Thursday, January 26, 2012

Φιου!

Ok, everybody relax, τέλειωσε και το Greentree 2 μπορούμε να αναπνεύσουμε ότι φιου Παναγία μου αν νεν κακό τζιαι ξόριστο δεν επιτεύχθηκε καμία σύγκληση, δεν έγινε καμία πρόοδος (γιούπι γιούπι για!) και θα συνεχίζουν να μαλακ… σόρυ να συνομιλούν για λίγο ακόμη στην Κύπρο. Τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στο αγαπημένο και noble εκείνο σπορ του τραβήγματος των βυζιών μας ότι ο κακός ΟΗΕ έκανε και πάλι το χατίρι στους Τούρκους και να επιδοθούμε στον αγαπημένο διαγωνισμό «πες και εσύ μια μαλακία για τον απεσταλμένο του ΟΗΕ, μπορείς». Η πιο ευφάνταστη και γεμάτη λαϊκισμό ατάκα, κερδίζει (όπως και η τόμπολα του Κεραυνού) πλούσια δώρα.

Αναμένουμε με χαρά και ανυπομονησία τους επόμενους λίγους μήνες, όπου θα προσπαθήσουν όλοι να μας πείσουν ότι δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος άρα δεν θα γίνει διεθνής διάσκεψη, dont worry, διότι αν γίνει, εμείς θα κρατήσουμε την αναπνοή μας, έτσι για να μάθουν. Ντάξει, είπαμε ότι φταίει για όλα η Τουρκία αλλά δεν είναι ανάγκη να την φέρεις στο τραπέζι των συνομιλιών. Τι θέλεις δηλαδή? Να κινδυνεύσουμε να συμφωνήσουμε σε κάτι?

Είναι πάντως πρωτάκουστο και απαράδεκτο να προσπαθεί ο ΟΗΕ να πείσει τις δύο πλευρές να καταλήξουν κάπου επιτέλους. Μα δεν του εξήγησε κανένας απεσταλμένος του ότι το πολιτικό μας σύστημα βασίζεται (για την επιβίωση του) ακριβώς στην ύπαρξη αυτού του προβλήματος? Πως θα κάνουν πολιτική καριέρα αυτοί οι γίγαντες πολιτικής σκέψης και οράματος, πως θα θυμούνται τις Βάσεις και τον κάθε ξένο διπλωμάτη κάθε φορά που είναι της μόδας η συνομωσιολογία? Πως θα μπορεί να δίδει οδηγίες αυτό το σοφό σώμα πολιτικών του καναπέ, για να μπορεί μετά να κατηγορεί όποιον διαπραγματεύτηκε ότι τα έκανε σκατά? (εγώ αν ήμουν προπονητής θα τα έκανα σαφώς καλύτερα). Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να δαιμονοποιείς τα πάντα? Give them some credit please! Τόσα χρόνια τα έχουν καταφέρει περίφημα.

Εξάλλου, έχουμε εκατομμύρια να μοιράσουμε (αέριο), καρέκλες να μοιράσουμε (προεδρικές εκλογές), parties για show off να κάνουμε (Προεδρία ΕΕ).

 Oh my God δηλαδή, τι θέλουν, να λυθεί το Κυπριακό?   

29 Comments:

At 26 January, 2012 15:17, Anonymous Anonymous said...

Την μεγαλύτερη κρίση τούτος ο λαός εν να την πάθει μόλις λυθεί το Κυπριακό...και ξαφνικά...δεν θα υπάρχει τίποτε να φταίμε κλαίμε- -φταίξουμε-μουρμουρήσουμε..και εν να πρέπει OH-MY-GOD να ασχολειθούμε με τη δίκαιη και βιώσιμη και μη ανατινάξιμη διακυβέρνηση τούτου του τόπου...Θα αντέξουμε 3 λεπτά, θα φρικάρουμε όταν πλέον αντιληφθούν και τούτοι που τζιμούνται το level της αχαπαροσύνης μας...και θα αρχίσουμε τα: Μα δεν είναι δίκαιη και δεν είναι βιώσιμη και εγάμησε μας ο Μπαν και εκλώστειν ο Downer και φταίει το τάρμακ (sorry επαρασύρθηκα....τούτη εν η δικαιολογία της Αγγλίας όποτε τα κάμει π*υττους στο στοίβο - κάθε φορά δηλαδή...)

