Tuesday, December 18, 2007

Μαρία η Κύπρια (4)

Πίσω στο City Pride ο Νεόφυτος βαριέται να περιμένει άλλο. Πληρώνει και σηκώνεται να φύγει. 4 βήματα πριν την εξώπορτα, πέφτει πάνω του ο Κούλλης (δεν γνωρίζονται μεταξύ τους) και του πέφτουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου, ένα μπρελόκ-πατεριμούδα με το τριφύλλι της Ομόνοιας. Γίνεται η ακόλουθη συζήτηση:

- Σιγά ρε φίλε. (Νεόφυτος)
- Που εβρέθηκες πουπίσω μου? (Κούλλης)
- Πρόσεχε λλίο. Εν είσαι μόνος σου δαμέσα. (Νεόφυτος)
- Εν σε είδα. (Κούλλης) (το βλέφαρο πέφτει πάνω στα κλειδιά του Νεόφυτου και το τριφύλλι)…. (ειρωνικό γέλιο)
- Ήνταν πουν τόσον αστείο? (Νεόφυτος, σηκώνοντας τα κλειδιά από το πάτωμα)
- Τίποτε. (Κούλλης, γυρίζει από την άλλη και χασκογελά)
- Εν με μένα που γελάς? (Νεόφυτος)
(ο Κούλλης δεν του δίνει σημασία, μιλά στη συνοδό του)
- Εν με μένα που γελάς ρε? (Νεόφυτος, τον τραβά από τον ώμο να γυρίσει)
- Εν ΕΜΕΝΑ που ντζίζεις? (Κούλλης)
- ΕΝ ΜΕ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΓΕΛΑΣ ΡΕ? (Νεόφυτος)
- ΜΕΝ ΜΟΥ ΝΤΖΙΖΕΙΣ!!! (Κούλλης)
- ΕΝ ΜΕ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΓΕΛΑΣ ΡΕ? ΡΩΤΩ ΣΕ!! (Νεόφυτος, σούζει το δαχτύλι του μέσα στα μούτρα του Κούλλη)
- ΕΙΠΑ ΣΟΥ ΜΕΝ ΜΟΥ ΝΤΖΙΖΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟΥ**ΝΑΣ! (Κούλλης, σούζει το δαχτύλι του μέσα στα μούτρα του Νεόφυτου)
- ΕΝ ΜΕ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΓΕΛΑΣ ΡΕ? (Νεόφυτος, δαχτύλι)

(standard, όταν 2 Κυπραίοι μαλώνουν επαναλαμβάνουν συνέχεια την ίδια φράση και σούζουν ο ένας το δαχτύλι του άλλου.)

- ΝΑΙ ΡΕ. ΜΕ ΣΕΝΑ ΤΖΙΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΑΗΡΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΣ. (Κούλλης, δαχτύλι)
- ΜΑ ΠΟΙΟ ΠΑΝΑΗΡΙ? ΕΝ ΤΟ ΤΡΥΦΥΛΛΙ ΠΟΥ ΛΑΛΕΙΣ ΠΑΝΑΗΡΙ?? (Νεόφυτος)
- ΝΑΙ ΡΕ ΚΙΝΕΖ... (Κούλλης)

(το ακόλουθο να το διαβάσετε αν είναι δυνατόν με μια αναπνοή για καλύτερο εφέ, και να φανταστείτε ότι στο background παίζει το «Rime of the ancient Mariner» των Iron Maiden. Στη διαπασών.)

Πριν να προλάβει ο Κούλλης να τελειώσει τη λέξη, ο Νεόφυτος του καταφέρνει μια μπουνιά ξώφαλτσα στο δεξί μάτι. Ο Κούλλης γέρνει προς τα πίσω, πέφτει στο πάτωμα το ποτήρι που κρατούσε στα χέρια του και γίνεται 10 κομμάτια, σηκώνει το πόδι του και χτυπά τον Νεόφυτο στη δεξιά ζάμπα. Ο Νεόφυτος διπλώνεται από τον πόνο, αρπάζει ένα ψηλό σκαμνί, και το γυρίζει προς τον Κούλλη. Αστοχεί και χτυπά τον καθρέφτη που βρίσκεται πίσω από τον Κούλλη ο οποίος σπάζει. Ο Κούλλης ποταβρίζεται στο μπαρ, αρπάζει ένα γεμάτο με Stella Artois pint glass και το πετά στο Νεόφυτο. Αυτός του πετά πίσω το σκαμνί. Ο Κούλλης σκύβει, ο μπάρμαν σκύβει, οι σερβιτόρες σκύβουν και το σκαμνί καρφώνεται στα μπουκάλια πίσω από το μπαρ που σπάνε με εκκωφαντικό θόρυβο. Ο μπάρμαν τα παίρνει στο κρανίο, αρπάζει μια σπασμένη μπουκάλα και πετάγεται πάνω από το μπαρ για να λάβει μέρος στον καυγά. Η συνοδός του Κούλλη αρπάζει τη τσεντούδα της και φεύγει τρέχοντας μαζί με άλλους θαμώνες.

