Tuesday, July 24, 2012

A shitty year

Ήθελα να δω πω είναι να μην γράψεις για 1 μήνα αλλά δεν άντεξα. Ποτζεί ποδά, άτε να γράψουμε κάτι. Αυτή η χρονιά πάντως προσφέρεται για γράψιμο. Υπάρχουν άπειρα θέματα και να φανταστείς κανένα δεν έχει να κάνει με το ultimate θέμα μαστιγώματος (την εισβολή και κατοχή). Τελικά μπορούμε να ζήσουμε χωρίς τις άπειρες αμπελοφιλοσοφικές συζητήσεις του κατά πόσον η ομοσπονδία είναι καλό ή κακό πράγμα, discuss. Για φαντάσου.

Εγώ όμως φέτος δεν θέλω να γράψω για τίποτε (πάντα ανάποδη. Φακκούν του παπά με τα πρόσφορα ένα πράγμα). Ίσως επειδή δεν εκπλάγηκα τόσο πολύ για το Μαρί και για τις μίζες και τα κανονίσματα και τη μαύρη τρύπα του οικονομικού θαύματος (μα έννεν τελικά που τη σκληρή δουλειά μας που ανέβηκε το βιοτικό μας επίπεδο? Shocking!)

Ξαφνικά αρχίζει σιγά σιγά να αντιλαμβάνεται ο πολύς κόσμος το butterfly effect του να προσλαμβάνεις μαζικά κόσμο στη δημόσια υπηρεσία στα 80s και 90s και να τους παραχωρείς πλούσιους μισθούς και συντάξεις και δικαιώματα, τι αποτέλεσμα θα έχει 30 χρόνια αργότερα όταν όλοι αυτοί αναμένουν να λάβουν τα συνταξιοδοτικά benefits που τους έταξες. Κρεπάρει το σύστημα.

Ξαφνικά αντιλαμβάνεται γιατί αγόραζαν τόσα χρόνια άχρηστο αμυντικό εξοπλισμό και τι σκοπό εξυπηρετούσε (όχι, δεν ήταν για να απελευθερωθεί η Κύπρος από την κατοχή stupid). Έννεν περίεργο ας πούμε που ορισμένα κόμματα όποτε είναι στην κυβέρνηση θέλουν να κοτσιανιάσουν το Υπουργείο Άμυνας? I wonder why… (να βάλουμε και τις μίζες στο ΑΕΠ μας? Θα βελτιώσει την οικονομική εικόνα μας guys).

Ξαφνικά συζητιούνται τα εμπλεκόμενα συμφέροντα μέσα στις τράπεζες και τι ακριβώς κάμνουν τζείνοι ούλλοι τζειμέσα στην Κεντρική (άλλως, το πάνθεον των Θεών μη μου άπτου).

Όλοι οι τομείς του κράτος μας έχουν την αγελάδα τους και τη "γαλεύουν". Άλλους η αγελάδα τους είναι η τράπεζα, άλλους η εισβολή και κατοχή, άλλους η πολιτική, όλοι με μια αγελάδα στο χέρι, πάνε πολύ μπροστά.

Εγώ φέτος αποφάσισα να απέχω. Anyway, σύμφωνα με το ράδιο αρβύλα που κυκλοφορεί για τα πλαφόν και τα φορολογητέα εισοδήματα και τα περιουσιακά στοιχεία, προφανώς είμαι πάμπλουτη και δεν το ξέρω. Επίσης προφανώς έχω διαπράξει κάποιο έγκλημα (περιμένω να με μαζέψουν από ώρα σε ώρα) που ήθελα και απέκτησα σπίτι και αυτοκίνητο και διακοπές και τηλεόραση από την Κορέα και καναπέ από την Ιταλία.

Κάποιο πολύ σοβαρό έγκλημα πρέπει να έχω διαπράξει, διότι  θέλω να πίνω εξωτερικές μπύρες, να δοκιμάζω περίεργα και εξωτικά φαγητά, να πηγαίνω σε spa και στα κομμωτήρια και στις αποτριχώσεις. Αποτριχωνόταν και η γιαγιά σου μωρή? Τράβα να κάνεις κάνα κέντημα για προίκα. Σαν δεν ντρέπεσαι!

Το νέο μάντρα είναι ότι πρέπει να ζω με όσα βγάζω.

