Thursday, January 12, 2012

Let the brainwash begin

Μόλις έζησα μια εμπειρία του 1987. Back in time λέμε.

(Όχι, δεν έλαβα μέρος σε φιλμάκι της Eurovision αν και προχτές στο Τρόοδος στάθηκα στο exact same spot που στέκεται η Αλέξια στο φιλμάκι του Άσπρο Μαύρο –ακριβώς κάτω που τη μια πίστα για σκι (στέκεται σε 2 σημεία)- και σούζεται επιτόπου σε στυλ δεξί πόδι μπροστά, αριστερό πόδι μπροστά, here we go και επαναλαμβάνουμε και κρατούν και ένα μωρό με κόκκινη στολή του σκι (αυτό το part το έκαμνε η Mini Me προχτές) μόνο το αρμόνιο έμεινε να στήσουμε πάνω στο χιόνι και να γίνουμε εντελώς ρόμπα.

Όχι, η εμπειρία που έζησα εγώ ήταν στην πόλη.

Μπήκα μέσα σε δημοτικό σχολείο για πρώτη φορά μετά τη δική μου αποφοίτηση (hence Άσπρο Μαύρο people??)

Πήγα για να εγγράψω την κουκλάρα στην προδημοτική διότι δεν μπορούμε να το αποφύγουμε άλλο, πρέπει επιτέλους να έρθει σε επαφή με το brainwashing των δημόσιων σχολείων μας και ελπίζουμε ότι θα επιζήσει όπως εμείς και θα γίνει λαμπρό και παραγωγικό μέλος της κοινωνίας μας με 4-5 πτυχία που δεν θα ξέρει τι να κάνει.

Anyway. Μπήκα από πριν στο internet και ενημερώθηκα καταλλήλως, συμπλήρωσα τη σωστή φόρμα, εμφανίστηκα στο σωστό σχολείο με όλα τα σχετικά δικαιολογητικά και…ευσεβάστως επιβεβαιώνω ότι η γλασέ κόλλα στο σέλοτεξ ακόμα ζει ζει, για χιόνι μπαίνει σταθερά βαμβάκι και το λιμανάκι της Κερύνειας δεσπόζει πάνω από τον πίνακα (oh yeah baby) με τη λεζάντα «Δεν Ξεχνώ» (πουπάνω) και το «Θα έρθει εκείνη η ώρα» (πουκάτω).

Μαλάκα… συγκινήθηκα. Έψαξα να βρω και φωτογραφία του Μακαρίου αλλά αλόπως εκατεβάσαν την για να την ξεσκονίσουν or something. Αναμένω το Σεπτέμβριο να τη δω διότι ζει ζει και αυτός και πάει πακέτο με το Δεν Ξεχνώ. Κατά τα άλλα οφείλω να παρατηρήσω ότι τα έπιπλα ήταν brand new, υπήρχε computer στην αίθουσα και γενικά, ο χώρος υπέστη εκτεταμένο νίψιμο. Εύγε.

(αλλά το Δεν Ξεχνώ τζιαμέ ατάραχο, καμία εξέλιξη στο θέμα)

Με υποδέχτηκε χαρωπή η διευθύντρια με φουσκωτή κουπ Αντρούλλας Βασιλείου και σετ φούστα-μπλούζα-αλυσίδα με σταυρό στο λαιμό. Ήταν ευγενέστατη και ήρεμη, όπως είναι οι δασκάλες που στα πενήντα πέντε τους παίρνουν την προαγωγή που περίμεναν υπομονετικά τόσα χρόνια και έχουν επιτέλους γίνει διευθύντριες λίγο πριν αφυπηρετήσουν. Δυσκολεύτηκε λίγο να χρησιμοποιήσει το photocopy machine για να κάνει copy της αίτησης αλλά είναι κατανοητό. Άμα 30 χρόνια ασχολείσαι με το «περνά περνά η μέλισσα», δεν είναι του τομέα σου να φκάλλεις photocopies.

