Friday, January 20, 2012

Shining GreenTree

Σα βγεις στον πηγαιμό για το GreenTree,
να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,
γεμάτος καθυστερήσεις, γεμάτος απεργίες
ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
Τους Τουρκοκύπριους και τους ΟΗέδες,
τον θυμωμένο Μπαν Κι Μουν μη φοβάσαι,
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,
αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.
Τους Τουρκοκύπριους και τους ΟΗέδες,
τον άγριο Μπαν Κι Μουν δεν θα συναντήσεις,
αν χάσεις την
transfer
πτήση σου, και
αντί για Αμερική καταλήξεις στη Μογγολία.

Εύχομαι να τους περιλάβει όλους (Τ/Κ, Ε/Κ, συμβούλους, secretaries, καθαρίστριες, κομμώτριες, ξέρω γω ποιος άλλος πήγε field trip μαζί τους) ο ΟΗΕ, να τους κλειδώσει μέσα σε μια αίθουσα και να μην τους αφήσει να φύγουν μέχρι να συμφωνήσουν οι μαλάκες. Ούτε φαί ούτε νερό. Μόνο συμφωνία. Φαντάζομαι το GreenTree να είναι όπως το ξενοδοχείο με τα φαντάσματα στο Shining, με μακριούς διαδρόμους (με κλαδωτή μοκέτα), κάτι όπως το Hotel California που δεν μπορείς να φύγεις, you can checkout any time you like,but you can never leave! Να χτυπιούνται, να τρέχουν στους διαδρόμους (έξω χιόνι, μέσα τα δύο κοριτσάκια να τους λαλούν «Come play with us») αλλά να μην μπορούν να φύγουν αν δεν συμφωνήσουν. Να ανοίγει κατά διαστήματα η πόρτα, να βάλει το κεφάλι του μέσα ο Μπαν Κι Μουν τζιαι να τους λαλεί «Heres Johnny

Με αυτές τις χαρούμενες σκέψεις, επιστρέφω στη δουλειά…..  

34 Comments:

At 20 January, 2012 10:58, Anonymous Anonymous said...

έλεος, you spooked me! nice though! το εύχομαι μαζί σου.

 
At 20 January, 2012 20:38, Blogger Moonlight said...

εξέχασες το μωρό με το ποδηλατί που μια ακούεται- μια εν ακούεται που τζυλά. μια στο πάτωμα, μια στο (κλαδωτό) χαλί...

να τους σπάζει τα νεύρα! lol

 
At 20 January, 2012 22:57, Anonymous Anonymous said...

Εν τούτες οι αναρτήσεις που απαντούν στους κακεντρεχείς που σε λένε ΑΚΕΛικιά!

Προσυπογράφω!

 
At 21 January, 2012 10:51, Anonymous Ακκανούρης said...

Αμάνα μου μάνα μου.

Συζητούμε σχέδιο που προϋποθέτει αποδοχή εκ μέρους της δικής μας πλευράς:

1. Επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας

2. Κυριαρχικών δικαιωμάτων της Αγλλίας

3. Διαχωρισμό του λαού βάσει θρησκεύματος και εθνικής καταγωγής.

4. Εκχώριση του εθνικού πλούτου.

5. Παραμονή και διευκόλυνση καθόδου εποικιστικού καθυστερημένου πληθυσμού από τα βάθη της ανατολίας (islam is a religion of peace. Yeah right and rape is love).

6. Εδαφικό διαχωρισμό με περιορισμό βασικών ελευθεριών που είναι ευρωπαϊκές αξίες από τον καιρό της μάγκνα κάρτα (πππππιιιι shίλια χρόνια..).

7. Εξυπηρέτηση της ενταξιακής πορείας της γενοκτόνας Τουρκίας. Αλήθεια σκεφτήκατε ποτέ ότι η Τουρκία διέπραξε τα ίδια ακριβώς εγκλήματα με τη ναζιστική Γερμανία αλλά ποτέ δεν τιμωρήθηκε;

Και ελπίζετε στην επιτυχία των συνομιλιών;

Την ίδια ώρα που ο Gul συζητείται να είναι ο επόμενος ΓΓ των ΗΕ;

Ακόμα και η συλλογική οπισθοδρόμηση της ΑΚΕΛικής νοημοσύνης ( η παγκοσμιοποίηση είναι ο πολυπόθητος διεθνισμός σας κρετίνοι) δεν πρόκειται να συνηγορήσει στον αυτο-βιασμό.

Και προτού σπεύσετε να πείτε τα γνωστά (ελληναράς του αρχιεπισκόπου, φασίστας, ισλαμοφοβικός, εοκαβητατζής, Τουρκοφάγος κτλ),

Επιστήμη. πραγματικά δεδομένα. όχι ευχολόγια. όχι ψευτο-σύνδρομα ενοχής.

Αυτό μας έβγαλε από τις σπηλίες, αυτό μας έστειλε στο διάστημα.

 
At 21 January, 2012 13:55, Anonymous ματιλτα said...

@ Ακκανούρη που μιλά για τα πραγματικά δεδομένα

Επέρασεν τζαι η Κιμέτ που την πλατέα την ημέρα του «λαϊκού προσκυνήματος».

Αθυμήθηκεν την τελευταία φορά που εκατέβηκεν για τον Ντεχτάς -ήταν το 2004 τζαι ήταν για να του ζητήσουν να φύει, όι για να τον κλάψουν που έφευκε. Εν που τα τότε που η Κιμέτ εθώρεν το - ότι για να υπερασπιστούν την ύπαρξή τους έπρεπεν να ανοίξουν το δρόμο για την Λύση. Εκατεβήκαν σχεδόν ούλλοι οι τουρκοκύπριοι στους δρόμους τζαι εκαταφέραν να τον δκιώξουν, αμμά εδώκαν πάνω σε ένα άλλον οδόφραγμα που εντοέξερεν ότι υπήρχε.

Επήεν πάνω που το φέρετρο τζαι είπεν του:
" φεύκεις ευχαριστημένος αh. Εγίνηκεν τελικά το δικό - κάθε 20 που έρκουντε να σε ποσιαιρετήσουν οι 19 έννεν κυπραίοι."

