Thursday, December 22, 2011

Το δώρο της Πατάτας

Αγαπητή Πατάτα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα για το blog σου μέχρι σήμερα που μπήκα να διαβάσω 2-3 πράματα να δω τι παίζει (you know, να μην κάνω δώρο τασάκι σε μη καπνιστή ας πούμε). Από αυτά που διάβασα καταλήγω στο πιο κάτω ασφαλές συμπέρασμα:

Ο Ρουμάνος ακούεται μια χαρά τύπος, LFE, δώσε πάνω του, ζήσε τον τρελό σου έρωτα στην Τιμισοάρα ή από όπου αλλού είναι (είπα μια πόλη της Ρουμανίας στην τύχη), και σου εύχομαι να περάσεις καλά. Εγώ Ρουμάνους δεν έτυχε ποτέ να «γνωρίσω», ήξερα όμως παλιά μια γαμάτη τύπισσα Ρουμάνα, της οποίας την ιστορία θα μοιραστώ μαζί σου:

Στις αρχές της δεκαετίας του 80, όταν ακόμα στη Ρουμανία είχαν τον Τσαουσέσκου, και τους σκίαζε η φοβέρα και τους πλάκωνε η σκλαβιά, μια νεαρή πλην γκομενέ Ρουμάνα που την έλεγαν Ροξάνα (εν της εφεξής καλούμενη Ρόξη), γνώρισε ένα νεαρό Κύπριο φοιτητή που πήγε να σπουδάσει εκεί με την ευγενή χορηγία του κόμματος (ξέρεις ποιου κόμματος, ακατάχνωτα). Ο Κυπραίος ερωτεύτηκε την Ρόξη, η Ρόξη ερωτεύτηκε την visa και το διαβατήριο και τέλος πάντων, ο Κυπραίος έκανε εισαγωγή στην Κύπρο την Ρόξη, την οποία μάλιστα παντρεύτηκε.

Φαντάσου τώρα στα early 80s μια δίμετρη ξανθιά και έξαλλη Ρουμάνα να ζει στην παλιά Λευκωσία με τα πεθερικά της (οι οποίοι ήταν hard core Κυπραίοι). Δεν ξέρω τι της είπε ο Κυπραίος για την Κύπρο, πάντως η Ρόξη συμπεριφερόταν as if να ζούσε σε προάστιο της Καλιφόρνιας (party time baby!). Νομίζω τα τελευταία χρόνια έχουν γυριστεί διάφορες αμερικάνικες σειρές που περιγράφουν την κατάσταση, π.χ. Raising Hope, Modern Family κ.α. Τότε στα 80s είχαμε ως πρότυπο μόνο την Roseanne.

Η Ρόξη προφανώς στην αρχή ήταν ευτυχισμένη που ήρθε στην Κύπρο (οποιοσδήποτε θα ήταν happy που έφυγε από τη Ρουμανία εκείνη την περίοδο) και προσπάθησε να ενταχθεί στο σύνολο όσο πιο γρήγορα γινόταν. Κυκλοφορούσε με κολλητά κορμάκια γυμναστικής και warm legsJane Fonda ήταν ένα από τα σημαντικά πρότυπα της), μπαντάνα στα punk πλατινέ μαλλιά (αντέγραφε το χτένισμα των Def Leppard), έμαθε σπαστά κυπριακά (μόνο τις βρισιές), και μάλωνε όλη μέρα με την πεθερά της. Μιλούμε, έγινε μια σωστή Κυπραία.

