Friday, April 08, 2011

Thekla for ever (2)

Η Θέκλα απάντησε. Ουγκ! Αφού απάντησε, ας πω 1-2 πράματα ακόμα:

Φαίνεται να θεωρείς το μεταναστευτικό «σκάνδαλο», σε σημείο να εμπνευστείς τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (που απαντούν τα τηλέφωνα) για να μάθουν οι Κύπριοι τα δικαιώματα τους και να εξυπηρετηθούν και να μην νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας κτλ. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι σε έπεισε η ρητορική των ηλιθίων (αλλιώς γιατί να εισηγηθείς «λύση στο πρόβλημα»?). Η μετανάστευση όμως δεν είναι σκάνδαλο, ούτε ότι έρχονται πολλοί μετανάστες είναι σκάνδαλο, ούτε ότι υπάρχουν τρόποι να μάθουν τα δικαιώματα τους είναι σκάνδαλο.

Σκάνδαλο (κατά την άποψη μου) είναι ο βουλευτής (ο ηλίθιος) που έδωσε στα ΜΜΕ το pay slip των 7,000 Ευρώ και έκανε το γύρο των κυπριακών inbox με τo comment ότι «ορίστε πόσα πληρώνουμε στους μετανάστες» ενώ ήταν gross misrepresentation και ψευδή πληροφόρηση (και μετά ακολούθησαν άλλα δακρύβρεχτα emails με προσφυγοπούλες, σκληρά εργαζόμενους που νιώθουν να εξαπατούνται και να κοροϊδεύονται). Σκάνδαλο είναι ότι ο συγκεκριμένος ηλίθιος συνέχισε να ανεμίζει το pay slip ακόμα και όταν διαψεύστηκε από τις κυβερνητικές υπηρεσίες που βγήκαν να εξηγήσουν με στοιχεία και αριθμούς.

Δεν πιστεύω ότι είσαι ρατσίστρια, ούτε η κομμώτρια μου είναι. Αλλά η κομμώτρια μου, άκουσε άκουσε ιστορίες για αγρίους έγινε brainwashed, πίστεψε τελικά ότι όλοι οι μετανάστες πιάνουν παχουλά επιδόματα και μισθούς για να κάθονται και ένιωσε αδικημένη που εκείνη δουλεύει σκληρά κάθε μέρα.

Η κομμώτρια μου Θέκλα μου είναι καλή κορούδα τζιαι πιάνει το χέρι της (οι ανταύγειες που σου κάμνει δεν παίζονται), αλλά όταν η μάνα της της έλεγε να διαβάζει στο σχολείο, αυτή ήθελε να πηγαίνει γυρούς με τη μοτόρα του Πάμπου του φίλου της. Τελικά ο Πάμπος την γκάστρωσε στα 18 της, την παντρεύτηκε στα 19 της και τωρά στα 30 της έχει γιο που χαζίρι θα πάει γυμνάσιο. Και πείστηκε ότι οι μετανάστες φταίνε για όλα τα κακά της μοίρας της. Η κομμώτρια μου νομίζω εκφράζει την πλειοψηφία του πληθυσμού.

Για το Κυπριακό αντιγράφω που σένα:
«Η Κυπριακή Προοδευτική Συνεργασία αγωνίζεται για να επιτύχει δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη Λύση για το Κυπριακό, το οποίο θεωρεί ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής και τον εποικισμό με τα παράγωγά του ως εγκλήματα πολέμου, όπως άλλωστε αυτό ισχύει και με βάση διεθνείς συνθήκες, τις οποίες προσυπέγραψε και η Τουρκία πριν το 1974. Λύση του Κυπριακού με βάση τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και τις Συμφωνίες Κορυφής, τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Κοινοτικό (Ευρωπαϊκό) κεκτημένο. Λύση που θα εξασφαλίζει την πλήρη ανεξαρτησία, την κατοχύρωση της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ενότητας της χώρας, την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων και την κατοχύρωση του δικαιώματος επιστροφής όλων των προσφύγων στις εστίες και τις περιουσίες τους.»

Έσιει κανένα πούλλα μου που δεν θέλει το πιο πάνω? Ο καφκάς όμως δεν είναι τι θέλουμε, αλλά με τα σκατά που κληρονομήσαμε από τις «αγωνιστικές» γενιές, τι μπορούμε να διορθώσουμε.

Άσχετο με τη Θέκλα, αλλά υπάρχει άραγε κανένας υποψήφιος που ανοικτά υποστηρίζει:
-         το σύμφωνο συμβίωσης gay ζευγαριών ή τον πολιτικό γάμο μεταξύ τους (και prepared να το προωθήσει στη Βουλή?)
-         οριζόντια ψηφοφορία στις εκλογές (και prepared να το προωθήσει με πρόταση νόμου στη Βουλή?)

ή να σκέφτηκε κανένα τρόπο:
- να εξαλειφτεί η ανάγκη ύπαρξης «μέσου» για να επιτύχεις κάτι στην κοινωνία μας
- οι πειθαρχικές διαδικασίες (σε Αστυνομία, Δημόσια Υπηρεσία, επαγγελματικά σώματα κτλ) να μην είναι για τα παραήρκα
- να ελεγχθεί η διαπλοκή (οικονομική και αλλιώς) στη δημόσια υπηρεσία κτλ.

ή να πει κάτι επαναστατικό, ας πούμε:
Αντί να βουρούμε να βαφτίσουμε και τους εκ μητρογονίας πρόσφυγες (δηλαδή να αυξήσουμε τα τεράστια κονδύλια που ήδη δαπανούνται κάθε χρόνο για παροχές στους πρόσφυγες) στόχος μας να γίνει να μην ονομάζεται κανένας πρόσφυγας (άρα in essence να διευθετηθεί το κυπριακό). Οι πρόσφυγες δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως «αγοράζουμε τον μπελά – δώσε δώσε παροχές». Αν δώσεις παροχές σε όλους, και στο τέλος όλοι καταφέρουμε να ονομαζόμαστε πρόσφυγες, τι incentive θα υπάρχει να λύσεις το κυπριακό? (ήδη φάνηκε ότι το incentive είναι ιδιαίτερα χαμηλό as it is).

???

114 Comments:

At 08 April, 2011 10:02, Anonymous Sike said...

mallon en eisai prosfygas...

je mallon eimai egw.


p.s. dystyxws en to ethniko to megalo mas to provlima kai vasi autou psifizw egw, je oi an tha agkastrwnnountai oi gay

 
At 08 April, 2011 10:11, Anonymous firfiris said...

Σιαιρετούμεν...
για το σύμφωνον συμβίωσης
http://www.xenia.com.cy/symfonosymviosis

 
At 08 April, 2011 11:06, Blogger drakouna said...

Η Ξένια τάσσεται υπέρ. Είναι όμως διατεθειμένη να ασσιχτηρίσει δημόσια το Θεμιστοκλέους (του κόμματος της) για τις δηλώσεις που έκανε? Ή να καταθέσει πρόταση νόμου?

Οκ Sike, είσαι πρόσφυγας και ψηφίζεις βάσει αυτού. Άρα ψηφίζει αυτόν που θα σου υποσχεθεί παραπάνω κονδύλια και παροχές (επειδή είσαι πρόσφυγας)? Ήδη ο υποψήφιος που "δονείται ο εσωτερικός του κόσμος" είπε ότι θα προωθήσει τα κονδύλια των προσφυγικών σωματείων. Αυτό σε αρκεί?

 
At 08 April, 2011 12:03, Anonymous Anonymous said...

kai epidi giname prosfyges prin 36 xronia den prepei na apetoume tipote allo pou tous politikous mas??? Kamia apopsi gia ta koinonika, tin oikonomia, tin paideia etc? H mipos i moni idiotita mas os polites aftou tou kratous einai ekeini tou prosfyga?

Gi afto panta exoume gia igetes aftous pou mas aksizoun... imimatheis dikigoriskous pou apefthynontai sta basic insticts mas: ta lefta.

 
At 08 April, 2011 12:06, Blogger Θέκλα Πετρίδου said...

Αγαπητή Δρακούνα, by the way ωραίο το nickname cool, δε με έπεισε καμιά ρητορική κανενός ηλίθιου. Δες στο website μου την κριτική στη δημοσιογραφική διάσκεψη του προέδρου της Δευτέρας για να δεις πόσο επηρεάζομαι από ηλίθιες ρητορικές ή όχι.
Επειδή, φαίνεται πως είσαι έξω από τα πράγματα και ακούς μονόπλευρα, να σου πω ορισμένα στοιχεία. Στην Κύπρο υπάρχει καταφανές σκάνδαλο και φωτογραφισμένο κύκλωμα με το μεταναστευτικό, το οποίο δεν αποκαλύφθηκε μόνο από μια επιταγή 7000 ευρώ, αλλά και από πολλές άλλες και έχε υπόψη σου, ρώτα και τη Σωτηρούλα ότι εξέδωσε εσωτερική οδηγία στους εργαζόμενους στο υπουργείο της να μεν φωτοτυπούν τις επιταγές των «πολιτικών άσυλων». Εκαταντήσαμεν για το άσυλον ούλλοι δαμέσα. Αλλά επειδή κόρωνος κορώνου φκάλλει μμάτιν? Εν τολμούν να πουν παραπάνω, εν ούλλοι μπλεμένοι και όχι μόνο η παρούσα κυβέρνηση. Εννοώντας μπλεμένοι ότι δεν κατάφεραν να αναχαιτίσουν την κατάσταση. Έχω προσωπικές μαρτυρίες ανθρώπων πόσα πληρώνουν για να «αγοράσουν» εγγραφή σε τουρκοκυπριακά πανεπιστήμια και μετά να περάσουν που τα σημεία εισόδου στις ελεύθερες περιοχές και να καταταχθούν είτε στην κατηγορία αιτητές ασύλου, είτε στην κατηγορία παράνομοι, ξαπολούμεν τους, δίχως υπόστασην δίχως νομική οντότητα, δίχως προστασία. Αυτά περί προστασίας των δικαιωμάτων των φτωχών ανθρώπων, οι οποίοι μαζεύουν σεντ το σεντ τα χιλιαρικάκια τα δολλάρια για μια καλύτερη μοίρα στον παράδεισο της μετανάστευσης. Η Κύπρος φυσικά δεν ζήτησε εξαίρεση από τους κανονισμούς της Ε.Ε. για τη μετανάστευση. Έχει και κάτι γραφειάκια δικηγορικά και κάτι κατ όνομα NGOs που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους «αφιλοκερδώς» για το καλό των καημένων των μεταναστών που τους καταδιώκει η κυβέρνηση τους στη χώρα τους.

 
At 08 April, 2011 12:06, Blogger Θέκλα Πετρίδου said...

Σε όλο αυτό το αλαλούμ, παθαίνουν την οι καημένοι τζιείνοι που έχουν πραγματικά ανάγκη από πολιτικό άσυλο και προστασία τζιαι μπορεί να τρων τζιαι την φάκκαν. Οι αριθμοί της πρόσφατης έρευνας των Ηνωμένων Εθνών για την αναλογία αιτητών πολιτικού ασύλου κατά πολίτη μιας χώρας, μας βγάζει πρώτους από 44 χώρες και ω του θαύματος! Ω της συνομωσίας! Δε συμφωνούν με τους αριθμούς της κυβέρνησης. Φυσικά και στο θέμα της οικονομίας, αυτά που λένε οι διεθνείς οίκοι δεν συμφωνούν με αυτά που μας παρουσιάστηκαν προχθές και τα λοιπά.
Κορού μου, δεν είμαι του Ευρωκό, ούτε του Δήσυ, ούτε του
Δήκο, ούτε κανενός άλλου κοινοβουλευτικού κόμματος. Του παππού μου του μακαρίτη, (κυπραίος της Αλεξάνδρειας που εργοδότης ων, είχε βιοτεχνία με 13 υπαλλήλους, πρωτοστάτησε στην ίδρυση της ΠΕΟ Λεμεσού και Συνεργατικής Αγίας Φύλας, αυθεντικός αριστερός), εν να τρίζουν τα κόκκκαλα του μες τον τάφον με τούτην την νεοφιλελεύθερη στάση της κυβέρνησης που έφκαλεν το Λαικό κίνημα. Το λαικό κίνημα σίεται συθέμελα τζιαι έφκα έξω να μιλήσεις με τον κόσμον, όπως κάμνω εγώ, που νιώθουν πως δεν τους εκφράζει η κατάσταση.
Και ρίξε και μια ματιά στο άρθρο μου στην ιστοσελίδα μου, http://theklapetridou.com/articles/10 να δεις τι γράφω και για το πώς όλη αυτή η κατάσταση οδήγησε στο ρατσισμό και την ξενοφοβία στους κύπραιους που βασικό χαρακτηριστικό τους ήταν η φιλοξενία παλαιότερα.