Ο Χασάνης ο τζύρης της έψησεν την σούβλα όπως ήταν το τάμα όμως το κρασίν εν εκατάφερεν να πνίξει την θλίψη τους. Όι για το τέλος του Ντεχτάς αλλά για το τέλος των τουρκοκυπρίων, που ακόμα τζαι ο γιός του Ντεκτάς εν μπορεί πλέον να προσποιείτε πως εν το θωρεί .

Σημερινή γιορτή δικής τους αύριο δική σας Ακκανούρη. Γι’ αυτόν τζαι η αγωνία για λύση σήμερα βασισμένη όϊ στην κασέτα του Ομήρου και λοιπής βιομηχανία του Κυπριακού Προβλήματος (ψηφίσματα του ΟΗΕ μπλα μπλα μπλα….) αμμά στην «υλική πραγματικότητα» που είπεν ο Μαρξ (τζαι αγνοεί την τον κομμουνιστικό κόμμα της Κύπρου), τα πραγματικά δεδομένα που λαλείς τζαι εσύ αλλά ταυτόχρονα αρνείσε / αδυνατείς? να δης.

 
At 21 January, 2012 14:40, Anonymous milaz said...

Τζαι ο Ντάουνερ ντυμένος κλόουν, με μπότες καουμποϊ θα μπαίνει μέσα με ένα ξεκούρι τζαι ένα vegi-mite sandwich τζαι θα γελά σατανικά....

 
At 21 January, 2012 16:15, Anonymous Anonymous said...

@ακκανούρης,
Οκ, να δούμε λοιπόν τα πραγματικά δεδομένα.
Το 1,2 και 3 δεν χρειάζεται να τα συζητήσουμε. Ισχύουν ήδη, είναι μερος του συντάγματός μας, και μετά την ένταξη μας στην ΕΕ αποτελούν επίσης και ευρωπαϊκό κεκτημένο. Να δούμε αν μπορούν να βελτιωθούν λίγο.
Το 4 εν πελλάρες – αν αναφέρεσαι στο ασύστολο ψεύδος πως με το σχέδιο –α θα είχαν οι εγγλέζοι δικαίωμα στα γκάζια.
Το 5 είναι σκέτος ρατσισμός, και δεν μου αρέσουν οι ρατσιστές.
Το 6 ισχύει τώρα, προσπαθούμε να το ανατρέψουμε, και επειδή σε αντίθεση με σένα, δεν πιστεύω στα θαύματα, αυτό θα πρέπει να γίνει σταδιακά, και με σταδιακή εφαρμογή των μεγίστων δυνατών ελευθεριών – υπάρχουν και αλλού περιορισμοί.
Το δεύτερο μέρος του 7 είναι πάλι πελλάρα, αλλά διερωτώμαι και για το πρώτο: δηλαδή είναι κακό να είναι το «θηρίο» στο κλουβί, παρά ανεξέλεγκτο;
Που είναι το πρόβλημα να είναι ο Γκιουλ ΓΓ του ΟΗΕ; Εδώ θα είναι ο Χριστόφιας προεδρεύων της ΕΕ!

Και ένας επιστημονικός επίλογος: θα γίνει καλύτερος ο κόσμος σου, μόλις αντιληφθείς πως από όλες τις χώρες της περιοχής μας συμφέρει να συμφιλιωθούμε και να γίνουμε οι καλύτεροι παρέες με την Τουρκία.

Τέλος.

 
At 21 January, 2012 16:44, Anonymous Ακκανούρης said...

Λοιπόν εδώ μιλά η επιστήμη Στροβολιότη: Επιτροπή της Ευρωκοινοβουλίου κατά το Δεκέμβριο του 2011 καταλήγει στο συμπέρασμα ότι επεμβατικά δικαιώματα και βάσεις είναι εναντίον του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου.

Η Τουρκία λόγω της εισβολής απώλεσε δικαιώματα επέμβασης, Αυτά θα ισχύουν μόνο όταν τα ξανασυμφωνήσουμε. Και μιλούμε για δικές μας συνταγματικές πρόνοιες που τροποποιούνται και σε προκαλώ σε νομική συζήτηση. Θα έχει πλάκα να μου ξαπολάς προπαγάνδα του Prio και εγώ να σε παραπέμπω στον De Zayas και στο De Smith.

Για το 4 σε παραπέμπω στα έγγραφα του Foreign Ofiice του 1981 που μιλούν για υφαλοκριπίδα των Άγγλων και τις σοβιετικές έρευνες του 1979.

Αναφορικά με το 5 δεν είμαι ρατσιστή; γιατί οι μουσουλμάνοι δεν είναι race είναι θρησκεία. Άρα κάνω διάκριση λόγω θρησκείας. Και ναι είναι η μόνη θρησκεία που σκοτώνει στο όνομά της και θεωρεί τη γυναίκα κτήμα. Αν δεν έχεις πρόβλημα με αυτό είσαι υπέροχος.

Για το 7 ρώτα τους Αρμένιους. Και τους Έλληνες και Εβραίους και Κούρδους. Γενικά ρώτα. Δες το κατηγορητήριο της Νυρεμβέργης και πες μου ποιές κατηγορίες δεν διέπραξε η Τουρκία, hotshot.

Και αυτά τα ανεδαφικά περί φιλίας με την Τουρκία σε παραπέμπω στο Θεό. Το Δαρβίνο. Σίμπλυ πουτ: Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό.

Διάβασε Νταβούτογλου που λιγουρεύεται και την προθυπουργία της Τουρκίας. Αυτός διάβασε Δαρβίνο.

Και ο Γκιουλ; Επειδή την εφάαμεν με το Χριστόφια πρέπει να τη φάμε με τον Γκιούλ; Wtf δηλαδή; Να μπει ΓΓ του ΟΗΕ κάποιος που υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κατοχή, εισβολή, γενοκτονίες κτλ. Θα αναλάβει και το καθήκον της παγκόσμιας εποπτείας εφαρμογής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων;

 
At 21 January, 2012 17:17, Anonymous Ακκανούρης said...

Προς τη Ματίλντα.

Είδαμε και τα 100 χρόνια του εφαρμοσμένου Μαρξισμού. Οι θεωρίες στην πράξη φαίνονται. Γιατί αν τα πράγματα ήταν αλλιώς τότε εγώ είμαι ο Jordan και καρφώνω από το τρίποντο.

