Tuesday, August 22, 2006

Navy blue

Οι διακοπές για μένα τέλειωσαν και πρέπει desperately να βρω την επόμενη ενασχόληση που θα μου κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι να χειμωνιάσει, ή έστω να αρχίσει το νέο πρόγραμμα της τηλεόρασης. Η ενασχόληση αυτή πρέπει να είναι stimulating, να αποκτήσω μια άλφα γνώση και να μπορώ μετά να τη χρησιμοποιήσω προς όφελος μου (άρα αυτόματα το εργόχειρο αποκλείεται).

Έχοντας σκεφτεί αρκετά το θέμα τις ατέλειωτες ώρες που καθόμουν αραχτή στην παραλία και έδρωννα διαβάζοντας διάφορα βιβλία, κατέληξα ότι έφτασε η ώρα και η στιγμή για μένα να μάθω…. ιστιοπλοΐα.

Τα πλεονεκτήματα του να ξέρεις να … αρμενίζεις είναι αναρίθμητα:

- δεν συνωστίζεσαι στις παραλίες με την ομπρελλού σου διότι παρκάρεις το κότερο όπου σου αρέσει. Άσε που μπορείς να κοντέψεις και στις πιο απροσπέλαστες παραλίες και να είσαι μόνος σου.
- δεν συνωστίζεσαι σε παραλιακά θέρετρα διότι μένεις πάνω στο κότερο σου σε καμπίνα με όλα τα κομφόρ.
- είσαι ανεξάρτητος και πάς όπου θέλεις (παραλιακά τουλάχιστον) χωρίς να πρέπει να συνδυάσεις ώρες αεροπλάνων και πλοίων της γραμμής που χαλάνε και είναι συνήθως γεμάτα. Κανονίζεις το ταξίδι σου εσύ.
- αποκτάς μια αίσθηση ελευθερίας, ο αέρας φουσκώνει τα πανιά και σε πάει παντού, μέχρι και το γύρο του κόσμου μπορείς να κάνεις, είσαι ανεξάρτητος και ωραίος (ok, εδώ αντιγράφω national geographic).

Με τα πιο πάνω υπόψη μου, πρόσεξε vision που μου έρχεται:

Απόγευμα. Ο ήλιος δύει στον ορίζοντα και ο ουρανός είναι χρώματος πορτοκαλορόζ. Από τα ηχεία (που φαντάζομαι θα διαθέτει το κότερο) ακούγεται μια ελαφριά latin μουσική (και bossa nova, δεν έχω πρόβλημα) που «ανεβάζει τη διάθεση» αλλά παράλληλα σε χαλαρώνει (πως το κάνει αυτό δεν ξέρω, φαντασίωση περιγράφω). Το κότερο είναι πεντακάθαρο και αστραφτερό και όλα τα πανιά είναι διπλωμένα και συγυρισμένα. Με βλέπω με navy blue shorts και το από πάνω του μαγιού (δίνουμε προσοχή στη λεπτομέρεια, και ναι, έχω ΚΑΙ τέλειους σχηματισμένους κοιλιακούς), ξυπόλυτη να περιφέρομαι στο κατάστρωμα με ένα κοκτέιλ στο χέρι. Ο Έτερος (τιμής ένεκεν μπαίνει μέσα στη φαντασίωση, όχι όμως ως μαλλιαρός Hemingway με πίπα στο στόμα και το τιμόνι στο χέρι διότι δημιουργούμε κυριλέ ατμόσφαιρα και όχι το σκηνικό για την παραγωγή του Μόμπυ Ντικ), στέκεται στο κατάστρωμα όπου κάνει barbecue και ετοιμάζεται να ψήσει διάφορα ψαρικά (τα οποία να προσθέσω casually ότι είναι ΦΡΕΣΚΑ). Οκ, τον βλέπω και ελαφρώς πιο γυμνασμένο απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Στο κατάστρωμα κάθονται χαλαρά και 2-3 άλλοι φίλοι συν-ιστιοπλόοι (με navy blue shorts και αυτοί) που απολαμβάνουν το απόγευμα πίνοντας κοκτέιλ και καπνίζοντας slim τσιγάρα.

Εν πάση περιπτώσει, δεν φυσάει καθόλου (διότι δεν θέλουμε να κινηθούμε από τη θέση μας) και βρισκόμαστε σε ένα τέλειο κόλπο με δασώδες βουνό που καταλήγει στη θάλασσα. Μικρά φωτάκια σιγά-σιγά ανάβουν στην παραλία και το σκηνικό συμπληρώνεται με την ευχάριστη τσίκνα του barbecue. Πασάδες.

Αν σας θυμίζει τη διαφήμιση του Martini ή των τσιγάρων Papastratos αυτό ήθελα να περιγράψω.

