Thursday, January 03, 2008

Ράδιο Αρβύλα

Ζω στη χώρα του ράδιο αρβύλα.
Επίσης ζω σε μια χώρα που οι κάτοικοι της έχουν τρομερή αυτοπεποίθηση.

Ο συνδυασμός των δύο σκοτώνει.

Όλοι τα ξέρουν όλα, είναι πρόθυμοι να σου τα εξηγήσουν, τους τα είπε ο κουνιάδος της αδερφής τους που είναι δεύτερος ξάδερφος με τον Τάδε, που ξέρει κάποιον που ήταν εκεί και τα είδε. Όλοι ξέρουν το σίγουρο στοίχημα, όλοι ξέρουν ποια ομάδα θα κερδίσει και τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει, ποιος τα παίρνει, ποιος δεν τα παίρνει και είναι θύμα, τι είπε ο παράγοντας του παίχτη και ο παίχτης έχασε το πέναλτι.

Όλοι είναι «μάστρος» σε κάτι. Μάστρος στο τάβλι, μάστρος στην πιλόττα, μάστρος στο πατητό, μάστρος στο blackjack, μάστρος στα επιτραπέζια. Όλοι επίσης είναι οι καλύτεροι στη δουλειά τους. Γεννημένοι αρχηγοί.

Όλοι έχουν τον καλύτερο χασάπη που τους δίνει το καλύτερο κρέας διότι «τους ξέρει», πάνε στην καλύτερη ταβέρνα διότι «ξέρουν», είναι οι καλύτεροι μεζεκλήδες, τα πιο γερά ποτήρια (2 μπουκάλια ουίσκι στο κάτσημο τους), κάνουν τις καλύτερες διασκεδάσεις και ξέρουν να χορέψουν το ζεϊμπέκικο καλύτερα από όλους. Επίσης ξέρουν να διαλέγουν το καλύτερο ψάρι και όλοι είναι πεπεισμένοι ότι πάνε σε ψαροταβέρνες που σερβίρουν φρέσκο ψάρι διότι «ξέρουν» και «καταλάβουν».

Όλοι ξέρουν τον καλύτερο σουβλιτζιή, τον καλύτερο σαντουιτσιή, την καλύτερη πίτσα, η γυναίκα τους τυλίγει τα καλύτερα κουπέπια, κάνει το καλύτερο παστίτσιο και ψητό και ο τταβάς της είναι αξεπέραστος. Η δε σούβλα τους είναι η καλύτερη (είναι «μάστροι» στο ψήσιμο της άλλωστε) και τα σουβλάκια τους ξεπερνούν ακόμα και αυτά του καλύτερου σουβλιτζιή που αναφέρεται πιο πάνω.

Όλοι (οι άντρες) ξέρουν τα πάντα γύρω από αυτοκίνητα και μάρκες. Τα ξέρουν όλα τόσο καλά που είναι αδύνατον να αλλάξουν γνώμη. Η φιλοσοφία τους συνοψίζεται ως εξής: Τα γαλλικά είναι unreliable, τα ιταλικά είναι δυνατά αλλά unreliable, τα γερμανικά είναι σιδεροκέφαλα και αν υπάρχει το σχετικό κεφάλαιο να προτιμούνται, αλλά πάνω απ’ όλα, τα καλύτερα, πιο reliable, φτηνά και οικονομικά είναι τα ΙΑΠΩΝΕΖΙΚΑΑΑΑΑΑ. Τέλος συζήτησης.

Αν εμφανιστείς κάπου έγκυος ή με μωρό, όλοι ξέρουν τα πάντα γύρω από μια εγκυμοσύνη και είναι πρόθυμοι να τα μοιραστούν μαζί σου, πώς να κάθεσαι, πώς να στέκεσαι, τι να τρως, τι να πίνεις, που θα πονάς, γιατί θα πονάς, πόσα κιλά να βάλεις, πώς να γυμνάζεσαι, πώς να αναπνέεις. Θα σου πουν τον καλύτερο τρόπο να γεννήσεις, την καλύτερη κλινική να πας, τον καλύτερο γιατρό να επισκεφτείς (ένας είναι, δεν υπάρχει άλλος). Όλοι ξέρουν τα πάντα γύρω από επιπλοκές εγκυμοσύνης και πώς να αντεπεξέλθεις.

Το ίδιο τροπάριο θα συνεχιστεί με το μωρό. Ποιος είναι ο καλύτερος παιδίατρος, πόσο να το θηλάσεις, τι μάρκα γάλα να πίνει το μωρό, πώς να κοιμάται, που να κοιμάται, πόσες φορές να ενεργείται, αν τύχει δε και βήξει το μωρό θα έχεις 3 διαγνώσεις στο πι και φι. Ειδικά σε αυτό το θέμα το τι ράδιο αρβύλα κυκλοφορεί είναι απίστευτο.

Η ευχή μου για το νέο έτος είναι να έχω λιγότερη αυτοπεποίθηση και να σκάζω εκεί που πρέπει.

8 Comments:

At 03 January, 2008 15:07, Anonymous Anonymous said...

εν που εν καταλάβεις!... :P :)

 
At 03 January, 2008 17:33, Blogger shashoura said...

,,mazi sou.

 
At 03 January, 2008 21:13, Anonymous Anonymous said...

symperasma: oi syxnes oikogeneiakes synestiases (vlepe giortes) vlaptoun sovara tin ygeia!

maria

 
At 04 January, 2008 18:50, Anonymous Anonymous said...

Μπα....εμείς οι καλαμαράδες πάλι, πως είμαστε άλλοι ανθρωποι!!
χεχε, φιλάκια

 
At 04 January, 2008 21:04, Blogger ArTeMiS said...

χΑΧΑΧαχΑΧαΧαχΑ!!

Καλή χρονιά και εύχομαι όλες οι ευχές σου να βγουν αληθινές!!

Φιλάκια ;-)

 
At 06 January, 2008 00:52, Blogger Aceras Anthropophorum said...

Εγώ ξέρω τα καλύτερα μπλογκς!

Καλόν νέον έτος τζαι σε σένα τζαι στο δρακούιν σου.

 
At 06 January, 2008 15:30, Blogger stalamatia said...

Τη τύφλα μας ξέρουμε.

 
At 22 December, 2016 15:57, Blogger chenmeinv0 said...

christian louboutin sale
cheap basketball shoes
louis vuitton outlet stores
coach outlet online
coach outlet
nike tn pas cher
cheap ugg boots
air jordan
uggs outlet
the north face jackets
2016.12.22xukaimin

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.