Ο Μαρξ νόμιζε ότι οι άνθρωποι μπορούν να αποτινάξουν την εξελιχτική τους φύση (evolutionary nature και όχι ότι μπορούν να βελτιώσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και λοιπές παρανοήσεις).

Οι τουρκοκύπριοι δέσμιοι της πολιτικής της αποψίλωσης της Τουρκίας, με την ηγεσία τους δέσμια της Τουρκίας. Αν θέλουν ουσιαστική αποκοπή από την επιρροή της Τουρκίας γιατί δέχονται τις εγγυήσεις; Πότε, που, πως και από ποιόν κινδυνεύουν και χρειάζονται εγγυήσεις, ειδικά από την Τουρκία;

 
At 21 January, 2012 20:09, Anonymous matilta said...

Sorry ακκανούρη but you missed the whole point.

 
At 21 January, 2012 20:41, Blogger the Idiot Mouflon said...

Δηλαδή το 4 ισχύει τζιαι με τη σημερινή κατάσταση με βάση τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης;


http://proedrikes.blogspot.com/2011/01/blog-post_20.html


Εγώ λέω πως όχι διότι εν μόνο για τους στρατιωτικούς σκοπούς των βάσεων που τους επαραχωρούσε κάποια δικαιώματα αλλά...

Να θυμόμαστε τζιαι ποιος εδιαπραγματεύτηκε το ΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧΧ 5 τζιαι δεν έκαμε τίποτε να πετάξει έξω τούτντο κομάτι;

Μουάχαχαχα

 
At 22 January, 2012 11:27, Anonymous Ακκανούρης said...

Idiot Mouflon,

Από που και ως που μου ζητάς να σχηματίσω άποψη βάσει κάποιου μπλογκ που σε παραπέμπει σε Μακάριο Δρουσιώτη;

Με σκοπό την αποτροπή περαιτέρω διαστρέβλωσης παρακαλώ διάβασε πολύ προσεκτικά τα πιο κάτω (απόσπασμα από τις σελίδες 111-112 του "International Relations debacle" της Claire Palley.

"Τhe UN upon UK objection rejected two Greek Cypriot proposals for the clarifications in the new Protocol to the Treaty of Establishment. The Protocol was to be an integral part of the Plan to re delimit the SBA's territorial waters.

Participation by a Cypriot expert was rejected, despite the fact that Cyprus waters were in effect simultaneously re delimited.

Το ψέμα ότι δεν έκανε τίποτε για να πετάξει έξω τούντο κομμάτι;

"Α further Cyprus proposal that the Protocol should clarify that the UK's SBA's did not make it "a coastal state" for the purposes of the Law of the Sea Convention Article 55 and 76 (exclusive economic zone and continental shelf respectively) was also rejected by the UN on UK representations. The plan therefore left the UK in a position to contend that she is a coastal state, entitled to those rights"

Αφού τα πράγματα δεν είναι όπως τα λες, ποιό το κίνητρό σου να τα λες όπως τα λες;

 
At 22 January, 2012 17:06, Blogger the Idiot Mouflon said...

Παραπέμπει σε επίσης στην ιστοσελίδα της Νομικής Υπηρεσίας και σε ιστοσελίδες με το συγκεκριμένο απόσπασμα του ΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧΧ.

Να φύγει το κομάτι λεβεντονιέ -και όχι απλώς να αλλάξει -σημαίνει να φύγουν και οι βάσεις.

Όσοι επαναλαμβάνουν την πατάτα "το ΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧΧ έδινε το φυσικό μας αέριο στις βάσεις" ... στην ουσία εξυπηρετούν τα συμφέροντα των Εγγλέζων. Καθόλου παράξενο να το κάμνουν εσκεμμένα καθότι ανήκουν σε συγκεκριμένη κάστα, στα αποπαίδια των Εγγλέζων που μας τους άφηκαν εδώ να κάμνουν κουμάντο.

Στην ουσία λαλούν ότι τέτοιο δικαίωμα εκμετάλευσης το έχουν ήδη οι Εγγλέζοι με βάση τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης...τζιαι ο μακαρίτης δεν είπε ΜΙΣΗ καθαρή κουβέντα για τούτο το πράμα στο δακρύβρεχτο διάγγελμα.

Τα μέρη της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης που σχετίζονται με τις βάσεις βρίσκονται εκεί για να εξασφαλίσουν την ύπαρξη και χρήση στρατιωτικών βάσεων και δυνάμεων, όχι την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της περιοχής. Αυτό γίνεται κατανοητό στον καθένα αλλά… ακόμα και αν έχω λάθος, το γεγονός παραμένει ότι ΑΝ οι βρετανοί διεκδικήσουν τέτοια δικαιώματα… δεν χρειάζονται το όποιο Σχέδιο Λύσης (Αννάν ή άλλο), μπορούν κάλλιστα να δοκιμάσουν την τύχη τους με βάση την Συνθήκη Εγκαθίδρυσης της Δημοκρατίας μας!


Πιστεύω όμως πως το συγκεκριμένο παράρτημα της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης ΔΕΝ δίνει τέτοια δικαιώματα στους Άγγλους. Με το να επιμένουν κάποιοι ότι δίνει και περαιτέρω δικαιώματα -τη στιγμή που τέτοια διεκδίκηση δεν έκαμαν ακόμη οι Άγγλοι -προετοιμάζουν το κλίμα για αποδοχή από το κόσμο ότι όντως υπάρχουν τέτοια. ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΓΓΛΕΖΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

Disclaimer: all of the above were written in good "Perirreousa" spirit.

Heeeeere's Johnny!

 
At 22 January, 2012 18:30, Anonymous Ακκανούρης said...

Αυτό που λες δεν είναι σωστό.

