Friday, November 04, 2011

Νόμος για την καταπολέμηση του Κουλία & friends

Την επόμενη φορά που θα ακούσετε τις "πύρινες" δηλώσεις του κ. Κουλία για διάφορα θέματα, θυμηθείτε ότι πρόσφατα ψηφίστηκε ένας νόμος που τον λένε ο περί της Καταπολέμησης Ορισμένων Μορφών και Εκδηλώσεων Ρατσισμού και Ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου Νόμος (134(Ι)/2011, φρέσκος φρέσκος δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου 2011), ο οποίος λέει τα ακόλουθα:

"... Πρόσωπο το οποίο εκ προθέσεως δημόσια διαδίδει και δημόσια υποκινεί με οποιοδήποτε τρόπο βία ή μίσος που στρέφεται κατά ομάδας προσώπων ή μέλους ομάδας προσώπων που προσδιορίζεται βάσει της φυλής, του χρώματος, της θρησκείας, των γενεαλογικών καταβολών ή της εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, κατά τρόπο που διαταράσσει τη δημόσια τάξη ή που έχει απειλητικό ή υβριστικό ή προσβλητικό χαρακτήρα, είναι ένοχο αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης, υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα πέντε (5) χρόνια ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις δέκα χιλιάδες ευρώ (10.000) ή και στις δύο αυτές ποινές..." 

Αμάν! Έγινε έτσι νόμος για να φιμώσει αυτό τον αγνό πατριώτη του αγώνα κατά των φανταστικών εχθρών μας?

Όχι βρε, είναι για να εναρμονιστούμε με Ευρωπαική Απόφαση-Πλαίσιο για όλους τους ευρωπαικούς Κουλίες. Κάτσε, έχει και άλλα:

"... Πρόσωπο το οποίο συμβουλεύει, προάγει ή παρακινεί άλλο να συμμετέχει στη διάπραξη των αδικημάτων .... (που είπα πιο πάνω)... είναι ένοχο αδικήματος του ιδίου είδους και υπόκειται στην ίδια ποινή, όπως αν είχε διενεργήσει ο ίδιος τέτοια πράξη, δύναται δε να διωχθεί, όπως αν είχε διενεργήσει ο ίδιος τέτοια πράξη..."

Αυτό δεν το γνωρίζω, αλλά δεν θα ήταν τέλειο twist αν ο νόμος αυτός πέρασε και από Κοινοβουλευτική Επιτροπή που είναι μέλος της ο κ. Κουλίας? 
  








13 Comments:

At 04 November, 2011 11:46, Anonymous Anonymous said...

Με το συμπάθιο να διορθώσω το επίθετο του παιδιού: Καυλίας όχι Κουλίας

 
At 04 November, 2011 11:54, Anonymous Anonymous said...

Υπάρχει και κανένας σχετικός νόμος για άτομα που κάνουν κατάχρηση της θέσης τους και την πρόσβαση σε εμπιστευτικές/απόρρητες πληροφορίες για αποκόμιση προσωπικού κέρδους μέσω εκμετάλλευσης ανύποπτων συμπατριωτών τους;
Αποναρκοθετημένες ζώνες που γίνονται οικόπεδα μέσα σε λίγες μέρες...
Αλλά ο Κουλίας εν πατριώτης, δεν κάμνει έτσι πράματα. Και στο Μαρί ήταν από τους πρώτους που έφτασε και επάρκαρε μπροστά στις κάμερες για να επιληφθεί της κατάστασης.

 
At 04 November, 2011 12:09, Anonymous Anonymous said...

San den ntrepeste na spilonete to onoma enos patrioti...edo ektise to spiti tou se antiarmatiki tafro,protassontas etsi to soma tou se periptosi epelasis tourkikon armaton maxis..!

 
At 04 November, 2011 13:27, Anonymous Anonymous said...

Αντρέπουμαι!!! Συγνώμη. Εννά σταθώ στην γωνιά για να μάθω.

 
At 04 November, 2011 16:17, Blogger Bananistanos said...

Εψηφίσαν τον 4167 Αμμοχωστιανοί, δεν θελω να σκεφτουμε πόσοι θα τον ψήφιζαν παγκύπρια

 
At 05 November, 2011 00:12, Blogger Aceras Anthropophorum said...

Ναι. Τζιαι άλλοι τόσοι τον φίλον του τον Βαρνάβαν. Τζιαι όσοι εν τους εψηφίσαν τούτους, εψηφίσαν το Σαψούιν... Και εις ανώτερα.

 
At 05 November, 2011 00:42, Anonymous Anonymous said...