 
At 26 January, 2012 15:19, Anonymous Anonymous said...

*ασχοληθούμε...και διάφορα άλλα ορθογραφικά....

 
At 26 January, 2012 16:13, Anonymous Anonymous said...

Ο κάθε λαός έχει την ηγεσία που του αξίζει.!! Οσο το ανεχόμαστε του δίνουμε τροφή και οντότητα!!!

 
At 26 January, 2012 17:44, Anonymous Anonymous said...

Μ'αρέσει πάντα που προσπαθείς μέσω να εξηγήσεις ένα κατά τ'άλλα πολύποκο θέμα μέσω στερεότυπων και γενικολογίας (π.χ. το σπορ του UN badmouthing τη στιγμή που και του ιδίου του Downer τα θέλει ο κ*λος του) - κάτι για το οποίο ειρωνεύεσαι τους άλλους.

Είπαμε τα leaps of reasoning make a Cypriot politician - apparently they make wannabe political bloggers too.

 
At 26 January, 2012 20:35, Blogger Παύλος said...

Ναι ρε ενώ το "τα θέλει ο κ*λος του" αναδεικνύει την πολυπλοκότητα του θέματος και την πολιτική σου σκέψη.

 
At 26 January, 2012 22:06, Blogger Ουφ! said...

η τελευταία σου πρόταση τα λέει όλα!

 
At 26 January, 2012 22:12, Anonymous milaz said...

https://twitter.com/#!/mlazarou/status/162250392116277249

 
At 27 January, 2012 07:58, Anonymous Ακκανούρης said...

Το κυπριακό δεν λύνεται γιατί το νοητικό υπόβαθρο των μέχρι τώρα προτεινόμενων λύσεων συνοψίζεται ως πιο κάτω:

"Δεν πειράζει που με βίασες. Πάρε και την κόρη μου. Forgiveness is the new cool".

Οι Εβραίοι ξέχασαν; Κάποιοι λένε κάτι γραφικά του στυλ ότι "ο Χίτλερ δεν έκανε καλά τη δουλειά του" και τέτοιες ηλιθιότητες.

Oι Αρμένιοι ξέχασαν; Εκτός αν θεωρηθεί (όπως θεωρείται από τους Τούρκους και λοιπούς ιστορικούς revisionists) ότι τίποτα δεν έγινε.

Γιατί ουσιαστικά οι δικοί μας revisionists αυτό μας λένε: Ότι τίποτα δεν έγινε. Γι αυτό δεχθείτε την προτεινόμενη λύση. Που τοποθετεί την Τουρκία σε μια γεοπολιτική θέση η οποία ουσιαστικά την επιβραβεύει για τις γενοκτονίες της.

Υπάρχει λόγος που δεν λύνεται το Κυπριακό: Γιατί τα αντανακλαστικά της πλειοψηφίας είναι αντανακλαστικά επιβίωσης. Και η ιστορική αναθεώρηση της προτεινόμενης λύσης αυτό ακριβώς αναιρεί. Την επιβίωση. Τη φυσική επιβίωση, την ιστορική επιβίωση. Η επιβίωση αυτών επιτρέπει στις επόμενες γενιές να διαβιώνουν σε περιβάλλον έννομης τάξης. Όπου ο παραπτωματίας τιμωρείται και ο νομοταγής επιβραβεύεται. ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

 
At 27 January, 2012 08:36, Anonymous matilda said...

"Όπου ο παραπτωματίας τιμωρείται και ο νομοταγής επιβραβεύεται."