1. Δεν αναφέρθηκα στη συνθήκη εγκαθίδρυσης. Αναφέρομαι στο ΣχΑν 5. Το οποίο καθιστούσε τις βάσεις χώρους με υφαλοκρηπίδα. Tα γεγονότα τα αναφέρει η Palley

2. Η συνθήκη εγκαθίδρυσης ερμηνεύεται υπό το φως της Βρετανικής Μονομερούς Δήλωσης (unilateral declaration) που ήταν μέρος τους "πακέτου ανεξαρτησίας". Η οποία δήλωση αναφέρει ότι οι βάσεις δεν θα χρησιμοποιούνταν για εμπορικούς σκοπούς. Παράλληλα εάν προέκυπταν περιπτώσεις εκμετάλλευσης φυσικών πόρων, θα καλούσαν οι βάσεις την ΚΔ αλλά το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων θα ήταν: but all such action be subject to consent and control of the SBA's authorities.

Αυτή η ουρά, δίδει δικαιώματα ελέγχου στις βάσεις επί της διαχείρησης του θαλάσσιου πλούτου.

Οι άγγλοι εδώ και χρόνιαι προωθούν τη θέση ότι η πρόνοια επίλυσης διαφορών που προκύπτουν από την εφαρμογή της συνθήκη εγκαθίδρυσης μέσω δικαστικής οδού, με πρόσχημα ότι αφού η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την ΚΔ τότε η Τουρκία δεν μπορεί να συμμετάσχει, τότε δεν μπορεί να εφαρμοστεί η πρόνοια

Εξού και η επιμονή τους η νέα διαδικασία επίλυσης διαφορών να είναι consultation (Additional protocol, Article 9).

Η προκήρυξη της ΑΟΖ με το Ισραήλ έγινε, οι Άγγλοι δεν μπορούσαν να προβάλουν ουσιαστικές ενστάσεις (καθώς εάν το έκαναν θα παρέμβαιναν στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και του Ισραήλ) και προσπάθησαν μέσω της Shell να αναστήλουν την αξιοποίηση των κοιτασμάτων. Μετά η Shell πήγε με το ΤΡΑΟ γιατί το ψευδοκράτος προκήρυξε ΑΟΖ με την Τουρκία και κτλ.

Οι πρόνοιες που επιχείρησαν να εισαγάγουν οι Άγγλοι είχαν σκοπό να ξεκαθαρίσει μια για πάντα το θέμα της εκμετάλλευσης υπέρ τους.

 
At 23 January, 2012 14:25, Blogger CRITIC said...

Μυρίζομαι δικηγόρους σε τούντες συζητήσεις….

Food for thought……one flew over the cuckoo's nest....Ποιος θα είναι αυτός;

 
At 23 January, 2012 16:03, Anonymous ματιλτα said...

Αφού μυρίζουν δικηγόροι μπορεί να μας πουν τι σημαίνει για τζείνους η περσινή απόφαση του ΕΔΑΔ ότι ο κάτοικος του σπιθκιού στο Βαρώσι έσιει παραπάνω δικαιώματα που τζείνο που έσιει το κοτσιάνι (νομίζω εν Λόρδου) τζαι έφυε όταν ήταν 2 χρονών. (έτον πάλε τον χρόνο που μετρά ακκανούρη....)

 
At 23 January, 2012 19:48, Anonymous Ακκανούρης said...

Ματθίλδη,

Πριν σου δώσει οποιοσδήποτε δωρεάν νομική συμβουλή θα πρέπει να δηλώσεις κατά πόσο χαίρεσαι ή όχι με το αποτέλεσμα της Ασπρόφτα.

 
At 23 January, 2012 22:13, Anonymous matilta said...

Έκαμα google το όνομα ασπρόφτα, έφκαλε μου πρώτα μιαν κοπέλλα μάλλον με ρίζες που τες Φιλιπίνες - παντρεμένη με κυπραίον ίσως....Θωρείς την υλική πραγματικότητα - έννεν μόνοι τους οι Ελληνοκύπριοι στούτον τον τόπο να μάχουντε με τους τουρκοκύπριους.

Στην συνέχεια έδωκα πάνω στην υπόθεση που μάλλον αναφέρεσαι. Τζαι ένοιωσα insulted με το υπονοούμενο σου.... αλλά εμπειράζει ας μεν κολλήσουμε δαμέ.

Γιατί να χαρώ?
Είμαι πρόσφυγας τζαι η ζωή μου ολόκληρη εν χαραγμένη με τούντο πράμμα.

Κάμνω διάφορες σκέψεις τελευταία ακκανούρη. Πε μου ιντα που νομίζεις

Ότι εν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζιούμε με το παρελθόν, ήτε είμαστε επανενωτικοί ήτε απορριπτικοί. Όπως ελέχτηκεν προχτές πρέπει να θάψουμε τους "πεθαμένους" μας τζαι πάρακατω. Εθρηνήσαμε το "ευτυχισμένοι μαζί" οι μεν τζαι την κυριαρχία των Ελληνοκυπρίων πας στους τουρκοκύπριους σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας (μεγαλόνησο την ελαλούσαν τότε - το χώρα ήταν απαγορευμένο ως το 74 τζαι εν ύστερα που έγινεν η Κυπριακή Δημοκρατία το όραμα κάθε πικραμένου εθνικιστή). Τζαι ούλλοι, μαζί τουρκοκυπρίων συμπεριλαμβανομένων εκλάψαμε για τους τόπους που εχάσαμε.

Νομίζεις εν περίεργη η απόφαση του ΕΔΑΔ για την Λόρδου? Να ρωτήσουμε την Ελένη που εγενήθηκε τζαι εμεγάλωσεν στην Πελαθούσαν – έννεν τόπος της τζαι σπίτι της, τζιαμέ που εγέννησε τα κοπελλούδκια της, εφύτεψε το κήπο της τζαι εστόλησε το με τες γλάστρες της, επειδή έσιει ένα κοτσιάνι που γράφει Χασάν πάνω?

«Το παρελθόν είναι μια άλλη χώρα» είπε ο Νιάζι Κιζίλιουρεκ.
Λαλεί εν τζαι τίτλος βιβλίου….

 
At 23 January, 2012 22:22, Blogger the Idiot Mouflon said...

@ Ακκανουρίδιον

1) Ακόμα να μας πεις ποια ακριβώς πρόνοια ή φράση του ΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧΧ 5 άλλαζε το καθεστώς που έδινε η Συνθήκη Εγκαθίδρυσης και τους παρέδιδε και υφαλοκρηπίδα. Πε μας που διαφέρουν τα 2 κείμενα.

