Thursday, December 20, 2007

Μαρία η Κύπρια (6)

Την επόμενη μέρα στη δουλειά η Μαρία είναι μέσα στη τρελή χαρά και δεν προσέχει το Νεόφυτο που επέστρεψε πίσω. Είναι Πέμπτη (οι Κυβερνητικοί δουλεύουν και απόγευμα) και στο lunch break συναντιούνται στην καττίνα του Υπουργείου. Η Μαρία του ζητά συγνώμη, ο Νεόφυτος λέει δεν πειράζει και από μέσα του σκέφτεται («πελλός που εν να σου ξαναπεί να βρεθούμε».)

Οι επόμενες μέρες κυλούν γρήγορα. Η Μαρία ανταλλάζει 384 sms την ημέρα με τον Κούλλη, μιλά με τις φίλες της στο τηλέφωνο και ονειρεύεται σεξουαλικές στάσεις. Την αρχική «συζήτηση» ακολούθησαν άλλες 4 επισκέψεις «συζήτησης». Η Μαρία διερωτάται αν ο Κούλλης επέστρεψε σε αυτήν. Μάλλον όχι, διότι ο Κούλλης αρνείται να βρεθεί μαζί της εκτός διαμερίσματος. Η Μαρία είναι εκνευρισμένη με αυτή την κατάσταση, και κάθε φορά λέει ότι θα ξεκόψει. Στα ενδιάμεσα, κάνει ότι δουλεύει (ότι κάνουν δηλαδή και οι υπόλοιποι συνάδελφοι της.)

Το Υπουργείο εξαγγέλλει νέα χορηγία για κτηνοτρόφους (την οποία εξασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Ένωση) και παρουσιάζεται η ανάγκη να γίνει καταγραφή των ζωοειδών σε όλες τις επαρχίες. Το τμήμα της Μαρίας και του Νεόφυτου πρέπει να καλύψει την επαρχία Πάφου, γι’ αυτό κάθε μέρα για 2 εβδομάδες πάνε όλοι καθημερινά στην Πάφο για να μετρούν βοοειδή. Ο Νεόφυτος πηγαίνει με το αυτοκίνητο του (του καλύπτουν τα μεταφορικά, ακατάχνωτα) και παίρνει μαζί του τη Μαρία που αρνείται να πάει με το διπλοκάμπινο των Κτηνοτροφικών Υπηρεσιών.

Η Μαρία ρίχνει χριστοπαναγίες από μέσα της που δεν μπόρεσε να πάει έκτακτη σε άλλο Υπουργείο και έπρεπε να της τύχει αυτό και τώρα να τρέχει στην ορεινή Πάφο για καταμέτρηση ζώων. Άσε που επιστρέφει κάθε μέρα στο σπίτι μυρίζοντας από πάνω ως κάτω μάντρα και δεν μπορεί να βρεθεί με τον Κούλλη.

Τόσες ώρες μαζί στο αυτοκίνητο, η Μαρία και ο Νεόφυτος πιάνουν κουβέντα.

Της λέει πόσο του αρέσουν τα αυτοκίνητα και της εξηγεί τα specifications του Subaru Impreza STI που έχει, σε αντίθεση με το WRX.
Η Μαρία τον ρωτά αν η αεροτομή στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου χρησιμεύει για να απλώνει ρούχα.
Ο Νεόφυτος της εξηγεί ότι η αεροτομή χρησιμεύει για να σταθεροποιεί το αυτοκίνητο και να μην «σύρνει κώλο» στις μεγάλες ταχύτητες.
Η Μαρία δεν καταλαβαίνει γιατί κάποιος θέλει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο χρώματος μπλε ηλεκτρίκ με κίτρινο σήμα φωσφοριζέ και τρύπα στο καπό αλλά χαμογελά συγκαταβατικά.
Ο Νεόφυτος αλλάζει θέμα και τη ρωτά αν θέλει να πάνε μαζί στη συναυλία του Παπακωνσταντίνου που διοργανώνει η ΕΔΟΝ.
Η Μαρία αρνείται κατηγορηματικά. ΔΕΝ πάει σε συναυλίες της ΕΔΟΝ. «Άτε ρε Νεόφυτε! Άλλο λλίο εν να μου πεις να βάλω τζιαι κότσιηνη φανέλα με τον Τσε Γκεβάρα πάνω!»