(αναπνοή)

Ο Κούλλης πετά στον Νεόφυτο ένα πιάτο με nachos ο οποίος χρησιμοποιεί ένα τραπέζι ως ασπίδα και το αποκρούει. Τα nachos προσγειώνονται στο τραπέζι τριών φουσκωτών (το γκουακαμόλε τατσώνει τον ένα) οι οποίοι τα παίρνουν στο κρανίο, αναποδογυρίζουν το τραπέζι τους και εκτοξεύουν ένα pint Heineken (σε ποτήρι με χερούλι) στον Κούλλη, που δεν προλαβαίνει να το αποφύγει και πέφτει πάνω στον τοίχο, διαλύοντας κάτι ρετρό καδράκια μπυραρίας. Ο μπάρμαν έχει διπλαρώσει τον Νεόφυτο και χτυπά ρυθμικά το κεφάλι του πάνω σε ένα τραπέζι. Οι τρεις φουσκωτοί επεμβαίνουν, συγκρατούν τον μπάρμαν ενώ ο Νεόφυτος αντεπιτίθεται. Ο Κούλλης σηκώνεται, αρπάζει ένα δίσκο από μια έντρομη σερβιτόρα που κρύβεται πίσω από το μπαρ και πάει να τον σπάσει πάνω στον Νεόφυτο που τον αποφεύγει και το δίσκο τρώει ένας φουσκωτός.

Η μια σερβιτόρα πηδά πάνω στον Νεόφυτο από πίσω και προσπαθεί να τον πνίξει. Ο Νεόφυτος προσπαθεί να την απωθήσει και γυρίζει σαν μεθυσμένος αλλά συγκρούεται με την plasma τηλεόραση που δείχνει ποδόσφαιρο και κρέμεται από το ταβάνι (που φυσικά γίνεται 10 κομμάτια και αυτή).

(αναπνοή)

Οι άλλοι δύο φουσκωτοί αρπάζουν τον Κούλλη και τον πετάνε πάνω στο γυάλινο παράθυρο που βλέπει στον κύριο δρόμο. Ο Κούλλης περνά μέσα από το παράθυρο σε slow motion ενώ αυτό βεβαίως σπάει. Ο μπάρμαν ψάχνει να πετάξει κάτι αλλά όλα είναι σπασμένα. Οι τρεις φουσκωτοί γυρίζουν προς το Νεόφυτο που έχει απωθήσει τη σερβιτόρα από πάνω του. Βλέπει τους φουσκωτούς, παίρνει φόρα και πετάγεται έξω από το σπασμένο παράθυρο μέσα στο δρόμο. Ο Κούλλης έχει εξαφανιστεί και από μακριά ακούγονται οι σειρήνες της Αστυνομίας. Οι τρεις φουσκωτοί θυμούνται ότι είναι Σέρβοι μπράβοι χωρίς άδεια παραμονής και φεύγουν τρέχοντας. Ο Νεόφυτος διασταυρώνει το δρόμο και χάνεται μέσα στους Αγίους Ομολογητές.

(βαθιά αναπνοή και συνεχίζεται)

8 Comments:

At 18 December, 2007 09:54, Anonymous Anonymous said...

Κρίμα τη Στέλλα :(

 
At 18 December, 2007 12:07, Blogger Demetris said...

En na gelasei o palavos. Gela kalytera jeinos pou gela teleftaios kyrie Koulli!

 
At 18 December, 2007 13:27, Anonymous Anonymous said...

haha τωρά όποτε πάω City Pride εν να είμαι φυρμένη!!!

 
At 18 December, 2007 14:40, Anonymous Anonymous said...

ΠΟΥΝ' Η PLASMA SCREEN ΣΑΣ ΟOO-ΕEE-OOO

Δρακούνα δώστα όλα!!!

 
At 18 December, 2007 15:20, Anonymous Anonymous said...

Πολύ αμερικανιά ο καυγάς αλλά μ'αρέσει. Συνέχισε Δρακούνα.

 
At 18 December, 2007 20:23, Blogger Giorgio said...

Toutous tous Kipriakous kafkades yia to tipote ev tous ekatalaba potte mou... Etaksidepsa se 20+ xwres tze stn Kypro ev o movadikos topos pou viw8w avasfalia oti kapoios evva me derei me to paramikro... "yiati me 8oreis me to miso sou??? Eshis problnma va sou to lisw????"
Mia fora sti Nea Yorkn movov, evas me8ismevos puertorikavos epezev to magga se oullous sto parking ospou tze lalei kapoios stn kafka tou "You might want to put his leash back on cause he might bite someone..." A88imi8ika twra tze mia koubevta pou mou eipe evas Ispanos yia tous puertorikavous tze to Island Syndrome yia to attitude. Kipro kafkatzides, Krntn akoma shirottera (see Zoniana), Sikelia n mafia, puertoriko kafkatzides ktnva... Alla isos va prepei va ev megalo vnsi yiati se mikra vnsia tis Elladas ev eparatnrisa touto to fevomevo.

 
At 19 December, 2007 08:39, Blogger bestman said...

Παναγία μου ο καφκάς Ομονοιάτη με Αποελίστα! Μόνο ΜΕΣΑ στο γήπεδο εν δέρνουνται :)

 
At 24 December, 2007 09:13, Anonymous Anonymous said...

symfwnw oti to kupriako "tamperamento"/alpha-male syndrome yparxei.. ekeino pou den eida pote mou ine kaugas swstos me mpounies.. ine poly asteioi oi kypriakoi kavgades (epwdynoi men) alla sini8ws periexoun patsous me taxia enallagi kai ripsi perimetrikwn antikeimenwn... oi epanalipsi kai to daktyli ine top xaraktiristika..
euge drakoun...

(m' aresei pou den antapantas sta sxolia twn fan sou.. etsi sikwse ligo mitoula )

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.