2) Για το consultation να σου θυμίσω πως στη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας υπάρχουν το Άρθρο 10 πρόνοιες για: « (b) Any question or difficulty as to the interpretation of the provisions of this Treaty on which agreement cannot be reached by negotiation between the military authorities in the cases described above, or, in other cases, by negotiation between the Parties concerned through the diplomatic channel, shall be referred for final decision to a tribunal appointed for the purpose, which shall be composed of four representatives, one each to be nominated by the Government of the United Kingdom, the Government of Greece, the Government of Turkey and the Government of the Republic of Cyprus, together with an independent chairman nominated by the President of the International Court of Justice. If the President is a citizen of the United Kingdom and Colonies or of the Republic of Cyprus or of Greece or of Turkey, the Vice-President shall be requested to act; and, if he also is such a citizen, the next senior Judge of the Court…»

3) Τζείνο που λες ότι αναφέρει η Palley για αλλαγή στο λεκτικό πε μας ποιος ακριβώς το ζήτησε και αν το έπραξε επισήμως… διότι εάν ναι… τότε πρόκειται για τη μεγαλύτερη πολιτική γκάφα από τον καιρό των 13 σημείων του Μακαρίου.
Υπάρχει λόγος που λέγονται British Sovereign Bases και όχι (sovereign) States… και όποιος δεν καταλάβει γιατί να κόψει όλα του τα διπλώματα κομματούθκια τζιαι να τα κάμει πίννες (τζιβάνες).

Έχεις το καθεστώς των Βάσεων που δίδει η Σ.Ε. και στο ΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧΧ 5 ζητάς να αλλάξει το λεκτικό που επήρες από αυτή τη Συνθήκη διότι θεωρείς ότι επιτρέπει ερμηνεία ασύμφορη. Λογικά πρέπει να διερευνήσεις υπόγεια –δια της διπλωματικής οδού –εάν υπάρχει θετική ανταπόκριση από την άλλη πλευρά. Εάν όχι… τότε ΔΕΝ εγείρεις το θέμα διότι έτσι κάμνεις δωράκι στους Εγγλέζους την παραδοχή ότι το προηγούμενο καθεστώς επιτρέπει ΚΑΙ την ασύμφορη για εσένα ερμηνεία.
Θυμίζει μου τον τρόπο που ο Γραμματέας / Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου στη παλιά σειρά «Yes Minister» παγίδευε τον αδαή Υπουργό του έτσι ώστε ο ίδιος να ξεκινήσει διαδικασίες αντίθετες με αυτό που αποσκοπούσε πολιτικώς. Αυτογκόλ – Τηλεκοντρόλ!

 
At 23 January, 2012 22:24, Blogger the Idiot Mouflon said...

το προηγούμενο καθεστώς = δηλαδή αυτό που ισχύει τώρα...

 
At 24 January, 2012 00:10, Anonymous Ακκανούρης said...

Article 184

Section 3 of Annex A to the Treaty of Establishment shall be replaced by the following:

“Section 3
Cyprus shall not claim, as part of its territorial sea, waters lying between the lines described in the report referred to in the Additional Protocol to this Treaty.”

The lines referred to in Section 3, as amended, of Annex A to the Treaty of Establishment, which delimit the waters adjacent to the Sovereign Base Areas that the United Cyprus Republic shall not claim as part of its territorial sea, shall be set out in a report to be prepared by a duly qualified person to be designated by the Government of the United Kingdom. S/he shall begin the work not later than one month after the entry into force of this Protocol and complete it as soon as possible and in any event within a period of nine months. The designated person may appoint technical advisers to assist him/her. S/he shall report to the appropriate authorities of the United Kingdom and Cyprus upon completion of the work.

The United Kingdom shall continue to enjoy complete and unimpeded access for any purpose whatsoever to the waters lying between the waters which the United Cyprus Republic shall not claim adjacent to the eastern part of the Dhekelia Sovereign Base Area adjoining the sea (which part is marked on Map A with an area of 16.10 sq. km), and the waters which the United Cyprus Republic shall not claim adjacent to the western part of the Dhekelia Sovereign Base Area adjoining the sea (which is marked on Map A with an area of 5.01 sq km).

Συνεπώς η δυνατότητα της Αγγλίας να επέμβει στον καθορισμό των χωρικών υδάτων αλλάζει με το ΣχΑν.
Η περιοριστική ερμηνεία της συνθήκης εγκαθίδρυσης φιλελευθεροποιείται υπό το φως του Section 3 πιο πάνω επιτρέποντας πρόσβαση και χρήση του χώρου
για οποιοδήποτε λόγο.

Σε σχέση με το μηχανισμό επίλυσης διαφορών στα πλαίσια της Σ.Ε συμφωνώ μαζί σου. Το tribunal όμως δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει, σύμφωνα με την Αγγλική θεώρηση καθώς η Τουρκία δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει λόγω της μη αναγνώρισης της ΚΔ.

Δεν γνωρίζω ποιός ζήτησε από τη διαπραγματευτική ομάδα την διευκρίνηση στο πρωτόκολλο. Η απόρριψή της από τα ΗΕ ήταν μέσα στα πλαίσια εξουσίας του ΓΓ όπως αυτά είχαν καθοριστεί από την πορεία της διαδικασίας. Ως de facto διαιτητής είχε την ευχέρεια να το απορρίψει.

Δεν έχω άποψη του τι πρέπει να κάνει κάποιος με το πτυχίο του για οποιοδήποτε λόγο.

Το σίγουρο είναι ότι ουσιαστικά οι βάσεις βρίσκονται υπό την κυριαρχία της Αγγλίας και οι συνθήκες που αφορούν τις βάσεις ερμηνεύονται από τους Άγγλους έχοντας υπόψη το συμφέρον της Αγγλίας.

Οι προτάσεις της πλευράς μας είχαν σκοπό να επαναδιατυπωθεί το νέο πρωτόκολλο που είχαν υποβάλει οι Άγγλοι και όχι το προηγούμενο.

 
At 24 January, 2012 03:54, Blogger the Idiot Mouflon said...

Ωραία, φτάσαμε στη ουσία.

