Friday, December 14, 2007

Μαρία η Κύπρια (2)

Η Μαρία μαθαίνει ότι ο Νεόφυτος πήρε τη θέση διότι ο νονός του (που είναι ο αδερφός του μπαμπά του) δούλευε στην Αρχιεπισκοπή και εκεί δικτυώθηκε με τα άτομα που τώρα είναι σε θέσεις κλειδιά. Μίλησε με το Διευθυντή του Υπουργείου, ο οποίος μίλησε στα άτομα που διεξήγαγαν το interview, οι οποίοι τον έβαλαν μέσα στη λίστα για την Ε.Δ.Υ. (Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας). Για να είναι 100% σίγουροι, τηλεφώνησαν και σε 2 μέλη της Επιτροπής (το ένα εξ αυτών προσφάτως απέκτησε χωραφούδι σε τιμή ευκαιρίας από την Αρχιεπισκοπή). Ο Νεόφυτος απλώς πέρασε τις εξετάσεις. Η θέση ήταν «σίγουρη». Η Μαρία δεν είχε υπόθεση.

Το δράμα της Μαρίας θα συνεχιστεί για 35-40 επεισόδια, οπότε θα αποκαλυφθεί σιγά σιγά ότι ο Νεόφυτος στην πραγματικότητα είναι καλό παιδί (και πέρασε από μόνος του τις εξετάσεις για τη θέση). Δεν φταίει αν ο μπαμπάς του ανακατώνεται παντού και τον σάζει. Δεν φταίει που ο θείος του δούλευε στην Αρχιεπισκοπή από τον καιρό του Μακαρίου και σάζει κόσμο (τον βαφτιστικό του δεν θα έσαζε? Γιατί υπάρχουν οι νονοί αν όχι γι’ αυτό?). Δεν φταίει που ο μπαμπάς του είναι γραμμένος αντιστασιακός ενώ όπλο δεν έχει πιάσει ποτέ στη ζωή του. Στο πραξικόπημα έχασε τη δουλειά του επειδή ήταν Ομονοιάτης. Αυτό και μόνο το γεγονός, δεν είναι αρκετό για να δείξει πόσα δεινά πέρασε η οικογένεια του Νεόφυτου για την πίστη της?

Τι φταίει ο Νεόφυτος?

Η Μαρία θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει τη στάση της. Στο κάτω κάτω και αυτή τα ίδια περίμενε, απλώς οι σύνδεσμοι αγωνιστών δεν μπόρεσαν να τη βοηθήσουν αν και ο μπαμπάς της ήταν μέλος στον τοπικό σύλλογο του χωριού από το 1979. Τι φταίει ο Νεόφυτος αν το μέσο της Μαρίας δεν ήταν πιο δυνατό από το δικό του?

Σιγά σιγά η Μαρία θα ξεπεράσει το σοκ της μη μονιμοποίησης και θα συνεχίσει κανονικά να συνεργάζεται με όλους τους συναδέλφους της για το καλό του Υπουργείου Γεωργίας. Η αύξηση στο τιμαριθμικό επίδομα, θα αφήσει όλους ευχαριστημένους και κανένα πικραμένο.

Κάπου εκεί η Μαρία θα αναθεωρήσει την γκαρνταρόμπα της. Εκεί που ντυνόταν σαν κανονικός άνθρωπος, θα αρχίσει να συμπεριφέρεται σαν Κυβερνητική. Θα αρχίσει να φοράει καρό ταγιέρ και κλαδωτές μπλούζες. Θα κυκλοφορεί με χαμηλά τακούνια και θα αγοράσει μια ηλεκτρική σοπούδα για να βράζουν τα πόδια της το χειμώνα. Ο Νεόφυτος είναι χαμηλών τόνων, αν και τα πουκάμισα του χρώματος λεμονί και τα κουστούμια του χρώματος λαδί βγάζουν μάτι. Στη λαοθάλασσα του Υπουργείου όμως, κανένας δεν προσέχει τα εγκλήματα μόδας που διαπράττονται.

Η Μαρία συνεχίζει να βγαίνει με τις φίλες της τα βράδια αλλά πλέον έχει χάσει το ενδιαφέρον να βρει τον μέλλοντα σύζυγο της. Αυτοί που βλέπει δεν βλέπονται και αυτοί που βλέπονται όταν ανοίξουν το στόμα τους βγάζουν μαργαριτάρια. Όλοι κυκλοφορούν με αυτοκίνητο που τους αγόρασαν οι γονείς τους, μένουν με τους γονείς τους ή σε διαμερίσματα που τους αγόρασαν οι γονείς τους και δεν παρουσιάζουν κανένα πνευματικό ενδιαφέρον.

Ούτε η Μαρία είναι κανένα φαινόμενο, αλλά ως πρωταγωνίστρια θέλει να καλυτερέψει τη θέση της. Αξίζει την ευτυχία, έστω και μέσα στη μετριότητα.