 
At 08 April, 2011 12:07, Blogger Θέκλα Πετρίδου said...

Όσο για τους εκ μητρογονίας, έχω επίσης σχετικό άρθρο που μιλώ για διαχωρισμό της εθνικής σημασίας του να μην βαφτίζουμε μη πρόσφυγες αυτούς που είναι και της ιδέας να διαμοιραστούν τα ήδη υπάρχοντα κονδύλια ανάμεσα στους εκ μητρογονίας και στους εκ πατρογονίας. Και επίσης, θα εισηγηθούμε στάθμιση για το ποιοι πρόσφυγες έχουν ανάγκη από οικονομική βοήθεια και ποιοι όχι. Αυτοί που είναι άποροι, που δεν έχουν σπίτι, χαμηλόμισθοι κτλπ, σίγουρα δεν είναι δίκαιο να παίρνουν τις ίδιες βοήθειες με άλλους που έχουν σπίτια και εξοχικά και μερσεντές και ψηλά εισοδήματα κτλπ.
Λοιπόν, κορού μου, έμπα τζιαι θκιάβασε ξανά τι είναι το πρότυπο Πρόγραμμα Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Πολιτικής. Δεν είναι όπως το παρουσιάζεις «σε σημείο να εμπνευστείς τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (που απαντούν τα τηλέφωνα) για να μάθουν οι Κύπριοι τα δικαιώματα τους και να εξυπηρετηθούν και να μην νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας κτλ.» Έχω σε για έξυπνην τζιαι γουστάρω που την ημέραν που σε έμαθα να σε θκιαβάζω , δεν είναι κέντρον εξυπηρέτησης του πολίτη, κόρη μου που απαντούν το τηλέφωνον. Είναι επιστημονικά καταρτισμένη υπηρεσία που ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες για τα δικαιώματα τους, τους βοηθά να τα διεκδικήσουν, εντοπίζει τα κονδύλια της Ε.Ε. βοηθά τον κόσμο να τα διεκδικήσει, ως τζιαι τα προγράμματα – προτάσεις θα του σχεδιάζουμε δωρεάν για να δοθούν τα κονδύλια στον κόσμο. Και επίσης, καταγραφή προβλημάτων, παραπόνων, ελλείψεων της νομοθεσίας, ώστε οι νέες προτάσεις νόμου να είναι βασισμένες στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Κτλπ κτλπ. http://theklapetridou.com/articles/7
Αυτό φυσικά, πρακτικά βοηθά στο να να εξαλειφτεί η ανάγκη ύπαρξης «μέσου». Θκιάβαστα κόρη μου τζιαι είμαι σίουρη πως έχεις τη μόρφωση και το IQ να τα καταλάβεις.

 
At 08 April, 2011 12:07, Blogger Θέκλα Πετρίδου said...

«Άσχετο με τη Θέκλα, αλλά υπάρχει άραγε κανένας υποψήφιος που ανοικτά υποστηρίζει:
- το σύμφωνο συμβίωσης gay ζευγαριών ή τον πολιτικό γάμο μεταξύ τους (και prepared να το προωθήσει στη Βουλή?)
- οριζόντια ψηφοφορία στις εκλογές (και prepared να το προωθήσει με πρόταση νόμου στη Βουλή?)»

Σχετικό με τη Θέκλα, υποστηρίζει και τα δύο ανοικτά. Αρθρο μου στις Κυριακάτικες εφημερίδες μιλάει ανοιχτά για τον πολιτικό γάμο μεταξύ ομοφύλων ζευγαριών και για το σύμφωνο συμβίωσης. Αν το δημοσιέψουν τελικά, που πιστεύω θα το δημοσιεύσουν. Αν δεν δημοσιευτεί, θα σου το κάνω ποστ κι εδώ.
Επίσης, έχω δηλώσει δημόσια πολλές φορές πως είμαστε υπέρ της οριζόντιας ψηφοφορίας και είναι στα σχέδια μας να καταθέσουμε σχετική πρόταση νόμου.

«Έσιει κανένα πούλλα μου που δεν θέλει το πιο πάνω? Ο καφκάς όμως δεν είναι τι θέλουμε, αλλά με τα σκατά που κληρονομήσαμε από τις «αγωνιστικές» γενιές, τι μπορούμε να διορθώσουμε.»

ΟΙ θέσεις για το κυπριακό ανακοινώθηκαν εψές στο Ntv σε συμμετοχή μου σε εκπομπή. Το Σάββατο το πρωι ολοκληρωμένες στο site. Δε τες τζιαι μετά κρίνε τες. Η Βασική Πολιτική Διακήρυξη, προφανώς αναγράφει τα βασικά. Οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις στις θέσεις.
Τα φιλιά μου
Θέκλα Πετρίδου

 
At 08 April, 2011 13:10, Anonymous Anonymous said...

I xenia xerei oti de tha ekegei kai mporei na ypostirizei kai ton epikoismo tou feggariou ama goustarei chwris kanena kostos. To komma tis ti ypostirizei?

Btw, kai ochi oti allazei tipota se o,ti afora tin ousia autou tou teleiou post (n' agiasei to cheraki sou drakouna mou), o disy echei pagia thesi yper tis orizontias psifoforias.

 
At 08 April, 2011 13:43, Blogger Ktino said...

ΥΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΑΗΗΗΗ BABY!!!

THEKLA RULES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Θέκλα μόλις εκέρδισες την ψήφο μου

 
At 08 April, 2011 13:55, Anonymous Anonymous said...

go thekla

 
At 08 April, 2011 13:58, Anonymous Anonymous said...

sike eisai ratsistria?
den thewreis pws oloi prepei na exoyn isa dikaiwmata kai tin aytodiathesi toys?
niwtheis pws h teknopoihsh se kanei poio symantiki yparxi apo enan /mia gay?

 
At 08 April, 2011 14:13, Anonymous Anonymous said...

Αν μιλήσεις μονο για τους γκεί ίσως να σε ψηφίσουν και πέρα απο 1-2 συγγενείς

Μη μιλάς για Κυπριακό
Μη μιλάς για Μεταναστευτικό

Δεν το κατέχεις

Μη μιλάς...

φιλικά

 
At 08 April, 2011 14:13, Anonymous Anonymous said...

Κάτω τα χέρια από την Sike.

 
At 08 April, 2011 14:26, Anonymous Anonymous said...

Οι Οικολόγοι κατάθεσαν ήδη πρόταση νόμου για οριζόντια ψηφοφορία! Η οποία βέβαια δεν προωθείται γιατί ο πρόεδρος της Επιτροπής Εσωτερικών όντας Ακελικός σιγά μην την προωθήσει. Για τα επιδόματα δεν θα μιλήσω γιατί θα ακουστώ ρατσίστρια, και δεν είμαι!!
Κάτω τα χέρια από την Σάικ! :)

 
At 08 April, 2011 14:35, Anonymous misharos said...

δρακουνα ποιο θα ηταν ενα στατους πολιτικού που θα σε έκαμνε να τον/την ψηφίσεις;

 
At 08 April, 2011 14:36, Anonymous Anonymous said...

ides ti diafimisi tu evroko?
'tus idame, tus kserume' gia tus metanastes, je to version tu radiou lalei jiolas oti 'evithisan ti xwra mas stin xreokopia'kati te8kio dramatiko ke PSEVDES (based on statistics tuto).
thelw na kataggilw ti difimisi kapu.
pu na piasw?

 
At 08 April, 2011 14:46, Anonymous Anonymous said...

1)Για ακόμα μια φορά δρακούνα λες ό,τι σκέφτομαι.
2)Έχετε την ίδια κομμώτρια με τη Θέκλα!!!"Η κομμώτρια μου Θέκλα μου είναι καλή κορούδα τζιαι πιάνει το χέρι της (οι ανταύγειες που σου κάμνει δεν παίζονται),"
3)Θέκλα, έβρε άλλον τόπο να κάμεις προεκλογική, όχι το μπλογκ της δρακούνας.

 
At 08 April, 2011 15:13, Blogger Θέκλα Πετρίδου said...

Η δρακούνα ασχολήθηκε μαζί μου, όχι εγώ. Και έχω υποχρέωση να απαντήσω και να εξηγήσω.
Εν τω μεταξύ το να είσαι Anonymous εν πολλά βολικόν, εν εν;
Άσε που γουστάρω και τη συζήτηση, γιατί μέσα από το διάλογο όλοι βελτιωνόμαστε και καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο καλύτερα.
Όσο για την κομμώτρια της κ. Δρακούνας, δε σχολίασα πριν, επειδή θεωρώ πως ήταν κοινωνικά ρατσιστικός ο τρόπος που μίλησε για την κοπέλα και ελπίζω να μην μπαίνει στο blog.
Για μένα και οι κομμώτριες και οι καθαρίστριες και οι βοθροκαθαριστές και όλα τα άτομα που εξασκούν επαγγέλματα που δεν απαιτούν λήψη πτυχίου είναι αξιοσέβστα άτομα. Όπως και οι μετανάστες, προς τους οποίους έχω εξαιρετικά φιλική διάθεση και υπερασπίζομαι τα δικαιώματα τους να μη γίνονται θύματα κυκλωμάτων και ρατσισμού.
Και επίσης, Δρακούνα μου, ως ψυχολόγος υποθέτω, μπορεί να κάνω λάθος,πως είσαι ελεύθερη κοντά στα 40 τζιαι για τούτον ούλλην την ώραν λαλείς μας τζιαι ξαναλαλείς μας για τζιείνες που ήταν μιτσιές τζιαι παντρευτήκαν Πάμπους. Η κάθε μια μας διάλεξε το δρόμο της και χαίρεται τις συνέπειες.

φιλιά
Θέκλα

 
At 08 April, 2011 15:16, Blogger Θέκλα Πετρίδου said...

Και όσο για το Ευρωκό και τους μετανάστες, να σιωπήσουν. Τόσα χρόνια που ήταν μέσα στη Βουλή ΔΕΝ ΕΚΑΜΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
Και ρωτήστε τους, αν και πότε θα δημοσιοποιήσουν τους ισολογισμούς τους.
Τι εκάμναν τα λεφτά που τις χορηγίες τόσα χρόνια. Οι Οικολόγοι πάντως εκάμαν το τζιαι μπράβο τους!

 
At 08 April, 2011 15:17, Anonymous Anonymous said...

Ππππππεεεεεεε τουτη!!!!!!

 
At 08 April, 2011 15:18, Blogger the Idiot Mouflon said...

Τώρα να δούμε τη συνέχεια της υπόθεσης "Νάνσυ" τζιαι θα γελάσει τζιαι το παρδαλό κατσίκι.

Πως εξασφάλιζε τις χάρες ο γκομενιάρης Αστυνόμος Σαΐνης;

Πάντως όχι μέσω του ΚΙΣΑ.

 
At 08 April, 2011 15:28, Anonymous Anonymous said...

τον ανταγωνισμο καθαρισαν

απλά...

 
At 08 April, 2011 15:53, Anonymous Sike said...

δρακούνα, δεν ψηφίζω βάσει των παροχών προς τους πρόσφυγες και των όποιων σπασμωδικών μέτρων, γιατί έννεν τούτα ποννα με σώσουν. Ψηφίζω τζείνον που υποστηρίζει την επιστροφή μου στη γη μου τζιαι την επιστροφή της γης μου σε μένα. Όι αποζημιώσεις τζιαι επιτροπές, αλλά πραγματικήν ελευθερία στην απόλαυση της περιουσίας μου και της πατρίδας μου. Αυτή τη στιγμή για να αποκτήσω σπίτι, αναγκάζουμαι να δώσω μισό εκατομμύριο ευρά σε κάποιον που σας που εν σας τα επιάσαν οι τούρτζιοι τζιαι πουλάτε μου τα εμένα σε όποια μάδερφάκκιγκ τιμή σας δόξει.