Ο Μακάριος Δρουσιώτης που χλεύασες εξηγεί στην ιστοσελίδα του (για την οποία σύνδεσμο σου παραθέτω στο ΟΙΚΟΓΕΝΙΕΙΑΚΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ) ... πως καμιά αναφορά δεν γίνεται για υφαλοκρηπίδα ή Ζώνη Εμπορεικής Εκμετάλυυεσης. Μόνο για χωρικά ύδατα.

Εδώ και η σημασία αυτού που σου είπα ότι, "... Υπάρχει λόγος που λέγονται British Sovereign Bases και όχι (sovereign) States… και όποιος δεν καταλάβει γιατί να κόψει όλα του τα διπλώματα κομματούθκια τζιαι να τα κάμει πίννες (τζιβάνες)..."

Λέει ο ίδιος πάρακάτω: "...Εξάλλου, σύμφωνα με τις Συνθήκες οι βάσεις δεν έχουν χωρικά ύδατα, ούτε υφαλοκρηπίδα".

Και έχει απόλυτο δίκαιο.


ΕΞΑΛΛΟΥ (δώσε σημασία εδώ)

Πως διαφέρει το κομάτι του ΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧΧ που παραθέτεις με το κομάτι της Σ.Ε. που λέει (στο σύνδεσμο που σου έβαλα, σελ.10):

(h) "Territory" includes the territorial sea adjacent to a territory, and reference to any
territory shall be construed accordingly;

Επιπλέον:

Υπάρχει λόγος που στη Wikipaedia , στον ορισμό των χωρικών υδάτων λέει: The term "territorial waters" is also sometimes used informally to describe any area of water over which a state has jurisdiction, including internal waters, the contiguous zone, the exclusive economic zone and potentially the continental shelf.

Αντιλαμβάνεσαι πως το "informally¨το υπογραμμίζω με έντονη γραμματοσειρά για κάποιο λόγο.

Η διαφορά που λέγαμε μεταξύ Sovereign base και (sovereign) State...

ΔΕΝ έχουν καθεστώς κράτρους και ΔΕΝ μπορούν να δικεκδικήσουν υφαλοκρηπίδα ΕΚΤΟΣ αν κάποιοι βλάκες ή φανατικοί παραπληροφορημένοι ή δοσίλογοι ανάμεσα μας δεκτούν ότι υπάρχει τέτοια περίπτωση. Το καταλαβαίνεις;

Αν είχαν οι Βάσεις status Κράτους -και επομένως θα μπορούσαν να διεκδικήσουν υφαλοκρηπίδα -ΔΕΝ θα χρειάζονται όλες εκείνες οι παραγράφοι στο section 2 της Σ.Ε. που περιγράφουν τι δικαιούνται να κάμουν οι Αρχές των Βάσεων. Αν είχαν στάτους Κράτους όλες αυτές οι παράγραφοι θα ήσαν αχρείαστες.

Παραμένει η γκάφα εκείνων που ήθελαν τηην ¨"διευκρίνηση". Ελπίζω να μην την εκμεταλευτούν οι Εγγλέσοι στο μέλλον. Όχι πως περιμένω τίποτα άλλο απ' τα αέρια πέραν της δυσοσμίας...

Και ένα τελευταίο: http://en.wikipedia.org/wiki/Aphrodite_gas_field

"...block 12 in the country's maritime Exclusive Economic Zone. Located 34 kilometres (21 mi) west of Israel's..."

Do the maths...

Αντιλαμβάνεσαι εδώ ότι αποστάσεις και διαφορά στο status των Βάσεων είναι... πως να το πω... {όλα τα λεφτά"... Οι Βάσεις είναι Βρεττανικές αλλά μόνο η βλακεία μας και οι φήμες που διαδίδουν ΕΠΙΤΗΔΙΟΙ μπpρούν να τις "μετατρέψουν" σε Coastal Nation.

 
At 24 January, 2012 08:31, Anonymous Ακκανούρης said...

Idiot Mouflon,

Το άρθρο 184 του Σχ Αν 5 διαφέρει από το section 3 της συνθήκης εγκαθίδρυσης. Ενώ στη συνθήκη υπάρχει σαφής προσδιορισμός αναφορικά με τα όρια των βάσεων, αυτά τα όρια εκλείπουν στο Σχ Αν.

Ο μηχανισμός επίλυσης διαφορών επίσης διαφέρει.

Μια απλή αντιπαράθεση των δύο κειμένων αρκεί. Αυτό που αναφύεται από την αντιπαράθεση των κειμένων είναι ότι το Σχ Αν κλίνει την πλάστιγγα υπέρ των Βρετανικών συμφερόντων καθώς:

1. η έλλειψη προσδιορισμού ορίων.
2. Η χρήση των βάσεων από τους Άγγλους για οποιοδήποτε σκοπό.
3. Η απουσία επαρκούς μηχανισμού επίλυσης διαφορών.

καθιστά το όλο θέμα ασαφές ως προς τη θεσμική του επάρκεια. Αν μια τόσο ουσιαστική συνταγματική πρόνοια θα έπρεπε να υπάγεται σε διαδικασία επίλυσης διαφορών τύπου negotiations τότε θα ήταν θνησιγενής από την αρχή.

Στο δίκαιο των συμβάσεων η απουσία σαφούς μηχανισμού επίλυσης διαφορών κατά την κατάρτιση σύμβασης, είναι η πηγή συγκρούσεων μεταξύ των μερών.

Η διευκρίνηση, σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς που προβάλλεις, επιβάλλεται. Αποτελεί καθήκον των διαπραγματευτών να εξασφαλίσουν την κατάρτιση ενός συνταγματικού κειμένου το οποίο δεν θα είναι μολυσμένο από ασάφειες.

Οι συνταγματικές πρόνοιες που άπτονται των κυριαρχικών δικαιωμάτων ενός κράτους πρέπει να είναι σαφείς ώστε να περιορίζουν στο ελάχιστο τη δυνατότητα συσταλτικής ερμηνείας εις βάρος του κράτους.

Η απόρριψη εκ μέρους των ΗΕ και των Άγγλων της πρότασης για διευκρίνηση, δείχνει σαφώς τις προθέσεις των Άγγλων αναφορικά με μελλοντική ερμηνεία των επίμαχων προνοιών.