Ποιός είναι ο νομοταγής ακκανούρη που πρέπει να επιβραβευτεί?

 
At 27 January, 2012 08:41, Anonymous Ακκανούρης said...

Κοίταξε τον καθρεύτη Ματίλντα: Εσύ και οι υπόλοιποι 200,000 πρόσφυγες, τα παιδιά σας, οι Τουρκοκύπριοι που ζουν κάτω από το ζυγό της Τουρκίας και των εποίκων της.

Εμείς οι υπόλοιποι συμπατριώτες σας που κακό δεν κάναμε σε κανένα και τιμωρούμαστε για τη γενοκτονία της Τουρκίας.

Σκεφτήκατε ποτέ να τιμωρούνταν οι εβραίοι για τη γενοκτονία που υπέστησαν; Πχ να τους στερηθεί το δικαίωμα να εξασφαλίσουν κράτος για να μην υποφέρουν πλέον από διωγμούς και δολοφονίες;

 
At 27 January, 2012 08:43, Blogger drakouna said...

Τα "αντανακλαστικά επιβίωσης" πάντως έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να θωρούμε τον Πενταδάκτυλο ακόμα με το κυάλι.

 
At 27 January, 2012 09:05, Anonymous matilda said...

Κατ΄ακρίβεια έθελα να ρωτήσω την ηλικία σου σκεφτόμενη ότι τούτο μπορεί να εξηγά το γεγονός ότι θωρείς τα πράμματα (ή τουλαχιστόν τα παρουσιάζεις) άσπρα - μαύρα (π.χ. στην συγκεκριμένη
περίπτωση: αθώοι - ένοχοι). Ίσως νάσιε να κάμει τζαι με το δικηγοριλίκκι?

Η πραγματικότητα στην Κύπρο όπως την θωρούν τα δικά μου μάθκια εμπεριέχουν όλο των spectrum μεταξύ του άσπρου τζαι του μαύρου.

 
At 27 January, 2012 09:10, Anonymous matilda said...

"Εσύ και οι υπόλοιποι 200,000 πρόσφυγες, τα παιδιά σας, οι Τουρκοκύπριοι που ζουν κάτω από το ζυγό της Τουρκίας και των εποίκων της."

Εγώ πάντως ζιω κάτω που τον ζυγό τζαι πολλών άλλων, εγχώριας παραγωγής. Ζυγόν τον οποίον η μη λύση προστατεύκει - γι'αυτόν τζαι τούτοι προστατεύκουν την μη λύση

 
At 27 January, 2012 09:39, Anonymous Ακκανούρης said...

Δρακούνα: όταν βλέπεις τον Πενταδάκτυλο με τα κυάλια είναι γιατί έχες στερηθεί το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης, εγκατάστασης και ιδιωτικής περιουσίας ωσάν να ήσουν κοινός εγκληματίας.

Φυσικά μπορείς να απολαύσεις τον Πενταδάκτυλο από κοντά ωσάν να ήσουν τουρίστας. Στην ίδια σου την πατρίδα.

Ματίλντα: Και εγώ ζω κάτω από το ζυγό της συζύγου μου. Αυτό δεν την κάνει Τούρκο κατακτητή.

Τα πράγματα τα βλέπω όπως φαίνονται: Αν η "μη λύση" ευνοεί την πολιτική ελιτ του τόπου, δεν σημαίνει αυτόματα ότι αυτό δεν εξασφαλίζει την εκτροπή προς τα χειρότερα.

Μην τα βάζεις με τους δικηγόρους. Κάνω μια δουλειά όπως και συ όπως και οι υπόλοιποι. Προσπαθώ να την κάνω έντιμα, ειλικρινά και εργατικά. Όπως εσύ, όπως και οι υπόλοιποι.

 
At 27 January, 2012 14:20, Anonymous Anonymous said...