Θα μας ειδοποιήσει, είπε, όταν κοντέψει η επόμενη σχολική περίοδος για να βρεθούμε, να γνωριστούμε και να μιλήσουμε για τα όνειρα και τις προσδοκίες μας. Και για να συγκόψουμε βεβαίως ποιοι είναι οι άλλοι psycho γονείς που θα πρέπει να συναναστραφούμε…

20 Comments:

At 12 January, 2012 12:36, Blogger the Idiot Mouflon said...

...και το πάλεμα σου δεν τελειώνει...

 
At 12 January, 2012 14:30, Blogger Moonlight said...

φουσκωτή κουπ Αντρούλλας Βασιλείου...εγώ πάντως είχα και δασκάλα με ίδιο όνομα...

πάντως εγώ εν εξεπλάγηκα καθόλου με την περιγραφή σου....πώς αλλιώς θα το περίμενες δηλαδή;
καθένας κουβαλά το σταυρό του.
εμείς το δεν ξεχνώ, οι γάλλοι κυριολεκτικά το σταυρό τους και πάει λέγοντας.
μακάρι να εν τούτο το θέμα μας.

για τους δασκάλους...φαντάσου να μεν ήταν μότιβεϊτεντ λόγω μισθού πόσο θα εδουλεύκαν.

 
At 12 January, 2012 16:44, Anonymous Anonymous said...

Se thavmazw. Egw tin egrapsa se idiwtiko parolo pou zw se mia chwra me poly kalytero ekpaideutiko systima ap'oti i kypros... Perimena ta drakounakia na pane junior school or something...

 
At 12 January, 2012 16:51, Anonymous Anonymous said...

Αν δεν σου αρέσει το σύστημα γιατί δεν συνεχίζεις στο ιδιωτικό;

 
At 12 January, 2012 17:05, Anonymous Anonymous said...

H rwga, mesa pou to aspro kollhto poloneck sto Aspro mauro htan sto filmaki h sto actual performance?

Egw mono touto thymoumai pou to Aspro Mauro.

Thea h Alexia milia mprosta....pou eperimenamen thn Jennifer Aniston na to kamei moda sta friends!

 
At 12 January, 2012 18:19, Anonymous matilda said...

Τελική γιορτή δημοτικού με backdrop την φωτογραφία της τζερύνιας, τζαι τους μιτσιούς να ανακαλιούντε στον ρυθμό του "Κερύνεια μάνα μου"..
"Με τον πόθο να σε δούμε ζούμε Κερύνεια μας.... ο πρόσφυγας παππούλης δακρύζει .. οι 'Έλληνες με την γενναία ψυχή θα πολεμήσουν για να υψώσουν και πάλι η γαλανόλευκη στα χωριά του Πενταδάκτυλου…. στον καλό θεούλη ορκιζόμαστε να εκπληρώσουμε το τάμα..."

Μόλις ήρταμε βουρητοί που την Τζερύνια για να προλάβει η μιτσιά την γιορτή. Αφού πρώτα επήαμε επίσκεψη σε φίλους που ζιούν σε ένα ανέκαθεν αμιγές τουρκοκυπριακό χωρκό στον Πενταδάκτυλο.

«Εννά το πελλάμουμε το μωρό» λαλεί ο άντρας μου. Τον επόμενο Σεπτέμβρη η μιτσιά ιδιωτικό να γράφει έκθεση για τον Hellicar “Peace and Religions”. Τα ρυάλλια που διούμε μπορεί να τα γλυτώσουμε που τους ψυχολόγους...

 
At 12 January, 2012 18:50, Blogger Dr. Prixtis said...

to pio simantiko de mas to eipes! eixan kalo stock apo xrwmatistes kimwlies?

 
At 12 January, 2012 21:28, Anonymous Λαχανάκι Βρυξελλών said...

Ξέρεις πόσο καιρό είχε να ακούσω τη λέξη σέλοτεξ; Ππππιιιιιι.

 
At 12 January, 2012 22:05, Anonymous Anonymous said...

Αφού έφκσλε τόσους αππομένους το εκπαιδευτικό μας σύστημα...τελικά εχεις δίκιο. Εν κάμνει καλή δουλειά.

 
At 12 January, 2012 22:15, Anonymous milaz said...

