Monday, September 04, 2006

Πως να τρομοκρατήσετε ένα στρατιώτη

Ο Πλούτωνας δεν είναι πλέον πλανήτης, άρα κάποιος άλλος πλανήτης πρέπει να είναι ανάδρομος και μας συμβαίνουν όλους ατυχήματα. Εκτός από τους γονείς της Ttallous, έτυχε και σε μάς περιστατικό hit and run. Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Από τον καιρό που βαρεθήκαμε τις πολλές πολλές κραιπάλες στα clubs κτλ, το Saturday Night Fever μας αποτελείται από καλό φαί σε ταβέρνα, κρασί και κουβέντα. Έτσι και το περασμένο Σάββατο. Φάγαμε, ήπιαμε, θυμηθήκαμε τη ταβέρνα που τρώγαμε στις διακοπές, αναστενάξαμε με πόνο διότι μέχρι τα Χριστούγεννα δεν θα έχουμε άλλο τριήμερο διακοπών και πληρώσαμε. Εκεί που πάμε να μπούμε μέσα στο αυτοκίνητο, βλέπουμε όλο το απέναντι σουβλητζίδικο να έχει κατεβεί στο δρόμο και να έρχεται προς το μέρος μας. Μας δείχνουν τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου που βασικά κρεμόταν από ένα σύρμα. Κάποιος χτύπησε το αυτοκίνητο μας και έφυγε. Oh mon Dieu!

Αν είναι να πάθει εγκεφαλικό ο Έτερος θα το πάθει τώρα, σκέφτηκα. Τον βλέπω αλλά είναι πολύ ψύχραιμος. Διότι είναι ασφαλισμένος full. Οι θαμώνες του σουβλητζίδικου έχουν κρατήσει τα νούμερα του αυτοκινήτου που μας κτύπησε, μας δίνουν full περιγραφή του σκηνικού, ήχος και θέαμα, ήταν ένας «νεαρός», και να δεις που δεν έχει άδεια ή ασφάλεια, τον κυνηγήσαμε (!!) αλλά έφυγε, τι κρίμα, πέρασε και με κόκκινο.

Συμβουλή: Αν θα κάνεις hit and run, μην το κάνεις εκεί που κάθεται κόσμος. Όλοι θα σε δουν και δεν πρόκειται να κάτσουν αμέτοχοι. Οι Κύπριοι ευτυχώς, δεν έχουν αναισθητοποιηθεί τελείως και αν μπορούν να βοηθήσουν κάπου, θα βοηθήσουν.

Ευχαριστήσαμε τον κόσμο που άφησε το φαί του για να μας βοηθήσει και ξεκινήσαμε να πάμε στην Αστυνομία να υποβάλουμε καταγγελία. Το Σαββατόβραδο μας ξαφνικά απέκτησε νέο ενδιαφέρον!

Το και το, τους λέμε τι έγινε, τους δίνουμε τον αριθμό του αυτοκινήτου κτλ. Βασικά δεν μας ενδιέφερε τόσο η καταγγελία όσο κάποιος να παραδεχτεί την ευθύνη για να είμαστε και εμείς εντάξει με την ασφάλεια και να μας τα πληρώσουν. Ο αστυνομικός αντιλαμβάνεται την κατάσταση, βρίσκει στο άψε σβήσε σε ποιον ανήκει το αυτοκίνητο, όνομα, τηλέφωνο, διεύθυνση (impressive θα έλεγα, σε λιγότερο από 1 λεπτό) και εισηγείται να του τηλεφωνήσουμε να δούμε τι παίζει. Και δεν του τηλεφωνούμε?

Τελικά ο «δράστης» είναι ένας 19χρονος στρατιώτης σε διανυκτέρευση, που κρατούσε το αυτοκίνητο της μαμάς του, φοβήθηκε (είπε) και έφυγε. Έχει και άδεια και ασφάλεια. Τα παραδέχτηκε όλα αμέσως. Οφείλω να ομολογήσω ότι ο αστυνομικός ήταν άψογος στο τηλέφωνο, ευγενέστατος, μόνο ελαφρώς ψαρωτικός, του ζήτησε να έρθει στο τμήμα για να μας δώσει τα στοιχεία του για τις ασφάλειες των αυτοκινήτων, όλα καλά, αν δεν μπορείτε εσείς θα έρθουμε εμείς με το περιπολικό... οκ, ερχόμαστε εμείς τώρα, να μην έχεις και φασαρίες με τη στρατονομία (αυτό πρέπει να ήταν σπόντα.)