Sthn fysikh epibiwsh: Big fish eats little fish. Touton ton kanona pou to balleis akkanouri? Dioti damai to little fish 8elei kai ta auka kai to kala8i enw by now me ton kanona ths fysikhs epibiwshs en eprepe na men yparxoyme.

Oso gia thn istorikh epibiwsh sthn opoia anaferesai.Apo th stigmh pou parameloume ton topo mas se shmeio NA ANATINASSOMASTEN MONOI MAS OPWS TOUS HLI8IOUS KRETINOYS...E...to Dodo exeis to akousta??? Poia istorikh epibiwsh. Katse na epibiwsoume pou ton eauto mas prwta, meta na ton agaphsoume (politismos) na ton ma8oume (koultoura pera apo to den xehnw) kai meta miloume.

Oi tourkoi einai gnwsta kwlopaida ana to pagkosmio. Exoun dynamh omws ta kopellia kai parpata. Ekoinoi pou xeirizontai to Kypriako...XEROUN TI KAMNOUN? H exa8hkan mesa sta xronia kai den xeroun kai ti einai auto gia to opoio "paleuoun"...

Den xerw. eimai polla sygxismenh me to 8ema. Kai unfortunately nomizw oti ligo poly olo to nisi einai apolyta xaskiasmeno.

 
At 27 January, 2012 14:20, Anonymous Anonymous said...

*by now me ton kanona ths fysikhs epibiwshs en eprepe yparxoyme.

 
At 27 January, 2012 15:32, Anonymous Anonymous said...

Δεν είπε κανένας ότι ο δικηγόρος είναι κακή δουλειά. Απλώς τείνει λίγο προς το άσπρο-μαύρο, έτσι είναι η φύση της. Ο κατηγορούμενος είναι είτε ένοχος είτε αθώος. Η πολιτική δεν είναι ακριβώς έτσι.

 
At 27 January, 2012 16:53, Anonymous Ακκανούρης said...

Αν μιλάμε με νομικούς όρους: Δεν υπάρχει μόνο το ποινικό δίκαιο . Υπάρχει και το αστικό δίκαιο. Όπου ο επιτυχών διάδικος είναι αυτός που αποδεικνύει την υπόθεσή του στο ισοζύγιο των πιθανοτήτων.

Είναι πιο πιθανό να έχει άδικο η Τουρκία. Δε συμφωνείς ανώνυμε;

 
At 27 January, 2012 16:54, Anonymous Ακκανούρης said...

Αν μιλάμε με νομικούς όρους: Δεν υπάρχει μόνο το ποινικό δίκαιο . Υπάρχει και το αστικό δίκαιο. Όπου ο επιτυχών διάδικος είναι αυτός που αποδεικνύει την υπόθεσή του στο ισοζύγιο των πιθανοτήτων.

Είναι πιο πιθανό να έχει άδικο η Τουρκία. Δε συμφωνείς ανώνυμε;

 
At 27 January, 2012 16:55, Anonymous Ακκανούρης said...

Και ανώνυμε, ποιά είναι τα αφκά και καλάθι που θέλει το μικρό ψάρι;

 
At 27 January, 2012 17:00, Anonymous Anonymous said...

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ:

Η επειχειρηματολογία στο παρών blog δύναται να προκαλέσει εγκεφαλική θρόμβωση, παραλυτικό shock και αιμορρόϊδες. Ουδεμίαν ευθύνη φέρομεν για οποιαδήποτε βλάβη υποστείτε λόγω της υπερρεούσης ψευδο-διανόησης.

 
At 27 January, 2012 19:30, Blogger Patatoullis said...

