Friday, December 21, 2007

Μαρία η Κύπρια (7)

(εορταστικό επεισόδιο μεγάλης διάρκειας)

Η Μαρία μένει άναυδη. Πρώτη φορά την κατεβάζει κάποιος από το αυτοκίνητο του. Τι θράσος! Αν είναι δυνατόν να θίχτηκε για μια παλιοφανέλα 2 μέτρα άντρας. Και αν είναι δυνατόν στην ηλικία του (28 χρονών) να πηγαίνει ακόμα σε συναυλίες της ΕΔΟΝ. Εν τον είδε άλλες 35 φορές τον Παπακωνσταντίνου? (αφού κάθε χρόνο έρκεται τζιαι τούτος). Εν ανάγκη να τον δει τζιαι τωρά?

Ανοίγει τσάντα, βγάζει κινητό και τηλεφωνεί του Κούλλη, ο οποίος δεν το απαντά. Ούτε στην 6η προσπάθεια δεν απαντά. Αποφασίζει να περπατήσει μέχρι το κέντρο του ΚΟΤ και να καλέσει ταξί. Εκεί που ετοιμάζεται να ανηφορήσει ακούει μια πουρού δίπλα της και είναι ο Νεόφυτος που επέστρεψε πίσω. «Ήταν αστείο, έλα μέσα». Τώρα είναι πάτσι για το στήσιμο στο City Pride.

Η Μαρία διερωτάται τι είδους χιούμορ είναι αυτό (να σε ξαπολούν μέσα στις στράτες) αλλά παραδέχεται ότι ο Νεόφυτος είναι πρωτότυπος.

Αποφασίζουν να αλλάξουν θέμα και συζητούν γκομενικά.

Ο Νεόφυτος της μιλά για τη μοναδική σχέση διαρκείας που είχε. Σπούδαζαν μαζί στην Αγγλία, ζούσαν σχεδόν σαν αρραβωνιασμένοι. Όταν αναγκαστικά χωρίστηκαν στο master για ένα χρόνο (αυτή έμεινε στο Leicester, αυτός πήγε Λονδίνο), αυτή γνώρισε ένα Σουηδό που ήταν στο master της και τα χάλασε μαζί του θεαματικά. Ανέβηκε ο Νεόφυτος στο Leicester ένα σαββατοκύριακο έκπληξη και τους έπιασε μαζί (έκπληξη!). Τα Patney Road Houses (τώρα Opal Houses) θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη του. Έμαθε ότι η τύπισσα παντρεύτηκε το Σουηδό πέρσι στα caves, στον Πρωταρά (με πάρτι στο «Πλην 2» στο Grecian Park). Από τότε δεν είχε τίποτε σοβαρό και δεν τον ενδιαφέρει.

Η Μαρία του λέει ότι οι σπουδές στην Αγγλία έχουν καταστρέψει πολύ κόσμο και του μιλά για τον Κούλλη (παραλείποντας να του πει για τις πρόσφατες… «συζητήσεις» τους).

Βρίσκουν ότι τελικά έχουν κάποια κοινά (τους αρέσουν οι καράολοι, μια αγαπημένη τους ταινία είναι το Rocky (το πρώτο, του 1976), ξέρουν να παίζουν τάβλι, και συμφωνούν ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει ψαροταβέρνα της προκοπής.)

Η Μαρία θυμάται απ’ έξω όλους τους διαλόγους του «Διπλοπενιές» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Του τραγουδά το «Λευτέρη» (με κινήσεις).
Ο Νεόφυτος θυμάται απέξω όλους τους διαλόγους του «Βασικά Καλησπέρα σας» με τον Στάθη Ψάλτη. Της κάνει impersonation του «Κούλα, είναι πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος» και η Μαρία φύρνεται που τα γέλια.

Στην επιστροφή αποφασίζουν να πάνε για εκείνο τον ανεκπλήρωτο καφέ. Εφόσον η Πέτρα του Ρωμιού έγινε αφορμή να σπάσει ο πάγος μεταξύ τους, αποφασίζουν να επιστρέψουν στο ΚΟΤ για τον καφέ.

