Monday, April 18, 2011

Μνημόνιο και Κυπριακό

Είναι εντυπωσιακό πως ένα μικρό και αδιάφορο post εκεί που δεν το περιμένεις τυγχάνει τόσης σημασίας. Έκλεισα τα σχόλια του blog άλλες 2 φορές στο παρελθόν, αν δεν κάνω λάθος. Σε διάστημα 5 χρόνων και περίπου 1000 posts, δεν είναι και πολύ συχνά, άμα το σκεφτείς.
Μέχρι τα πρώτα 30 σχόλια, άρχισα να υποψιάζομαι ότι όλοι αυτοί οι anonymous που πετάχτηκαν ξαφνικά από το πουθενά πρέπει να διοχετεύονταν στο blog από κάπου αλλού. Πράγματι, κάποιος άφησε κάπου αλλού ένα σχόλιο με link ότι η Δρακούνα imish «βρίζει μας» και αμέσως κατέβηκε και η κουτσή anonymous Μαρία να δείξει το νου της.
Μέχρι το πεντηκοστό σχόλιο, ήταν εμφανές ότι όλοι αυτοί οι  θιγμένοι πρώτη φορά έμπαιναν στο blog, πρώτη φορά γενικά χρησιμοποιούσαν internet, διότι ήθελαν να καταγγείλουν το blog στην Google και η Google να σπεύσει αμέσως να το κλείσει, να κάνει αγωγή, να κάνει προσφυγή στο ΕΔΑΔ και να βάλει και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να κάνει διαβήματα και εναέριους βομβαρδισμούς της Λευκωσίας (εμπάργκο πάντως εισηγήθηκαν).
Μέχρι το εβδομηκοστό σχόλιο άρχισα να διερωτώμαι αν κατά λάθος, έγραψα κάτι που όντως ήταν αληθινό, αποκάλυψα δηλαδή πάνω στο αστείο κάτι φοβερό και τρομερό που απειλούσε να καταστρέψει την έννομη τάξη πραγμάτων (ας πούμε να υπάρχει όντως Priory of Sion με κυπριακό branch ή να έρχονται όντως άτομα μέσα σε containers στη Λευκωσία). Πως αλλιώς να εξηγηθεί η υστερία για κάτι που ήταν εμφανές γραμμένο με μεγάλη δόση χιούμορ? (αν όντως ανακάλυψα οτιδήποτε, θέλω Pulitzer, ευχαριστώ).
Μέχρι το σημείο που διέγραψα τα σχόλια, κάποιος αποφάσισε να κάνει copy paste την ιστορία της Πάφου (από το www.pafos.org.cy που είναι το site που δημιουργήθηκε για την υποψηφιότητα της πόλης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα τη Ευρώπης για 2017, ναι ρε φίλε το έχω υπόψη μου, δεν ζω στον Άρη) η οποία ήταν μεν πολύ ενδιαφέρουσα και συναρπαστική, καμία θέση όμως δεν είχε στο συγκεκριμένο post. Αυτό που μου έμεινε πάντως, ήταν ότι οι Γενουάτες κατέλαβαν τα κάστρα στο λιμάνι της Πάφου για ένα διάστημα, πράγμα που δεν ήξερα, ήμουν με την εντύπωση ότι οι Γενουάτες περιόρισαν τη δράση τους στην Αμμόχωστο.
Τέλος πάντως, άλλο θέμα:
Ο Έτερος (που βλέπει πολύ ελληνική τηλεόραση) έκανε την εξής παρατήρηση:
Αυτό το πρόβλημα με το ελληνικό χρέος και το Μνημόνιο, έχει γίνει για τους Έλληνες κάτι σαν Κυπριακό πρόβλημα. Δηλαδή, το Μνημόνιο έχει όλα τα χαρακτηριστικά του Κυπριακού προβλήματος!
-         Είναι ένα θέμα που επηρεάζει όλο τον πληθυσμό της χώρας.
-         Έχουν ανάμειξη σε αυτό οι ξένοι.
-         Η Κυβέρνηση καλεί τον κόσμο non stop σε ενότητα και οδυνηρές θυσίες αλλά κανένας δεν την ακούει.
-         Όλοι έχουν τη δική τους άποψη για το πώς πρέπει να λυθεί το θέμα.
-         Όλα τα κόμματα (πλην του κυβερνητικού) ασκούν σκληρή αντιπολίτευση χωρίς όμως να προσφέρουν οποιαδήποτε εφικτή εναλλακτική λύση.
-         Ότι και να κάνει η Κυβέρνηση, θεωρείται λάθος.
Ελπίζω μόνο να μην τραβήξει 40 χρόνια η ιστορία, όπως με μας…

15 Comments:

At 18 April, 2011 08:45, Anonymous Anonymous said...

kalimera,nistazo polla

 
At 18 April, 2011 09:24, Blogger Anef_Oriwn said...