αγαπητό ανωνυμαριό, με την αναφορά μου στο σύμφωνο συμβίωσής σας, σκοπός μου ήταν να δείξω ότι για μένα εν πιο σημαντικό να ασσιχτιριστούν οι έποικοι τζιαι να πάω έσσω μου, παρά το αν ζείτε ή δεν ζείτε μαζί. Εν με απασχολεί τούτο.

όσο για το ότι έχουμε τζι άλλα προβλήματα εκτός του εθνικού, δεν διαφωνώ αλλά: πώς θα λύσω το πρόβλημα των ναρκωτικών/κροτίδων/λαθρομεταναστών που τη στιγμή που τούτα παν τζι έρκουνται με τον τρόπο που παν τζι έρκουνται που "ποτζεί" ποδά; τι να κάμω τα μέγαρα πολιτισμού όταν βλέπε πώς αποκτώ στέγη πάνω που τον κκέλλο μου.

τέσπα.

 
At 08 April, 2011 16:06, Anonymous milaz said...

:D Vote webmaster?
Μπορεί να βάλει η Δρακούνα - σαν Δρακούνα - τζαι να πιάσει παραπάνω ψήφους...

θέκλα ειδικά με το: "Και επίσης, Δρακούνα μου, ως ψυχολόγος υποθέτω, μπορεί να κάνω λάθος,πως είσαι ελεύθερη κοντά στα 40 τζιαι για τούτον ούλλην την ώραν λαλείς μας τζιαι ξαναλαλείς μας για τζιείνες που ήταν μιτσιές τζιαι παντρευτήκαν Πάμπους. Η κάθε μια μας διάλεξε το δρόμο της και χαίρεται τις συνέπειες." έχασες πολλούς πόντους.... Αν δεν μπορείς να ψάξεις ένα θέμα (το μεταναστευτικό) τζαι λαλείς μας τι άκουσες που κουμπάρους του κουμπάρου στον διάδρομο του υπουργείου... τι να σου πω; Το συγκεκριμένο θέμα είναι μαύρο-άσπρο, υπάρχουν αριθμοί, συμβάσεις και νόμοι και είναι πανεύκολο να δει κάποιος πόσης εκμετάλλευσης τυγχάνει από Κουλίες και λοιπούς λειψούς.

 
At 08 April, 2011 16:20, Blogger Θέκλα Πετρίδου said...

This comment has been removed by the author.

 
At 08 April, 2011 16:22, Anonymous ματιλτα said...

Sike: "Ψηφίζω τζείνον που υποστηρίζει την επιστροφή μου στη γη μου τζιαι την επιστροφή της γης μου σε μένα."

Εγώ πάλε νομίζω ότι ψηφίζεις τζείνους που μας πέρνουν όλο και πκιό μακριά που "την επιστροφή στη γη μου τζιαι την επιστροφή της γης μου σε μένα."

 
At 08 April, 2011 16:24, Blogger Θέκλα Πετρίδου said...

This comment has been removed by the author.

 
At 08 April, 2011 16:40, Anonymous milaz said...

@webmaster:
Εντζαι επερίπαιζα που βάλλεις υποψηφιότητα - μια γειά σου, με χαρά σου τζαι μπράβο, δικαιώμαν σου. Περίπαιζα που βάλλεις όνομα το webmaster και ότι η Δρακούνα είναι online τόσο πολύ καιρό που - μάλλον - την ξέρει παραπάνω κόσμος. Ενεν ανάγκη να είσαι τόσο αμυντική πάντως τζαι να τα παίρνεις τόσο τοις μετρητοίς... αμαν ούλοι γράψουμε μιαν άποψη στα μπλογκ μας, εννα μας φατσίσεις ούλους που γυρώ να απαντάς;

Έτσι κι αλλιώς, προσωπικά δεν θα μπω καν στον κόπο να πάω να ψηφίσω...

 
At 08 April, 2011 16:44, Blogger Θέκλα Πετρίδου said...

Άγγελε μου,
κατά λάθος έσβησα το προηγούμενο σχόλιο που έγραψα. Ξαναλαλώ πως επειδή γράφω που το email που μου έκαναν για να χειρίζομαι την ιστοσελίδα μου για αυτό βγαίνει το όνομα webmaster.
to email einai webmaster@theklapetridou.com
Δεν είμαι ούτε master of the web, oute master of the universe, Thank God.
Τζιαι για το αν θα πας να ψηφίσεις ή όι, τι να σου πω. Σκέφτου λλίον, πως αν δεν ψηφίσεις σημαίνει πως ψηφίζεις ακέλ, δήσυ, δήκο, εδέκ και ευρωκό. Αν τούτον καλύπτει σε, μεν πάεις, μάνα μου.
Καλή ξεκούραση το Σαββατοκυρίακο.
Θέκλα

 
At 08 April, 2011 16:45, Blogger Θέκλα Πετρίδου said...

α, τωρά εκατάφερα τζι έσασα το . Μπράβο μου. Έβαλα σας τζιαι την προεκλογική εικόνα μέμπα τζιαι πείσω σας! χα χα χα

 
At 08 April, 2011 17:15, Anonymous Anonymous said...

ποια εν τούτη Sike, τζιαι γιατί έσιει τόσους πολλούς δικηγόρους?

Sike εσύ εν ανήκεις στο 'ανωνυμαριό' όπως το αποκαλείς? Αν όι, δως μας τα στοιχεία σου.

Νομίζω ο εκπρόσωπος του ανωνυμαριού πιο πάνω εν εθίχτηκε επειδή είπες ότι εν σε ενδιαφέρει το σύμφωνο συμβίωσης, αλλά 'αν αγκαστρώνουνται οι γκέι'. Κάτι που εν μάλλον προσβλητικό, εν τζαι μιλάς σε κάποιο γκέι φίλο σου που εν θα σε παρεξηγήσει, το μπλογκ της δρακούνας εν κάτι σαν δημόσια συζήτηση. Ή μήπως κάμνω κάποιο τραγικό λαθος?
Ελπίζω να βρεις σπίτι σύντομα

 
At 08 April, 2011 18:33, Anonymous Anonymous said...

mpravo sti thekla ke kala kani k apantasas, dear thekla apla epidi exi kero pou diabazo to sites tis na sou po oti teleuteos ekame 2 pedi ke ton andras tis sinaferniton san ton etero taxa etero imisi ke ti mama tis mama drakouna.isos na ton laloun ke pampo. dkiabasto to gamate giati xanomaste an exis xrono.episis skeftou poso kali diafimisi sou kani, ekame 2 arthra 4 u! zitoooooo thekla

 
At 08 April, 2011 19:01, Anonymous Anonymous said...

Kyria Thekla skise to ptyxio sou - i drakouna einai 35ara pantremeni me 2 mikra paidia - katakrivia twra prepei na einai akoma sto maternity leave apo ti defteri genna!!!!! Pantws san fellow-psixologos oti me afto sou to assumption mallon akoustises esy ligo ratsistria ke judgemental stis kopeles... go away you are ruining the blog we love

 
At 08 April, 2011 19:05, Anonymous Anonymous said...

ne re anonimi katina epidi esi ise adkiaseri ke dkaiabazis tin na perasi i ora sou simeni oti i thekla mas en na katsi na di oulla ta arthra na katalabi an en parthena i oi? ke pia ise esi na tis pis na skisi to ptixio tis, katarxas itan aristi k epiase ke ipotrofia gia bostoni. xeris pia en i bostoni k pia panepistimia iparxoun eki? ate piene pie kanena kafe ke anixe to cosmo na dis kamia nea tasi modas

 
At 08 April, 2011 19:47, Anonymous Anonymous said...

OPIOS ANAKATONETE ME TA PITURA TON TRONE OI ORNITHES

 
At 08 April, 2011 20:00, Anonymous Anonymous said...

travate sti kouzina na plinete kanena piato me ta parafouskomena CVs sas tzie ta pretentious blogs sas

 
At 08 April, 2011 20:06, Anonymous Anonymous said...

e re anonime antrakla pou en sikonis koubenta pe mas pios en mpou ise! en pola eukolo na ise anonimos ke na to pezis baris ke asikotos

 
At 08 April, 2011 20:45, Blogger Θέκλα Πετρίδου said...

Παιθκιά, καλησπέρα. Απαντώ σε ούλλους. Για μένα έν έσιει πολίτες 2ης, 3ης, 4ης κατηγορίας κτλπ.
Υπερασπίζομαι την ελευθερία σας να διαφωνείτε μαζί μου όπως και τη δική μου να εκφράζομαι και να εξηγώ ποια είμαι και τι θέλω να κάνω τωρά που φύτρωσα σαν το μανιτάρι στην πολιτική, στη δημόσια ζωή του τόπου έχει χρόνια πολλά που είμαι ριζωμένη.

Να πω κάτι για την πολιτκή. Κατά τη γνώμη μου πάντα, άμα κάποιος θέλει να τον ψηφίσουν και να γίνει εκπρόσωπος του λαού στη βουλή, πρέπει κατά τη γνώμη μου να εκτιμά και να συμπαθά όλους τους πολίτες, είτε τον ψηφίσουν είτε όχι. Διαφορετικά, δε θα ενώσουμε ποτέ αυτό τον τόπο. Να ενωθούμε μεταξύ μας. Κι επίσης, πώς θα κυβερνήσεις αν δεν εκτιμάς το λαό που κυβερνάς;

 
At 08 April, 2011 20:55, Anonymous Θέκλος said...

"Κι επίσης, πώς θα κυβερνήσεις αν δεν εκτιμάς το λαό που κυβερνάς;"
Άτε εμολόησες το κόζι. Άλλος υποψήφιος πρόεδρος που εννα μας σώσει...

 
At 08 April, 2011 22:30, Blogger Disdaimona said...

Αγαπητή κυρία Πετρίδου,

Το δικαίωμα μας να διαφωνούμε το χρωστάμε στους παππούδες μας που παρόμοια με τον δικο σας παππού δεν ήταν χλεχλέδες, αλλά είχαν αντίληψη της κοινωνικής τους θέσης.Δεν νομίζω ότι σας επεριμέναμεν εσάς.
Εξ όσων γνωρίζω πάντως δεν αποκαλούσαν ο ένας τον άλλο "αγάπη" ούτε "πούλλα" μου για να αποδείξουν τα φιλολαϊκά τους αισθήματα, αλλά είχαν τη σοβαρότητα
αν μη τι άλλο να γνωρίζουν, ότι η ενασχόληση με την πολιτική, δεν είναι "επιστημονικός κλάδος με πτυχιούχους που απαντούν στον κόσμο" - παρόλο ότι σέβονται και τις κομμώτριες!!!

Καλή τύχη σας εύχομαι παρόλο το τραγελαφικό της περίπτωσης σας.

Εδώ που έφτασε το χάλι της πολιτικής, πιστέψτε με, είστε σχεδόν απαρατήρητη μη-εξαίρεση.

Παρεπιπτόντως η Δρακούνα δεν έννε ανύπαντρη 40αρα(όι ότι ήταν μπηχτή τούτη κύριε ελέησον) αλλά εν τζαι μάμμα θκυό μωρών πηλέ μου!

 
At 08 April, 2011 22:52, Blogger Anef_Oriwn said...

Εγώ πάντως εν να ψηφίσω ΑΚΕΛ τζιαι όλως “παραδόξως” αισθάνομαι μια χαρά!!!

 
At 08 April, 2011 22:57, Blogger Anef_Oriwn said...

This comment has been removed by the author.

 
At 08 April, 2011 22:58, Blogger Anef_Oriwn said...

Επίσης συμπάσχω με τη Saik που εν πρόσφυγας η καημένη τζιαι «... αναγκάζεται [η δύσμοιρη] ... για να αποκτήσει σπίτι... [...] να δώσει μισό εκατομμύριο ευρά ...» [προφανώς που το υστέρημα της]!!!