Αρκετές μπύρες αργότερα (fuck coffee), ο Νεόφυτος και η Μαρία ακόμα κάθονται στο ΚΟΤ και χασκογελούν. Δεν ενοχλούνται από τα λεωφορεία με τουρίστες που σταματούν κάθε λίγο και θέλουν να φωτογραφηθούν. Ο Νεόφυτος έχει αλληθωρίσει λίγο και βλέπει τη Μαρία ως μια πιο βελτιωμένη version του εαυτού της. Πως και μια χαρά κοπέλα στήνει κόσμο στο άσχετο? Δεν δικαιούται μια εξήγηση?

Η Μαρία του εξηγεί (σε fast forward) το σκηνικό στο City Pride. Πουρου πουρου Κούλλης, πουρου πουρου ξανθιά, πούρου πούρου μεταβολή, πουρου πουρου συγνώμη, δεν είναι του χαρακτήρα της, συνήθως είναι πολύ τυπική. Τώρα βλέπει ότι έκανε λάθος. Αλλά τα γέρημα:

«Εχω μια αγάπη μια πληγή
Που μένει χρόνια ανοιχτή
Κι όταν αλλάζει λίγο ο καιρός
Τότε πονάω σαν τρελός
Και σε θυμάμαι, ψέματα να πω;
Πανάθεμά με... σ’ άγαπώ»

Ο Νεόφυτος μπορεί να ήπιε μια φάουσα μπύρες αλλά αναγνωρίζει το παράπονο του Τερζή. Ένα και ένα κάνουν δύο και αντιλαμβάνεται ότι ο τύπος με τον οποίο τα έσπασαν όλα μέσα στο City Pride είναι ο Κούλλης. Της λέει να μην ανησυχεί διότι μετά που έφυγε παίχτηκε άγριο σκηνικό και ο Κούλλης έχει ήδη κανονιστεί. Της φέρθηκε απαράδεκτα και το πλήρωσε (σιγά να μην παραδεχτεί ότι έφαγε και εκείνος μερικές).

Η Μαρία εντυπωσιάζεται που ένας άντρας έδερε για λλόου της. Δεν της ξανά έτυχε, μπορεί να είναι εναντίον της βίας αλλά fuck it, όταν δέρνουν για σένα είναι άλλη η αίσθηση. Βλέπει το Νεόφυτο και αλληθωρίζει, νομίζει ότι βλέπει μπροστά της το Λεωνίδα με μίνι φουστίτσα και πανοπλία να λέει «This is Spartaaaa!».

Ο Νεόφυτος βεβαίως λέει μαλακίες και παραλείπει να της πει ότι ο καυγάς δεν ήταν για λλόου της αλλά για λλόου της Ομόνοιας και της πατεριμούδας του. Ομονοιάτης είναι, δεν είναι παλαβός.

Η Μαρία ζητά συγνώμη και πάει στην τουαλέτα. Μπαίνει μέσα και στέκεται μπροστά από τον καθρέφτη. Κάνει ζέστη ή της φαίνεται? Σκύβει να πλύνει το πρόσωπο της όταν ακούει την πόρτα να ανοίγει και ακολούθως τον χαρακτηριστικό μεταλλικό ήχο που κάνει η πόρτα όταν κλειδώνει. Σηκώνεται και βλέπει μέσα από τον καθρέφτη πίσω της το Νεόφυτο.

(και στο background ακούμε το «Je t’aime, moi non plus», εκτέλεση Serge Gainsbourg και Brigitte Bardot –όχι αυτή με τη Jane Birkin-)