Άποψη μου είναι [αλλά ΔΕΝ μου πέφτει λόγος] ότι θα ‘πρεπε ν’ αφήσεις όσα σχόλια είχαν ήδη κατατεθεί. Απλώς να έκλεινες την ανάρτηση νέων σχολίων ...

 
At 18 April, 2011 09:31, Blogger DaisyCrazy said...

ας ελπισουμε ο ετερος να'χει λάθος!

όσο για τα σχόλια τα κλείνεις όποτε θες εσυ στο μπλογκ σου. ή σταματας τα ανωνυμα.

 
At 18 April, 2011 10:30, Blogger kopria said...

Πολύ φοβάμαι αγαπητή Δρακούνα ότι θα κρατήσει παραπάνω...!

 
At 18 April, 2011 12:44, Blogger Vicky said...

Δρακούνα μου συνέχισε και μη φοβάσαι κανένα. Στην Κύπρο πιά, που θυμίζει Σταλινικές εποχές, το να εκφράζεις μια γνώμη ή να κάνεις χιούμορ, γίνεται έγκλημα...Κουράγιο!

 
At 18 April, 2011 17:02, Blogger Meropi said...

Ax Δρακούνα μου! Το τι γίνεται εδώ στην Ελλάδα δεν περιγράφεται. Κουράστηκα να ακούω, να βλέπω (στην τηλεόραση) και να διαβάζω για το χρέος. Κάθε πικραμένος ανακυκλώνει τη μιζέρια, κάνει τη διάγνωση του και προτείνει τη λύση του. Ξέρει, δεν ξέρει οικονομικά. Άσε δε τις προβλέψεις που διαβάζουμε καθημερινά. Το χρέος μεγαλώνει, φουσκώνει, ξεφουσκώνει, ξεφεύγει, πάει για αναδιάρθρωση, κόψιμο, κούρεμα, λούσιμο (α, όχι το λούσιμο δεν ισχύει, παρασύρθηκα)….
Και η κατάθλιψη καλά κρατεί.

 
At 18 April, 2011 17:27, Blogger CRITIC said...

Εγώ πιστεύω έπρεπε να πάρεις γραπτή άδεια από τον Δήμο Πάφου και μετά να τους αναφέρεις στο blog.

 
At 18 April, 2011 17:53, Anonymous Anonymous said...

Αποτι βλέβω και γω η Θεκλα εβαλεν σε στη Θεση σου.

Μπραβο ρε Θεκλα εισε Μαγκια!

Παιδιά διαβάστε τις θέσεις της Θέκλας και θα εντυπωσιαστίτε εδο ινε:

http://www.theklapetridou.com/

Μεν κσεχασετε να διτε το βιογραφικο.(Ι λικε ιτ)

 
At 18 April, 2011 21:04, Anonymous Anonymous said...

Agaphth Drakouna, osoi ki an vrethoun na prospathisoun na se fimosoun, uparxoun akomh perissoteroi san ki emena pou latrevoume th eironikh satira kai tha eimaste sto plai sou.

 
At 19 April, 2011 13:35, Anonymous Anonymous said...

Prochora kai ase tous komplexikous na lene ta dika tous! Eisai mia oasi elpidas sti mizeri pragmatikotita tis kyprou kai tis kathe theklas!

 
At 19 April, 2011 14:56, Anonymous Horaitisa said...

Protinw tin Drakouna yia Dimarxos Pafou.

 
At 19 April, 2011 17:57, Anonymous Maria said...

drakouna, seriously sometimes.... well most of the times you are so cool you make the frozen foods section at AplhaMega seem warm :))

 
At 19 April, 2011 20:02, Anonymous Anonymous said...

оставьте Дракуну в покое! Ее даже русские читают !

 
At 21 April, 2011 01:03, Anonymous D. said...

Drakouna se diavazoume me mania kai an kai den sinfono pantae theseis sou, einai dikaioma sou na tis exeis. Kai pos na to kanoume diladi, profanos kati kaneis poli kala epeidi exeis fanatiko koino pou se paei epeidi akrivos exeis apopsi kai tin ipostirizeis.
Keep up the good work loipon!
Mia maniodis fili sou kai proin maniodis kapnistria asxeto alla giati na min to kanp share!!

 
At 02 May, 2011 18:01, Anonymous Τσιριπιλλούα said...

Εγώ σήμερα επόσταρα τζαι έδειξεν το. Έκαμα κάτι λάθος; Σόρι, αλλά εν εκρατήθηκα. Δικό σου εν το blog τζαι ό,τι θέλεις κάμνεις το. Τελεία.
Η κατάσταση εθύμισεν μου έναν διευθυντή λυκείου που εκάμναν απεργία οι τριταίοι τζαι επίεν να τους δέρει ο πελλός. Τελικά αλλο λίο να τον κάμουν κεϊμά. Εσυνάξαμεν τον σιέρκα πόθκια.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.