Monday, March 26, 2012

Breaking news

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι από 1η Ιουλίου θα ανοίξει η κλειστή πόλη της Αμμοχώστου και οι Ελληνοκύπριοι θα μπορούν να εγκατασταθούν στα σπίτια τους υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση. Η κίνηση αυτή όπως ήταν φυσικό σήκωσε «θύελλα αντιδράσεων» από όλα τα οργανωμένα σύνολα διότι δεν είναι ακόμα πρωταπριλιά και τα αστεία απαγορεύονται:

Ο δήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου κ. Γαλανός έσπευσε να δηλώσει ότι πρόκειται περί κίνησης εντυπωσιασμού και να μην πιστέψουν τους Τούρκους οι πολίτες που τον ψήφισαν δήμαρχο μιας εικονικής πόλης. Η Αμμόχωστος θα εξακολουθήσει να είναι η γνωστή και αγαπημένη πόλη-φάντασμα και θα συνεχίσει να ζει στις καρδιές όλων μας.

Οι Οικολόγοι δήλωσαν ότι τυχόν άνοιγμα της κλειστής πόλης θα ταράξει το εύθραυστο οικοσύστημα φιδιών που αναπτύσσεται στην περιοχή τα τελευταία 40 χρόνια, με αποτέλεσμα να μας κατεβούν ακτιβιστές και Greenpeace και να αρχίσουμε πάλι να τρώμε τα πρόστιμα βροχή από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  

Ο κ. Ομήρου δήλωσε ότι δεν πρέπει να παγιδευτεί η πλευρά μας σε τουρκικά τεχνάσματα, άμεση αντίδραση της Κυβέρνησης στον ευρωπαϊκό χώρο και διαβούλευση των πολιτικών κομμάτων για να μας εξηγήσουν καλύτερα πως να απορρίψουμε αυτή την κίνηση με διάφορους τρόπους. Κανένας δεν πρόκειται να κάμψει το ηθικό μας και να μας επιστρέψει πίσω τα σπίτια μας. Μακροχρόνιο αγώνα κάνουμε με εξαιρετική επιτυχία τα τελευταία 40 χρόνια και δεν πρόκειται να τον σταματήσουμε ποτέ.

Οι προσφυγικές οργανώσεις δήλωσαν ότι είναι κίνηση για να διχαστούν οι πρόσφυγες και να σταματήσουν να διεκδικούν τη μητρογονία, τα επιδόματα, το φορέα Ίσης Κατανομής Βαρών, τα χαλίτικα οικόπεδα και άλλα benefits που προσθέτουν κάθε χρόνο στον προϋπολογισμό του κράτους εκατομμύρια ευρώ.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα δήλωσε ότι ακόμα και αν επιστραφεί η Αμμόχωστος, αυτός δεν επιστρέφει το τουρκοκυπριακό τεμάχιο που καβάντζωσε και ενοικιάζει παρακάτω.

Ο σύνδεσμος ξενοδόχων και άλλων πανάκριβων καταλυμάτων ελεύθερης Κύπρου δήλωσε ότι η κίνηση αυτή των Τούρκων έρχεται στο peak της καλοκαιρινής σαιζόν και αποτελεί μια ακόμα γροθιά στην ήδη καταπονημένη τουριστική βιομηχανία μας. Οι ελληνοκύπριοι θα πρέπει να αρνηθούν να μετακομίσουν υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση ή να επισκευάσουν τα ξενοδοχεία τους στην Αμμόχωστο διότι οποιοδήποτε είδος εκμετάλλευσης πρέπει να προέρχεται από την ελληνοκυπριακή πλευρά και εξάλλου υπάρχουν χιλιάδες αδιάθετα σπίτια και διαμερίσματα for sale, επομένως δεν δικαιολογείται καμία επιστροφή εδαφών υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι η κίνηση αυτή των Τούρκων είναι απαράδεκτη διότι μόνο αυτός δικαιούται να ρίχνει π***ους στην Κύπρο και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του. 
Η κυπριακή κυβέρνηση ζήτησε διερεύνηση του θέματος από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και συγκεκριμένα, πόσος χώρος parking υπάρχει στην περιοχή, αν υπάρχει πρόνοια για αποχετευτικό, σκύβαλα, ανακύκλωση και πεζοδρόμια που πληρούν τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, υπάρχουν μισή ντουζίνας ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ υπέρ μας και όπως έχει αποδειχτεί τόσα χρόνια, είναι όλα τους πολύ χρήσιμα.

