Friday, January 11, 2008

Διάφορες φυλές της ζούγκλας

Έχω παρατηρήσει τα ακόλουθα:

Όταν έχεις ένα μωρό (την κουκλάρα ας πούμε) ή όταν συναναστρέφεσαι με παιδάκια (τεκνά νούμερο 1 και 2 ας πούμε) έρχεσαι σε επαφή με κόσμο που υπό κανονικές συνθήκες (child free κατάσταση) δεν υπήρχε περίπτωση να συναντήσεις. Μα καμία περίπτωση. Διερωτάσαι σε πια διάσταση ζουν όλα αυτά τα άτομα. Που ήταν τόσο καιρό?

Μαμάδες: Υπάρχουν μαμάδες και Μαμάδες. Αυτές με κεφαλαίο, κάποτε στη ζωή τους υπήρξαν κανονικά άτομα, με ενδιαφέροντα και προσωπική ζωή. Μετά την απόκτηση των παιδιών τους, δεν τους ενδιαφέρει τίποτε. Τα παιδιά τους είναι το κέντρο του σύμπαντος και δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρεις να συζητήσεις μαζί τους για οτιδήποτε άλλο. Είτε μιλάς για πολιτική, είτε για διακοπές, είτε για ρούχα, είτε για κουτσομπολιά, η κουβέντα θα επιστρέφει πάντοτε στα παιδιά. Θα σε ρωτήσουν κλασσικά το αγαπημένο τρίπτυχο φαί, ύπνος, πάνες (πόσο τρώει, πόσο κοιμάται, πόσο… ενεργείται) και θα συγκρίνουν με τα δικά τους. Το ενδιαφέρον τους θα παραμείνει το ίδιο έντονο είτε τους απαντάς μονολεκτικά (για να σε βαρεθούν) είτε τους απαντάς με εμπεριστατωμένη ανάλυση χρώματος, ποσότητας, μυρωδιάς κτλ (για να σε αηδιάσουν).

Άγνωστοι στο δρόμο: Κάθε φορά που βγαίνω από το σπίτι με την κουκλάρα, με σταματούν οn average 5 φορές άγνωστα άτομα σε καταστήματα, στο πάρκο κτλ για να δουν το μωρό, και σε μερικές περιπτώσεις θέλουν να το χαϊδέψουν. Χαζεύω ας πούμε κάτι σε ένα κατάστημα και δίπλα μου είναι σκυμμένα πάνω από το αμαξάκι διάφορα άτομα και κάνουν κούτσου κούτσου του μωρού. Του μιλούν, του χαμογελούν, σχολιάζουν το μωρό λες και δεν είμαι εγώ εκεί. Ουδέποτε μου απευθύνουν το λόγο. Λες και δεν υπάρχω. Χαμογελώ αμήχανα και περιμένω να τελειώσουν. Οι άγνωστοι δε, είναι κάθε ηλικίας και φύλου. Μέχρι και δεκαπεντάχρονα αγόρια με ακμή έδειξαν ενδιαφέρον. Για όνομα.

Άτομα στον παιδίατρο: Το πως παρουσιάζεσαι στον παιδίατρο πιστεύω είναι ενδεικτικό του τρόπου ζωής που θέλεις να προβάλεις. Το τι ισιωμένο μαλλί, ανταύγειες, ψηλοτάκουνο και Louis Vuitton τσάντα κυκλοφορεί είναι απερίγραπτο (είμαστε πετυχημένες-γκομενάρες-μαμάδες). Όταν μπαίνω μέσα στην αίθουσα αναμονής, νιώθω ότι ρίχνω το μέσο όρο του βιοτικού μας επιπέδου. Όλοι είναι ντυμένοι στην τρίχα και τα παιδάκια φοράνε ασορτί ρούχα. Στον παιδίατρο ανακάλυψα (μέχρι τότε το αγνοούσα) ότι η μάρκα Burberry βγάζει και αντρική γραμμή ρούχων (είμαστε πετυχημένες-γκομενάρες-μαμάδες με συζύγους που δεν ντρέπονται να δείξουν την ευαίσθητη πλευρά τους)….(ή απλώς δεν αντέχουν τη μουρμούρα μας και έρχονται μαζί μας για να δείξουμε τι αγαπημένο ζευγάρι είμαστε). Μαθαίνεις κάτι καινούργιο κάθε μέρα. Μπορεί να φταίει και ο συγκεκριμένος παιδίατρος (μαζεύει όλα τα νούμερα, including και μένα), δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι κάθε φορά που πάω, μετά, από τις τύψεις μου κλείνω ραντεβού με αισθητικό και κομμωτήριο to catch up.

