Wednesday, March 07, 2012

Υπομονή

Το Εθνικό Συμβούλιο της ελληνοκυπριακής δημοκρατίας της νότιας Κύπρου συνεδριάζει πάλι σήμερα, ψάχνοντας νέους ευφάνταστους τρόπους να μην λυθεί το Κυπριακό.

Χέστηκε πραγματικά κανείς?

Έχει γίνει τρομερά ντεμοντέ να ασχολείσαι με το Κυπριακό, απορρίπτεται από όλους ως hopeless θέμα προς συζήτηση και ο κόσμος είναι τρομερά απαθής όσον αφορά τις εξελίξεις που το αφορούν. Ο καλύτερος τρόπος να σκοτώσεις μια συζήτηση, είναι να ανοίξεις κουβέντα για το Κυπριακό. Ξενερώνουν όλοι αμέσως. Αυτό το γενικό ξενέρωμα είναι αποτέλεσμα προσεκτικής χρόνιας προπαγάνδας από πλευράς κομμάτων, παραγόντων και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο τον συμφέρει η διατήρηση της ελληνοκυπριακή δημοκρατία της νότιας Κύπρου. Έχουν πείσει διαχρονικά του πάντες ότι έσωσαν την πολύτιμη δημοκρατία μας από του Χάρου τα δόντια (το 63, το 74 και πρόσφατα το 2004) και πανηγυρίζουν κάθε φορά που η πιθανότητα λύσης απομακρύνεται ακόμα περισσότερο. Οι παπάδες προπαγανδίζουν ότι σώθηκε η ελληνικότητα μας, οι οικονομικοί παράγοντες προπαγανδίζουν ότι σώθηκε το τέλειο οικονομικό μας σύστημα, τα κόμματα προπαγανδίζουν ότι σώθηκε το κυρίαρχο δικαίωμα μας να τους ψηφίζουμε και μετά αυτοί να κανονίζονται μεταξύ τους.

Αυτό που «σώζεται» κάθε φορά από όλους τους πιο πάνω, είναι το ψεύτικο μοντέλο ευμάρειας και αναισθησίας που δημιούργησαν και νομίζουν ότι θα συνεχίσει να υπάρχει για πάντα.

Και στην Ελλάδα νόμιζαν ότι το σύστημα τους θα συνεχιζόταν για πάντα.
Κάνω υπομονή.

19 Comments:

At 07 March, 2012 12:08, Anonymous Anonymous said...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...

Ασχετο/σχετικό αλλά σκεφτόμουν προχθες...όλοι αυτοί που θέλουν/θέλαν ένωση με την ελλάδα, που αγαπούν την ελλάδα, που νιώθουν έλληνες κοκ...τι λένε τώρα που γέμισε η Κύπρος με έλληνες οι οποίοι δουλεύουν ΠΑΝΤΟΥ. Σε εστιατόρεια, στο αεροδρόμιο Κύπρου, σε καφέ, σε καταστήματα. Τι θα λένε σε λίγο καιρό? Θα τους αγαπάνε? ή θα δούμε τα πρώτα συνθήματα έξω οι έλληνες από την Κύπρο...και αν γίνει αυτό...πόσο ηλίθιοι θα νιώθουν από μέσα τους?

Τα πράματα έχουν αλλάξει αλλά εμείς το αππαρί μας. Ωσπου να πεινάσουμε.

Και εκεί θα γίνει το έλα να δεις.

Περιμένουμε και μεις να δούμε τι θα δούμε.

 
At 07 March, 2012 19:19, Blogger Ουφ! said...

εσυνεδριάσαν τελικά; την τελευταία φορά που άκουσα ειδήσεις θα συνεδριάζαν το απόγευμα γιατί το πρωί ετσακωθήκαν! ως το απόγευμα θα τους είχε περάσει το πικκάρισμα;!

 
At 08 March, 2012 11:24, Blogger CRITIC said...

Μα υπομονή κάμνουμε όταν πιστεύουμε ότι ίσως υπάρχει μια πιθανότητα να βρεθεί μια λύση. Δυστυχώς στην δική μας περίπτωση νομίζω ξεπεράσαμε εκείνο το στάδιο...την τελευταία ελπίδα επήρε την μαζί του στον τάφο.

 
At 08 March, 2012 12:33, Anonymous Anonymous said...

@CRITIC: Mallon den epiases to noima tou "kano ipomoni" tis drakounas :)

 
At 09 March, 2012 09:00, Anonymous ματιλτα said...

Θυσία στον βωμό του Μακροχρόνιου τους αγώνα υπέρ της αποτροπής της Λύσης.

Βαρκέ - ούτε να ξεράσω εν μου έρκετε πκιόν

 
At 09 March, 2012 12:36, Anonymous Anonymous said...

Boring!