Ο αστυνομικός ρωτά αν θέλουμε να πάμε με το περιπολικό ή να τον ακολουθούμε με το αυτοκίνητο μας. Δεν έχω μπει ποτέ σε περιπολικό και μου μπαίνουν διάφορες ιδέες (να χτυπάνε οι σειρήνες, να περνάμε με κόκκινο σε άγρια καταδίωξη, να πυροβολούμε από ανοικτά παράθυρα κτλ) αλλά εδώ μιλάμε για ένα σπασμένο προφυλακτήρα. How unglamorous. Θα ακολουθούμε με το δικό μας αυτοκίνητο.

Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει το περιπολικό (και εμείς από πίσω) φτάνουμε σε ένα σπίτι. Έξω είναι παρκαρισμένο το αυτοκίνητο του «δράστη», ελαφρώς στραπατσαρισμένο και αυτό. Η απόδειξη. Ο «δράστης» βγαίνει από το σπίτι. Τα παραδέχεται όλα, μας ζητά συγνώμη, φοβήθηκε, είναι σε διανυκτέρευση, αύριο το πρωί πρέπει να παρουσιαστεί στο στρατόπεδο του, είχε μέσα στο αυτοκίνητο και την κοπέλα του και δεν το ήξεραν οι γονείς της και αν το μάθαιναν θα της δημιουργούσαν πρόβλημα, ότι θέλουμε να μας δώσει, άδεια, ασφάλεια κτλ έχει ειδοποιήσει και του γονείς του, έρχονται, οκ περιμένουμε. Στέκεται σε στάση προσοχής, ή είναι η ιδέα μου?

Ξαφνικά νιώθω ότι είμαι ένα βολεμένο, ηλικιωμένο μέρος του κατεστημένου. Αστυνομία, Στρατονομία και γονείς. Ποια άλλη απειλή υπάρχει για ένα 19χρονο αγόρι?? Την κοπέλα του ήθελε να πάει περίπατο σε διανυκτέρευση και έληξε άδοξα. Ο αστυνομικός μάλιστα του κάνει και mini lecture για την επικίνδυνη οδήγηση, πως θα γίνει ένας καλός πολίτης μπλα μπλα, δεν χτυπάμε αυτοκίνητα ανεξέλεγκτα, μπλα μπλα… Κάπου εδώ φτάνουν οι γονείς του.

Έχουμε και λέμε: 2 θύματα (εμείς), ο «δράστης», 2 γονείς μέσα στα νεύρα και 2 αστυνομικοί μέσα στη μέση του δρόμου. Οι γονείς του 19χρονου ήρθαν έτοιμοι για καυγά. Με τον 19χρονο, όχι εμάς. Ο πατέρας του μόνο που δεν τον έδειρε. «Εγώ σου είπα να μείνεις! Τι σηκώθηκες και έφυγες? Έτσι σε έμαθα να κάνεις? Αν τα πλάσματα δεν ήταν τόσο καλά τι θα συνέβαινε?» (εμείς είμαστε τα «καλά πλάσματα») «Να τον καταγγείλετε», μας λέει. «Μα δεν θέλουμε. Δεν χρειάζεται. Την ασφάλεια μόνο να μας δώσετε για να καλύψει τη ζημιά». «ΌΧΙ. ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΞΥΠΝΟ». Και προς τους αστυνομικούς: «Να τον καταγγείλετε και στη Στρατονομία, να τον κρατήσουν μέσα, που ήθελε να κάνει τον ωραίο!!» Ο πατέρας του 19χρονου έχει το ύφος απηυδισμένου ατόμου με παιδί στην εφηβεία, και είναι σαφώς μεγαλύτερος μου. Μου μιλά και μου απολογείται για το γιο του στον πληθυντικό και νιώθω πολύ άβολα. Ο γιος του βέβαια χτύπησε το αυτοκίνητο μας και σηκώθηκε και έφυγε (ένοχος! ένοχος!), και θα παραμείνει 2-3 μέρες το αυτοκίνητο στο γκαράζ μέχρι να επισκευαστεί που σημαίνει ταλαιπωρία για εμάς, αλλά έτσι που βλέπω τώρα το 19χρονο μεταξύ αστυνομικών και γονιών, τον λυπάμαι. «Χάλασες και τη βραδιά της κυρίας» λέει στον 19χρονο η μάνα του.

Μα πόσων χρονών τελικά φαίνομαι ρε γαμώτο??

Να σημειώσω, ότι ο Έτερος σε όλη τη διαδικασία εντοπισμού και «κανονισμού» του «δράστη» ήταν ψύχραιμος, σοβαρός, συνεργάσιμος και συνεννοήσιμος. Κάτι τέτοια ακροβατικά κάνει και με πείθει ότι είναι ώριμος άντρας.

