφομοιώνει τους λίγους καλούς που αποφασίζουν να κάμουν αλλαγή από μέσα είτε τους απομονώνει κα τους περιθωριοποιεί.

 
At 01 February, 2013 12:36, Anonymous Anonymous said...

"...όπως δεν συμμερίστηκα την άποψη του βαθύ κράτος για τον Παπαδόπουλο.."

to vathi - tou vatheos, 'h tou vathiou alla sigoura ochi tou vathi. Men arkepsete gia ta greenglish, eimai exwteriko kai den echw ellinika sto computer tis douleias.

Kai btw kai 90% na paei i apochi/ lefko den echei kamia simasia praktika. Ta pososta auta ta dinoun gia to chazi, gia na vgoun ta pososta ypopsifiwn/ kommatwn mono oi egkyres psifoi metroun.

 
At 01 February, 2013 13:51, Anonymous Anonymous said...

sorry, alla eimaste sto senario, 'stous tyflous o monofthalmos'
ehoume anagki na pame stin evrwpi na zitisoume voitheia. poios apo tous 3 mporei na stathei apenanti apo tous eurwpaious kai na tous milisei hwris na ton thwroun kai na men tous empneei katholou. ennow na min tous empneei empistosini kai kapoio kyros. opws ama piainei o proedros-mouktaris opws ton apokaleses me ta mpezoktrina koustoumia tou. and it is not a stylign issue, it is an image issue.
diaforetika, let's accept it, we cannot vote for an ideal president, by definition it cannot work.
sorry, den eimai fan tou anastasiadi, alla kanenas apo tous llous ypopsifious den to empneei auto

 
At 01 February, 2013 14:55, Blogger ruth_less said...

Συμφωνούμε όλοι απ΄ότι φαίνεται. Τι κάμνουμε είναι το θέμα; Λευκό; Αποχή; Δεν θέλω να ψηφίσω τον λιγότερο χειρότερο... Δύσκολο κι αυτό το τρί-λημμα!!

 
At 01 February, 2013 17:47, Anonymous Anonymous said...

Απολογούμαι που εν καταλάβω, άρα υπάρχω :)

 
At 01 February, 2013 20:59, Anonymous Πάμπης Φκιακουρής said...

O Anonymous 13:51 έβαλε με σε σκέψη.

Πράγματι, ο Αναστασιάδης εμπνέει τους παραπάνω τους δανειστές μας.

...

Χμμμμμ

 
At 02 February, 2013 10:52, Anonymous Anonymous said...

Ο Αναστασιάδης από που ως που αποτελεί τη λιγότερο οδυνηρή λύση ρε παιδιά; Επειδή οι εργασιακές σχέσεις επί προεδρίας του θα επιστρέψουν στο 1910; Επειδή τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα θα αφηνιάσουν; Ή με βάση τις χθεσινές αποκαλύψεις του Βαξεβάνη; Οι λιγότερο οδυνηρή λύση... Έλεος

 
At 02 February, 2013 12:38, Blogger Aceras Anthropophorum said...

Άλλαξεν σιόρ ο άθρωπος, όπως αλλάξαν ούλλοι πριν να γινουν προέδροι. Άλλαξεν πιλέ το χρώμαν του τζιαι το μαλλίν του από μαύρον κορακίν εκάμαν του το οι επικοινωνιολόγοι χρώμαν "προεδρίν".

Να σας ηζήσει.

 
At 02 February, 2013 22:36, Blogger άσπρο και παχύ said...

Επειδή ένει σαννα τζαι εθκιάβασες τζαι το δικό μου το νού, τι κάμνουμεν σε θκυο εφτομάδες οεο;;;;!!!! Εν τζαι ένει αρκετό να επιλέξουμεν την λιγότερο οδυνηρή λύση, με τα προβλήματα που έχουμεν μπροστά μας.

 
At 03 February, 2013 10:18, Anonymous milaz said...

Πάλε εχάσετε την ουσία στα κκόμεντς... αχχχ.. αν δεν ήμουν τζαι εγώ.. λαλεί η Δρακούνα στο τέλος "πάω να πακετάρω"... άρα δείχνει σας την λύση... πάμεν να φύουμε τζαι άιστους πελλούς.... :)

Νομίζω ενεν έυκολο να αποφασίσει κάποιος ποιόν να ψηφίσει - Πραξούλλα αν δεν είχε γίνει καραγκίοζης τους τελευταίους 6 μήνες... αλλά τώρα αλόπως λευκό... αν τζαι τούτο κάμνει με να φαίνομαι ελιτιστής ή απλά "νίπτω τας χείρας μου"... εν ξέρω... Ο Αναστασιάδης το 2004 ήταν ο μόνος συνεπής και τώρα έγινε απολογητικός συν έπιασε τζαι το ΔΗΚΟ πάλε (ωσπου να μαλλώσουν στα 3 χρόνια τζαι να φύει το ΔΗΚΟ "για λόγους αρχής" - όξα εν η ΕΔΕΚ τζίνη με τες αρχές;) Τεσπα, εν οι εκλογές που ο Λιλλήκας έχει ελπιδες να πάει 2ο γύρο - τούτο τζαι αν εν ένδειξη για το χαμήλο επίπεδο των πολιτικών μας. Ο Μαλάς εν άγνωστος....