 
At 08 April, 2011 22:59, Blogger Disdaimona said...

Και αγαπητή/τε Sike,

έχεις κάθε δικαίωμα να διεκδικείς την περιουσία σου στα κατεχόμενα.

Αλλά να λέεις διεκδικώ τα χωράφκια μου τζαι να μεν λέεις διεκδικώ την πατρίδα μου τζαι το δίκαιο.

Το δίκαιο εν προσδιορίζεται που τα μάλλια τζαι τα βουλλωμένα του καθενού. Διότι τούτο σημαίνει ότι εσύ που ήσιες περιουσία είσαι πιο Κυπραία που τον άλλον που έν ήσιεν.
Τζαι άρα τα περί Δικαίου τζαι Πατριωτισμού εν παρπατούν.

Οι Πατρίδες εννεν τα Κτηματολόγια.
Τζαι οι Πατριώτες εννεν τα τσιβίτζια πας τη λύση του Κυπριακού τζαι πας τα συμφέροντα του κάθε Κυπραίου.

Η Κύπρος εν η πατρίδα μας τζαι εμας είτε έχουμε χωράφκια ποτζιεί είτε εν έχουμε.Που έτσι για να ξέρεις έχουμεν!

 
At 08 April, 2011 23:00, Anonymous Anonymous said...

Thekla epeidi apparently you are new to this, you should know that: "Winning an argument on the Internet is like winning a contest at the Special Olympics you may have won but who did you beat?"

 
At 08 April, 2011 23:02, Anonymous εξω οι ηλιθιοι απο την Κυπρο said...

Εν θωρεις τα χαλια σου, εισαι τζιαι ρατσιστρια. Αν αρκεψει ενα κομμα αυριο να καταδιωκει τους πασιηδες εννα σου αρεσει?

Αγαπατε αλληλους

 
At 08 April, 2011 23:05, Anonymous postbabylon said...

Ppella re, ginete panairin pollin damesa a!

Inta fara eimasten oi kypraioi a, ammen ippesei tziai kamposi xoli en epikoinwnoumen.

Drakouna: parakolouthw to blog sou tziai areskei mou. Areskoun mou tziai oi apopseis sou.

Thekla, fkallw sou to kappellon pou apantas, tziai pou milas thn glwssan mas. En ethkievasa to site sou na kserw an tha se epsifiza an hmoun kypron, alla areskeis mou ws twra, fenesai kopellin, xreiazountai tziai kopelia, polyfwnia sth voulh!:-)

All:
Men pikrefketai sior!

 
At 08 April, 2011 23:44, Anonymous Anonymous said...

xestike i forada an i thekla itan aristi einai i prwti i i teleftea? oso yia to sxoleio yia to cosmo - zo ke spoudazw ke ergazome sto Lodnino edw ke 8 xronia - ke ne 3erw pou einai i Bostoni - ax kypreoi mana mou - never coming back - still enjoy reading drakouna - with no thekla or alla tetia "xoumisiarika" atoma - akoma gelw me to aristi ahahahahah

 
At 09 April, 2011 00:13, Anonymous Anonymous said...

egw exw na pw oti:

1. Drakouna eisai thea. megali epitixia to post.
2. K. Thekla prepei na kanete llio practise dioti den pianete tin eirwnia. (tha kameis blend in apistefta stin kina) Oute to humour. oute to gegonos oti eimaste se blog kai oxi sti vouli. Anyway...
3. Nomizw tha meinw ekswteriko giati einai pio efkolo na ta thwreis apo makria kai na gelas. (kai gia allous logous.)
4. A oi mporei na erthw kai na valw gia voulefteis.
5. Kia egw eimai prosfigas. Mallon einai o papas mou dioti egw egennithika sti lefkwsia kai den eniwsa potte oti leipei mou to spiti mou. Den thelw ta lefta gia to xwrafi tou papa mou. Den xreaizetai na ktisw terastio spiti me pisina, na parw x3 kai eksoxiko ston prwtara sta 26 mou. Mporw na doulepsw kai na ta ftiaksw meta. se kanonikes diastaseis.
Afta... elpizw na sinexistei i sizitisi. :)

 
At 09 April, 2011 00:30, Blogger Disdaimona said...

Postbabylon

η Θέκλα να δεις πόσον εν να πικρέψει άμα ένι φκει...

δαμέ έχωσεν τα της Δρακούνας ότι εν στο ράφιν τζαι εν εσιει επαφή με τον κόσμο. Που η Θέκλα έσιει εν φανερό!

Άγγελε μου,
να σε δω να φωνάζεις του Κουλία μες τη βουλή "Αγαααπηηηη" τζιας πεθάνω!

Άτε, εσύ τζαι ο Μαρίνος στη βουλή.
Ήντα τζείνοι ούλλοι που έννε σέξυ εν καλλύττεροι;

Μιλάς τζαι ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ!! Τούτον που το βάλλεις;!

 
At 09 April, 2011 00:31, Anonymous ματιλτα said...

Εκατάλαβες Δρακούνα...? εγίνηκες το modern version, μεταμεσονύχτιο πρόγραμμa συντροφίά με τους αποδήμους. - παιδκιά νάσαστε καλά τζαι προγραμματίζει η Δρακούνα να μας κάμει πάρτυ στην Γαλάτα με ραπ τσιατιστά

 
At 09 April, 2011 00:48, Anonymous Sike said...

lol

enna synfwnisw se ena prama: ppella re!!!

to "egw" opws kai to "esy" kapote xrisimopoieitai gia na simainei "emeis"/"kapoioi".

disdaimona, σωστή η διάλεξη σου. Εν είπα ότι διεκδικώ τα χωράφκια μου αντί την πατρίδα μου, τα οποία "έτσι για να ξέρεις" δεν έχω. Αλλά ότι τα όποια χωράφκια δεν θα εστοιχίζαν "ποδά" μισό εκατομμύριο αν είshεν ο καθένας μας τζείνα που του ανήκουν. Διεκδικώ το δικαίωμα της απόλαυσης της περιουσίας από όλους τους νόμιμους κατόχους της.

anef oriwn, εφόσον συμπάσχεις τότε "προφανώς" είσαι τζι εσύ καημένος, δύσμοιρος τζιαι, αν και ακελικός, βαστάς μισό εκατομμύριο υστέρημα. Πάρε και λίγα bold και [αγκυλούες] να παίζεις. A, τζιαι θαυμαστικά για περαιτέρω παshαμά!!!

 
At 09 April, 2011 01:45, Blogger Disdaimona said...

Α ωραία, προφανώς αν σε ελάλουν αγαπούλλαν, εν θα έφκαλλα διαλέξεις.

Τζαι ακόμα πιο ωραία, πως αφού η εισβολή είσιειν ως αποτέλεσμα να ακριβώσουν ποδά τα χωράφκια, να χτυπιούμαστε ως τον αιώνα τον άπαντα να πιάμεν πίσω τα κατεχόμενα για να φτυνήσουν!!!

Μα κύριε ελέησον πκιον με τούτην την απουσία τταίμινγκ στες ανάγκες μας!

 
At 09 April, 2011 02:38, Blogger Θέκλα Πετρίδου said...

Παιδιά,
η συζήτηση ξέφυγε εντελώς, όχι γιατί υπάρχει χιούμορ κι ειρωνίες. Καλόδεκτες και δεχούμενες ως καλοπροαίρετες.
Καμία ανταπάντηση επί της ουσίας δεν είδα. Και με στοιχεία και δεδομένα.
Λοιπόν, σέβομαι τα μπλογκς και τους μπλόγκερς. Δρακούνα, όποια κι όποιος και να 'σαι, επειδή σε προστατεύει η ανωνυμία κι εσένα, να σαι καλά.
Κοίταζα τα google analytics του website μου, και στέλνεις κόσμο, ευχαριστώ.
Επίσης, αυτό που επικρατεί εδώ είναι μια σκιαγράφηση της κυπριακής κοινωνίας, την οποία ευελπιστούμε να βελτιώσουμε. Με την ουσιαστική μόρφωση και πολιτική παιδεία.
Φυσικά, δικαιούστε να λέτε οτι θέλετε. Μπορεί οι πρόγονοι μας να θέσμισαν την ελευθερία του λόγου, στην παρούσα τραγελαφική κατάσταση που βιώνει η πολιτική ζωή του τόπου με τους ημιμαθείς ακελικούς στην εξουσία, κι αυτό αμφισβητείται, εκτός φυσικά κι αν πήγαινες φροντιστήριο στην Εδόν κι αν ψηφίζεις το Δημητράκη και πίνεις νερό στ' όνομα του, όσες μπαρούφες κι αν λέει, όσο κι αν προσβάλλει τους θεσμούς και τα πολιτικά ήθη, όσο κι αν ιδρώνει ο Στέφανος κάθε φορά που παίρνει το λόγο να μιλήσει χωρίς γραπτό μπροστά του. Και κόντρα οι απολογίες μετά και δεχτείτε τα κοπέλια. Είπεν τα ο Στάλιν. Εν τούτα τα στατιστικά για την οικονομία. Προσκυνείστε. Εν τούτα για το μεταναστευτικό σκάνδαλο, σκύψτε. Δεν ντρεπόμαστε λέω γω να έχουμε τέτοια κατάντια στην πολιτική σκηνή και να βάλλουμε όποιους καλοποροαίρετους ανθρώπους έρχονται να βάλουν την ράσιην τους πουκάτω να βρουν λύσεις. Δρακούνα μου, κατευθείαν στις Παλιές Δυνάμεις. Οι Νέες εν θα σε χωρούν με τούντην κλειστομυαλιάν τζι αμάθειαν που σε διακρίνει

 
At 09 April, 2011 08:08, Anonymous Θέκλος said...

"Οι Νέες εν θα σε χωρούν με τούντην κλειστομυαλιάν τζι αμάθειαν που σε διακρίνει"

Πεεεεεεε, εν συνάεται! Εππέσαν οι μάσκες. Μα εν με τούτα που εννα σώσεις τον κόσμον? Κλειστόμυαλη η Δρακούνα τζαι αμαθής....
Η Δρακούνα εσιώπησεν, άφηκεν σε μόνμη σου μέχρι που έχασες την ψυχραιμία σου τζαι άρκεψες τις ηθκιλογίες τζιαι τους αφορισμούς.
Όπως τον Γριστόφκια...

 
At 09 April, 2011 08:09, Anonymous Anonymous said...

Δεν καταλαβαίνω προς τι οι χλευασμοί και οι ειρωνίες από την ιδιοκτήτρια του blog και τους υπόλοιπους. Η κοροϊδία δεν είναι ούτε εξυπνάδα ούτε χιούμορ. Ειδικά όταν όλοι ξέρουμε ότι η Θέκλα Πετρίδου δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας στις εκλογές.

Αν όλοι εσείς που χλευάζετε έχετε άποψη και επιχειρήματα όπως θέλετε να νομίζετε ότι έχετε, τότε παραθέστε τα αφήνοντας τις ειρωνίες στην άκρη. Τουλάχιστον η Θέκλα έχει το θάρρος να είναι υποψήφια και να αναρτά τις απόψεις επώνυμα. Πράγμα το οποίο εσάς μάλλον δεν σας περνά να κάνετε.

Γιώργος - Λεμεσός

 
At 09 April, 2011 09:27, Blogger Θέκλα Πετρίδου said...

Καλημέρα σας.
Δεν είχα ποτέ μάσκα για το τι συμβαίνει με το Ακέλ σήμερα. Τρίτη πρωι δημοσίευσα πολυσέλιδο άρθρο για την δημοσιογραφική παρωδία του προέδρου που ξέχασε πως είναι πρόεδρος των Κυπρίων και καταφανώς νιώθει μόνο του Ακέλ.
Και επίσης, κανείς δεν ξέρει αν η ΚΥ.ΠΡΟ.Σ. έχει ή δεν έχει καμιά επιτυχία εκλογής. Παρόλο που ζητήσαμε να συμπεριληφθούμε στις δημοσκοπήσεις ακόμη δεν έγινε αυτό. Στις περισσότερες δημοσκοπήσεις εκτός από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, δεν υπάρχει καν η επιλογή "άλλα κόμματα". Φυσικά, η πρόθεση αποχής, άκυρου και λευκού παίζει από το 21% μέχρι το 26%. Καθόλου ευκαταφρόνητα ποσοστά. Όπως και να χει όμως, 23 Μαίου θα ξέρουμε.
Θέκλα

 
At 09 April, 2011 09:42, Anonymous Anonymous said...