Τι θα συμβεί στην πραγματικότητα:

- τα πλεούμενα κινούνται (νόμος της φυσικής) και εμένα με πιάνει ναυτία. Μόνο που με σκέφτομαι να περπατώ στο κατάστρωμα με κοκτέιλ στο χέρι ανακατεύομαι.
- άσε που τα μαλλιά μου θα γίνουν ένα χάλι μαύρο από τον αέρα και την υγρασία.
- για να πάμε από την Κύπρο μέχρι τα ελληνικά νησιά, θέλουμε τουλάχιστον 2 μέρες (νομίζω). Με 20 μέρες το χρόνο άδεια, πως θα κάνουμε το γύρο του κόσμου?
- και more importantly, με τι λεφτά??
- τα μαθήματα ιστιοπλοΐας δεν είναι τόσο φτηνά και δεν είναι κάτι που μαθαίνεις στο πιτς φιτίλι. Χρειάζεται επιμονή, μεράκι και ενδιαφέρον. Πραγματικό ενδιαφέρον.
- και τα μαθήματα να κάνεις, τα ίδια τα κότερα είναι πανάκριβα να τα αγοράσεις και ακόμα πιο ακριβά να τα συντηρείς.
- και δεν είμαι η Μαρίνα Βερνίκου.
- φτου.
- barbecue άραγε μπορείς να κάνεις στο κατάστρωμα?

Πιο πιθανό σενάριο:

Να αποκτήσω μαθητική άδεια οδήγησης μικρού ταχύπλοου σκάφους (speed boat ας πούμε) που όπως με πληροφορούν είναι κάτι σαν να βγάζεις μαθητική άδεια οδήγησης (μαθαίνει τους κανονισμούς παπαγαλία και σου δίνουν την άδεια). Τα δε speed boats που θα δικαιούσαι να οδηγείς με αυτή την άδεια θα είναι κάτι σαν πλεούμενα μηχανάκια (chally της θάλασσας) που μπορείς να ενοικιάσεις. Δεν μπορείς να κάνεις το γύρο του κόσμου με αυτά. Ούτε καν το γύρο της παραλίας. Άντε τώρα να φανταστείς τον Papastratos σε αυτά.

7 Comments:

At 22 August, 2006 14:36, Anonymous Anonymous said...

Το πανί θέλει πολύ μεράκι. Καλύτερα είναι να βάζεις δυο φίλους που έχουν το δίπλωμα στην παρέα και να νοικιάζετε 6 άτομα σύνολο ένα σκάφος. Βγαίνει πολύ φτηνά αν δεν χρειάζεσαι τον σκίπερ.

ΥΓ. Και μένα με πιάνει ναυτία. Πώς θα τις βγάλω αυτές τις διακοπές που έρχονται δεν έχω ιδέα

 
At 22 August, 2006 14:57, Anonymous Anonymous said...

δεν μπροείς να κάνεις barbeque στο κατάστρωμα του ιστιοπλοικού. ατε άν έχεις θαλαμηγό να βάλεις καμιά γκριλιέρα open air. εκτός κι αν δεν σε πειράζει να πάρει φωτιά το σκάφος στο ανοικτό πέλαγος!!

 
At 22 August, 2006 15:04, Blogger drakouna said...

Σοφία, σαν καλή κυρία που είσαι, θα χαπακωθείς και θα βάλεις τα navy blue shorts σου!

Ούφφου, μου χαλάς τη φαντασίωση. Που θα ψήσω τα φρέσκα ψάρια? Μέσα στα υπόγεια, στο αμπάρι?? (που κουνάει και περισσότερο?)

 
At 22 August, 2006 16:34, Blogger sexandthenotsuchabigcity said...

nai i alithia en oti den kanoun psaria delivery in the middle of the ocean (i tis limnothalassas from what i know)

 
At 22 August, 2006 20:40, Anonymous Anonymous said...

Offou poios sou eipe oti ev mporeis va kameis bbq sto istioploiko? Sti Ameriki eixa eva 30 podkia sail yacht me stainless steel foukou pou empevve sto kavtzelli pou pisw me gkazoudi tze ekamves bbq. Mia fora, epira Kypreous sailing tze epiame se eva kolpou gematov alles barkes tze avkirobolisame. O evas eferev pastourma... tze sav tov epsivvame oulla ta kotera pou ti merka pou efisav o aeras efiasiv ama tous edokev n mirodkia tou pastourma tze egivev evas diadromos ofkieros pou pisw mas...
Drakouna, mporeis va kameis charter sailboat sta ellnvika vnsia tze ama ev megaln parea fkevvei logiki timi, plus eshi specials pou sou lalei ti tade eftomada you take it from paros and return it to Rodos for 10 days for 1200 eura. Dedomevou oti evva pavw 6 plasmata sto 40 podo to istioploiko, tote yia 200 euro per kkelle, it's an excellent amount. Pievve sto site tou vernicou and check it out. Prosexe movo dioti ta 6 plasmata evvav mera vixta mazi se eva mikro xoro tze ama evvev polla easy going, mporei va peksi o evas tov allov...

 
At 23 August, 2006 08:18, Blogger drakouna said...

Για να είμαι ειλικρινής, το barbecue on board το εμπνεύστηκα που τη θρυλική βάρκα "Κούλλα" που κάμνει τη διαδρομή Λατσί- Ακάμας για μπάνιο.

Anonymous, thanks για τα tips.

 
At 02 August, 2008 21:01, Blogger Unknown said...

Thats bull...
Μόλις έκανα το Κέρκυρα
Παξοί Αντιπαξοί με
1300 ευρώ μια βδομάδα
με άλλα 5 άτομα.
Σκίππερ εγώ κι άλλος ένας.
Ξέρει κανείς που μπορώ να
νοικιάσω Ιστιοφόρο Κύπρο;
ΚΠ

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.