Η Μαρία γυρίζει, της πέφτει από τα χέρια η original Louis Vuitton τσάντα (όλες οι κυβερνητικές έχουν κάτι original), ο Νεόφυτος την αρπάζει από τη μέση, τη σηκώνει και την τοποθετεί πάνω στον άσπρο νιπτήρα. Η Μαρία τον αγκαλιάζει από το λαιμό και φιλιούνται παθιασμένα με γλώσσα. Του ανακατώνει τα μαλλιά, της σηκώνει τη φούστα με μια κίνηση, της σκίζει το καλτσόν. «Γαμώτο» σκέφτεται η Μαρία, «έφαα τους τόπους να βρω καλτσόν σε αυτό το χρώμα», τον αρπάζει από το πουκάμισο και το σκίζει. Αποκαλύπτεται εσωτερική άσπρη φανέλα με τριφιλλούδι πάνω αριστερά. «Αυτό θα φύγει!» Φωνάζει γελώντας η Μαρία και το σκίζει και αυτό, ενώ ο Νεόφυτος προσπαθεί να ξεκουμπώσει το σουτιέν της. «Άτιμο Marks & Spencer» σκέφτεται ο Νεόφυτος, «όλες οι Κυπραίες γοράζουν τα σουτιέν τους που τζιαμέ». Σκίζοντας την εσωτερική φανέλα του Νεόφυτου αποκαλύπτεται ένα six pack σε άριστη κατάσταση. Ευχάριστη και αναπάντεχη έκπληξη. Πως είναι δυνατόν ο Νεόφυτος να απέκτησε six pack στέλνοντας fax και γράφοντας υπηρεσιακά σημειώματα στο Υπουργείο, διερωτάται η Μαρία ενώ γλύφει (το six pack). «Τα βράδια δουλεύω ως μεταλλωρύχος», αστειεύεται ο Νεόφυτος. Σοβαρά, τα απογεύματα βοηθά στο συνεργείο αυτοκινήτων ενός φίλου του, μοτιφάρουν αυτοκίνητα. Όλοι οι κυβερνητικοί έχουν μια δεύτερη ενασχόληση.

Η Μαρία ξεκουμπώνει το λαδί παντελόνι του Νεόφυτου και σκέφτεται ότι πρέπει να θυμηθεί μετά να του πει ότι τα παντελόνια με πλέττες και χρώματα εκτός από μαύρο, γκρίζο και navy blue δεν είναι της μόδας στους άντρες και να αποφεύγονται. Όπως επίσης και τα βρακιά Y-fronts. Χάθηκε ένα μποξεράκι? Ο Νεόφυτος διαβάζει τη σκέψη της και της ψιθυρίζει ότι όταν φοράει jeans δεν φοράει καθόλου εσώρουχα. Η Μαρία βλέπει αμέσως γιατί. Τη σηκώνει πάνω του και:

- χτυπιούνται πάνω στον τοίχο (3 άσπρα πλακάκια σπάνε και πέφτουν στο πάτωμα μαζί με το ένα μπαλαρινέ παπούτσι της.)
- χτυπιούνται πάνω στο νεροχύτη (πέφτει στο πάτωμα το υγρό σαπούνι bleep soap)
- σπάζουν τον καθρέφτη ακριβώς πάνω από το νεροχύτη.
- χτυπιούνται στην πόρτα της τουαλέτας (η Μαρία κρατιέται από το πάνω μέρος της και στη φάση της κορύφωσης της έρχεται να φωνάξει «Φύτοοοοοοο»)

2 ηλικιωμένες Γερμανίδες προσπαθούν να μπουν μέσα στην τουαλέτα αλλά είναι κλειδωμένα. Μετά από πολλές προσπάθειες απογοητεύονται και στήνουν αυτί. Ακούνε το χαλασμό που γίνεται μέσα και ενθουσιάζονται που στο νησί της Αφροδίτης ζει ακόμα ο έρωτας.

(το τέλος μετά τις γιορτές)

18 Comments:

At 21 December, 2007 15:27, Blogger the Idiot Mouflon said...

Ποβρεσίτα Brigitte, ποβρεσίτα Jane...

 
At 21 December, 2007 15:30, Blogger Demetris said...

Thank you.
Thyra 9.

 
At 21 December, 2007 15:38, Blogger MonachusX2 said...

Τελικά τούτη η Μαρία, αρέσκει μου πολλά!

 
At 21 December, 2007 15:49, Blogger bestman said...

Τζιαι τα cliche της Δρακουνας (των Κυπρεων της γενιας μας δηλαδη) ειναι ολα τα λεφτα! Περιμενουμε εναγωνιως το τελος Mme de Dracoune!

 
At 21 December, 2007 16:38, Anonymous Anonymous said...

Δρακούνα με έχεις πωρώσει. Γιατί μετά τις γιορτές η συνέχεια. Τι θα κάνουμε τόσο καιρό.
Τέλος πάντων. Να περάσεις όμορφα Χριστούγεννα και το 2008 να είναι τυχερό και δημιουργικό.

 
At 21 December, 2007 18:19, Blogger milaz said...