Εαν εκατάλαβα καλά το συγκεκριμένο ποτ υποστηρίζει ότι εμείς φταίμε που δεν έχουμε πρόοδο στις συνομιλίες γιατί δεν θέλουμε λύση; Δεν λέω, όλοι αγαπούν την καρέκλα, αλλά ο τωρινός πρόεδρος που διατυμπάνιζε ότι θα λύσει το κυπριακό κατά τη θητεία του, τα κατάφερε; Αυτή τη στιγμή έχουμε τον πιο υποχωρητικό πρόεδρο ever, αλλά το κυπριακό πάλι δεν λύνεται. Για όσους λένε ότι δεν θέλουμε λύση λέω ότι απλώς δεν θέλουμε τη συγκεκριμένη λύση. Θέλουμε τη λύση που διασφαλίζει τα ανθρώπινα διακιώματα , όχι λύση απλώς για χάρη της λύσης.

 
At 28 January, 2012 01:01, Anonymous Anonymous said...

Δεν θα παραξενευτω καθολου αν το Πασχα δω τα γνωστα-αγνωστα κομματα να παροτρυνουν τον Λαο (κυριαρχο) να καψει "Νταουνερ" αντι "Ιουδα" στην λαμπρατζιαν. Φυσικα οι "πολυ" σκληροπυρηνικοι θα μπορουν να καψουν "Γ.Γ. ΟΗΕ" ή "Προεδρον" χωρις να θεωρηθει αμαρτια. ΑΜΗΝ !!!

 
At 28 January, 2012 09:58, Anonymous Anonymous said...

Εν έχουν έλεος. Εκάμαν το επίτειδες. Εν υπάρχει άλλη εξήγηση. Εννά μας βάλουν να υπογράψουμε το σχέδιο Μουν-ακι

 
At 28 January, 2012 19:59, Blogger Disdaimona said...

να υποθέσω πως όσοι μιλούν για την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας, τα δίκαια των προσφύγων και των αρμενίων, ή των εβραίων, είναι οι ίδιοι που δεν έχασαν επεισοδιο από τη σειρά του Σκάι "οι 100 σπουδαιότεροι Έλληνες" και ψήφισαν πανηγυρικά στην πρώτη θέση τον Μεγαλέξανδρο;

κριμα που τότε εν ήσιεν με δικηγόρους να μας το εβάλαν το θέμα της επέκτασης στα "σωστά του πλαίσια".

το ζήτημα του Δικαίου, εν μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια που επιλύεται.

πουθενά σε καμιά χώρα του κόσμου δεν υπάρχει απόλυτο δίκαιο.

υπάρχει μόνο απόλυτη ανακύκλωση όσων κερδοσκοπούν από τη μη επίλυση του κυπριακού.

εν παζάρι κοπέλλια η λύση, εννεν καμια μαγική υποκατάσταση ενός αγγελικά πλασμένου κόσμου.

αγγελικά πλασμένα εν μονο τα εκατομμύριάκια που φκάλλουν οι δικηγόροι τζαι οι πολιτικοί του απορριπτικού μετώπου.

 
At 28 January, 2012 19:59, Blogger Disdaimona said...

This comment has been removed by the author.

 
At 30 January, 2012 12:02, Blogger CRITIC said...

Ακούσετε την διαφήμιση. Τρέξτε να προλάβετε.
Στο Super Home Centre πουλούν dart board με την κελλέ του Ντάουνερ πάνω. Είναι σε τιμή ευκαιρίας και επιχορηγείται από την αρχιεπισκοπή. Από το ίδιο ταμείο που αποζημιώθηκαν όσοι πρόσφυγες είπαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα το 2004. από το ταμείο που εκδίδει βιβλία και Δρ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου

 
At 26 June, 2018 11:16, Blogger Unknown said...

qzz0626
ralph lauren pas cher
cheap jerseys
burberry outlet
air jordan 4
nike roshe one
oakley sunglasses
manolo blahnik outlet
pacers jerseys
swarovski crystal
golden state warriors jerseys

 
At 05 November, 2018 04:10, Blogger Unknown said...

longchamp
jordan sneakers
nike react
adidas yeezy
chrome hearts
stephen curry 5
jordan shoes
nike air huarache
fila shoes
bape hoodie

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.