Το ταχυδρομείο της Προδρόμου έσει φώτο του Μακάριου κόμα... είσιεν τουλάχιστον μέχριν πριν 2-3 χρόνια... μπαίνεις μέσα τζαι εν σαν το back to the future...

 
At 13 January, 2012 13:28, Anonymous Anonymous said...

Η κουπ Αντρούλλα Βασιλείου είναι σταθερή αξία για τις περισσότερες 50+ στην Κύπρο.. Το όνομα Αντρούλλα Βασιλείου αρκετά κοινο επίσης

 
At 14 January, 2012 01:11, Blogger Tsekouladoura said...

OMG
Οι κορες μας εν συνομιλικες !?

 
At 16 January, 2012 17:28, Blogger CRITIC said...

2-3 σοβαρές διαπιστώσεις και ερωτήματα....

1. Οι γνώσεις σου για το άσπρο μαύρο είναι όντως εντυπωσιακές. Εγώ το μόνο που θυμούμαι πάντως που το 1987 εν τον Νίκο Γκάλη τζαι τον Γιαννάκη να σηκώνει το Ευρωπαϊκό στο μπάσκετ.
By the way είδα Αλέξια πρόσφατα στο Ράδιο Αρβύλα τζαι ήταν όντως καλή...Εν ακολούθησα την καριέρα της μετά το Ασπρο Μαυρο.

2. Επήα να ψηφίσω στες δημοτικές στην αίθουσα που ήμουν στην Τρίτη δημοτικού. Έκαμα παρόμοιες διαπιστώσεις μαζί σου. Μακάριο εν είδα πάντως ούτε εγώ. Άμπα τζαι εκατεβάσαν τους; Οοοοοοοο god.

3. Τα τετράδια αλλάξαν ή εν τα ίδια. Εν ακόμα χρώμα σκατί και λιλά με το Πελλαπαϊς τζαι το λιμανάκι έξω; Το εξώφυλλο εν σάννα τζαι εν ανακυκλωμένο χαρτί χωρίς να ένει;

4. Τα μαλλιά της Αντρούλλας εν άπαιχτα. Δέρνει τα μόνο η κόμμωση του Μαυρονικόλα.

 
At 17 January, 2012 22:14, Anonymous opem said...

Φίλε CRITIC,
τις απορίες σου για το Άσπρο Μαύρο δεν μπορώ να σου τις λύσω...
Αλλά για τα σχολεία μπορώ..
Τα τετράδια είναι ακριβώς τα ίδια.. Παρόλα αυτά η νέα γενιά δασκάλων τυπώνει σε αυτοκόλλητα πιο χαρούμενα εξώφυλλα και τα κολλάνε πάνω στο Πέλλαπάις..
Αλλά όταν ο μέσος όρος ηλικίας δασκάλων στα δημόσια σχολεία σήμερα είναι 40 τι περιμένεις...
Όσο αφορά τώρα τις σχολικές γιορτές, πήγα σε τελική γιορτή στην οποία πέρασα απίστευτα ωραία, χωρίς "δεν ξεχνώ" κτλ...
Το σημαντικό είναι τα σχολεία να στελεχωθούν με άτομα γεμάτα όρεξη και νέες ιδέες...
Για την δική σας ενημέρωση, τα επόμενα δέκα χρόνια δεν θα υπάρχουν αφυπηρετήσεις δασκάλων, επομένως αγαπητή Δράκουνα get used to "Δεν ξεχνώ" και "Επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες"..

 
At 18 January, 2012 09:36, Anonymous ματιλτα said...

Μπορεί όμως να το λυθεί το εβλοημένο τζαι να λυθούν μαζί του τζαι τα μάγια που κρατούν καθηλωμένη την κυπριακή κοινωνία στον στρουθοκαλισμό, τον φόβον τζαι την μιζέρια - τζαι όσους που μας διαφέρουμε νάκκον, αποκλησμένους στην "νεκρή ζώνη"....

 
At 18 January, 2012 13:45, Blogger CRITIC said...