Ένα βράδυ που η Μαρία βγαίνει με τις φίλες της στο Zoo, βλέπει να κάθεται στο μπαρ ο Νεόφυτος. Η Μαρία παραβλέπει το γεγονός ότι ο Νεόφυτος πίνει σιωπηλά μια παγωμένη ΚΕΟ, τη μπύρα του λαού και τον παρατηρεί καλύτερα. Παρά τα αθασιά και λεμονιά πουκάμισα που φορεί στη δουλειά, ο Νεόφυτος εδώ φοράει κανονικά ρούχα, ένα τζην και ένα πουκάμισο άσπρο Lacoste, τη εθνική στολή των Λευκωσιατών ανδρών άνω των 26 χρονών. Η Μαρία από ευγένεια πάει να τον χαιρετήσει και πιάνουν μια φιλική κουβέντα.

Της λέει πόσο μαραζωμένος είναι που η ομάδα του δεν προκρίθηκε στο Champions League.
Η Μαρία συμφωνεί ότι η Ομόνοια φέτος πάει από το κακό στο χειρότερο.
Αυτός γελά βραχνά και της υποδεικνύει ότι η Ομόνοια δεν παίζει στο Champions League. Εννοούσε την Manchester United.
Η Μαρία του είπε ότι έκανε το master της στο Manchester.
Αυτός της είπε ότι έκανε το δικό του στο Λονδίνο.

Και μετά σιωπή.

Η Μαρία επέστρεψε στις φίλες της και ο Νεόφυτος έμεινε μόνος να πίνει ΚΕΟ παγωμένες στο μπαρ για το υπόλοιπο βράδυ.

Λίγες μέρες αργότερα, και ενώ έχει ανανεωθεί το συμβόλαιο της Μαρίας στο Υπουργείο για να συνεχίσει να είναι άνενιας, ο Νεόφυτος τη ρωτά αν θέλει να πάνε για καφέ μετά τη δουλειά. Η Μαρία αρνείται ευγενικά διότι η ώρα 2.30 θα πάει να φάει στο σπίτι της, μετά έχει γυμναστήριο και μετά κομμωτήριο και η ώρα 6.15 – 8.00 έχει επιμορφωτικά στο Δημοτικό Αγίων Ομολογητών, αλλά αν θέλει μετά μπορεί να βρεθούν για ένα ποτάκι στο μπαρ City Pride που είναι και κοντά.

Ο Νεόφυτος συμφωνεί και δίνουν ραντεβού.

(συνεχίζεται)

10 Comments:

At 14 December, 2007 09:18, Anonymous Anonymous said...

Η φάση στο Ζοο δεν παίζεται ! χαχαχα!! So true.

 
At 14 December, 2007 10:05, Anonymous Κύκκος said...

Objection! Objection! (πάντα έθελα να το πω τούτον!) Η Man Utd επροκρίθηκεν στο Champions League τζιαι μάλιστα περπατώντας!!!

 
At 14 December, 2007 10:45, Blogger Demetris said...

Etsi gamaei o Prasinos Laos. Hate, ffwd.

 
At 14 December, 2007 11:43, Blogger YO!Reeka's said...

χα χα χα ωραίο αυτό με τη μάντσεστερ!

 
At 14 December, 2007 11:48, Blogger gregoris said...

ενδιαφέρον, συνέχισε

 
At 14 December, 2007 20:47, Blogger MinusTV said...

Αυτό το "βραζιλιάνικο" θα το έβλεπα.
Πολύ καλή δουλεία Δρακούνα, συνέχισε.

 
At 16 December, 2007 03:47, Blogger appomenos said...

ti apaisia i kipriaki pragmatikotita. oi koinoi, oi metrioi,oi idioi.
bliax.. to pio exciting pou exi kami i maria sti zwh tis ine i mera pou egorase mia gucci handbag k kati peep-toes pou to selfridges k meta ekapnise psili

 
At 16 December, 2007 17:49, Blogger nekatomenos said...

hm.. na sou po re drakouna, ama me to kalo oloklirosei ton kyklo tis i perilipsi, en pianneis mia adeia pou tin douleia tzai na katseis na grapseis to sennario? tzai dosto se kanena kanali, oullo tzai kapoio meso enna esheis. [alla pros theou, oi sigma, enna kopsoun oulla ta endiaferonta pramata pou mesa tzai enna kamoun cast ton Kkolo gia Neofyto. Ego psifizo Pavlidou gia Maria tzai Kaskaounia gia Neofyto].

 
At 17 December, 2007 14:31, Blogger MonachusX2 said...

Τρέμε Τσιάκκα!
Δρακούνα ολέ!

 
At 26 July, 2009 06:58, Anonymous Anonymous said...

hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,A片,A片下載,成人影城,愛情公寓,情色貼圖,情色,色情網站,色情遊戲,色情小說,情色文學,色情,aio交友愛情館,色情影片,臺灣情色網,寄情築園小遊戲,情色論壇,嘟嘟情人色網,情色視訊,愛情小說,言情小說

 

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.