(Η Μαρία το είπε για αστείο).
(Ο Νεόφυτος διαθέτει μια τέτοια φανέλα και δεν καταλαβαίνει το αστείο).

Την κατεβάζει από το αυτοκίνητο (στην Πέτρα του Ρωμιού) και φεύγει.

(συνεχίζεται)

8 Comments:

At 20 December, 2007 14:42, Anonymous Anonymous said...

ate re drakouna pasto kalo ekopses mas to !

 
At 20 December, 2007 16:29, Blogger the Idiot Mouflon said...

Μαντάμ Δρακούνα, έίμαι σε δίλημμα... ΟΧΙ, δεν αφορά το αν θα συμπαθήσω τον Ομονοιάτη ή τον Αποελίστα.

Απ' τη μια θέλω να προσκυνήσω την αφεντιά σου, απ΄ την άλλη θέλω να ξεράσω με την "κυπριακή πραγματικότητα" που περιγράφεις. Ξέρω, δεν φταις εσύ, τούτα θωρείς - τούτα λαλείς.

Σε βρίσκω όμως λίγο συντηρητική στο plot. Π.χ. ο Κούλλης θα μπορούσε ... εκτός από Αγγλία να είχε πάει και στο Αμέρικα, όπου ο για χρόνια μετανάστης θείος του θα τον έμπαζε στην υψηλή τέχνη του crack cocaine και της "φρίμπας". Ε;

 
At 20 December, 2007 16:54, Anonymous Anonymous said...

Χεεεεχεχεχεχε... τι μου θύμισε...

Έτος: 1997. Το υποφαινόμενο stravoxylo έχει μόλις δύο χρόνια που επέστρεψε στην Κύπρο από σπουδές. Οδηγεί ιταλικό σπορ κουπέ κατασκευής 1979 που ανακατασκεύασε με τους φίλους του (και ΔΕΝ του το αγόρασε ο παπάς του), το διατηρεί σε τέλεια κατάσταση, το αγαπά πολύ και του φαίνεται.

Το stravoxylo κατά κάποιο τρόπο βρίσκεται σε first date situation με κάποια Κυπραία επίσης άρτι αφιχθείσα από τις σπουδές της, και καταφθάνει να την πάρει από σπίτι της την προσυμφωνημένη ώρα και μέρα με το προαναφερθέν όχημα πλυμένο μέσα έξω και γυαλισμένο.

Το stravoxylo αντιλαμβάνεται εγκαίρως ότι τα πράγματα δεν παν καλά από το ξινισμένο ύφος που παίρνει η date for the evening μόλις βλέπει το όχημα, και σημειώνει ότι πρέπει να αποφύγει πάση θυσία την οποιαδήποτε αναφορά σε αυτοκίνητα.

Αλλά φευ... η date μάλλον τσαντίστηκε που έγινε committed σε ένα ολόκληρο βράδυ με παρέα κάποιον που προφανώς δεν κρατά ο παπάς του να του γοράσει καινούριο αυτοκίνητο και δεν πρόκειται να το δεχτεί αδιαμαρτύρητα. Παίρνει αμέσως την πρωτοβουλία:

«Τι αυτοκίνητο εν τούτο;»

Το στραβόξυλο παίρνει άμεσους ελιγμούς διαφυγής.

«Είναι ένα μαύρο αυτοκίνητο».

Ελπίζει ότι η date δεν θα συνεχίσει επί του θέματος, αλλά...

«Ναι αλλά τι μάρκα είναι;»

Το stravoxylo αρχίζει να βλέπει ότι πρέπει να στείλει πιο ξεκάθαρα μηνύματα.

«Εν ξέρω. Νομίζω εν ιταλικό» λέει τζιαι ελπιζει ότι εννά αλλάξει θέμα. Μάταια...

«Πόσο παλιό είναι;» ρωτά η date με ακόμα πιο ξυνισμένο ύφος.

«Πρέπει να γράφει πάνω στο κοτσιάνι αλλά εν εκοίταξα» απαντά το stravoxylo με ύφος που θα προειδοποιούσε το οποιοδήποτε άτομο με λειτουργούντα εγκέφαλο να αλλάξει θέμα αμέσως. Αλλά δυστυχώς η date είτε δεν ανήκει σ' αυτή την κατηγορία είτε είναι μανικωμένη του καυκά.