Τόσο το θέμα όσο και η ανάλυση. Το ωραίο είναι πως apparently έχεις a slight glimmer of hope ότι έκανες την breakthrough ανάλυση που σπάζει τη μονοτονία του boring θέματος γράφοντας για ένα ζήτημα που από μόνη σου ήδη έχεις αναλύσει τόσες φορές όσες και η Λιάνα Κανέλη εμφανίστηκε σε διεθνή bulletins ξεστομίζοντας τις ίδιες κοτσάνες.

 
At 09 March, 2012 13:36, Anonymous Anonymous said...

E pws diaforetika na analysei to thema xryse mou anwnyme 09/03/2012 12:36?

Afou to prama einai nekro. standstill, baltos, staloura, brwma dysodoia pws na sou to exhghsw na to katalabeis?

Toulaxiston h drakouna leei kai kamia alh8eia. Etsi gia allagh edw mesa. Pou exei ginei h lexh alh8eia dirty word.

Xristina

 
At 09 March, 2012 14:05, Anonymous Anonymous said...

Χρυσή μου Χριστίνα,

The point is ότι τοιούτου είδους αναλύσεις τις ακούς καθημερινά σε όποια pointless κομματική συζήτηση over coffee παρακαθήσεις. Και η θεία μου τα ίδια με τη Δρακούνα λέει όταν διαβάζει το φλυντζάνι.

Conclusion is: You take a (boring)subject and turn it on its head, making a silk purse out of a sow's ear. Αν από την άλλη παρουσιάσεις αναμασημένο info που είναι όσο original όσο και τα κορδόνια παπουτσιών με τον ίδιο boring τρόπο όσο και οι 1000 προηγούμενοι - by all means do so, μεν νομίζεις όμως ότι ανακάλυψες την πυρίτιδα.

 
At 09 March, 2012 14:46, Anonymous Ακκανούρης said...

Ο στρατός της Βρετανίας το 2020 θα είναι 82,000. Οι Τούρκοι έχουν στην Κύπρο 40,000 άντρες.

Ναι, Δρακούνα φταίει το εθνικό συμβούλιο που δεν λύνεται το Κυπριακό.

Φέρτε μας επιτέλους μια πρόταση λύσης που να μην μετατρέπει την Κύπρο σε νεοταξικό νεοϊσλαμικό πειραματικό εργαστήριο.

 
At 09 March, 2012 14:56, Blogger drakouna said...

Δεν μπορώ να σου φέρω τίποτα. Ανακαλύπτω την πυρίτιδα (η τασιηνόπιττα έχει ήδη ανακαλυφθεί).

 
At 09 March, 2012 15:08, Anonymous Ακκανούρης said...

Αφού δεν μπορείς να φέρεις τίποτα τουλάχιστον μπορείς να πάρεις;

 
At 09 March, 2012 16:01, Anonymous Anonymous said...

Το έχω υπόψη μου, την τασιηνόπιττα την έχεις ανακάλυψει on several occasions σε προηγούμενα posts. I guess έμεινε η πενικιλίνη και το υγρό πυρ. Ideas ideas..

 
At 09 March, 2012 18:58, Blogger Patatoullis said...

"Εθνικό Συμβούλιο της ελληνοκυπριακής δημοκρατίας της νότιας Κύπρου";; Μα μιλάς τουρκικά;;;

 
At 09 March, 2012 19:08, Anonymous ματιλτα said...

‘Επιασες το νόημα ανώνυμε 14.46:

"Ο στρατός της Βρετανίας το 2020 θα είναι 82,000. Οι Τούρκοι έχουν στην Κύπρο 40,000 άντρες."

Τζαι στην νότια πλευρά ενός βράχου, οι ιθαγενείς που υποστηρίξαν (υποστηρίζουν) έναν σχέδιο που προνοεί την αποχώρησή του τούρτζικου στρατού, χαρακτηρίζονται που τα δημοσιογραφικά τσιράκια ως μειοδότες / προδότες / τουρκοπροσκυνημένοι / ριψάσπιδες .. (για πληθώρα ευφάνταστων βρισιών - στους γνωστούς δικηγόρους και τα τρωκτικά τους)

 
At 09 March, 2012 19:28, Anonymous Ακκανούρης said...

@ Ματίλντα:

Έχουν πρόθεση να αποσύρουν στρατό κατ΄εφαρμογή κάποιου σχεδίου αν αυτό ψηφιστεί;

Εάν ναι, τότε να αρχίσουν να αποσύρουν στρατό από τώρα. Προς τι η αναβάθμιση του στρατού στα κατεχόμενα;

Εάν υποστηρίζεις σχέδιο που προνοεί την απομάκρυνση του Τουρκικού στρατού (χωρίς να αρχίσει να αποχωρεί από τώρα) δεν είσαι προδότης, ούτε τουρκοπροσκυνημένος.

Απλώς εναποθέτεις δημοκρατικές ελπίδες (ως δημοκράτης που υποθέτω ότι είσαι) σε ένα φασιστικό κράτος. Όπως ο Chamberlain με τον Χίτλερ.

 
At 10 March, 2012 09:20, Anonymous ματιλτα said...