Η διαπραγματευτική ομάδα είχε ένα τελευταίο όπλο το οποίο θεωρείται sine qua non σε principle based negotiation και που δεν περίμεναν τα ΗΕ: Αυτό της συνολικής απόρριψης.

Δεν είναι οι φήμες που δημιουργούν τις προθέσεις των Άγγλων. Είναι οι ίδιες οι προθέσεις τους που δημιουργούν εντυπώσεις.

Οι Άγγλοι καλά κάνουν τη δουλειά τους. Καιρός να την κάνουμε καλά και εμείς.

Να ενδιαφερθούμε για τη λειτουργία ενός κράτους, που θα εξασφαλίζει ίσα δικαιώματα για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως χρώματος, εθνικής καταγωγής κτλ, το οποίο θα αναζητά την αποκατάσταση δικαιωμάτων στη βάση του διεθνούς δικαίου και θα αποτινάσσει οτιδήποτε είναι απότοκο της αποικιοκρατίας.

Έννοιες που έχουν χροιά αφρικανικής διοίκησης και μετα-αποικιοκρατικής παρέμβασης δεν χωρούν στη σύγχρονη διανόηση.

Αν οι Άγγλοι αρνήθηκαν να συμπεριλάβουν τις ΕΥΛΟΓΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ της πλευράς μας τότε το μόνο ΕΥΛΟΓΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ είναι ότι πρόθεσή τους είναι να συνεχιστεί η μετα -αποικιοκρατική παρέμβαση.

Με πλήρη σεβασμό στις ακαδημαΙκές σου προτιμήσεις, απορρίπτω τις σχετικές θέσεις του Μακάριου Δρουσιώτη, ως μη αληθινές και μη εξειδικευμένες. Δεν έχει υποβάλει οποιαδήποτε μελέτη για peer review και δεν έχει δημοσιεύσει σε οποιοδήποτε constitutional periodical/ journal. Εξ όσων γνωρίζω, μπορεί να κάνω και λάθος.

Βάσεις ξένης χώρας στη χώρα μου; ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ;

 
At 24 January, 2012 10:25, Anonymous Anonymous said...

@ματίλντα
The past is a foreign country: they do things differently there.
πρώτη πρόταση του βιβλίου "The Go-Between" του L.P. Hartley

 
At 24 January, 2012 10:31, Anonymous Anonymous said...

Η τραγικότητα του να είσαι δικηγόρος: Και δίκαιο να έχεις...απλά χάνεται και πνίεται μέσα στην προσπάθεια σου να το ξεδιαλύνεις και να το αποδέιξεις...χάνεσαι και εσύ στο τέλος....and its all about proving your point right....

Εβαρέθηκα να διαβάζω τα comments...έχασα το νόημα και το ενδιαφέρον.

To δικό μου contribution σε τούτα ούλλα: Life is a delicate balance between holding on and letting go.

Με οι μεν με οι δε είμαστεν πρόθυμοι νομίζω να βρούμε αυτό το balance (και δεν μιλώ ούτε για τον τουρκοπκυπριακό σχεδόν αφανισμένο λαό, ούτε για τον ελληνοκυπριακό απηυδισμένο λαό)

Ex- Δικηγόρος.

 
At 24 January, 2012 11:06, Blogger the Idiot Mouflon said...

@Ακκανουρίδιον.

Σε παρέπεμψα σε ανάρτηση μου στο Οικογενειακό Κέντρο.
Επέλεξες να χλευάσεις και ΔΕΝ έδωσες σημασία στα όσα έγραψα εκεί. Αν το έπραττες θα γνώριζες αυτά που παραθέτω και πιο κάτω.

Στη συγκεκριμένη ανάρτηση έχω σύνδεσμο που παραπέμπει σε Ιστοσελίδα του Δρουσιώτη.
Επέλεξες να χλευάσεις και ΔΕΝ διάβασες τα όσα γράφει εκεί (ή κάνεις πως δεν). Αν το έπραττες θα γνώριζες πως κάνει συγκεκριμένη αναφορά στο κομμάτι του ΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧΧΧ 5 που παραθέτεις (2 σχόλια) πιο πριν με ελληνική μετάφραση αποσπάσματος.

Επίσης παραπέμπω σε ιστοσελίδα της Νομικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας όπου βρίσκει κανείς το πλήρες κείμενο της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης. ΔΕΝ το διάβασες (ή κάνεις πως δεν) και γι’ αυτό λες αρλούμπες.

Αν το διάβαζες θα έβλεπες τα πάρακάτω:


Από τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης (ιστοσελίδα Νομικής Υπηρεσίας, ΕΔΩ).

Σελίδα 7.
«…SECTION 3
1. The Republic of Cyprus shall not claim, as part of its territorial sea, waters lying
between Line I and Line II as described in paragraph 2 of this Section, or between
Line III and Line IV as described therein.
2. The lines for the purposes of paragraph 1 of this Section shall be as follows:—
Line I: From the position on the low-water line…»

Σελίδα 10.
Η διασύνδεση «territory» και «territorial waters» που είχα αναφέρει στις προηγούμενες απαντήσεις.

Σελίδα 13.
«…ANNEX B
Part II
SECTION 1
1. The Government of the United Kingdom shall have the right to continue to
use, without restriction or interference, the Sites in the territory of the Republic of
Cyprus listed in Schedule A to this Part of this Annex.
2. The Government of the United Kingdom shall have the right…»

Σελίδα 27.
«…PART III
SECTION 1
For the purposes of this Part of this Annex:
(a) " immovable property " includes—
(i) land,
(ii) buildings and other erections, structures or fixtures affixed any land or
to any building or other erection or structure,
(iii) trees, vines, and any other things whatsoever planted or growing upon
any land and any produce thereof before severance,
(iv) springs, wells, water and water rights whether held together wit or
independently of, any land,
(v) privileges, liberties, easements and any other rights and advantages
whatsoever appertaining or reputed to appertain to any land to any
building or other erection or structure,
(vi) an undivided share in any property herein before set out, in the territory
of the Republic of Cyprus;
(b) "rights over immovable property " includes rights to occupy immovable property
by lease, licence, hiring or other…»

Τα αντίστοιχα του ΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧΧ 5 στους συνδέσμους που έβαλα στο Οικογενειακό Κέντρο, σελίδες 150 – 155 στο πρώτο και σελίδες 165 – 170 στο δεύτερο.