Εμμ, έσιει λίες μέρες να δκιαβάσς μπλόγξς κ έχασα επεισόδια... αλλά, πρέπει κ. Δρακούνα να κάμεις δκυο πράματα:
1. Να μας πεις τι καπνίζεις τελοσπάντων
2. Να πουλήσεις την ιστορία σε κανενά ιδιωτικό κανάλι να γίνει σειρά...

 
At 21 December, 2007 20:40, Anonymous Anonymous said...

Έγραψες! Εύγε!

 
At 21 December, 2007 22:46, Anonymous Anonymous said...

Δρακούνα , τι πίνεις και δεν μας δίνεις ;;

http://www.youtube.com/watch?v=H9yhGJ-oKfc

ο Δρακουνοπορωμενος ...

 
At 22 December, 2007 03:13, Anonymous Anonymous said...

en kalitero pou to version tis t.v ta therma mou sixaritiria... dwse to sto sigma gia sira...xexexe

 
At 22 December, 2007 14:45, Anonymous Anonymous said...

touto to episodio itan ola ta leuta!

 
At 22 December, 2007 16:05, Anonymous Anonymous said...

Γεια σου και απο μενα.
Μετα απο το link που ειδα στο blog του CNC Minus TV, ειπα να διαβασω και εγω τα επεισοδεια της Μαριας. Ειναι καταπληκτικα (και εσυ που τα γραφεις) και εχω εθιστει! θα περιμενω και τα επομενα. Ζηλευω πολυ (με την καλη εννοια) αυτους που μπορουν να γραφουν τοσο καλα και τους θαυμαζω που μπορουν να γραφουν αυτα που σκεφτονται με τοσο εντονο τροπο, που τα μεταφερουν στον αναγνωστη. Μπραβο.
Καλες γιορτες! και μην αργησεις για τη συνεχεια....

 
At 23 December, 2007 16:20, Anonymous Anonymous said...

Apistefto. Exis k recommendation sto TV Mania (selida 26 katw katw)!!!! Fantazome oti ta ratings tu site 8a au3i8un dramatika apo tus xiliades anagnwstes tu TV Mania pu 8a kamun log in sto site...

 
At 24 December, 2007 08:44, Anonymous Anonymous said...

Καλά τι έχουν τα Y-Fronts??!! Όλοι μποξεράκια με looney tunes θα φοράμε?? Αυτά τα αφήνουμε για τους ανασφαλείς που νομίζουν ότι η γυναίκα το επόμενο πρωί το μόνο που θα θυμάται είναι τον Taz πάνω στο μποξεράκι αντί τον Taz μέσα στο μποξεράκι!! Οι Y-Fronts κάνουν το δεύτερο! Y-Fronts unite!!

TheRipper

 
At 25 December, 2007 20:30, Anonymous Anonymous said...

Μωρήηηηηηη!!!!!!!!!!!!!!

Τέλειο τελειο και πάλι τέλειο.

Μόνο που εγώ αναρωτιέμαι τα φαναστικά στοιχεία γιατί προστεθήκαν; Γιατί μέχρι στιγμής όλα ήταν πιθανά αλλά η Μαρία η Κύπρια να κάνει σεξ σε λερωμένες τουαλέτες και να μην κομπλάρει; Κανένα όνειρο έβλεπε;

Σοβαρά τώρα απλά περιμένω την συνέχεια.

 
At 26 December, 2007 17:56, Blogger anais8isia said...

Απλούστατα, εμπνευσμένα τέλειο. Μετά τη διαφήμιση από το TV Mania, το κοινό σου θα έχει αυξηθεί οπότε συνέχισε έτσι.

 
At 27 December, 2007 01:04, Blogger Aceras Anthropophorum said...

χρόνια πολλά, ήθιστε να λαλούμεν έτσι μέρες

 
At 27 December, 2007 10:07, Blogger nic said...

Χρόνια πολλά και μια εισήγηση, να προστεθεί στο σενάριο μια κολλητή της Μαρίας, μια πολλοπάητη (διότι παντού έσhει), η οποία θα γουστάρει το Νεόφυτο, ή στο κάτω κάτω η μάμμα του Νεόφυτου που (ως γνήσια λευκωσιάτισσα) εν θα τον αφήννει σε χλωρό κλαρί

 
At 27 December, 2007 12:04, Anonymous Anonymous said...

Καλές γιορτές Δρακούνα και εις ανώτερα :)

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.