@Θέκλα: ΠροσκυνΗστε και όχι προσκυνείστε. Εν προστακτική του προσκυνώ, δεν είναι παθητικό. Σίγουρα ήσουν άριστη; Κρίμας τα αριστεία. Και για να σε προλάβω, δεν είμαι φιλόλογος. Και ξαναλέω σου. Όχι προεκλογική που το μπλογκ της δρακούνας.

 
At 09 April, 2011 10:18, Anonymous Anonymous said...

Μα τι πικρόχολος λαός που είμαστε..Τζαι ο λόγος που γίνεται τούτο ούλο το παναϋρι δαμέ..? ακόμα εν εκατάλαβα. Εν γι'αυτό που εν θα φκάλουμε χαϊρι. Μια ζωή τρωούμαστε μεταξύ μας τζαι προσπαθεί να την πει ο ένας του άλλου τζαι να φανεί πιο έξυπνος. Viva η αιώνια Κύπρος..

 
At 09 April, 2011 10:20, Blogger Anef_Oriwn said...

Saik,
Εν τζιαι επίκρεψες, εν νεν;

«Διεκδικώ το δικαίωμα της απόλαυσης ...» [όπως ας πούμεν μια πίττα σουβλάκια με shεφταλιές που τον Εφτυμήν] «… της περιουσίας από όλους τους νόμιμους κατόχους της.» … Εμπρός παιδιά να βγούμε στους δρόμους να στηρίξουμε τον αγώνα της Saik [που παλέφκει για ‘ΣΑΣ έστω τζι’ αν «δεν έχει» ... [η ίδια] ... «χωράφκια»!

 
At 09 April, 2011 12:15, Anonymous Sike said...

πάντα ήμουν [πίκρισσα]

γλυτζιά μέλι σαν «εσένα» εν θυμούμαι ... [να υπήρξα] ...

 
At 09 April, 2011 12:39, Anonymous Anonymous said...

mou aresei o tropos pou les ta pragmata, alla agkikses to evesthito shmeio ths prosfygias. symfono pos den prepei na ginoume oloi prosfuges.

exo mia protasi gia sena kai pros olous tous mh prosfyges gia na prospathiso na sas exigiso pos niothoume "kapoioi h oloi" oi prosfyges : antallaso oloi th periousia pou mou klhronomisan oi goneis mou sta katexomena (mesaoria), peripou 3 oikopeda me 1 oikopedo opoudhpote stis eleftheres perioxes.
epeidh dn tha vrethei kapoios pou tha dextei, zhtame perissotera apo to kratos.

 
At 09 April, 2011 13:46, Blogger Θέκλα Πετρίδου said...

@Sike Το ζήτημα των περιουσιών είναι πολύ μεγάλο ζήτημα. Καθώς και του κοινωνικού ρατσισμού εναντίον των προσφύγων.
Μεγάλωσα στην Πάφο, ούσα μη πρόσφυγας, η μάνα μου παφίτισσσα τζι ο παπάς μου Λεμεσιανός, και δεν μπορούσα να αντιληφθώ τι σημαίνει ρατσισμός εναντίον των προσφύγων και τι σημαίνει προσφυγιά ώσπου άρχισα να δουλεύω ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια κι εκεί είδα πολλλά. Πρώτα απ' όλα τι σημαίνει μέσα σε μια στιγμή να χάνεις τους κόπους μιας ζωής. Έχει πλάσματα που ακόμα εν εσυνήλθαν ψυχολογικά που τούτον που τους εσυνέβηκεν το 74. Και ακόμα και 37 χρόνια μετά, δεν ξεχάνουν. Άμα είσαι ψυχολόγος και μιλάς με τον κόσμο στο γραφείο όπου έρχεται να σου ανοίξει την ψυχή του και να ζητήσει βοήθεια για να γιάνει που κατάθλιψη, άγχος κτλπ, τότε έχεις κλινική εμπειρία, παρατήρηση του τι το έχει επηρεάσει αυτό το άτομο.
Επίσης, πολλές φορές συνάντησα πλάσματα τα οποία ήταν μαθητές/τριες όταν έγιναν πρόσφυγες και μου περιέγραψαν με λεπτομέρειες το bullying που εδεχθήκαν στα σχολεία που το Σεπτέμβρη του 74 και μετά. Εν τα έζησα. Είπαν μου τα. Εκλαίαν την ώραν που τα ελαλούσαν, εν μπορώ να τα αμφισβητήσω.

 
At 09 April, 2011 13:47, Blogger Θέκλα Πετρίδου said...

Καθώς και παιδιά των αγνοουμένων. Τεράστια ψυχολογική ζημιά. Κι έχω και θέμα επί τούτου. Για το ότι η δική μας πλευρά δεν έκανε πιο νωρίς ενέργειες να αποκαταστήσει το τι έγιναν αυτοί οι άνθρωποι. Πως δολοφονήθηκαν από τα τουρκικά στρατεύματα κατά την εισβολή. Τζι αφήναν τις γυναίκες τζιαι τα κοπελλούθκια τους σε τζιείνην την κατάσταση ιμίςς για να εξασκήσουμε πίεση στα διεθνή fora. (Πολιτική της μιζέριας και όχι εθνική εξωτερική πολιτική. Είχαμε και έχουμε δίκιο η Kυπριακή Δημοκρατία. Δεχθήκαμε εισβολή από την Τουρκία με όλα τα παρεπόμενα. Δε χρειάζεται να μας λυπηθούν. Να διεκδικήσουμε το δίκιο μας με τα εργαλεία που μας δίνει και η Ε.Ε. κλπ. Και για να σας προλάβω άλλο εθνισμός κι άλλο εθνικισμός.) Να πεθάνει ένας δικός σου, κτύπα ξύλο, και να μην μπορείς να τον θάψεις επειδή καρτεράς να έρθουν συγγενείς που το εξωτερικό και όσον καθυστερεί η κηδεία εν πνάζει η ψυσιή σου. Φαντάσου για τόσα χρόνια. Και τις γυναίκες των αγνοουμένων που εδέχονταν κοινωνική κατακραυγή να ξαναπαντρευτούν ή έστω να έχουν φυσιολογική ερωτική ζωή. κλπ κλπ.

 
At 09 April, 2011 13:47, Blogger Θέκλα Πετρίδου said...

Εν είμαι πρόσφυγας, αλλά καταλάβω τους πρόσφυγες. Και οποιαδήποτε λύση βρεθεί στο κυπριακό, πρέπει να καλύπτει το θέμα των περιουσιών και να μην αδικείται οποιοσδήποτε κύπριος πολίτης. Κι ελληνοκύπριος και τουρκοκύπριος.

Δεν κάμνω προεκλογική που δαμαί. Όπως κατηγορούμαι. Απαντώ ως άνθρωπος. Αν η δρακούνα δεν θέλει να ξαναγράψω δαμαί, να το δηλώσει και θα το δεχτώ.

Κανένας,Sike δε θα ανταλλάξει την περιουσία του με αυτήν που κληρονόμησες στα κατεχόμενα. Κι εσύ το ίδιο θα έκανες, αν ήσουν στη θέση του όποιου έχει περιουσία στις ελεύθερες περιοχές. Εκείνο που προέχει είναι να αποκτήσουμε διευρυμένη κοινωνική αντίληψη και να καταλαβαίνουμε και τη θέση του άλλου. Και να χρησιμοποιήσουμε την πολιτική μας δύναμη όλοι οι πολίτες και με το να ψηφίσουμε αυτόν που μας εκφράζει και με το να αποφασίσουμε αν θα ξαναμπεί ένα σχέδιο λύσης σε δημοψήφισμα με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα ΟΛΩΝ των πολιτών της Κυπριακής δημοκρατίας. Οχι μόνο της κοινωνικής ομάδας στην οποία ανήκουμε.

 
At 09 April, 2011 14:27, Anonymous milaz said...

No, I'm Spartacus!

 
At 09 April, 2011 14:29, Anonymous Anonymous said...

Πολύ σωστά τα όσα λέει η Θέκλα για τον ρατσισμό που υπάρχει σε βάρος των προσφύγων. Και δυστυχώς, διαβάζοντας κάποια κείμενα της Δρακούνας εύκολα μπορεί να αποκομίσει κανείς την εντύπωση ότι ακόμα και για την μη λύση του Κυπριακού φταίνε οι πρόσφυγες!

Γ.

 
At 09 April, 2011 18:11, Blogger ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ said...

Να πω τζιαι γιω το κομματι μου.

Πρωτα να ξεκινησω με την Σαϊκ/Δρακουνα τζιαι για το αν θα μιλουμε για το αγκαστρωμα των γκευ (ειπαμε προσπαθουμε καθε νυχτα αλλα για καποιο λογο εν αγκαστρωνουμαστε :) )τζιαι για τους προσφυγες. Να μοιραστω δαμε την εμπειρια μου σαν γκευ τζιερυνειωτης. Καθε φορα που μιλω στην μανα μου, στην αρφη μου τζιαι στην αρφοτεχνη μου για την ισονομια τζιαι την ισοπολιτεια για τους γκευ λαλουν μου τζιαι την εκ μητρογονιας. Σε τεθκιο βαθμο που μια μερα εθυμωσαν με διοτι ενομισα οτι εν νοιωθουν ανετα να μιλησουν για γκευ θεματα τζιαι προσπαθουν να αλλαξουν θεμα. Επηρε μου λλιο χρονο αλλα ηρτε μου..... εν το ιδιο τζιαι το αυτο θεμα. Εννεν για τα ριαλια τζιαι τα επιδοματα εν επειδη ο νομος εν παρεχει την ιδια αντιμετωπιση στα δκυο φυλα. Ο νομος ξεχωριζει τους προσφυγες βαση φυλου. Οπως πριν λλια χρονια τα κοπελλουθκια Κυπραιων γυναικων παντρεμενες με ξενους εν ηταν Κυπραιοι αλλα κοππελλουθκια Κυπραιων αντρων ηταν.

Η ισοπολιτεια τζιαι η ισονομια εν που τζιεινα τα πραματα που τζιειζουν την ψυσιη μας. Το να λαλει το κρατος οτι εσου ειτε επειδη εισαι γκευ ή γυναικα ή ψηλος ή ξανθος πρεπει να αντιμετωπιζεσε διαφορετικα.

Οι γενετζιες προσφυγες εν επιζητουν ναν προσφυγες, δεν επιζητους ριαλια δεν επιζητουν ναν κριμα. Οι γενετζιες προσφυγες επιζητουν ιση αντιμετωπιση που το νομο.

Οι γκευ εν επιζητουμε γαμους για τα παρανυμφουθκια τζαι τις κορδελλες ζητουμε ιση αντιμετωπιση που το νομο.

Οι κρατουντες να εβρουν τροπο να κανονισουν τα ριαλια τζιαι τα τεχνικα θεματα χωρις να χρησιμοποιουν την ευκολη λυση να διακρινουν εναντι ομαδων του πλυθυσμου.

 
At 09 April, 2011 18:53, Anonymous εξω οι ηλιθιοι απο την Κυπρο said...

Ναι πον θελουν ριαλλια.

Να τες αναγνωρισουν ως προσφυγες καλο τζιαι να μεν τους δοκουν μπακκιρα, δεχουντε?

Σιγα μεν δεχτουν

Ιδιοτελεια, ατομικισμος, εγωκεντρισμος

 
At 09 April, 2011 19:32, Anonymous Anonymous said...

sike

ta dikaiwmata twn anthrwpwn den metrioyntai se tetragwnika ghs
kai eprepe na zitiseis sygnwmi poy anaferthikes etsi ratsistika kai eirwnika stoys gay
esena se niazoyn ta xwrafia tote ki emas poy eimaste elladites eprepe na min mas noiazei gia ton diamelismo tis kyproy ,na min stelnoyme eldyk kai to kyriotero na min fortwnomaste provlimata......

p.s exoyme pneyma kai poylame an thes soy stelnw ena kilo peskesi!!