Στο δεύτερο π.χ. βρίσκει κανείς αυτό:

Article 3 Additional Protocol to the Treaty of Establishment
«…The appended Additional Protocol to the Treaty of Establishment is herewith
approved, and shall enter into force on the day following that on which the
United Kingdom has notified the other parties of the completion of its
constitutional requirements for the implementation of the Protocol…»

…πράγμα που μας δείχνει ότι στο κείμενο του ΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧΧ 5 μπήκαν οι προσθήκες και αλλαγές της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕ ΣΕ ΙΣΧΥ όπως τροποποιήθηκε σε περίπτωση έγκρισης στο δημοψήφισμα. Όλα αυτά μαζί με τους επισυναπτόμενους χάρτες διαψεύδουν τον ισχυρισμό ότι υπήρχε έλλειψη προσδιορισμού ορίων.

 
At 24 January, 2012 11:06, Blogger the Idiot Mouflon said...

Τζιαι καλά, εσύ ΔΕΝ διάβασες ή κάνεις πως δεν.

Τραγικό αλλά ασήμαντο καθότι εσύ μπορεί να είσαι απλά μια απ’ τις πολλές διαδικτυακές περσόνες ευτραφούς νεανίδος που δεν έχει τίποτε καλύτερο να κάνει στη ζωή της.

Το τραγικό ΚΑΙ σημαντικό είναι πως ίδια άγνοια / ανεπάρκεια / επιμονή σε ψεύδος παρουσιάζουν και άνθρωποι που είναι ή διετέλεσαν Βουλευτές, Υπουργοί, κλπ. Ακόμη και ορισμένοι που πολιτικώς βρίσκονται στην «απ’ εδώ» μεριά των επιχειρημάτων.

Πίσω στις ασημαντότητες.

Η διαφορά που ισχυρίζεσαι πως υπάρχει είναι ένα ψέμα. Δεν περιμένω να το παραδεχτείς διότι μου είναι πλέον ολοφάνερο (ειδικά από την τελευταία απάντηση σου) πως ΔΕΝ σε ενδιαφέρει η αλήθεια, σε ενδιαφέρει μόνο να προσαρμόσεις τα γεγονότα σε προκαθορισμένα πιστεύω.

Σου υπέδειξαν κάποιοι το συγκεκριμένο επιχείρημα και το συγκεκριμένο εδάφιο του ΧΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧΧ και το έκαμες σημαία ΧΩΡΙΣ να ενδιαφερθείς να ψάξεις για όποιο στοιχείο θα μπορούσε να διαψεύσει τους πόθους σου. Άτιμο πράμα ο έρωτας.

Οι όποιeς γνώσεις καμώνεσαι πως έχεις είναι αέρας κουπανιστός (ούτε καν φυσικό αέριο). Αν ήξερες ένα κουτσhιν θα εγνώριζες πως κανένας δεν περιμένει από δημοσιογράφο –έστω της διερευνητικής δημοσιογραφίας –να εκδίδει άρθρα και μελέτες σε επιστημονικά έντυπα για να του κάνουν και peer review. Τους όρους μάλλον τους άκουσες κάπου ή τους έκαμες γκούγκλινγκ και είπες να τους πετάξεις μπας και…

Κανεί μάνα μου, ούτε σαν αστείο δεν έχει αξία πλέον.

 
At 24 January, 2012 11:07, Blogger the Idiot Mouflon said...

@ Madam Drakouna

Εγώ -επί του συγκεκριμένου -δεν θα σας ενοχλήσω άλλο. Μπορώ να ζήσω ακόμη και αν δεν είναι δικό μου το τελευταίο σε σειρά σχόλιο.

 
At 24 January, 2012 11:11, Anonymous Ακκανούρης said...

Η τραγικότητα του να είσαι δικηγόρος: δεν πληρώνουν οι πελάτες.

 
At 24 January, 2012 11:45, Blogger CRITIC said...

Κοπέλια χωρίς παρεξήγηση νομίζω ότι η συζήτηση σας εν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του γιατί το Κυπριακό παραμένει άλυτο τόσα χρόνια.

 
At 24 January, 2012 14:28, Anonymous Ακκανούρης said...

Ίντιοτ Μουφλόν

Είσαι keyboard συνταγματολόγος της κακιάς ώρας.


Άφησε τις πράξεις για τα μεγάλα παιδιά. Εσύ άραξε στα αριστερίζοντα καφενειούθκια της παλιάς πόλης, συζήτα για τη φαντασιακή σου κολλεκτίβα όπου θα απαγγέλεις σε κοριτσάκια πάμπλο νερούδα.

Το τελικό κείμενο όπως δημοσιεύθηκε από το BBC και το Γ.Τ.Π.

http://www.cyprus.gov.cy/moi/pio/pio.nsf/All/4934E73E0BC2C8C7C2256E6E001D5356/$file/annan%20plan%205.pdf?OpenElement.

Για πήγαινε στη σελίδα 95.

Το κείμενο που παραθέτεις ως σύνδεσμος προηγουμένως βγάζει το Σχ Αν στην έκδοση του BBC.

Πήγαινε στη σελίδα 95.

Όσο για το Μακάριο Δρουσιώτη: .............. συν.............. ισούται με.................... Αυτή είναι η συνεισφορά του στα δρώμενα.

 
At 24 January, 2012 14:41, Anonymous Anonymous said...

Στην έκδοση BBC σελ. 149

 
At 24 January, 2012 19:53, Anonymous Anonymous said...

Μα πάει ακόμα η συζήτηση;

Αν δεν κάνω λάθος εκείνο που αναφέρεται σαφώς στη σελίδα 95 είναι η ανεμπόδιστη πρόσβαση. Και αυτό ήταν απαραίτητο να ξαναδιατυπωθεί αφού άλλαζαν (μίκραιναν) οι βάσεις.
Τα άλλα συμπεράσματα είναι απλές ερμηνείες άσχετες με την πραγματικότητα.

Strovoliotis.

 
At 02 May, 2012 13:17, Blogger the Idiot Mouflon said...

http://pitsirikidotnet.wordpress.com/2012/05/01/16088/

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.