Τέλος πάντων, κανονίσαμε το θέμα ασφάλεια αυτοκινήτου και επιτέλους φύγαμε. Αφήσαμε τον 19χρονο με τους γονείς και τους αστυνομικούς μέσα στη μέση του δρόμου. Σήμερα λέω να τυλίξω τα μαλλιά μου με μπικουτί, όπως τις καλές κυρίες της δεκαετίας του 60.

13 Comments:

At 04 September, 2006 16:08, Anonymous Anonymous said...

"χάλασες και τη βραδιά της κυρίας" χεχεχε

 
At 04 September, 2006 16:15, Blogger Ttallou said...

:)
Έχουμε και λέμε.
Ο μικρός πρέπει να μάθει τον ΚΟΚ.
Ο πατέρας του να μάθει τρόπους.
Κι εσύ -εμ, εσείς- να μάθεις να κρύβεις την όποια ηλικία σου! :)

 
At 04 September, 2006 16:33, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

Το πρόβλημα είναι καθαρά κοινωνικό. Αν οι γονείς της κοπέλας την άφηναν να βγει κανονικό date με τον 19χρονο εθνοφρουρό, η δρακούνα τώρα δεν θα ένιωθε γριά.

 
At 04 September, 2006 16:38, Anonymous Anonymous said...

Asxeto ala me geia o Kokos the Penguin! Very cute, je o nous tou pasto fai san regular Kipreos.

 
At 04 September, 2006 16:38, Blogger drakouna said...

Πολύ σωστά Michaella! Αν οι γονείς της κοπέλας την άφηναν να βγει με τον 19χρονο, δεν θα βιάζονταν να επιστρέψουν, δεν θα χτυπούσαν το αυτοκίνητο μας, δεν θα χρειαζόταν να τον βρούμε, δεν θα γινόταν η συζήτηση μέσα στη μέση του δρόμου, και δεν θα ένιωθα γριά (μέρος του κατεστημένου actually είπα)!!

Οι γονείς της γκόμενας φταίνε για όλα!!!

 
At 04 September, 2006 16:39, Blogger drakouna said...

έχω πρόβλημα με τον Κόκο, προσπαθώ να το σάσω...

 
At 04 September, 2006 17:26, Anonymous Anonymous said...

gia ola ftain oi gkomenes oi prwin ki oi epomenes ena prama!

na sou zisei kai to penguinio kai o,ti potheis na to deis =p

 
At 04 September, 2006 17:37, Blogger Derek said...

ο πατέρας του μικρού σωστά το έπαιξε!!!

εγώ μαζί του είμαι!!!

 
At 04 September, 2006 18:59, Blogger YO!Reeka's said...

αντε που θα αισθανθείς και τύψεις για το κωλόπαιδό, που εκτός των άλλων, δεν ξέρει να οδηγεί. να του κάνετε μήνυση για ψυχική οδύνη και να του πάρετε τα σώβρακα!!
ΣΣ. μου έχουν σπάσει έτσι μια φορά τον καθρέφτη αλλά κανείς δεν βρέθηκε να σημειώσει κάτι για το δράστη. μάγκας ο ζημιάρης, σηκώθηκε και έφυγε.

 
At 05 September, 2006 14:23, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

Έτσι σοβαρά τωρά, οι γονείς του νεαρού είναι σπαστικοί, απαράδεκτοι κυπραίοι. Είπαν του μωρού «φέρε μάνα μου την κοπέλα σπίτι, να παραγγείλετε καμιά πίττα σουβλάκια και να δείτε και dvd?» (είπαμε ήταν αθώο το φλερτ). Όχι βέβαια, δεν του είπαν. Κατά τα άλλα έχουν και πρόβλημα που ο γιος τους «παίζει τον έξυπνο»... οδηγώντας!

Ε τζαι χέι ρε ανοιχτόμυαλοι που εθέλετε τζιόλας να συλλάβουν τον γιο σας για να μάθει.

 
At 05 September, 2006 14:30, Blogger drakouna said...

Κοίτα, βασικά δεν με απασχολεί αν είναι η όχι ανοιχτόμυαλοι. Τον προφυλακτήρα να πληρώσουν και ας κάνουν ότι θέλουν:)

 
At 05 September, 2006 15:22, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

Ε τούτα εννα τα κανονίσουν οι ασφαλιστές μεταξύ τους. Τουλάχιστον έτσι έγινε τις 2 φορές που έμπλεξα σε μικροατυχήματα (το παραδέχομαι την μια έφταια εγώ, γι αυτό άλλωστε και το πλήρωσε η ασφάλεια μου).

 
At 03 August, 2009 23:54, Anonymous Anonymous said...

Ο απολαυστικότατος τρόπος γραφής σου μου θυμίζει μεταξύ άλλων: κόμιξ "Μίκυ Μάους" και "Μικρό Νικόλα" του Γκοσινί.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.