 
At 09 April, 2011 19:36, Anonymous Anonymous said...

episis na tonisw pws to oti h ypospifia mpike se ena blog na kanei dialogo me toses epitheseis tin tima
den vgike sta mpalkonia na sas taksei
diafora
koyventa kanei san mia apo oloys esas
to na milane kapoioi anagwga kai prosvlitika nomizei einai apo tin idiopatheia poy feroyn oi kyrpoi (oi peissoteroi) na fanoyn kai oxi na ginoyn poio eksypnoi

ksekoliste apo ta daneia,tis viles,ta aytokinita ,ta eksoxika giati me aytoys toys rythmoys kapote tha exete ta provlimata tis elladas
kai den peirazei an o geitonas exei poio wraio amaxi,an einai ypopsifios,h an exei apopsi (estw lanthasmeni)
dikaiwma toy

p.s Elladitisa!!

 
At 09 April, 2011 20:24, Blogger ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ said...

εξω οι ηλιθιοι απο την Κυπρο said Ιδιοτελεια, ατομικισμος, εγωκεντρισμος...... τουτα εν για τζιεινους που νομιζουν οτι ο πολεμος ηταν μεταξυ Τουρκιας τζιαι Τζιερυνειας τζιαι οϊ μεταξυ Τουρκιας Κυπρου. Ενω οι προσφυγες εχασαν τα παντα επρεπε να χρυσοπληρωσουν τα οικοπεδα τζιαι τα σπιθκια για να ξανακτισουν την ζωη τους. Οι γονιοι μου επιασαν 5000 λιρες τζιαι η αρφη μου νομιζω 12-13Κ για το σπιτι τους. οϊ αγαπητε μου εννεν για τα σελινια (τα οποια εν οι δικοι μας φοροι, οι φοροι των μη προσφυγων επειαν στο δρομο Λεμεσου Παφου) της κυβερνησης που θελουν οι γενετζιες προσφυγες να αναγνωριστουν τα κοπελλουθκια τους σαν προσφυγες αλλα για το δικαιωμα της επιστροφης. Για σενα τζιαι αρκετους αλλους μπορει να μεν σημαινει τιποτε τουτο αλλα για μενα τζιαι την οικογενεια μου σημαινει πολλα. Τζιαι αν σου ακουουνται τουτα μπαναλ τζιαι ρομαντικα εννεν για κατι που καμνω εγιω αλλα εν κατι που πρεπει να ανησυχας εσου.

 
At 09 April, 2011 20:55, Anonymous Anonymous said...

Σοβαρά, οι γυναίκες επιζητούν ίση αντιμετώπιση που τον νόμο, Κυπρολέωντα? Εν έχουμε κανέναν πρόβλημα! Να υπηρετήσουν τζιαι στο στρατό, όπως γίνεται στο Ισραήλ. Εν ένα θέμα λλίο πιο σοβαρό που το μητρογονίας κλπ. Μιλούμε για 2 που τα πιο παραγωγικά χρόνια στη ζωή κάποιου.

 
At 09 April, 2011 20:55, Anonymous Anonymous said...

Σοβαρά, οι γυναίκες επιζητούν ίση αντιμετώπιση που τον νόμο, Κυπρολέωντα? Εν έχουμε κανέναν πρόβλημα! Να υπηρετήσουν τζιαι στο στρατό, όπως γίνεται στο Ισραήλ. Εν ένα θέμα λλίο πιο σοβαρό που το μητρογονίας κλπ. Μιλούμε για 2 που τα πιο παραγωγικά χρόνια στη ζωή κάποιου.

 
At 09 April, 2011 21:27, Blogger Θέκλα Πετρίδου said...

Και γιατί να μη γίνει ο στρατός μισθοφορικός, όπως σε τόσες άλλες χώρες;

 
At 09 April, 2011 22:08, Anonymous Anonymous said...

θεκλα σοβαρα χεστηκαμε για τις αποψεις σου δεν θα φκεις ΚΟΡΟΥΑ μου αφου θελεις να μιλησουμε σε απταιστα ΤΖΥΠΡΙΑΚΑ.. τζιαι που λαλεις πουλλα μου επρησες μας τα @@@ και δεν καταλαβαινεις ΠΟΣΟ τραγικα γελοια φαινουνται τα ποστς σου ποσο προεκλογικα ποσο φτιαγμενα ειδικα για την περιπτωση.. παρετα μας ΚΟΡΗ ΜΟΥ δεν μας κοφτει γυρευτου αλλου..


και εγω ακελ εννα ψηφισω btw γιατι ετσι θελω γιατι δεν με πειθεις και γιατι πιστευω οτι ουλλες οι θεκλες παλευκετε να μπειτε στην fucking βουλη για να καταλαγιασετε την υπερμετρη φιλοδοξια που σας κατατρωει που το καιρο του λυκειου...δεν εισαι πιστευτη λυπαμαι...

α και για τη σαικ συμφωνω με τους προλαλησαντες συνοανωνυμους κανει να κλαιεις κορη μου εισαι προσφυγας και θελεις τη γη σου αθυμηθεις το τωρα που εγυρεψες να πιασεις οικοπεδο δλδ οξα εβασανιζε σε απο εκτοτε? μια χαρα βοηθεια πιανετε και οι προσφυγες τριτης γεννιας εν εκαταλαβα δλδ 50000 ευρο πεφτουν σου λλια? ουτε καν εγεννηθηκες ΣΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΕΝ ΤΑ ΧΩΡΑΦΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΣΟΥ...τ

 
At 09 April, 2011 22:09, Anonymous ματιλτα said...

Κυπρολέων,

επροβλημάτισε σε ποττέ το γεγονός ότι καλούντε να ψηφίσουν τζε κατ΄έπέκταση να αποφασίσουν οι Παφίτες τζε οι Λεμεσιανοί κατά πόσο εννα παν πίσω οι πρόσφυγες τζαι κάτω που πκιές προϋποθέσεις?

Νομίζω το 2004 95% των παφιτων εψηφίσαν Οχι.

 
At 09 April, 2011 22:16, Anonymous Anonymous said...

anonimi ek mitrogonias prosfigas
nai re theloume na mas anagnorisoun oti eimaste k emeis prosfuges k theloume k emeis lefta oxaepidi en exoun ta tameia mesa, oxaepidi eimaste genetzies,i epidi en h mana mas prosfugas emeis en exoume dikaiomata?
k ama poume gia isotita amesos fakkate mas thn kouventa gia to strato. alla ti perimeneis kupraioi antres fallokrates, mporei na eimaste stin europh alla akoma skeftountai me thn kella tou pappou tous!!!!!!!!!!

k men katigorite th drakouna giati diavazo to blog ths k areskei m polla!

 
At 10 April, 2011 01:07, Blogger ΚΥΠΡΟΛΕΩΝ said...

Πιστευκω τζιαι υποστηριζω οι γενετζιες εν αξιες να καμουν στρατο. Ειμαι που τζιεινους που πιστευκω οτι εν καλα τα δκυο χρονια στον στρατο... για ουλλους.

Ματιλτα εν ηταν μπηχτη για τους Λεμεσιανους τζιαι τους Παφιτες το σχολιο γαι το δρομο. Ειμαστε ουλλοι Κυπραιοι τζιαι ουλλοι μοιραζουμαστε το βαρος της κατοχης. Ηταν ομως μπηχτη για τζιεινους, ασχετο ποθεν ενει, που νομιζουν οι προσφυγες πρεπει να τραβουν μονοι τους το ζορι της διαμαχης Τουρκιας/Κυπρου.

Ανωνυμε

Για τις 50,000 εννεν "εσεις" που τα διατε "εμας" αλλα οι "εμεις" στους "εμεις". Ουλλοι συνεσφερουμε στην οινονομια τζιαι ουλλοι πρεπει να σηκωσουμε το βαρος της κατοχης.

Αφου εν σε κοφτουν τα χωραφκια του παππου σου φερτα μεσα. Με πολλη χαρα να σε ξαλαφρωσουμε που συναισθηματικα κωλυματα. Τα χωραφκια του παππου μου στην τζιερυνεια τωρα εν δικα μου τζιαι κοφτουν με. Μονο εγιω πανω σε τουτη την γη διακαιουμε να πω ιντα που εννα γινουν. Αν θελει ο κατακτητης να με σφαξει να μου τα πιασει εν ενα πραμα, να τα δωσω εθελοντικα ουτε με πομπες. Που εννα με παραδειγματισης με το δωσεις τα δικα σου εννα σκεφτω αν θα καμω τζιαι εγιω το ιδιο.

Οσο για την Θεκλα οϊ να μεν μας παρετησει ... το οτι μια υποψηφια εν ηρτε καλουπιασμενη να μας αναμασα τις μαλακιες που της ειπαν στο Κομμα εγιω φκαλω της το καππελο. Το οτι εν επερασε που επικοινωνιολογους εξ ελλαδος να την μαθουν μιλα ξυλενα τζιαι ανουσια οτι εν εμαθε να χωνει τα συναισθηματα της τζιαι τις σκεψεις της πιανει αλλο ενα ποντο.

 
At 10 April, 2011 01:10, Anonymous εξω οι ηλιθιοι απο την Κυπρο said...

Να ψηφισεις τζινο που να σου υποσχεθει οτι εννα σου δοκει λιρες. Ετον Λευτερακη εκαμε οτι εμπορουσε ο ανθρωπος να περασει ενα αντισυνταγματικο νομο να πιαεις τζιαι σου η καημενη που θελεις ισοτητα λιρες

 
At 10 April, 2011 01:50, Anonymous Anonymous said...

gia ton proteleuteo anonimo ime i teleutea anonimi tis 50,000 pianoun tis osoi exoun patera prosfuga ,otan ine mono h mhtera den pianeis tipote. k oso gia ton exo oi hlithoi an en gia mena pou laleis na men me xanapeis kaimenh k apo oti katalaveno apo auta pou ipostirizeis prepei na eise antras esu ise o kaimenos k ise k misoginis

 
At 10 April, 2011 10:01, Blogger Tsekouladoura said...

Drakouna
Lovely idea for a comeback to talk about Thekla (AGAIN).Αλλα ρε κορη μου ειπα σου τα στο περασμενο blog – το θεμα τωρα παει πολιτικο. Anywayz γραψε αλλο θεμα για να το ξεπερασει το ...ποιμνειο σου και το fan club σου.
Thekla
Γραφω εδω επειδη ξερω οτι θα σου ερθει το email στο blog σου και θελω να εκφραστω, ανκαι ειμαι νεος blogger. Τι ηθελες να πεις με το “εγω δεν θελω ανδρα, θέλω εδρανο” ? Μηπως ειναι η προσπαθεια σου για να κερδίσεις το φεμινιστικο κινημα? Γιατι δεν διαμαρτυρεσαι καλυτερα για το γεγονος οτι ολοκληρη Κυπρος δεν εχει μια πλατεια να βγεις να καψεις το στηθοδεσμο σου? Η μηπως ειναι προσπαθεια για αφυπνηση του γυναικειου κυπριακου πληθυσμου? Ετσι για να ξερεις δεν εισαι η πρωτη κυπρια γυναικα σε εδρανα η σε αξιωμα (κοινως η τασιηνοπιττα ανακαλυφτηκε) αλλα με αυτη τη δηλωση, τι να πουμε για τις υπολοιπες γυναικες που περασαν απο τα εδρανα? Οτι και αυτες δεν ηθελαν ανδρες? Η Ρηνα Κατσελλη (πρωτη γυναικα βουλευτης) ας πουμε ξυπνησε μια μερα in the 80s και ειπε Ανδρα μου δεν σε θελω και θελω εδρανο?
Δεν λεω, αξιοθαυμαστη η προσπάθεια σου και η θεληση σου να ασχοληθεις με τα κοινα. Αλλα τι εχεις να πεις ακριβως? Διοτι πισω απο το δυναμισμο και την ολη καλοστημενη εκστρατεια, εγω βλεπω ενα pretentious ατομο το οποιο θελει απλως να την κανει. Εκτιμω τις συζητησεις σου ως ψυχολογος που εισαι, αλλα μηπως εδω ξεπερνας τα ορια σου? Εκτος και εαν ηθελες απλα τον κοσμο να ασχοληθει με εσένα, που εαν ειναι αυτη η περιπτωση, kudos to that – τα 80 πλεον σχολια σε blog που ασχολειται με διαφορα θεματα ( και ισως πρωτη φορα με την πολιτικη) ειναι αποδειξη για το commotion σου!
Last note, τι θελεις να λενε τα παιδια σου? Η μαλλον τι θα ηθελες να ακουν για σενα? Η μεγαλυτερη μας παρακαθηκη στα κοινα ειναι η γενικη εικονα που αφηνουμε πισω μας για τους απογονους (offsprings) μας. Σκεψου το καλυτερα την επομενη φορα που θα μιλησεις και επιτελους πες μας ακριβως τι θελεις να υποστηριξεις και να κανεις οταν θα βγεις στη βουλη. Γιατί να σε ψηφισουμε ας πουμε εσενα και οχι αλλη γυναικα ή ανδρα?
Προσωπικα, εγω ειτε θα βαλω ακυρο (για να μην παει η ψηφος μου σε αλλο κομμα) ειτε δεν θα παω (κι ας παει σε αλλο κομμα).
Good luck…ra!