Μα αν λυθεί τι έννα γίνουν μετά τα τετράδια, οι φωτογραφίες του Μακαρίου, οι προσφυγικές οργανώσεις, το ΔΗΚΟ....
Θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα.

 
At 18 January, 2012 19:19, Anonymous ματιλτα said...

Χμ....

Critic

Μπορείς να φανταστείς αν λυθεί, τι εννά γίνει ο Αριστος Μιχαηλίδης (του Φιλελεύθερου)?

 
At 20 January, 2012 08:51, Anonymous Ακκανούρης said...

Guys να φύγουμε το "δεν ξεχνώ" και να βάλουμε το "ξεχάσαμε".

Πείτε στους Εβραίους να ξεχάσουν το Νταχάου, το Άουσβιτς και το Στάλαγκ. Αδύνατον θα μου πείτε μερικοί. Αυτό θα ισοδυναμούσε με αποδοχή των τετελεσμένων των φρικαλεοτήτων των Χίμλερ, Μέγκελε και των άλλων εμπνευστών του "αριστερού" Ετζεβίτ.

Η φωτογραφία του Μακαρίου και του κάθε προέδρου παραπέμπει σε κόμμα του Μπάαθ. Κανένας πρόεδρος δεν είναι πάνω από τον άνθρωπο. Τον πολίτη.

Όμως η φωτογραφία της Κερύνιας είναι εκεί να μας θυμίζει ότι οι άνθρωποι της Κύπρου είναι θύματα μιας θηριωδίας, μιας γενοκτονίας για την οποία δεν υπήρξε κάθαρση.

Η μόνη επίσημη επιδίωξη από όλες τις πολιτικές παρατάξεις του τόπου είναι η δημιουργία τέτοιου υποβάθρου ενοχής, ώστε η ισλαμοφασιστική Τουρκία (με την ανοχή αυτών που απαγγέλλουν πάμπλο νερούδα κοιτώντας τα θολά μάτια του Σύμη στα καλά καθούμενα) να πάρει συγχωροχάρτι για τα ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ που διέπραξε και διαπράττει. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε την αξιοπρέπεια των Αρμενίων που δεν ξεχούν; Όχι γιατί δεν είναι χιπ, μουλτικουλτούρ και κτλ

Με διώχνεις από το σπίτι μου και απαιτείς να ξεχάσω; Όχι. θυμάμαι για να μην τα πάθουν οι επόμενες γενεές.

Θυμόμαστε τους Ναζί στη Γερμανία και γι αυτό δεν είχαμε αιματοκύλισμα ξανά στην Ευρώπη. Και όταν ο Μιλόσεβιτς πήγε να ξανακάνει τα ίδια, τον ισοπεδώσανε οι Ευρωπαίοι.

Όμως εμείς εδώ τι λέμε; Θέλουμε να ξεχάσουμε! Και στην πορεία πάρτε Τούρκοι, Άγγλοι το αέριο, για να μην έχουμε ούτε καν την ευκαιρία σε εφήμερο και παροδικό πλούτο. Γιατί το αξίζουμε, γιατί τους κάναμε και μεις πολλά...

 
At 20 January, 2012 18:05, Anonymous Anonymous said...

"Και όταν ο Μιλόσεβιτς πήγε να ξανακάνει τα ίδια" εβρεθήκαν κάτι γουρούνια κυπραίικα στο πλιάτσικο εναντίον του γιουγκοσλάβικου λαού τζαι με τα κλεμμένα εκάτσαν πας στο σβέρκο μας τζαι χρηματοδοτούν την μη λύση, άμπα τζαι ξαναμοιραστεί η τράπουλα τζαι οι κληρονομικές καρέκλες σε μια νέα δομή εξουσίας.

Η αλήθκεια ακκανούρη εν μπορεί να γίνετε trimmed για να ταιρκάζει. Το δίκαιον πρέπει ναν δίκαιον ...

θωρώντας τα θολά μάθκια του Σύμη

 
At 22 May, 2012 02:26, Anonymous Anonymous said...

Etsi pliroforiaka den esheis idea ti mad photocopying skills ehoun toutes oi palies nipiagwgoi! Mallon en to mihanima pou eishen to provlima. Just saying!

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.