Άρα:

Καιρός να επιστρέψουμε πίσω στη μαγευτική οικονομία (και οικονομική κατάσταση) του 1800. Όπου δεν είχε δανεικά (εκτός από τοκογλύφους). Όπου (αν είχες της ατυχία να γεννηθείς σε μια φτωχή πλην τίμια οικογένεια) δεν υπήρχε καμία περίπτωση ή δυνατότητα να βγεις από το φαύλο κύκλο της φτώχιας και της υποβάθμισης. Θα ανακαλύψουμε και πάλι τη χαρά να ζούμε όλη η extended οικογένεια μαζί στο ίδιο ετοιμόρροπο σπίτι, τα αδέρφια θα μαλώνουν για την κληρονομιά, θα επανέλθουν στη μόδα τα προικοσύμφωνα, θα πεινούμε άμα κάνει ξηρασία και θα τρώμε άμα δεν είναι ανάδρομος ο Ερμής και ο λαχανόκηπος δεηθεί να παράξει κάτι. Άμα αρρωστούμε θα ανάβουμε κερί στην εκκλησία.

Το νέο επάγγελμα με μέλλον θα είναι να γίνεις καλόγερος (free food, lodging and education). Στη συνέχεια, ως μορφωμένος παπάς θα έχεις όλα τα φόντα να αναμειχθείς με την πολιτική και να ηγηθείς του λαού. Εξάλλου, ο λαός πάντα ήθελε μια «πνευματική» μορφή να τον ηγείται…

Α, περίμενε… αυτό το κάναμε ήδη.

7 Comments:

At 24 July, 2012 23:26, Anonymous Anonymous said...

Σόρι, εν άσχετο με το θέμα σου, αλλά βλέποντας τούτο το βίτεο εν εμπορούσα παρά να σκεφτώ το σκηνικό που περιγράφεις 2 ποστ πιό κάτω.
http://www.youtube.com/watch?v=gg6x8ThUuVk

 
At 24 July, 2012 23:27, Anonymous Ακκανούρης said...

Φάκκιν ντεπριβέισον. Μισώ την προοπτική της λιτότητας. Είναι άκρως αντίθετη της τάσης μου.

Φρικάρω στην ιδέα της προ ντρημ μποξ εποχής.

 
At 25 July, 2012 03:56, Blogger the Idiot Mouflon said...

Σκέψου θετικά: αν ξαναγίνουν της μόδας τα έντυπα ΜΜΕ μπορεί να μας γράφεις...

(Χμμμ, νομίζω θα αφήσω έτσι την πρόταση).

 
At 25 July, 2012 07:20, Anonymous Anonymous said...

Η σπόντα προς την ΕΔΕΚ και το υπουργείο Άμυνας είναι άδικη. Είναι γνωστό σε όλους πως το κόμμα αυτό διεκδικεί εκείνο το υπουργείο, αφού είναι το πατριωτικότερο όλων των πατριωτικών κομμάτων.

Άρα, γνωρίζει καλύτερα τη δουλειά.

 
At 23 February, 2016 03:15, Blogger Unknown said...

ninest123 16.02
gucci outlet, ray ban sunglasses, nike outlet, oakley sunglasses, tiffany and co, ugg boots, replica watches, ray ban sunglasses, tory burch outlet, prada outlet, ugg boots, polo ralph lauren outlet, oakley sunglasses, louboutin shoes, louis vuitton, michael kors outlet, replica watches, louboutin outlet, michael kors outlet, christian louboutin outlet, michael kors outlet, cheap oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, longchamp, nike air max, burberry outlet online, nike air max, tiffany jewelry, louis vuitton outlet, michael kors outlet, burberry, longchamp outlet, chanel handbags, ray ban sunglasses, louboutin, oakley sunglasses, jordan shoes, prada handbags, uggs on sale, polo ralph lauren outlet, longchamp outlet, michael kors, nike free, oakley sunglasses, louis vuitton, ugg boots, louis vuitton, ugg boots

 
At 23 February, 2016 03:22, Blogger Unknown said...

hogan, true religion jeans, hollister pas cher, nike huarache, lululemon, nike air max, michael kors, air max, ray ban pas cher, converse pas cher, nike blazer, oakley pas cher, hermes, north face, nike air max, burberry, vans pas cher, north face, nike roshe run, abercrombie and fitch, true religion outlet, ralph lauren uk, ralph lauren pas cher, mulberry, michael kors, tn pas cher, nike roshe, louboutin pas cher, sac longchamp, timberland, coach outlet, lacoste pas cher, new balance pas cher, nike free run uk, michael kors, air jordan pas cher, longchamp, sac guess, michael kors, air force, vanessa bruno, nike free, hollister, longchamp pas cher, nike trainers, replica handbags, true religion jeans, nike air max, ray ban uk, coach purses, true religion jeans

 
At 28 December, 2016 10:22, Blogger Unknown said...



I really like it when folks get together and share opinions
https://decor-ksa.com/
http://mchaabaty.com/dawadmi/
http://mchaabaty.com/templates/
http://mchaabaty.com/riyadh/
http://mchaabaty.com/stone/

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.