Monday, October 24, 2011

Οι έρανοι είναι... γρήγορη υπόθεση

Είναι ένα container (όχι με εκρηκτικά). Δεν είναι τοποθετημένο στο Μαρί αλλά πίσω που το Mall (της Λευκωσίας). Προορισμός του είναι η Κένυα, να πάρει ρούχα και άλλα χρήσιμα αντικείμενα στα παιδάκια που έχουν ανάγκη.

Πε της Κυπραίας ότι ένα παιδάκι κάπου έχει ανάγκη και γίνεται καπνός (μα καπνός όχι αστεία) να προσφέρει. Όχι μόνο να προσφέρει, αλλά να προσφέρει γρήγορα και σε ποσότητες.

Μου έστειλαν το email με το container που θα πάει στην Κένυα την Παρασκευή. Μέχρι να σηκωθώ να πεταχτώ στο διπλανό γραφείο για μια δουλειά, ήρθε και το δεύτερο email από τη δασκάλα του δημοτικού της Φανερωμένης να δώσουμε και εκεί διότι τα παιδάκια των μεταναστών δεν έχουν και μπλα μπλα κοριτσάκι φορεί σάνδαλα με κάλτσες λόγω έλλειψης κλειστών παπουτσιών και μπλα μπλα.

«Πόμπα» σκέφτεσαι πουμέσα σου. Θα δώσω στη Φανερωμένη που είναι κοντά και βολικά. Δίνεις πουμέσα σου και brownie points της δασκάλας που σκέφτηκε να διευθετήσει το πρόβλημα δημιουργικά (είδες που έννεν ούλλοι οι δασκάλοι γέρημοι τελικά?).

Μέχρι να πάς σπίτι, να ανοίξεις το ερμάρι, να γεμίσεις μια decent size τσάντα με διάφορα χρήσιμα και να διερωτηθείς που ακριβώς πρέπει να τα πάρεις, λαμβάνεις άλλο email που σε πληροφορεί ότι «ντάξει κορούδες, οι ανάγκες του δημοτικού έχουν καλυφθεί, είμαστε κομπλέ, δεν θέλουμε άλλα».

....

«What the fuck you bitches! Ούτε 5 ώρες δεν πέρασαν από τα emails. Μα πότε πρόλαβαν ΑΥΤΕΣ και εγώ έκοψα πίσω? Με έκαναν σκόνη πιο καπάτσες ερανόβιες…»

Εμπρός βήμα ταχύ για το container της Κένυας. Θα στείλεις τα ρούχα που μάζεψες σαφάρι! Θα τα δω να τα φορούν τα παιδάκια της Κένυας σε Christmas cards της UNICEF. How cool is that?

Φτάνοντας στο container, ανακαλύπτεις έντρομη ότι το εν λόγω container έχει παραφουσκώσει επικίνδυνα και μάσιεται να εκραγεί. Ξυπνούν οι θύμισες του Ιούλη και σβήνεις ενστικτωδώς το air condition για να κάνεις οικονομία. Όχι μόνο έχει γεμίσει το container με όλες τις προηγούμενες κολεξιόν του mothercare, prenatal, M&S και Gap kids αλλά η Gulf Air (η αερογραμμή που ανέλαβε να τα μεταφέρει) άρχισε να κάνει πρόβλημα για τα extra κιλά που θα χρειαστεί να κουβαλήσει στην Κένυα.

Αποτέλεσμα: Ευχαριστούμε, δεν χρειαζόμαστε άλλα ρούχα, νάστε καλά.
  
Oh my God! Οι ερανόβιες bitches πάλι με πρόλαβαν! Είναι παντού, είναι γρήγορες, είναι δικτυωμένες και θέλουν να ξεφορτωθούν του κόσμου τα second hand ρούχαααααα!!!!!

Αν ήταν να κάνουμε διαγωνισμό νυφικού στα sales θα με ποδοπατούσαν.
Αν ήταν να κάνουμε διαγωνισμό στο supermarket (10 λεπτά ότι προλάβεις να βάλεις στο καροτσάκι είναι free) θα μου άφηναν μόνο τα κωλόχαρτα.

Εγκαταλείπω το σπορ. Αν και μπαίνω στον πειρασμό στα φώτα της τροχαίας που θα με σταματήσουν για το Ραδιομαραθώνιο, να τους δώσω αντί εισφορά μια τσάντα ρούχα. Έτσι για το γαμώτο της υπόθεσης.

5 Comments:

At 24 October, 2011 17:44, Blogger bestman said...

Ετοίμαζε ρούχα για την Ελλάδα. Και τροφιμά, και φάρμακα, παιγνίδια και ο,τι αλλο δίνουμε συνήθως... Δυστυχώς...

 
At 24 October, 2011 19:19, Anonymous Maria said...

you're a sister soul, we should go for coffee one of these days!

 
At 25 October, 2011 14:32, Anonymous Anonymous said...

Ahahahahahahahaaaa!

oi bitches eranobies!

polla kalo post na men niw8w typseis pou en etaraxa na kamw to wardrobe cleaning mou in time...

Epomeno container

Patsy

 
At 03 November, 2011 15:19, Blogger Tsekouladoura said...

You wrote...

Me likes...

 
At 31 March, 2012 23:40, Anonymous Ρένα Χόπλαρου said...

Αγαπητή Δρακούνα, τώρα μόλις διάβασα το κείμενο σου για το θέμα του εράνου της Φανερωμένης. Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Ήταν απίστευτο το πόσο γρήγορα διακινήθηκε το mail που έστειλα (σημείωση ότι το έγραψα ως απάντηση στην αδερφή μου και σε 10 φίλες της, μόλις έλαβα το mail για την Κένυα). Τα παιδιά του σχολείου μου που είχαν ανάγκη δεν ήταν πάνω από 25 (όλο το σχολείο είναι γύρω στους 90 μαθητές). Το τηλέφωνο του σχολείου, όπως και το δικό μου (ήμουν ανόητη που το κοινοποίησα στο mail που έστειλα στην αδερφή μου και στις φίλες της) χτυπούσαν ασταμάτητα. Βρήκα το μπελά μου! Σου μιλάω για 500 τηλέφωνα την ημέρα. Πού να προλάβεις!Το θετικό όμως είναι ότι φτιάχτηκε μια λίστα με ανθρώπους που θα βοηθούν πιο μόνιμα τα παιδιά του σχολείου, με όποιο τρόπο μπορούν (ρούχα, πληρωμή γιατρών,οδοντιάτρων, οφθαλμιάτρων, φαγητό, networking στήριξης σε μαμάδες παιδιών που ψάχνουν δουλειά, κτλ).

Ρένα Χόπλαρου, δασκάλα ΖΕΠ Φανερωμένης και αρθρογράφος στον Πολίτη

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.