Friday, March 16, 2012

Εισαγωγές

Το πρώτο πράγμα που ήρθε εισαγόμενο από την Ελλάδα της κρίσης ήταν οι καταθέσεις. Ακολούθησαν οι οικονομικοί μετανάστες (ο messenger του γραφείου μας είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Αθηνών) και τέλος η πληθώρα τραγουδιστών και ηθοποιών της Ελλάδας που θυμήθηκαν την Κύπρο για συναυλίες και παραστάσεις και συνεργασίες και άλλες γελοιότητες. Επαρχιακοί τηλεοπτικοί σταθμοί απέκτησαν ξαφνικά συνεργασίες με γνωστούς Έλληνες δημοσιογράφους, όλες οι κυπριακές τηλεοπτικές σειρές έχουν πλέον συμμετοχές από Έλληνες ηθοποιούς (οι οποίοι δυστυχώς κάνουν τις σειρές ακόμα πιο γελοίες απ’ ότι ήταν πριν. Πως δικαιολογείς ας πούμε, συμμετοχή Έλληνα ηθοποιού σε σειρά που υποτίθεται διαδραματίζεται σε κυπριακό χωριό της δεκαετίας του 40? Πόσοι θείοι/αδέρφια/χαμένοι συγγενείς από την Ελλάδα θα δικαιολογηθούν?) Ήταν μια φορά και ένα καιρό ο Γραμματικόπουλος και η Μπεμπεδέλη, δύο token Έλληνες ανάμεσα μας. Τώρα μέχρι και ο Σοφιανός άκουσα, άνοιξε καφετέρια στην Κύπρο.

Έχουν πέσει και οι ταρίφες. Απόδειξη, η Άννα Βίσση πρόσφατα ήρθε στην Κύπρο για να τραγουδήσει στα εγκαίνια μιας εταιρείας. Ήρθε αυτοπροσώπως η απόλυτη και έκανε μια ώρα πρόγραμμα στους καλεσμένους του κοκτέιλ πάρτι. Παλιά, ενοικίαζαν δευτεροκλασάτα μοντέλα για να σερβίρουν τα ποτά και έφερναν τον κάθε αμαρκέ τραγουδιστή να κάνει ότι τραγουδάει. Τώρα είναι εδώ η Βίσση.

Τρέμω τη στιγμή που όλοι αυτοί θα αρχίσουν να τραγουδούν σε γάμους. Δηλαδή, η psycho νύφη, εκτός από την επίπονη διαδικασία να διαλέξει το κατάλληλο τούλινο πουγκί από τον Πέργαμο για να βάλει μέσα το λουκούμι, θα πρέπει να αποφασίσει και ποιον Έλληνα τραγουδιστή να κλείσει για το entertainment. Οι εγχώριοι DJs θα μείνουν χωρίς δουλειά.   

Μέχρι και ο Τσίπρας ήρθε για επαφές. Μετά το παράρτημα του Λάος που ήταν να ανοίξει (και ευτυχώς δεν άνοιξε), θα ψευδο-ανοίξει παράρτημα και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α? Αντί παραρτήματα ελληνικών κομμάτων δεν γίνεται να έρθει καμιά ξένη τράπεζα που είναι πιο χρήσιμη?

Έτσι που πάνε, πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε και τον Νταλάρα στα μέρη μας. Οι συναυλίες αλληλεγγύης που κάνει δεν του βγαίνουν, κάθε φορά που εμφανίζεται στη σκηνή τον γιαουρτώνουν και τον γιουχάρουν και τις έχει ακυρώσει. Πιο safe είναι το ΓΣΠ και η τάφρος Ντ’ Αβιλά. Κάποιος να του πει ότι έχουμε ακόμα και την πράσινη γραμμή, αν ενδιαφέρεται να θυμηθεί τα παλιά. Με δεδομένο ότι η ΕΔΕΚ θέλει να αλλάξει στρατηγική στο Κυπριακό (εμπρός επιστροφή στον μακροχρόνιο αγώνα που τόσο αγαπήσαμε στα νιάτα μας) μάλλον θα χρειάζονται σύντομα ένα τραγουδιστή-μασκότ για την προεκλογική τους εκστρατεία.

Πολύ σύντομα μπορεί να έχουμε και τις αδερφές Μαγγίρα να συμμετέχουν στις Πατάτες Αντιναχτές.
Και τον Χατζηνικολάου να λέει τις ειδήσεις στο ΡΙΚ ως anchorman.
Και τον degraded Κωστόπουλο να αναδείξει τον Πρωταρά (και επίσημα πλέον) ως τη νέα Μύκονο.
Τατιάνα δεν θέλουμε. Έχουμε Ελίτα. Merci.

6 Comments:

At 16 March, 2012 18:14, Anonymous Ακκανούρης said...

Ωωωω είμαι ο πρώτος! Η Βίσσυ πήρε 35,000 για τη συναυλία. Not bad for an hours work...

 
At 16 March, 2012 20:28, Blogger Bananistanos said...

Αν δεν το άκουσες θα έχουμε και αποσπαση ελλαδίτες δημοσιους υπάλληλους για τις ανάγκες της ευρωπαικής προεδρίας

 
At 17 March, 2012 09:47, Anonymous Anonymous said...

Εξέχασες τους εισαγώμενους ζητιάνους "έχω παιδάκι άρρωστο καλέ, βοηθείστε με..." Η αλήθεια είναι ότι ακούγεται λίγο ρατσιτικό το ποστ σου για τους Έλληνες αδελφούς, αλλά κι εμείς οι Κυπραίοι που ζήσαμε ατην Ελλάδα τα χρόνια που "έβρεχε" πλαστικό χρήμα, νιώσαμε καλά την υποτίμηση τους που ενίσχυε τα κόμπλεξ μας. Άστα να πάνε...

 
At 17 March, 2012 10:41, Blogger Aceras Anthropophorum said...

Αν πάει αλλό λλίον έτσι εν να καταντήσει τζιαι το ΔΗΚΟ τζιαι η ΕΔΕΚ να θέλουν επανένωση της Κύπρου.

 
At 20 March, 2012 13:04, Blogger CRITIC said...

Κυριολεκτικά πλέον ηρταν πόσσω τους. Πέρασε ο τζαιρός των χαζοκούμπαρων.

Η μαλάκυνση φυσικά είχε φτάσει ήδη στην Κύπρο προ πολλού. Δεν χρειαζόταν η κάθοδος των αδελφών Ελλήνων η οποία έτσι τζαι αλλιώς μάλλον παροδική θα είναι αφού τζαι εμείς χωρίς δουλειά προβλέπεται να μείνουμε.

 
At 22 March, 2012 23:40, Blogger Tsekouladoura said...

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕ-ΤΡΟΥΟΥ-ΛΑ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕ-ΤΡΟΥΟΥ-ΛΑ


agapo Petroula

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.