 
At 10 April, 2011 10:54, Blogger Θέκλα Πετρίδου said...

@Tsekouladoura
theklapetridou.com για τις απορίες σου περί διαφορετικότητας. Προφανώς δεν μπήκες στον κόπο.
Όσον αφορά το επικό "δε θέλω άνδρα, θέλω έδρανο" πρέπει να 'χεις χιούμορ για να το καταλάβεις και γνώση της δημοσιογραφικής πένας της Χριστιάνας Βωνιάτη, που respect έπιασε δυο συνεντεύξεις που τον Chomsky,αν φυσικά ξέρεις ποιος είναι. Μεν έσιεις έννοιαν για τα κοπελλούθκια μου, εν οι πρώτοι που γελούν με το χιούμορ, επειδή ακριβώς αναγιωθήκαν σε ένα αυτοσαρκαστικό και μεταφεμινιστικό περιβάλλον, πάλαι φυσικά αν κατέχεις τον όρο μεταφεμινιστικό.

 
At 10 April, 2011 15:51, Anonymous Anonymous said...

anwnymi 09 April, 2011 22:08

mporoyses apla na agnoiseis ti leei h thekla h apla na peis "kala" taxa sygatavatika ki oxi na tin prosvaleis thelontas na petaxeis apo panw sou to komplex oti esy den eisai ikani oyte ton andra soy na mazepseis apo tis rwssides
ki an den vgei toylaxisto tha exei prospathisei
oso gia ta @@ poy pristikan ,na pas sto giatro na dei ton prostati soy mias poy thareis pws oloi kremmastikan apo ekei gia na vgoyn voyleftes

.ps eimai ellinida ,apla den mporw toys komplexikoys,psilomytides kai fysika den ksexnaw tin fasaria poy ekane mia kypraia otan anakalypse pws pernw megalytero mistho apo ekeini ,otan doyleva kypro
(apaitoyse megalytero mistho logo entopiotias.......xaaxaxaxxa)
epeidi loipon loystika 3 xronia kai toys kaloys kai toys kakoys kypraioys sas dilwnw pws eiste oi poio ziliarides kai kakopsyxoi poy yparxoyn,me enan eparxiotismo (me tin kaki ennoia),me mia pseftokoyltoyra,enan snobismo toy kserola,toy klammenoy kai toy neoploytoy

.ps. sike ti oikopedo einai ayto 50000 eurw?
sto lykavito einai?
kakomathimeni ratsistria

 
At 10 April, 2011 18:42, Blogger Θέκλα Πετρίδου said...

Those who find ugly meanings in beautiful things are corrupt without being charming." Oscar Wilde

 
At 10 April, 2011 19:16, Anonymous Anonymous said...

DRAKOUNA POU ISE?

 
At 11 April, 2011 02:37, Anonymous Anonymous said...

egw tha ithela na ksanagrapseis to Having fun with Eftichios & Sotia (6) alla me diaforetiko telos :)

 
At 11 April, 2011 10:13, Anonymous Anonymous said...

pros "ellhnida"

esy mas eleipes na ekfereis apopsh gia thn kypro kai na krineis kai na katakrineis ton kosmo ths..
den nomizw na eisai h armodia na to kaneis meine sta xalia ths xwras sou kai prospatha na anakampseis mesa apo ta nea dedomena kai afhsthn nhso kypro sthn hsyxia ths..

eleos dld kathe tyxarpastos kakentrexhs vgainei kai leei oti mpourda tou katevei sto kefali.. kai ante oi kypraioi na peis ok oi kalamaraes mas eleipan twra na ekferoun apopsh pou den koitoun ta xalia tous th mizeria tous kai thn kkilintzirosynh pou tous dernei tha erthoun na mas krinoun kai apo panw..

 
At 11 April, 2011 10:54, Anonymous chris said...

Τα ριάλια που θα τα βρούμε Θέκλα μου για το μισθοφορικό στρατό? α?

Δαμέ ενεχουμεν για άλλα τζιάλλα..

 
At 11 April, 2011 11:01, Anonymous Anonymous said...

NAI H ALHTheia einai oti h thekla genikws proteinei akrws realistikes lyseis gia thn kypriakh pragmatikothta

 
At 11 April, 2011 12:11, Anonymous Anonymous said...

Η θέκλα μιλα τη γλωσα μας ειναι σπουδασμένη και μιλα σωστα.
Τα πρόβατα της Κυπρου ας ξυπνήσουν και να δουν την Αλήθεια επιτέλους.
Αρχισε το μαντρισμα. Αριστερα και δεξεια.
Πόσους θα μαντρισουν παλε?

http://neatora.blogspot.com/2010/11/blog-post_5203.html

 
At 11 April, 2011 12:22, Anonymous Anonymous said...

H thekla mas epise, osa leei einai kala kai dikaia.

Elpizo kai go na spasei to katestimeno (Epitelous!!!) kai oi Kypreoi na psifisoun auton pou axizei.
Varethikame tous dinosaurus tis politikis pou pernoun 7,000 to mina kai mas koroidevoun.

Thekla eimaste mazi sou!

 
At 11 April, 2011 12:54, Blogger Moonlight said...

Ούλλοι λέσιν τζαι πολέσιν τζι ο στραβός τζι που πονεί.
Λαλούν οι εκ μητρογονίας για το ρατσισμό απέναντι στες γυναίκες πρόσφυγες. Λαλούν οι ομοφιλόφιλοι για το ρατισμό απέναντί τους στο θέμα γάμου. Λαλούν τζαι οι άντρες να παν οι γεναίτζες στρατό.
Μόνο εγώ θορώ το "εκ κολλά" της υπόθεσης;
Εγώ έννα ήμουν περίφανη αν επήεννα στρατό πάντως, αν τζαι τούτο να έκοφκε πίσω που το παρτ "κάμνω οικογένεια όσο είμαι υγειής και νέα" το οποίο όσο πάει ακυρώνεται τζαι για την Κύπρο. Επίσης εγίναν έρευνες που δείχνουν ότι οι άντρες παρόλα τα 2 χρόνια που "χάνουν" στο στρατό, κερδίζουν τα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία αφού εν έχουν να αντιμετωπίσουν κανένα glass ceiling όπως εμείς, πράμα που προέρχεται ΠΑΛΕ που το ρατσισμό των αντρών στους χώρουν εργασίας εναντίον των γυναικών.
[ούλλα τούτα επειδή είμαστε οι παραπάνω ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ εκτός θέματος]

 
At 11 April, 2011 14:48, Anonymous Anonymous said...

anonymi 11 April, 2011 10:13
tha exw apopsi oso moirazomaste mexri kai ta lefta toy tzoker,oso stelnoyme strato,oso sas dexomaste sta panepistimia mas xwris eksetaseis
oso fortwnomaste ta provlima ta sas/mas

eisai omws toso eaytoyla gaidara poy niazete an tis pei o geitonas oti exei kalytero amaxi

p.s eisai gia lypisi!!
aporw giati den se kratoysan katexomeni na min vrwmizeis kai toys swstoys kypraioys

ellinida

 
At 11 April, 2011 16:05, Anonymous Anonymous said...

simfwnw me tin elladitisa/ellinida pio panw - apo ti stigmi pou panw pou tous misous kypreou pou spoudazoun - spoudazoun dwrean sta ellinika panepistimia - yia ta opoia oi kyproioi forologoumenoi den plironwn tipote - prepei na niwthoume ke eugnomon ke na min tous antimetopizoume epithetika otan katevenoun sti kypro yia doulia - oxi pws tous ypolipous laous pou erxonte sti kypro yia doulia prepei diladi - otan oi kyproioi gyrizoun tis evrwpes ke amerikes ke vriskoun doulies xeromaste ke kamaronoume xoris na dierotomaste an epivarinoume tous ntopious - den ginete ke tin pitta olokliri ke ton skylo xortato

Kypria pou doulevei sto Londino

 
At 11 April, 2011 17:30, Anonymous Anonymous said...

etsi gia na gelasei kai to moustakoudis tis Theklas, pou tosoi tin katigoreite damesa, esteila kapoion na dei pou ginetai tis pouta**s sto post tis drakounas kai mou eipe oti epikratei syghisi kai varethike na diavazei, allaxe kai onoma kai fwtografia i thekla 10 fores, oute i Vissi na itan

anyway, ite symfwneite ite diafwneite me tin THekla toulahiston asholeitai na sas apantisei, kai nai kamnei proeklogiki, gia vouleutis paei, kai en exypni pou asholeitai mes to blog touto pou yparhoun atoma me idia/paromoia endiaferonta, hrono kai background opws e.g. kai se ena kafene, i se ena syllalitirio me atoma me paromoio fanatismo, i se mia tioleoptiki ekpompi. it's 2011 poulloi tzai poulles

 
At 11 April, 2011 17:39, Blogger Leni said...

Κυπρολέοντα είπες τα πολλά σωστά.
Εγώ είμαι και εκ πατρογονίας και εκ μητρογονίας πρόσφυγας τζαι πνίγει με το ότι οι εκ μητρογονίας αντιμετωπίζονται που την κυβέρνηση σαν να ππέσαν που το εξώστ της μοτόρας.


Έξω οι ηλίθιοι, εν σε ενοχλεί δηλαδή εάν η κυβέρνηση έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Εν σας ενόχλησε το ότι ο Παπαφάγας εζήτησε και έλαβε με συνοπτικές διαδικασίες σε λλιόττερο που ένα μήνα 17 χιλιάδες ευρώ, όσα δεν πιάνουν οι μισοί Κυπραίοι σε ένα χρόνο, για τα δόντια του (;), ενώ τόσος κόσμος ζητά λεφτά για να θεραπευτεί που πραγματικές αρρώστιες τζαι πιάνει τον πούλο; Τι; Έννεν το ίδιο; Το ίδιο και το αυτό είναι. Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Anef, γιατί γελάς το μισό εκατομμύριο για σπίτι; Θέλεις ανάλυση της κατάστασης δηλαδή για να πειστείς; Νομίζω κόφκει παραπάνω που τούτο ο νους σου.

 
At 11 April, 2011 21:15, Anonymous Anonymous said...

ma giati kori korou en kamneis publish to comment mou pou sou esteila ktes?
(tsekouladoura)(varkoume na kamo login)

 
At 11 April, 2011 21:24, Anonymous Anonymous said...

ta kanei publish os anonymous...? telospanton.
Eis mnimi tou Aki Kleanthous den thelo na apantiso sti Thekla, ankai thaprepe toulaxisto na xekathariso tin thesi mou.
Atoma san to Aki pou xanontai mas afinoun ftoxoterous kai aioroumenous. Aionia tou i mnimi.
tsekouladoura.blogspot.com

 
At 12 April, 2011 15:54, Blogger Just an Ordinary Pontios said...

