Thursday, June 07, 2012

Μαλβίνα

Σαν σήμερα πριν 10 χρόνια πέθανε η Μαλβίνα Κάραλη. Πότε πρόλαβαν και πέρασαν 10 χρόνια? Πως είναι αυτό που λένε ότι όσο είσαι μικρός ο χρόνος έχει μια επιβραδυμένη ιδιότητα, με αποτέλεσμα να είναι πάντα Φεβρουάριος  και το καλοκαίρι να μην έρχεται ποτέ αλλά όσο μεγαλώνεις επιταχύνεται με αποτέλεσμα το ένα weekend να είσαι εικοσάρης στην παραλία και το επόμενο να είσαι σαραντάρης με 3 μωρά και στεγαστικό. Ο χρόνος, νιώθω, έχει αρχίσει να επιταχύνει υπερβολικά.

Mummy, make it stop.

Πριν 5 (!!) χρόνια είχα αντιγράψει αυτό από ένα βιβλίο της Μαλβίνας. Ήταν πάντα απίστευτα to the point, για όλα τα θέματα. Και έκανε σάτιρα καλύτερα από όλους, πριν από όλους (καλά, εξαιρείται ο Χάρρυ Κλυνν).

Μια φορά θυμάμαι, είχα διαβάσει μια συνέντευξη της σε ένα περιοδικό. Μιλούσε για τον τότε Αρχιεπίσκοπο της Ελλάδας, το Χριστόδουλο. Η Μαλβίνα τον υποστήριζε και ο δημοσιογράφος που δυσανασχετούσε της έθεσε την ερώτηση «καλά, είναι σωστό να μιλά για τους φτωχούς όταν αυτός φοράει την Άρτα και τα Γιάννενα σε χρυσαφικά?» Η Μαλβίνα του απάντησε ότι με την ίδια λογική, και η ίδια που δηλώνει αριστερίζουσας φιλοσοφίας θα έπρεπε να κυκλοφορεί με Skoda και να παριστάνει ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι. Έφερε ως παράδειγμα τη Μελίνα Μερκούρη, που όταν κατέβηκε υποψήφια στις εκλογές κυκλοφορούσε με ταγιέρ Yves Saint Laurent (αν και ήταν υποτίθεται υποψήφια του ΠΑΣΟΚ). Αφού αυτά φορούσε πάντα, αυτό ήταν. Να παρίστανε ότι ήταν κάτι άλλο?  Έτσι και ο Χριστόδουλος, ακολουθούσε το εθιμοτυπικό της εκκλησίας που από αιώνες επιβάλλει το συγκεκριμένο τρόπο ένδυσης. Τι δηλαδή? Να εμφανιζόταν όπως τον ασκητή στην ερημιά?

5 Comments:

At 07 June, 2012 12:20, Blogger the Idiot Mouflon said...

Άσχετο... αλλά δεν αντέχω.

Τούτον είδες το;

http://www.youtube.com/watch?v=P5rSLVvp5dI

 
At 07 June, 2012 13:05, Anonymous Anonymous said...

@Idiot Mouflon
lol, έγραψες! Υπάρχουν λόγια περιγραφεί;

 
At 07 June, 2012 13:05, Anonymous Anonymous said...

[να περιγραφεί]

 
At 08 June, 2012 06:55, Anonymous Anonymous said...

Επιτέλους καινούριο ποστ! Όπως (σχεδόν) πάντα εμπνευσμένο. Πράγματι όσο μεγαλώνεις περνά πολλά πιο γρήγορα ο χρόνος :(

 
At 27 April, 2020 20:32, Blogger yanmaneee said...

hermes belt
jordan shoes
jordan shoes
nmd
kd 10
retro jordans
supreme clothing
nike sneakers for women
yeezy shoes
bape hoodie

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.