 

11 Comments:

At 26 March, 2012 19:09, Blogger the Idiot Mouflon said...

"..Ο σύνδεσμος ξενοδόχων και άλλων πανάκριβων καταλυμάτων ελεύθερης Κύπρου δήλωσε ότι η κίνηση αυτή των Τούρκων έρχεται στο peak της καλοκαιρινής σαιζόν και αποτελεί μια ακόμα γροθιά στην ήδη καταπονημένη τουριστική βιομηχανία μας..."

Full marks.

 
At 26 March, 2012 20:30, Anonymous Antonis said...

Συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυση σου. Το ζήτημα είναι τι κάνουμε, όταν ο Χριστόφιας καταχειροκροτούμενος από τους πολιτικούς του αντιπάλους, θα απορρίπτει πανηγυρικά την όποια πρόταση τελικά γίνει.
Άλλωστε το δήλωσε προχθές στη συνέντευξη του. «Είμαι είπε, ο μόνος Πρόεδρος που έκανα τα περισσότερα για την Αμμόχωστο»!

 
At 27 March, 2012 00:17, Blogger Meropi said...

Βρε Δρακούνα μου γλυκιά,
εδώ αρνηθήκαμε πανηγυρικά και ηρωικά (!) να πάρουμε την Αμμόχωστο υπό Ελληνοκυπριακή διοίκηση και θα δεχτούμε να επιστρέψουμε υπό Τουρκοκυπριακή διοίκηση???
Άσε μας τώρα. Μη ξύνεις πληγές...

 
At 27 March, 2012 07:57, Blogger Woofis said...

Επ! Λλίην προσοχήν! Εννοώ τζιείνον το "π***ους" του αρχιεπισκόπου. Βάλλεις "ρτ" οξά "τσ" αμέσως πριν; Αλλά, εντάξει, τωρά είδα ότι εν τρία τα αστερούθκια....

 
At 27 March, 2012 09:14, Anonymous Anonymous said...

"Δε θα πατήσουμε την πεπονόφλουδα", όπως είπε και ο Σπύρος πριν του κλέψει τη δόξα του pash-πατριώτη/αγωνιστή ο Τάσσσος

 
At 27 March, 2012 10:36, Blogger Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous said...

Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι, ΝΑΙ, υπάρχει αποχετευκικό σύστημα στην Αμμόχωστο!

 
At 27 March, 2012 11:50, Blogger Avevaios said...

"Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι η κίνηση αυτή των Τούρκων είναι απαράδεκτη διότι μόνο αυτός δικαιούται να ρίχνει π***ους στην Κύπρο και αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του".
Πολλύ ρισπέκτ για ούλλη την ανάρτηση, αλλά τούτο ήταν το κάτι παραπάνω! :)

 
At 27 March, 2012 21:21, Anonymous Anonymous said...

Σουπερ τεξτ, γραψε μας για το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ τι δηλωσαν και τερματισες

 
At 28 March, 2012 01:00, Blogger misirlou said...

define τουρκοκυπριακη διοικηση πληζ τζαι για μας τους ξενιτεμενους που εν εχουμεν ιδεα για το τι γινετε...

 
At 28 March, 2012 02:50, Blogger Δάφνη Χρονοπούλου/ Daphne Chronopoulou said...

Απίστευτα! Κοινοποιώ!

 
At 29 March, 2012 12:02, Blogger CRITIC said...

Yeah….

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.