Δεν ξέρω - αλλά αν είχε ας πούμε Κασουλίδη τζαι Τάκη Χατζηγεωργίου ήταν να σκέφτομαι ποιόν που τους δκυο (αν και το 2008 στον δεύτερο γύρο τζαι ο Κασουλίδης έκλωσε προς τα γνωστά λημέρια)... Τωρά σκέφτομαι λευκό ή Πραξούλλα 1ο γύρο και λευκό 2ο (εκτός αν παέι Λιλλήκας οπότε πάμε να ψηφίσουμε το αντίπαλο του - όποιος τζαι ένι.... )

πελλάρες... πάω να πακετάρω...

 
At 03 February, 2013 10:38, Anonymous ματιλτα said...

Είμαι τζε γω μία αναποφάσιστη ψήφος. Σήμερα κυριακή πρωί το βαρόμετρο μοιάζει με του Μιλάζ με την διαφορά ότι θα δόκω τον ψήφο μου στον Μαλά στον 2ον γυρό.

Τα "ωφελιμίστικα ελατήρια" που έδωσε ο Μαλάς στο πέρασμα των διαχωριστικών γραμμών, συν η αφελής δήλωση του ότι δεν θα διαπραγματευτεί ένα σχέδιο όπως του ΑΝΑΝ αφαίρεσεν τον που επιλογή για τον πρώτον γυρό. - προς το παρόν.

 
At 03 February, 2013 10:52, Anonymous matilta said...

Α τζαι πραξούλα τον πρώτο γυρό, όϊ λευκό - Τζαι άμα έβρω τζαιρό εννά γραψω τες σκέψεις μου για το φαινόμενο πραξούλα...:)

 
At 03 February, 2013 14:53, Blogger Disdaimona said...

Έχοντας δοκιμάσει Πρόεδρο παπά, Πρόεδρο σχιζοφρενή, Πρόεδρο εκατομμυριούχο, Πρόεδρο παλιό πολιτικό τζάκι, Πρόεδρο βαθύ κράτος και Πρόεδρο μουχτάρη, δεν ξέρω τι έμεινε άλλο να δοκιμάσουμε ως εκλογικό σώμα, μέχρι να πειστούμε εντελώς για την απέραντη μετριότητα των πολιτικών μας.

Ποιόν είναι το συμπέρασμα; Ότι και ο επόμενος πρόεδρος θα περάσει. Και ότι πρέπει να απομυθοποιηθεί ο κάθε πρόεδρος χωρίς εξαίρεση και να σταματήσουμε να θεωρούμε τοσο σημαντικό για την πολιτική ζωή του τόπου το παιχνίδι που παίζεται. Διότι δεν θα βρεθεί διεξοδος από αυτο το παιχνίδι που ανακυκλώνει τα ίδια και τα ίδια με παραλλαγες. Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να ψαχνεται ως προς την έννοια και την ουσια της πολιτικής και να αναζητήσει άλλους τρόπους απο τα κάτω για να ασκήσει επιρροή, που δεν έχουν να κάνουν ουτε με τις προεδρικες ουτε με την ανακύκλωση καταστάσεων και προσωπων.

Οι Προεδρικές εκαταντήσαν έναν ανούσιο φετίχ συμφερόντων. Δεν θα δωσουν λυση σε τίποτε όποιος και να εκλεγεί.

 
At 04 February, 2013 15:34, Anonymous milaz said...

"Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να ψαχνεται ως προς την έννοια και την ουσια της πολιτικής και να αναζητήσει άλλους τρόπους απο τα κάτω για να ασκήσει επιρροή" σωστά αλλά αντιλαμβάνεσαι - υποθέτω - πόσο μακρυά είμαστε που τούτο σε όλα τα επίπεδα; Και ιδιαίτερα ο τρόπος ζωής μας.

 
At 04 February, 2013 16:27, Anonymous Anonymous said...

o anwnymos me 'tin ligotero odyniri lysi' pale
auti einai i gnwmi mou, kai tin tekmiriwsa, kapoioi apla me amfisvitisan hwris epiheirima kai hwris na mou poun poios allso mporei na stathei apenanti stous daneistes hwris na ton peripaizoun. katalavete to, den eimaste oute to kentro tis gis, oute to kentro tis eurwpis...

 
At 13 February, 2013 10:38, Blogger bestman said...

Το κακό είναι ότι το choose4cyprus δεν έχει όλους τους υποψηφίους (ούτε Πραξούλα) να δούμε όντως που κλίνουμε...

4 μέρες πριν τις εκλογές και παραμένω αναποφασιστος...

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.