Εκπαιδευτικό σύστημα: (αυτό προς το παρόν ισχύει μόνο για τα τεκνά διότι η κουκλάρα είναι ακόμα στο διάστημα.) ΩΙΜΕ και τρισαλί!!!! (θέλεις να τραβάς τα β***ά σου). Αν πεις να τηλεφωνήσεις στο Υπουργείο Παιδείας για κάποια πληροφορία που χρειάζεσαι, θα ζήσεις σίγουρα ένα δράμα. Πρέπει να μπεις στο mentality του δημόσιου υπάλληλου (για όλα τα θέματα υπάρχει ένας super αρμόδιος υπάλληλος. Το τρικ είναι να ανακαλύψεις ποιος. Αυτό ισχύει για όλη τη δημόσια υπηρεσία). Μετά από 15 τηλεφωνήματα το Υπουργείο θα σου δώσει οδηγίες. Τις οποίες θα αναιρέσει η Σχολική Εφορία (λάθος σου είπαν). Τις οποίες θα αναιρέσει ο μουχτάρης της περιοχής σου (λάθος σου είπαν και αυτοί). Την ύπαρξη του οποίου αγνοεί ο διευθυντής-δάσκαλος στο σχολείο που πάει το τεκνό. Ο οποίος κάνει ότι θέλει και αγνοεί όλους τους παραπάνω. Σκέφτεσαι ότι το home schooling τελικά μπορεί να είναι μια καλή επιλογή αλλά τρέμεις στην ιδέα να πάρεις τηλέφωνο στο Υπουργείο να ρωτήσεις αν επιτρέπεται. (Λογικά σκεπτόμενη θα έλεγα ότι δεν επιτρέπεται, διότι η Πολιτεία θέλει να ελέγχει την ποιότητα του brainwashing που θα υποστεί το τεκνό. Σιγά μην σε αφήσουν να τα κάνεις σκατά. Τα κάνουν και μόνοι τους.)

Έχω πολλά να μάθω. Θα αρχίσω από το πιο βασικό. Έκλεισα ραντεβού στο κομμωτήριο.

8 Comments:

At 11 January, 2008 09:53, Blogger Nobody said...

Κάπως έτσι ένοιωθα κι εγώ όταν πηγαίναμε το σκύλο μου στον γιατρό του στα Βόρεια προάστεια της Αθήνας. Αλλά όλες οι πόζες κάθε ψώνιου εξατμίζονταν όταν το σκυλάκι τους (σαλονιού φυσικά) αποφάσιζε να τα αμολήσει εκεί και τώρα από την τρομάρα του με το που έβλεπε τον Άρη μας (λυκόσκυλο)

 
At 11 January, 2008 15:11, Anonymous Anonymous said...

Μια φορά και έναν καιρό η Burberrys ήταν σούπερ συντηρητική (και ακριβή) μάρκα εγγλέζικων πανωφοριών και άλλων ειδών outdoorwear για άντρες.

Όπως τα περισσότερα παραδοσιακά εγγλέζικα πράγματα, είχε τις ρίζες της στον μιλιταρισμό της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (έφτιαχνε τις χλαίνες των αξιωματικών από τον Πόλεμο των Μπόερ, τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά).

Ο αδελφός του πατέρα μου μετανάστευσε στην Αγγλία μέσα των '50's και όταν ήμουν φοιτητής μου είπε ότι για χρόνια φύλαγε χρήματα για να αποκτήσει πανωφόρι Burberry's - το οποίο απ' ότι φαίνεται απόκτησε τελικά μέσα στα 60's.

Δεν ξέρω αν έχει πάρει χαμπάρι ο θείος μου ότι η Burberry's έχει αλλάξει κάπως concept, αλλά το ότι είναι έτοιμος να κάμει το grand entrance στον παιδίατρο στην Λευκωσία σίγουρα δεν το ξέρει...

 
At 11 January, 2008 18:21, Anonymous Anonymous said...

Η κουκλάρα πρέπει να είναι όντως κουκλάρα αφού παίρνει όλη τη σημασία. Εσύ τώρα... μήπως μοιάζει στον Έτερο; :)

 
At 11 January, 2008 19:58, Anonymous Anonymous said...

dilono oti eimai mia apo tis arxigous tis katigorias 'agnostoi sto dromo'! Molis prin tora eixe ena teleio moraki sto tram kai ekamna tou fatsoues k exaskogelouse... cant help it! oi goneis genika ene sinarpastikoi:P
na xairesai pou o kosmos agapa to moro sou (h mipos prepei na tou valeis amatopetra ne men to ma8kiasoun?)
to idio simvainei btw an exeis skilaki k perneis to gyro....:P excellent way to meet men!

 
At 12 January, 2008 10:09, Blogger stalamatia said...

Γιατί πήγες κομμωτήριο? Θέλεις να μπεις στη σειρά με τα άλλα νούμερα?

 
At 12 January, 2008 14:51, Anonymous Anonymous said...

there is worse....na eisai 30, anipantri, adesmeuti and stuck se klassiko kypriako get-together - adropoi se ena trapezi tzai genetzes se allo- me 10 nees mamades na anlioun me leptomeria ka8e ptixi apo tin egkimosini, ston toketo, ton 8ilasmo klp ....perasa fantastika...NOT!!!!

 
At 13 January, 2008 12:18, Blogger MonachusX2 said...

Ακόμα δεν είδες τίποτε. Όταν θα αρχίσεις (αναγκαστικά) να πηγαίνεις στα γενέθλια των συμμαθητών της κόρης σου, εκεί να δεις γέλια. Θα νομίζεις ότι κατέβηκες από άλλο πλανήτη...

 
At 14 January, 2008 16:13, Anonymous Anonymous said...

Eperasan 2 meres k akoma den sxoliases tin summetoxh ths kuprou stin eurovision, olo to diagwnismo vasika....thn prwth mera apogohteutika...twra arxisa na anhsuxw, eisai tpt arrwsth????

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.