καλέ κ. θέκλα, φτάνει. στα 131 σχόλια καίγεστε!

 
At 13 April, 2011 02:29, Anonymous Anonymous said...

Παύλος Παύλου ΕΔΕΚ:

Σε περίπτωση εκλογής σας, πάνω σε ποιους άξονες θα επικεντρωθεί η κοινοβουλευτική σας δράση;


Κύριος άξονας θα είναι ασφαλώς το εθνικό μας θέμα. Δεν θα εξαντληθεί όμως το ενδιαφέρον και η δραστηριότητά μου σ’ αυτό. Με προβληματίζει πολύ εδώ και χρόνια το θέμα της ενότητας, για το οποίο έχω κάνει ειδική αναφορά στο βιβλίο μου «Δημόσια Κατάθεση». Έχω συγκεκριμένες προτάσεις για μια ενότητα στην πράξη. Θα προτείνω επίσης μιας μορφής οριζόντια ψηφοφορία που αποτελεί κοινωνικό αίτημα. Αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να επηρεάζεται ο σημαντικός ρόλος που τα κόμματα πρέπει να έχουν σε κάθε δημοκρατική κοινωνία, ενώ ο πολίτης θα έχει δικαίωμα να ψηφίζει και προσωπικότητες από άλλα κόμματα. Προτεραιότητα θεωρώ επίσης την ανάγκη να βρίσκομαι κοντά στους ανθρώπους και να έχω ανοικτά αυτιά για να ακούω τα προβλήματα και τους προβληματισμούς τους.

από:
www.facebook.com/paulpavlou

 
At 13 April, 2011 02:36, Anonymous Anonymous said...

Η κ. Θέκλα (άγγελε μου) που σας θέλει μαζί της στη Βουλήν έκατσε εκούρτισεν μια φάουσα κοπελλούθκια να βάλουν υποψηφιότητα τζιαι να της κάμουν προεκλογική αν δεν επήρε κανένας χαπάριν.

ΑΝ πιάσει έδρα (άγγελε μου), τζίνη εννάνε μιά. Τζιαι πού θα πάει (άγγελε μου); Στην πρόεδρο. Πιέννετε να φκάλλετε καρτούες, κάμνετε φλάιερς, κουλιαντιριστήτε ποτζί ποδά μαζί με την Θέκλα, τζιαι εννά σας κάμει βουλευτές (άγγελε μου).

Και για αυτό εξ' άλλου οριζόντια ψηφοφορία κανένας μιτσής, έν θελει, πόσο μάλλον μιτσί κόμμα.

 
At 13 April, 2011 07:44, Anonymous Anonymous said...

Πάντως, για να ασχολείστε τόοοσον πολλά μαζίν της, εν εν τυχαίον.
Η Θέκλα εδήλωσεν το πολλές φορές πως εν υπέρ της οριζόντιας ψηφοφορίας.
Εν τα μεγάλα κόμματα που εν θέλουν την οριζόντια ψηφοφορία, γιατί έτσι χάνουν τον έλεγχο και τα ριάλια....

 
At 13 April, 2011 14:43, Anonymous Anonymous said...

Ellinida, symfono se ola osa les gia ta panepistimia kai ton strato ktl, alla anaforika me to proto comment sou, pao stixima pos an rotiseis antistixous kyprious pou doulevoun ellada paromies entyposeis tha exoun gia ton elliniko xoro ergasias...

tora gia to an eimaste ziliarides, neoploutoi ktl den ksero, alla gia klapsiarides kai kakopsyxoi fenetai na exoume sovaro antagonismo apo esas... vlepe to comment sou :-)

 
At 14 April, 2011 02:01, Anonymous Anonymous said...

Ήμουν σίγουρος πως εν ήταν να ξαναγράψεις για τη Θέκλα και να πας στα φυτά τζιαι στη βιετναμέζα της γιαγιάς στου τζιαι στον έτερο. Κάτσε τζιαμαί κόρη μου, που σου περνά. Εγεμώσαμεν μες τούντον τόπον που παντογνώστες τζιαι παντογνώστριες. Έσιεις γνώμην, Δρακούνα; Βάλε την ράσιη σου που κάτω τζιαι έφκα πε την του κόσμου τζιαι μπε τζιαι σε ψηφοφορία. 23 του Μάη θέλω όμως να ξαναγράψεις για τη Θέκλα. Τζιαμαί θέλω να σε δω.

 
At 14 April, 2011 17:29, Anonymous Anonymous said...

Esiei meres pou ta eida tzai ithela na apantiso... alla edkiavaza ta, tora eteliosa! ( Eipe mou tzai o pampos oti prepei na valo ta pramata sti thesi tous (kamia fora thelei na pianno protovoulia). Ma giati sior laleite oti ennen oi xenoi pou mas piannoun ta lefta mas? afou ego eida ton k. koulia stin tileorasi pou to elalen. Tzai eida tzai allous tzai aman paeis tzai tzamai sto OXI enna tous deis entaxei? Ekamasin dikin tous geitonian. Emenan areske mou tzeini i geitonia tzai epairnousamen tzai me ton pampo tzai ta pramata mas epiasamen ta pou tzamai ston aletran!Alopos enna symfoniso me tin ka thekla! Ampa tzai eperipaizes me kori drakouna? Enna sou tin xalaso tin antaugia ego tin epomeni fora. PE TORA oti eimai isi idallos epsifisa thekla! lalo sou to! Tzai enna tis fkallo tzai dorean antauges meta tes 23 tou may gia na houmizoumai ton filenadon mou oti eho vouleutina pelatissa :-p
KOMMOTRIA TOU PAMPOU

DRAKOUNA EISAI THEA!!!!!!!!

 
At 15 April, 2011 03:37, Anonymous Anonymous said...

Drakouna! Grafeis mes to diko sou to blog os anonymous? Ts Ts ts

 
At 15 April, 2011 11:30, Anonymous Anonymous said...

Mravo Thekla mou teleio einai edo to diavasa kai me epeises :

http://neatora.blogspot.com/2011/04/21.html

 
At 18 April, 2011 18:01, Blogger Charalambos said...

Μια περίπτωση πολιτικού ηγέτη που χρήζει ιδιαίτερης μνείας, είναι αυτή του προέδρου του Ecuador (Ισημερινού), Rafael Correa, που ανέλαβε την εξουσία το 2007, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες για τη χώρα του συνθήκες.Ο 48χρονος Correa, τονίζοντας το γεγονός ότι κάθε άλλο παρά παραδοσιακός πολιτικός είναι, προσπάθησε πάνω απ όλα να ανασκευάσει το όλο πολιτικό σύστημα της χώρας του, και να τονώσει τις δημόσιες δαπάνες. Μεταξύ άλλων, ακύρωσε τα χρέη της χώρας του προς τους ξένους επενδυτές, και συγκρούσθηκε με τη Ουάσιγκτον. Εκτός των άλλων, έχει αποκαλέσει τον Αμερικανό πρόεδρο George Bush «ηλίθιο», και έχει κατηγορήσει τα ΜΜΕ της χώρας του ότι συμπεριφέρονται σαν «άγρια θηρία». Ενώ στη διάρκεια αναταραχών στη πρωτεύουσα Quito, στάθηκε μόνος του ενώπιον του πλήθους, ανοίγοντας το πουκάμισό του και φωνάζοντας: «Αν θέλετε να με σκοτώσετε, ορίστε. Εδώ είμαι. Σκοτώστε τον πρόεδρο σας αν είσαστε δυσαρεστημένοι, αν είσαστε τόσο γενναίοι…».Ο Correa, που έχει σπουδάσει στην Αμερική και έχει διατελέσει και υπουργός Οικονομικών, θεωρεί πως το κύριο εμπόδιο στην ανάπτυξη της χώρας του είναι η εξάρτησή της στους ξένους δανειστές. Αναλαμβάνοντας τη προεδρία, χαρακτήρισε το χρέος του κράτους ως παράνομο, με την αιτιολογία ότι τα προηγούμενα καθεστώτα που δανείστηκαν τα ποσά αυτά ήταν διεφθαρμένα. Ορκίστηκε να πολεμήσει τους δανειστές στα διεθνή δικαστήρια, και να μειώσει τα χρέη.Σύμφωνα με τον καθηγητή Marc Chernick του Georgetown University, «ο πρόεδρος ανέλαβε την εξουσία, πιστεύοντας πραγματικά πως η χώρα του εξουσιάζεται χρόνια από μια διεφθαρμένη πολιτική τάξη, την οποία δεσμεύτηκε να ανασκευάσει.Η κυβέρνησή του στάθηκε όρθια απέναντι στο ΔΝΤ και τη Παγκόσμια Τράπεζα, κατηγορώντας τους για τις οικονομικές δυσκολίες του Ecuador. Προχώρησε μάλιστα στην άμεση διακοπή των πληρωμών των δόσεων των «παράνομων» δανείων, προσπαθώντας παράλληλα να αυξήσει τα δημόσια έσοδα μέσω επαναδιαπραγμάτευσης των κρατικών συμβολαίων με τις ξένες πετρελαϊκές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα του. Το Ecuador, που ανήκει στον Opec, εξαρτάται οικονομικά κυρίως από τις εξαγωγές πετρελαίου, και από τα πάμπολλα εμβάσματα των εκατοντάδων χιλιάδων υπηκόων του που εργάζονται στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Ισπανία).Τον Ιούλιο του 2010, έφερε νόμο σύμφωνα με τον οποίο το σύνολο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που παράγεται, θα ανήκει στο κράτος, το οποίο και θα εισπράττει το 25% του ακαθάριστου εισοδήματος από τις πωλήσεις. Λίγο πριν, είχε απειλήσει πως αν δεν συμφωνήσουν οι ξένες εταιρίες, θα προχωρήσει στη κρατικοποίησή τους.Το 2007, ο Correa προχώρησε σε επαναδιαπραγμάτευση του εξωτερικού χρέους της χώρας του ύψους $10.2 δισ. (25% του ΑΕΠ), ακολουθώντας το παράδειγμα του Αργεντινού Nestor Kirchner. Αρνήθηκε μάλιστα την επιτήρηση από πλευράς ΔΝΤ. Όπως δήλωσε τότε ο υπουργός Οικονομικών Ricardo Patiño: «Αρνούμαστε αυτό που δέχτηκαν άλλες κυβερνήσεις, να μας υπαγορεύει δηλαδή το ΔΝΤ την οικονομική μας πολιτική. Το θεωρούμε απαράδεκτο». Μάλιστα, τον Απρίλιο του 2007, ο Correa διέτα

 
At 02 May, 2011 10:14, Anonymous Τσιριπιλλούα said...

Απλά έθελα τζαι γω να πω το κάτι τις μου!
Είμαι τζαι γω σε maternity leave τζαι εν το είδα πιο νωρίς. Εξισκάτιζα. Ούφφου.
Επονήσαν με τα ράμματα που το γέλοιο. Το καλό: έρκεται μου να πάω τζαι τουαλέτα (η χαρά του δυσκοίλιου).
Ο Τσουρούλλης πώς τζαι εν εσκέφτηκεν κόμα να κατέβει στες εκλογές;
Ζήτω το νέο αίμα της Βουλής (σε περίπτωση) που μάχεται στα blogs! Είχα ακούσει για την περίπτωση, αλλά τόοοοοοσο πολλά ούτε στα πιο αστεία μου όνειρα. Thanks for the great entertainment, πούλλα.

 
At 26 June, 2018 11:21, Blogger Unknown said...

qzz0626
adidas wings
michael kors outlet online
michael kors outlet
timberwolves jerseys
swarovski outlet
christian louboutin outlet
ray ban sunglasses
tory burch outlet
true religion jeans
pandora jewelry

 
At 05 November, 2018 04:24, Blogger Unknown said...

stephen curry 5
jordan shoes
kyrie shoes
yeezy 500
adidas iniki
adidas shoes
michael kors outlet
kevin durant shoes
jordan 11
yeezy shoes

 
At 22 August, 2019 16:48, Blogger yanmaneee said...

louboutin
cheap jordans
louboutin shoes
kobe 9
retro jordans
nike epic react
yeezy boost
supreme hoodie
michael kors outlet online
cheap mlb jerseys

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.