Ρωτώ ……

Αν μέλη του συμβουλίου ενός συνδέσμου γονέων σε ένα σχολείο το οποίο ιδρύθηκε για όλες τις κοινότητες της Κύπρου , αφού προηγουμένως έχουν αποκλείσει την εκπροσώπηση στο συμβούλιο τους μιας από τις κοινοτικές ομάδες, συζητούν τρόπους για να μην φοιτούν παιδιά από την συγκεκριμένη κοινότητα στο σχολείο και καταλήγουν σε συγκεκριμένα μέτρα τα οποία ελπίζουν ότι θα επιφέρουν το «ποθητό αποτέλεσμα» τζαι μετά προσπαθούν να τα επιβάλουν απειλώντας την διεύθυνση ότι αν δεν συμμορφωθεί με τες υποδείξεις, η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα παγοποιήσει το κονδύλι του σχολείου, ΤΙ ΑΔΙΚΗΜΑ ΠΡΑΤΤΟΥΝ?

 
At 05 November, 2011 13:55, Anonymous Socrates said...

Μίλα με ονόματα και διευθύνσεις για να καταλαμβαινούμαστε.Σε συντομία όμως, η πράξεις είναι,απλά, εμετικές...

 
At 05 November, 2011 21:27, Anonymous Anonymous said...

για τις σεξουαλικές προτιμήσεις γιατί δεν αναφέρεται? εκτός που τον Κουλία υπάρχει και ο Θεμιστοκλέους...

 
At 06 November, 2011 18:39, Blogger kaisi said...

Ναι θα ήταν ωραίο twist αλλά δυστυχώς/ευτυχώς δεν είναι στη συγκεκριμένη επιτροπή..
Βασικά και μόνο το ότι είναι στη Βουλή εν προβληματικό...

 
At 06 November, 2011 22:51, Anonymous ζητω -το πραξικοπημα του δεκεμβρη said...

παλε το ψεμα με την ταφρο?καλα ρε που ειδετε εσεις προδοτοκομμουνια ταφρους μες στην λαρνακα?εν σας ειπε ο κυπριανου οτι επηεν δικαστηριο και πληρωσε στον κουλια 100000 ευρω γιατι ειπε τουτην την μαλακια με ψευδοπροφιλ στο φεις? και απο ποτε ειναι ρατσισμος να ζηταμε εφαρμογη της δικαιοσυνης που λεει οι παρανομοι και οιλαθρομεταναστες να απελανονται αμεσως αφου βρισκονται παρανομα στο εδαφος μας?ρατσιστες ειστε εσεις ι βρωμοκομμουνιστες που εργοδοτειτε αλλοδαπους και στελνετε στην ανεργια τον λαο.θα θελετε ψηφους αλλα θα παρετε μαχαιραν

 
At 07 November, 2011 17:27, Anonymous ματιλτα said...

Κόρη έδωκεν μου τζαι μένα σπορούδκια ο Γιωρκάτζης...
Το ότι εν σσιερινιές τζαί όι βιολέτες όπως γράφει το σακουλούι (που ετοιμάσαν απότι μαθαίνω οι ολυμπιακίστες στο σωματείο τους) εν με χαλά γιατί εν το αγαπημένο μου λουλούδι
- αλλά η φιλενάδα μου εμουρμούραν ότι σιερινιές εν στες κηδείες που διούν.

Εκατάκρινεν με η άλλη φιλενάδα, ότι είμαι άδικη επειδή περιμένω να γράφει το σακουλούι το πραγματικό όνομα του φκιόρου.
«Λεπτομέρειες» λαλεί μου «που να γυρίσει το στόμα του να πει σσσιερινιές στες συνεντεύξεις τους - εννά πάθουν παράκρουση ούλλες οι ΠΕΡΙΦΑΝΕΣ δούκισσες του Αγίου Αντρέα & Έγκωμης»

«Εμένα πάντως αρέσκουν μου οι δούκισσες της Έγκωμης τζαι του Αγίου Αντρέα» είπεν η κόρη της τζαι εννόαν τες δούκισσες του Νούφαρου....

 
At 07 November, 2011 20:08, Anonymous Anonymous said...

Το ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ στην κυπριακή κοινή έσσιει αρνητικά connotations.

Οι σπόροι εν όντως σιερινιάς - "Μαθιόλα η πολιά" η Ελληνική ονομασία

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CE%B8%CE%B9%CF%8C%CE%BB%CE%B1_%CE%B7_%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%AC

Ας ελπίσουμε ότι στην ταξινόμηση φακέλλων κ.λ.π. ενναν καλλύτερος που την ταξινόμηση φυτών.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.