«Τι αυτοκίνητο θα ήθελες να έχεις;» ρωτά.

«Τούτο που έχω αρέσκει μου πολλά» απαντά το stravoxylo. (Αλλιώς τι είδους παλαβός είμαι που έφαα δκυο χρόνια να το σάσω, εν μόνο του που διατηρείται έτσι νομίζεις ρα στραβή, λαλεί μέσα του).

Το οποιοδήποτε άτομο με δείχτη νοημοσύνης μεγαλλύττερο που το νούμερο των παπουτσιών του (το εγγλέζικο, όϊ το ευρωπαϊκό) ήταν να μεν δώκει συνέχεια μετά που έτσι απάντηση. Αλλά όϊ τούτη δυστυχώς.

«Εν έθελες να έσιεις μια Porsche, ας πούμε;» προχωρά ακάθεκτη η date.

Το stravoxylo δεν απαντά. Συνεχίζει να οδηγεί ώσπου:

«Γιατί εσταμάτησες δαμαί;» ρωτά η date.

«Διότι δαμαί εν γραφείο ταξί, τζιαι εννά σε πάρουν έσσω σου με το Mercedes. Ή αν δεν καταδέχεσαι Mercedes εννά σε αφήκουν να τηλεφωνήσεις να έρτουν να σε πιάσουν με το Porsche.»

Τζιαι άφηκα την σύξυλη τζιαι έφυα. Κάτι σαν να επήα να ακούσω σαν «ποιός νομίζεις ότι είσαι ρε...; Ξέρεις ποιά είμαι εγώ ρε...» αλλά με την πεζίνα πατημένη ττάππο η αρχαιολογία μου κάμνει πολλύ κρότο, τζιαι απομακρύνθηκα πολλά γλήορα για να ακούσω καθαρά.

 
At 20 December, 2007 20:41, Blogger shashoura said...

en ktiniatrikos epi8ewritis i maria?
...paw stoishima oti ton neofyton,,pastin kourvan,meta tin petra tou rwmiou, egrapsen ton i astynomia!
:))

 
At 20 December, 2007 20:53, Anonymous Anonymous said...

Όι μάνα μου, εν πολλά πορώμενος ο Νεόφυτος. Παίρνω το πίσω το σχόλιο του προηγούμενου post. Καμιά Ανορθωσιάτισσα δε θα τον άντεχε!!! Είπαμε, αλλάξαν οι τζιαιροί αλλά όι τζιαι έτσι!!! Να αφήσει την κορού μες τη μέση της στράτας!!!

 
At 21 December, 2007 02:17, Blogger rocknsane said...

proskunw to stravoxylo!!!!;p

 
At 21 December, 2007 07:41, Blogger bestman said...

Το περιστατικό του στράβόξυλου μου έτυχε και μένα. Ευτυχώς όμως η τύπισσα δεν περίμενε το date για να στραβομουτσουνιάσει για το αυτοκίνητο, με ρώτησε κατά το πρώτο τηλεφώνημα τι αυτοκίνητο έχω, και μετά γιατί δεν έχω BMW.
Όπως βλέπεις φίλε stravoxyle, κάποιες Κυπραίες εν μπαίνου καν στον κόπο να φκουν μαζί σου αν δεν έχεις αυτοκίνητο "της προκοπής" (κατά τη στραβάρα τους)

 
At 21 December, 2007 12:27, Anonymous Anonymous said...

@ rocksane: ευχαριστώ για την εκτίμηση.

@ bestman: BMW? Τούτο το περιστατικό μαζί σου πρέπει να ήταν που την ίδια εποχή με το δικό μου, mid-nineties ή πρίν... Που τον τζιαιρό του χρηματιστηρίου το BMW είναι ντεκλασέ για τες κυπραίες φίλε μου, τζιαι τωρά που εππέσαν τζιαι οι φόροι BMW βαστούν τζιαι οι αλλοδαποί εργάτες... Τωρά πιον μιλούμε τουλάχιστον για Porsche προτού δώκουν σημασία, τζιαι μεγάλο μοντέλο, όϊ Boxster τζιαι πελλάρες.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.