1.“Έχουν πρόθεση να αποσύρουν στρατό κατ΄εφαρμογή κάποιου σχεδίου αν αυτό ψηφιστεί;
Εάν ναι, τότε να αρχίσουν να αποσύρουν στρατό από τώρα. Προς τι η αναβάθμιση του στρατού στα κατεχόμενα.”

- Την τελευταία 6ετία υπάρχει συνεχής μείωση του τούρκικου στρατού κατοχής - πριν 4 χρόνια οι Αμερικάνοι αναφέρονταν σε αποχώρηση του μισού πέρίπου στρατού. Τούτο εν φανερό για όσους εμάς επισκεφτούμαστε την περιοχή Γερόλακος / ‘Αγιος Βασίλειος / Κοντεμένος / Μύρτου η οποία ένι που τες πιο στρατικοποιημένες περιοχές της βόρειας κύπρου – πολλά που τα στρατόπεδα έχουν σχεδόν φκερώσει.

2.«Εάν υποστηρίζεις σχέδιο που προνοεί την απομάκρυνση του Τουρκικού στρατού (χωρίς να αρχίσει να αποχωρεί από τώρα) δεν είσαι προδότης, ούτε τουρκοπροσκυνημένος.
Απλώς εναποθέτεις δημοκρατικές ελπίδες (ως δημοκράτης που υποθέτω ότι είσαι) σε ένα φασιστικό κράτος. Όπως ο Chamberlain με τον Χίτλερ.»

Το πιο πάνω κερδίζει επάξια θέση στο κεφάλαιο «supportive argumentation nonsense» (sorry Akanouri) για τον Μακροχρόνιο απότροπής της λύσης που λέαμε πιο πάνω

 
At 10 March, 2012 10:35, Anonymous Ακκανούρης said...

Ματίλντα.

Αναφορικά με τον αριθμό των Τούρκων Στρατιωτών, αυτό που λες δεν ισχύει. Η προσωπική σου γνώση περί στρατιωτικών θεμάτων περιορίζεται σε περιηγητική εντύπωση βουκολικών προθέσεων.

Γεγονός όμως παραμένει ότι η κατοχική δύναμη ανέρχεται στις 40,000 άνδρες και 400 περίπου άρματα.

Επίσης αναβάθμιση έχει επέλθει με την κάθοδο περισσότερων ειδικών δυνάμεων και σύγχρονων αντιαρματικών όπλων. Ακόμα και η αναβάθμιση λιμανιών με σκοπό να εξυπηρετήσουν νέες αποστολές και επιχειρήσεις σε σχέση με την αμφισβήτηση της ΑΟΖ της ΚΔ.

Ακόμα και η κάθοδος νέων αυτοκινούμενων πυροβόλων με μεγαλύτερο βελινεκές από τα προηγούμενα.

Η πληροφόρηση που έχεις λάβει από τους δικούς σου Αμερικάνους έχει να κάνει με το confirmation bias σου (sorry Matilda). Αγνοείς ότι υπάρχουν και άλλοι Αμερικάνοι που λένε άλλα. Και το όνομά τους δεν είναι Fulbright.

Και όπως ο Chamberlain πίστευε ότι ο Χίτλερ ήθελε αγάπες, έτσι και εσύ πιστεύεις ότι οι Τούρκοι (όχι οι Τουρκοκύπριοι) έχουν σκοπό να διατάξουν την αποχώρηση του στρατού. Ο στρατός εξαναγκάζεται να αποχωρήσει μετά από στρατιωτική ήττα.

Δεν αποτελεί στρατιωτική ήττα η εφαρμογή σχεδίου που ουσιαστικά διασφαλίζει τα λάφυρα της εισβολής.

Και δεν μετρά η αποχώρηση του Τουρκικού στρατού όταν την ίδια ώρα υπάρχουν διατάξεις που επιτρέπουν την επαναφορά του κάτω από το πρόσχημα των εγγυήσεων.

Καλημέρα και απόλαυσε τον καφέ σου. Lovely day aint' it?

 
At 10 March, 2012 11:31, Anonymous ματιλτα said...

Αμερικάνοι ... Fullbright..

- όταν έγραψα "(για πληθώρα ευφάνταστων βρισιών - στους γνωστούς δικηγόρους και τα τρωκτικά τους)" πραγματικά δεν ενννούσα εσένα ακανούρη.

Προφανώς όμως κατέχεις τζαι εσύ καλά την τέχνη.

 
At 20 March, 2012 12:34, Anonymous Τσιριπιλλούα said...

Ακκανούρη,
μπορείς να μας πεις την πηγή των πληροφοριών σου όσον αφορά τον τουρκικό στρατό;
Ματίλντα,
εν τζαι ξέρεις... ο στρατός που εξαφανίζεται έχει επανδρώσει υπερσύγχρονα υπόγεια στρατόπεδα, όπου πραγματοποιούνται στρατιωτικές ασκήσεις με τη συνεργασία γιγάντων και άλλων εχθρών του ελληνικού έθνους.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.