Μια χαρακτηριστική σκηνή, θυμάμαι, ήταν ένα απόγευμα, που μια γριά σε ένα γειτονικό σπίτι έσπασε το πόδι της και κλήθηκε το ασθενοφόρο να έρθει να την πιάσει. Ήταν χειμώνας, η γριά δεν ήταν σε συνεννοήσιμη κατάσταση, έτρεξε όλη η γειτονιά να δει τι παίζει, η Ρόξη ήταν αυτή που σκέφτηκε να πάει μέσα στο σπίτι της γριάς να βρει κανένα παλτό να της φορέσουν να μην κρυώσει. Μπήκε μέσα και επέστρεψε με ένα…. γούνινο παλτό, καπέλο και ασορτί γάντια (η γριά είχε περάσει μεγάλες δόξες). Η Ρόξη δικαιολόγησε την επιλογή της στα ρούχα ότι μόνο αν στέλναμε τη γριά στο νοσοκομείο καλοντυμένη θα της έδιναν σημασία. Είχε έρθει από τη Ρουμανία, κάτι ήξερε.  

Η Ρόξη τώρα που το σκέφτομαι, μπορεί να μην αγάπησε τον Κυπραίο της (που χώρισαν μετά από λίγα χρόνια), την Κύπρο όμως την αγάπησε διότι παρέμεινε και δημιούργησε μια νέα ζωή εδώ ως μουχτάρενα των Ρουμάνων της Κύπρου. Την έβλεπα αραιά και που στο δρόμο, η Ρόξη πάντοτε καβάλα στην μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού της (τη φάση της Jane Fonda διαδέχθηκε η φάση «δερμάτινα». Πάντοτε πιστή στη δεκαετία του 80), πάντοτε πλατινέ ξανθιά.

Στην πορεία «οι γυναίκες επιστρέφουν» (τότε που συνέλαβαν κάποιες στα Λύμπια ή τον Άγιο Κασιανό, δεν θυμάμαι) είχε λάβει μέρος και η Ρόξη και την συνέλαβε briefly ο κατοχικός στρατός. Την είδα στις ειδήσεις (έκανε και δηλώσεις η θεά, ευτυχώς μέχρι τότε είχαν βελτιωθεί τα ελληνικά της) και τη θυμήθηκα. Δήλωσε ότι έλαβε μέρος στη διαδήλωση διότι νιώθει Κύπρια, τη συνέλαβε ο Αττίλας και αυτή από το φόβο της μήπως και την κλέψουν, κατάπιε τα χρυσαφικά που φορούσε (σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, μικροπράγματα, dont panic).

Αυτή είναι η Ρόξη. Η απίστευτη Ρουμάνα θεά των 80s. Πρωτοπόρα στο είδος της. Εξακολουθεί να μένει στην Κύπρο. Άτε, ξεκίνα για Ρουμανία να ανταλλάξουμε πληθυσμό. 

3 Comments:

At 22 December, 2011 11:42, Blogger Moonlight said...

που τα αλήθκεια τωρά;
ουάου, και γαμώ τους αθρώπους η Ρώξη!

 
At 22 December, 2011 12:22, Blogger Πατάτα said...

Αγαπημένη μου!
όντως τούτη η Ρόξη πρέπει να ήταν και η πρώτη Ρουμάνα στην πιάτσα!
Ναι ρε να κόψω εγώ να πάω στην Ρουμανία, αλλά έχουμεν λλιά προβλήματα.
1. Θα καταφέρω εγώ να είμαι η αντίστοιχη Ρόξη στον χωρκό του Ρουμάνου με 1000 άτομα πλυθησμό?
2. Για να καταφέρω να το κάμω τούτο θα πρέπει να πιντώσω τουλαχιστών 2 μέτρα πόιν!
3. Ανταλλαγή πλυθησμού? για να έιναι τουλάχιστων δικαίοι εννα πρέπει να γεννοβολώ κάθε 9 μήνες!

και έτσι εναν update για τον Ρουμάνο: θέλει να έρτει Κύπρο να δουλέψει! αν θέλετε κανέναν να σας κάμνει τους κήπους λαλείτε μου!!!


Καλές Γιορτές Δρακούνα μου! να περάσεις λαμπρά!
φιλιά!

 
At 22 December, 2011 13:06, Blogger Εγώ said...

Αχαχαχαχα κοπέλλι η Ρωξάνα α!

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.